Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Naisten alushousuilla on Suomessa yllättävän lyhyt historia – niitä pidettiin aluksi häpeällisinä ja jopa merkkinä löyhästä moraalista

Ensimmäiset alushousuja käyttäneet naiset laittoivat itsensä alttiiksi monenlaisille pahoille puheille. Ennen ajateltiin, että "nimettömiä" pitivät naiset, joilta siveyden suojaaminen ei muuten onnistunut.

Näyttelijä, ex-kansanedustaja Jani Toivola on hävennyt koko elämänsä – Vasta nyt hän uskaltaa olla mies ja ehkä jopa rakastaa

Kulttuurivieras Jani Toivola on pohtinut viime vuosina maskuliinisuutta ja oivaltanut, että kelpaa omana itsenään. Toivola selättää avoimuudella ujouttaan. Avoimuus luo hänen mukaansa turvallisuutta.

E-scooters speeding towards uncertain future

Finland’s scooter sharing industry is shrinking.

Opettele ompelemaan vaatteita – Leen kootut linkit

Paljon vinkkejä sinulle, joka haluat ommella omat vaatteesi.

Isonvihan ajan pidoissa pöytähopeat kaivetaan suosta ja paholainen pidetään pöydän alla – historiaharrastus saa pohjalaisnaiset heittäytymään 1700-luvun mamselleiksi

Napuen mamsellit ovat omapäisiä naisia maalta ja kotiseutuhistorian elävöittämiseksi valmiita vaikka jalkapuuhun.

Tuukka Tervosen kolumni: Ei ole yhtä tapaa olla mies – miehisyyteen kuuluu toksista maskuliinisuutta ja runoilevia mekkosankareita

Ihmiset, jotka arvostelevat toisia epämiehekkäiksi, eivät tiedä miehisyydestä yhtään mitään, kirjoittaa Tuukka Tervonen.

Kun keskitanko tipahti hameen tieltä – Selvitimme, miksi naisille ja miehille on omat pyörämallinsa

Tutkijan mukaan polkupyörien erottaminen nais- ja miessukupuolen mukaan on jäänne historiasta. Insinöörin mukaan mallien välinen rakenteellinen ero ei tee toisesta huonompaa.

Samulin on elänyt elämänsä muodin parissa, mutta hän ei arvioisi toisten pukeutumista: "Mitä se minulle kuuluu!"

Aira Samulin sanoo, ettei hän koskaan arvioisi toista ihmistä ulkonäön perusteella. Hänen mielestään kaikkien pitäisi pukeutua juuri niin kuin he itse haluavat.

Koulun pukukoodi sai teinipojat protestoimaan helteisessä Britanniassa: Tulivat kouluun hameissa

Kuuma sää on saanut myös aikuisia miehiä sotajalalle miesten tiukkoja pukeutumissääntöjä vastaan Britanniassa ja Ranskassa.

Hiertyvätkö reidet hameen alla? Ei enää! Tässä naisten parhaat vinkit kesään

Näillä vinkeillä vältät ikävät hiertymät reisissäsi

Romaninainen kantaa asunsa ylpeänä, vaikka kivuista kärsien

Suomalaiset romanit käyttävät kansallisasuaan päivittäin arkisissakin askareissa.

Vaatesuunnittelijan vinkit pikkujouluihin: Tuunaa tai lainaa!

Yksiä pikkujouluja varten on turha hankkia kokonaan uutta vaatetta.

Korkokenkiä ja värjättyjä kulmakarvoja – katso kuvat japanilaismuodista suomalaiseen tyyliin

Japanilaisen muodin saloja avaava Aicon-tapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa. Ennen japanilaismuoti tarkoitti esimerkiksi isoa peruukkia, mutta nyt muoti arkipäiväistyy suomalaiseenkiin tyyliin, sanoo tapahtuman järjestäjä.

Synninpäästö mustaan verhoutuville: ”Syyllistäminen saisi jo loppua”

Suomalainen pukeutuu kesällä ja lomalla värikkäästi. Syksyllä ja talvella vaatehyllyt valtaavat tummat sävyt.

14-vuotias Iiris kateissa Kajaanissa

Iiris Saikkonen katosi lauantaina Kajaanissa. Poliisi kaipaa vihjeitä.

Sukkahousutehtaan tytöt – Oili, Maikki ja Satu neulovat viimeiset kotimaiset sukkikset

Oili, Maikki ja Satu ovat tehneet sukkahousuja aina. Maikki on ommellut saumaa, Oili on tehnyt kärkeä, Satu ommellut legginsien pitsejä. Vaimot, kuten naisia Torniossa kutsutaan, ovat taikoneet langasta satoja miljoonia sukkahousuja. Oili, Maikki ja Satu jäävät viimeisiksi kotimaisten sukkahousujen tekijöiksi, kun Nanso Group sulkee tehtaan marraskuussa.

Fiat suututti argentiinalaisnaiset – Auton ohjekirjassa neuvoja minihameista ja sääristä

Fiat on joutunut vetämään markkinoilta oppaan, joka on tuomittu naisia halventavaksi niin Argentiinassa kuin muun muassa Twitter-kommenteissakin.

"Nainen minihameessa voi olla virkamies" – Asiantuntijan vinkki turvapaikanhakijoille

Vapaaehtoiset ja järjestöt kertovat turvapaikanhakijoille, mitä bikineissä, minihameissa ja shortseissa kesähelteillä hymyssäsuin kulkevista suomalaisista pitäisi ajatella.

Uimarannalta Asikkalasta löytynyt ruumis tunnistettu – poliisi tutkii tappona

Poliisi epäilee, että tapaukseen liittyy rikos. Ruumis löytyi rantavedestä viikonvaihteessa.

Oransseja auringonlaskuja ja lintujen soidintaisteluita – katso kevät kuvina

Ylen lukijoiden häikäisevät sääkuvat näyttävät, mitä luonnossa on tapahtunut parissa kuukaudessa. Metsojen soidinpuuhat ja luonnon herääminen väriloistoon ovat näyttävää katseltavaa.

Elämäntapana retro: "Esineen täytyy olla vanhempi kuin minä itse"

Kun viehtymys takavuosien esineisiin, tavaroihin, vaatteisiin ja rakennuksiin ottaa vallan, voi retrosta voi tulla elämäntapa. Silloin se näkyy koko elämäntyylissä.

Nykyään muoti kahlitsee miestä, ei naista

Muotiteollisuus, brändit ja julkkiskulttuuri ohjaavat tutkijoiden mukaan pukeutumistamme. Valitsemme vaatteemme aina jostain valmiiksi rajoitetusta valikoimasta.

Valaanhampaita ja krokotiili – kuningatar Elisabet on saanut matkoillaan aikamoisia lahjoja

Muun muassa kaksi laiskiasta ja kaksi majavaa ovat olleet eläinlahjoja Elisabetille, mutta on hänelle annettu myös ruokohame.

Siwa ryöstettiin teräaseella uhaten – tekijä karkuteillä

Tonttilan Siwa ryöstettiin myöhään maanantai-iltana. Poliisi kaipaa havaintoja ryöstäjästä, joka sai saalikseen pienen summan rahaa.

Poliisi kaipaa havaintoja auton räjähdyksestä Hartolassa

Poliisi tutkii Hartolassa sunnuntai-iltana tapahtunutta auton räjähdystä tuhotyönä. Muutamia on kuulusteltu teosta.

Huonoja huveja ja sinkkuja verotettiin ennen erikseen – olisiko vanhoista veroista nyt apua?

Suomi luopui 70-luvulla vanhanpiian verosta, jollaista naimattomilla katsottiin olevan varaa maksaa. Kauempana historiassa, Ruotsin vallan ajalla, veroa kannettiin erilaisista luksustuotteista. Pohdimme jutussamme leikkimielisesti, voisiko ammoisia veroja ottaa uudelleen käyttöön nykyaikana.

Syntinen 1920-luku heräsi henkiin Helsingissä – katso villit kuvat

Eurooppaa kiertävä Party like Gatsby -bilekonsepti saapui myös Suomeen. 1920-luvun iloista ja vapautunutta ilmapiiriä henkivä tapahtuma keräsi Vanhalle Ylioppilastaloille sankoin joukoin tyyliniekkoja.

Perjantai-dokkari: Minun tieni, perkele!

Siikajokelainen Markus Kuotesaho on mies, joka pukeutuu pyhänä vaaleanpunaiseen röyhelöhameeseen ja arkena öljyisiin haalareihin.

Janita kellotti elämänsä – työmatkan kesto riippuu hameen kapeudesta ja korkojen pituudesta

Tänä aamuna Kummisetä kännykässä on antanut armoa lähes tunnin. Pariisi ja Lontoo tuntuvat kaukaisilta luhtitalossa Lahdessa, jossa kansainvälisesti palkittu meikkitaiteilija Janita Salmensuo herää uuteen aamuun.

Ompelu vei miehen mennessään – lapinlahtelaisrehtori tuunaa farkuista uusia vaatteita

Lapinlahtelainen Marko Komulainen ompelee harrastuksenaan käytetyistä farkuista hameita. Harrastus sai innostuksen yhdestä kansalaisopiston kurssista, mutta nyt eri näköisiä ja -värisiä hameita syntyy nopealla tahdilla.

Poliisi etsii kadonnutta lahtelaismiestä

Poliisi kaipaa havaintoja 70-vuotiaasta lahtelaismiehestä. Mies katosi viime torstaina.

Lumi tuli, lumi suli – lukijoiden sääkuvagalleria näyttää talven ailahtelevuuden

Marraskuu toi etelään ensilumen, joka suli monin paikoin nopeasti. Lukijoiden sääkuvagalleriasta näet, miten luonnon sävyt ovat vaihdelleet harmaasta valkoiseen – ja taas takaisin harmaaseen.

Kekripukki palaa, mutta ensiksi sen kanssa voi ottaa kekrien

Sadonkorjuujuhla kekrin perinteitä juurrutetaan Ouluun. Kaupunkiin haaveillaan myös kekritapahtumien sarjaa. Kekrinä nainen voi sonnustautua miehen vaatteisiin ja mies pukea ylleen hameen.

Näin turvapaikanhakijoita valistetaan Suomen naisista – Avara kaulus ei ole kutsu

Kempeleen raiskaustapaus palautti esiin jo aiemminkin todetun tarpeen tiedottaa maahansaapujille Suomen tapakulttuurista ja naisiin suhtautumisesta.

Cosplay on muutakin kuin hassuissa vaatteissa poseeraamista

Cosplayn ensimmäiset SM-kilpailut käytiin Helsingissä. Lajin harrastajia huokailuttaa vähättelevä kommentointi. He kuitenkin myöntävät, että lajin syvin olemus ei perehtymättömälle avaudu kokonaisuudessaan.

Kuvagalleriassa syksyn kuulaus ja kauneus: hehkuvaa iltaruskoa ja seesteistä aamu-usvaa

Kokosimme kuvagalleriaan valon ja varjon hetkiä yleisön lähettämistä sääkuvista. Katso kuinka upea on etelähämäläinen syksy!

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja raiskauksen yrityksestä Forssassa

Hämeen poliisi tutkii Forssassa sunnuntaina aamuyöllä tapahtunutta raiskauksen yritystä. Poliisi pyytää mahdollisilta silminnäkijöiltä havaintoja sekä itse tapahtumasta että epäillystä tekijästä.

Jakkupuku tekee paluuta naisten työasuksi – Miehet luottavat edelleen pikkutakkiin

Naisten työpukeutumisessa suosikki on edelleen jakku. Myös neuletakki sopii moneen tehtävään. Miesten valinta on puku tai suorat housut ja pikkutakki. Tummat sävyt pitävät pintansa.

Minihameeseen pukeutunut muslimi nousi puolustamaan turvapaikanhakijoita – Yle seurasi Liinaharja-keskustelua hetki hetkeltä

Liinaharjaan vanhainkotiin tulevasta vastaanottokeskuksesta ja turvapaikanhakijoista järjestetiinn avoin keskustelutilaisuus tiistaina. Yle Satakunta seurasi tilaisuutta Länsi-Porin koululla hetki hetkeltä. Keskustelua käytiin myös Twitterissä #Liinaharja ja #turvapaikkakeskustelu.

Poliisilla pitkä lista mahdollisia rikosnimikkeitä Lahden välikohtauksesta

Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole, että ihmisiä olisi varsinaisesti kutsuttu koolle torstaina Hennalan vastaanottokeskukselle. Poliisipartiot kävivät viime yönä hätistelemässä autoilijoita pois keskuksen liepeiltä.

Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

Saanasta levitettiin noloa kuvaa koulussa – nyt kiusaajat pelkäävät häntä

15-vuotiaasta Saanasta otettiin hänen tietämättään kuva, jota pojat ryhtyivät levittämään WhatsAppissa. Hän toivoo, että opettajat puuttuisivat kiusaamiseen nopeammin.

Kanta-Hämeestä ammattiin valmistuneet keväällä 2015

Julkaisemme tällä sivulla kaikkien tänä keväänä ammattiin valmistuneiden nuorten nimet. Tiedot saadaan kantahämäläisiltä oppilaitoksilta, ja niitä päivitetään sitä mukaa, kun koulut julkaisevat tietoja.

87-vuotias nainen katosi Lahdessