Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pyöräkuormaajakuski Seppo Väisänen (oik.) lastaa lumikuormaa Kenneth Nordbergin (vas.) ajaman kuorma-auton lavalle Kivikon hiihtohallissa.

200 kuorma-autollista säilölunta kärrättiin Olympiastadionille kaupunkilaisten iloksi – päästöt kuin 15 perheen lennoista Alpeille

On helppo uskoa ilmastonmuutokseen, kun talvella sataa vettä, sanoo meteorologi. Kansalaisten hiihtojuhlan päästötkin vauhdittavat ilmastonmuutosta, joten ympäristöystävälliset ratkaisut ovat tarpeen.

Huuhkajien pelaajat juhlimassa fanien edessä.

Huuhkajien salassa pitämä tempaus huipensi suurten tunteiden illan – seurasimme aitiopaikalta, kuinka pettymys vaihtui ylpeydeksi

Yle Urheilu seurasi jalkapalloiltaa aina kannattajamarssilta stadionilta poistumiseen saakka. Tunteet heittelivät laidasta laitaan.

Joona Toivio, Teemu Pukki ja Paulus Arajuuri pettyneinä Ranska-tappion jälkeen.

Huuhkajille iso pettymys – MM-kisapaikka jäi haaveeksi, kun Ranska karkasi voittoon Olympiastadionilla

Ranska voitti Suomen maalein 2–0 tiistaina Helsingin olympiastadionilla. Suomen taival jalkapallon MM-karsinnoissa päättyi.

Antoine Griezmann (numero 7) viimeisteli kaksi osumaa Suomen verkkoon Lyonissa syyskuussa.

Huuhkajat yrittää kaataa huiman tähtinipun – ranskalaislehdet ennakoivat ottelua pimeässä Suomessa: "Olisi typerää sortua laiskuuteen"

Suomen ja Ranskan välinen MM-karsintaottelu alkaa kello 21.45. Huuhkajat taistelee paikasta MM-jatkokarsinnoissa.

Suomi hävisi MM-karsintaottelun Ukrainalle 1–2 lokakuussa 2021.

Näin järjestäjät yrittävät ratkaista Olympiastadionin ongelmia – tässä on tärkein viesti Suomen ja Ranskan otteluun saapuville katsojille

Palloliitto ja Olympiastadion ovat työskennelleet lokakuun Ukraina-ottelussa esiin nousseiden ongelmakohtien ratkaisemiseksi, kuten stadionille sisäänpääsyn nopeuttamiseksi. Tiistai-iltana Suomi isännöi Ranskaa ja Olympiastadion täyttyy äärimmilleen.

uimareita ja uimavahteja Uimastadionilla.

Helsinki residents offer ideas to spend €8.8m on city projects

The OmaStadi poll found many residents want the outdoor Olympic Stadium pool to be open year-round, an effort that would cost around 300,000 euros annually.

Tuija Hyyrynen.

Helmareilla on edessä MM-karsintojen toistaiseksi kovin testi – "MM-kisoihin päästäkseen tämä peli on melkein voitettava"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Tuija Hyyrysellä on tiistaina tehtävänään pimentää Irlannin tähtilaituri Katie McCabe.

Ilmakuvassa on Helsingin olympiastadion toukokuussa 2020.

Apulaispormestari Nasima Rasmyar haluaisi koronapassin Olympiastadionin tapahtumiin – Palloliitto: Ei ole nykyisillä rajoituksilla mahdollista

Apulaispormestari Nasima Razmyar on huolestunut pääkaupunkiseudun koronatilanteesta ja kannattaa koronapassin laajempaa käyttöä. Palloliitto suhtautuu koronapassiin myönteisesti ja on varautunut tiukkeneviin rajoituksiin.

Åland United firar efter att ha kvitterat cupfinalen mot PK-35 Vantaa på Olympiastadion.

Naisten kotimainen jalkapallokausi huipentui Suomen cupin trilleriin – Åland United uusi mestaruutensa

Naisten Suomen cupin finaali pelattiin Olympiastadionilla. Mestari selvisi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Ihmisiä Olympiastadionin ulkopuolella ennen Suomi-Ukraina -ottelua 9.10.2021.

Tuesday's papers: Green changes, man re-found, and Olympic Stadium complaints

The press on Tuesday chews over big changes in politics.

Suomalaisia jalkapallonkannattajia Helsingin Olympiastadionilla.

Uudella Olympiastadionilla on yli 500 vessaa, mutta ihmisiä ei saatu niiden luo – Huuhkajien pelissä vain minimimäärä järjestyksenvalvojia

Suomen Palloliiton mukaan viikonlopun ruuhkat Olympiastadionilla johtuivat osin järjestyksenvalvojien puutteesta. Melkein viidesosa järjestyksenvalvojia jäi uupumaan.

Ihmisiä Olympiastadionin ulkopuolella ennen Suomi-Ukraina -ottelua 9.10.2021.

Kommentti: Olympiastadionin remonttiin upotettiin järkyttävästi yli 300 miljoonaa euroa, mutta tuskastuttavat ongelmat ovat edelleen samat

Remontoidun Olympiastadionin ensimmäinen todellinen tulikoe osoitti, että pyhättöön kaadettu megalomaaninen rahasumma ei juuri asiakaskokemusta ole parantanut. Jonot venyivät paikoitellen kohtuuttomiksi, ja ihmisiä täytyy myös opastaa jatkossa paremmin, Yle Urheilun Henri Pitkänen kirjoittaa.

Teemu Pukki, 9.10.2021

Kommentti: Huuhkajien MM-kisajuna suistui raiteiltaan – Olympiastadionin jättiyleisö näki kentällä harvinaisia virheitä

Oman pään virheet kostautuivat Huuhkajille pahemman kerran uusitun Olympiastadionin tulikasteessa. Yleisö turhautui jonoihin remontoidulla areenalla, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

Akolan kartano Pohjois-Iissä

Yli 200 vuotta vanha sukukartano mullistui täysin: huippuarkkitehti Teemu Kurkela osti kasan lautaa ja nyt lopputulos niittää mainetta maailmalla

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saaneen Teemu Kurkelan henkilökohtainen projekti muodostui paljon kiinnostavammaksi kuin hän itse olisi ennalta arvannut.

ed sheeran.

Ed Sheeran esiintyy Helsingin olympiastadionilla ensi kesänä

Sheeran on ensimmäinen uudistetulle Olympiastadionille toistaiseksi julkaistu ulkomainen esiintyjä. 

Lasten mietteitä liikuntaharrastuksista olympiapäivänä

Yli 20 000 lasta putosi urheiluharrastuksista ja nyt heitä houkutellaan takaisin – liikuntasosiologi: "Entä jos ottaisimme lasten näkökulman?"

Korona-aikana arviolta yli 20 000 lasta ja nuorta putosi urheiluharrastuksista. UKK-instituutin johtaja ehdottaa vanhempainiltojen hyödyntämistä, liikuntasosiologi muistuttaa lapsen toiveiden kuuntelusta. Porkkanaa tarjoaa myös valtio.

Helsingfors olympiastadion med det 72 meter höga tornet till vänster.

Covid pandemic hits Helsinki Olympic Stadium finances

Turnover from major events has decreased by more than 90 percent due to the coronavirus crisis, according to the stadium foundation's CEO.

Helsingfors olympiastadion med det 72 meter höga tornet till vänster.

Olympiastadionilla oli kevään futisotteluissa vähimmillään kuusi katsojaa – korona romutti miljoonaremontista valmistuneen urheilupyhätön talouden

Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön talous on kärsinyt koronapandemiasta. Suurtapahtumien liikevaihto on pudonnut jopa 90 prosenttia. Huuhkajien loppuvuoden peleistä odotetaan pienimuotoista pelastusta.

Teemu Pukki (oik) ja taustalla Onni Valakari (vas) sekä päävalmentaja Markku Kanerva Suomen jalkapallon A-maajoukkueen Huuhkajien mediatilaisuudessa Helsingissä 3. syyskuuta 2021.

Huuhkajilla vastassa Olympiastadionilla yllätysvalmis vieras – Teemu Pukki uskoo vireeseensä

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa lauantaina karsintoja kohti MM-lopputurnausta, kun Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Kazakstan klo 16 alkaen.

Jalkapallo, kuvituskuva

Aluehallintovirasto lievensi kokoontumisrajoituksia – Huuhkajien Kazakstan-otteluun muutama tuhat lippua lisää myyntiin

Suomen MM-karsintaotteluun Kazakstania vastaan on myyty aiemmin reilut 8 000 lippua ja nyt kapasiteettia voidaan nostaa muutamalla tuhannella.

Jalkapallo, kuvituskuva

Mahdollisesti lieventyvät ohjeistukset voivat lisätä Huuhkajien Kazakstan-ottelun yleisömäärää jopa tuhansilla – mutta se vaatii todella nopeita päätöksiä

Kazakstan-otteluun ollaan ottamassa noin 8 500 katsojaa. Jos rajoitukset lieventyisivät nopealla tahdilla, yleisömäärä voisi kasvaa parhaimmilaan jopa tuhansilla.

Kuopion Palloseura juhlii voittoa.

Simo Valakari jatkaa KuPSin peräsimessä – jatkosopimus kestää ainakin kauden 2023 loppuun: "Täällä tiedetään, mitä voittaminen vaatii"

Simo Valakari jatkaa Kuopion Palloseuran päävalmentajana uudella kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimukseen kuuluu myös yhden kauden mittainen jatko-optio.

Jordan Sebban hyppää palloon.

Kommentti: Saksalaisia huvittanut nakkimuki oli Olympiastadionilla illan kohokohta – torstai-ilta paljasti merkittävän eron HJK:n ja KuPSin välillä

Sparv-efekti huokui HJK:n esityksissä. KuPS taisteli kovasti, mutta berliiniläiset iskivät vastahyökkäyksistä kuopiolaisille jännityskipsin päälle. Jäljelle jäi saksalaisten kummastelu nakkimukista ja sen hinnasta, kirjoittaa Yle Urheilun Samu Saatsi.

Fenerbahcen Miha Zajc ja HJK:n Tim Sparv kaksinkamppailussa.

Finnish clubs take stock after contrasting play-off first legs

HJK have a chance of progression, but things look bleak for KuPS.

KuPSin Tim Väyrynen yrittää.

Union Berlin nappasi selvän voiton KuPSin vieraana – ottelupari todennäköisesti ratkesi jo ensimmäisessä osassa

Kuopion Palloseura hävisi saksalaiselle Union Berlinille maalein 0–4. Jatkopaikka europeleissä todennäköisesti karkasi kuopiolaisilta, mutta joukkue lähtee vielä ensi viikolla taitelemaan voitosta Berliiniin.

Union Berlinin kannattajia.

Kannattajat pelastivat Berliinin kulttiseuran luovuttamalla verta – tällainen on jalkapalloromantikkojen rakastama KuPS-vastustaja Union Berlin

Kuopion Palloseura kohtaa torstaina Helsingin Olympiastadionilla Bundesliigassa pelaavan 1. FC Union Berlinin. Union ei ole perinteinen Saksan suurjoukkue, vaan sen maine on kasvanut erityisesti kentän ulkopuolella, sen kannattajien vuoksi.

Jalkapallo, kuvituskuva

Palloliitto yrittää ottaa 10 000 katsojaa Huuhkajien otteluun Olympiastadionille koronarajoituksista huolimatta – varavaihtoehtona Tampere

Huuhkajat kohtaa Kazakstanin MM-karsinnassa 4. syyskuuta. Palloliitto toivoo, että Olympiastadionille voidaan ottaa 10 000 katsojaa.

Senni Salminen i OS i Tokyo.

Senni Salminen karisti Tokion olympiapettymyksen valmentajalleen uskolliseen tyyliin heti karsinnan jälkeisenä päivänä: “Oli vähän kolistelua”

Kolmiloikkaaja Senni Salminen on niellyt Tokion olympiakisojen pettymyksen ja lähtee loppukauden kisoihin ennätys mielessä.

Lontoon 1948 olympiakisojen taidelajien suomalaismitalistit BBC:n studiolla haastateltavina: mikrofonin ympärillä säveltäjä Kalervo Tuukkanen, runoilija Aale Tynni sekä arkkitehdit Ilmari Niemeläinen ja Yrjö Lindegren.

Näistä Suomen olympiamitaleista tietää vain harva – voittoisaa rakennussuunnitelmaa ei toteutettu, kultaa voittanut romaani upposi natseihin

Olympiakisoissa on mitelty aikanaan taidelajeissa. Ne jäivät pois Helsingin olympialaisista lähtien.

Teemu Pukki MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla 24.3.2021.

Huuhkajien Kazakstan-karsintapeliin ei myydä yksittäislippuja koronarajoitusten takia

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen MM-karsinnan 4. syyskuuta pelattavaan kotiotteluun Kazakstania vastaan ei myydä yksittäisiä pääsylippuja, kertoi Palloliitto perjantaina.

KuPS:n Aniekpeno Udoh tekee ottelun ensimmäisen maalin ohi Astanan maalivahti Dmytro Nepohodovin ja Eneo Bitrin

Eurokenttien unelmakohtaamiseen valmistautuva KuPS on välttämässä niukasti uudet rajoitukset – "Seuraamme aktiivisesti, tapahtuuko muutoksia"

Bundesliigan kulttiseura Union Berlin vierailee Helsingin Olympiastadionilla ensi viikon torstaina ja joutuu kotiottelussaan paikalliskilpailijansa pyhättöön.

KuPS:n Aniekpeno Udoh tekee ottelun ensimmäisen maalin ohi Astanan maalivahti Dmytro Nepohodovin ja Eneo Bitrin

KuPS oli lähellä voittoa Olympiastadionilla – Astana tuli tasoihin viimeisellä laukauksella

KuPS ja kazakstanilainen FC Astana pelasivat 1–1-tasapelin Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avauksessa.

KuPS:n edustusjoukkue harjoittelemassa  keskuskentällä Kuopiossa

Kuopion Palloseura pelaa torstain euro-ottelunsa Helsingin Olympiastadionilla – vierasjoukkue ei suostunut vaihtamaan ottelua Kuopioon

KuPS yritti saada poikkeuslupaa pelata seuraava europelinsä Kuopiossa, mutta lopulta vastustajajoukkue FC Astana ei suostunut pelipaikan vaihtamiseen. Uefan puolesta ottelun siirtäminen Helsingistä Kuopioon olisi ollut hyväksyttävää.

Lasse Viren juoksi kultaa Münchenissa vuonna 1972

Kun suomalaiset kamppailevat mitaleista olympialaisissa, nähdään Urheilumuseossa kävijäpiikki – ovella esitetään aina sama kysymys

Kylmiä väreitä ja tippa linssissä. Urheilu on suurten tunteiden laji, osoittaa Urheilumuseon näyttely ja opaskierros Helsingissä. Se palauttaa mieleen olympialaisten huippuhetkiä.

Naomi Osaka sytytti olympiatulen Tokion olympialaisten avajaisissa.

Kommentti: Olympialaisten miljardibisnestä on helppo vastustaa, mutta oletko ajatellut, mitä Tokion kisojen peruminen olisi maksanut urheilijoille?

Tokion olympialaisia on luonnehdittu ahneuden perikuvaksi. Kritiikin keskellä olisi syytä muistaa, mitä olympialaiset merkitsee 11 000:lle kisoissa esiintyvälle urheilijalle. Valtaosalle kyse on taistelusta pois köyhyysrajan alapuolelta, kirjoittaa toimittaja Atte Husu Tokiosta.

Kirsi Kavanne Helsinki Cupissa.

Helsinki Cup attracts near-record number of teams

The heat and pandemic haven't deterred young footballers from joining one of Europe's largest junior football events.

Juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup käynnistyi

Helsinki cup pyörähti käyntiin maanantaina – helteestä ja koronasta huolimatta turnauksessa on mukana lähes ennätysmäärä joukkueita

Turnauksen finaalit pelataan lauantaina Olympiastadionilla, ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Havainnekuva Kruunuvuoren siltakilpailun voittaneesta Gemma Regalis -sillasta.

Kruunusiltojen raitiotien hinnasta nousi poru – Budjetit ovat paukkuneet ennenkin pääkaupunkiseudulla, muistatko vielä nämä 4 miljoonahanketta?

Pelkästään pääkaupunkiseudulta löytyy useampi esimerkki, joissa alkuperäinen budjetti on matkan varrella paisunut merkittävästi. Uutisoimme eilen, että Helsingin pormestari käynnistää Kruunusillat-raitiotiehankkeen paisuneesta budjetista selvityksen.

Huuhkajien faneja

Huuhkajien Viro-otteluun otetaan 1 250 katsojaa

Suomi kohtaa EM-kisojen kenraaliharjoituksessa Viron perjantaina. Olympiastadionille voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen tiistaina julkaiseman päätöksen mukaisesti yleisöä 50 henkilön lohkoissa.

Landslagsspelarna lyssnar på då förbundskapten Markku Kanerva ger dem direktiv.

Huuhkajien Viro-peliin ei avata lipunmyyntiä

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mahdollinen päätös tarkoittaa, että ennakkoarvion mukaan Olympiastadionilla voisi ensi perjantaina olla noin 1 200 katsojaa.

Helsingin Olympiastadion uudistuksen jälkeen

Helsinki, state to split €80m in extra budget costs of Olympic Stadium renovation

Parliament is set to decide on the extra funding as it examines the government's third supplementary budget on Thursday.

Ministeri Vanhanen poseeraa Valtionneuvoston linnan edessä.

Government prepares €2.4 billion supplementary budget to finance vaccines, Covid recovery

The third supplementary budget of the year will be submitted to Parliament for debate and approval on Thursday.

Remontissa oleva Olympiastadionin katsomo ja kenttä.

Olympiastadionin remonttibudjetti ylittyi roimasti – valtio ja Helsingin kaupunki maksavat lähes 80 miljoonan euron lisälaskun puoliksi

Maan hallitus esittää tänään julkistamassaan lisätalousarviossa noin 38 miljoonan euron rahoitusta Helsingin Olympiastadionin ylittyneen remonttibudjetin kattamiseen. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi jo aiemmin oman osuutensa lisälaskusta.

Nooralotta Neziri

Yleisön suosikkiurheilijalle 1 000 euron palkinto yleisurheilun GP-kisoissa – äänestä Yle-tunnuksella

Yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan kausi alkaa 2. kesäkuuta Jyväskylästä. Yle välittää kanavillaan kaikki kuusi osakilpailua.

Huuhkaja istuu talon katolla Helsingin Viiskulmassa.

Huuhkajan oranssit silmät tapittivat kattojen yllä kaupungin ihmisvilinää – Helsingin kantakaupungissa useita huuhkajahavaintoja alkuvuoden aikana

Tuoreita havaintoja on myös legendaarisen Bubin suosimalta olympiastadionilta sekä kantakaupungin ulkopuolelta. Huuhkajan pesintöjen varmistaminen kaupunkialueella on osoittautunut vaikeaksi.

Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola

Erkka V. Lehtola Huuhkajien siivillä: Päättymätön painajainen päättyi 15.11.2019

Olen seurannut sinivalkoisten matkaa pyöreästi 40 vuotta. Suhteeni Huuhkajiin on syvä, mutta myös hankala ja monimutkainen, kirjoittaa Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola.

Jonna Sundling hiihtää.

Kaksinkertainen MM-kultamitalisti tiivisti Helsinki Ski Weeksin merkityksen: "Saamme tehtyä lajista houkuttelevan myös seuraavalle sukupolvelle"

Jonna Sundling, Ristomatti Hakola ja kumppanit tähdittivät stadionsprinttiä, jonka latu jää kuntoilijoiden käyttöön.

Ruotsi-ottelu

Ruotsi-ottelu palaa ensi vuonna ikoniselle Helsingin olympiastadionille kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Vuoden 2022 Suomi–Ruotsi-maaottelu järjestetään uusitulla Olympiastadionilla. Samana vuonna vietetään Helsingin kesäolympialaisten 70-vuotisjuhlaa.

Helsingin Olympiastadion uudistuksen jälkeen

Helsinki approves another €38m in Olympic Stadium funding

The city council approved the extra money for the budget-busting renovation project after heated debate.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle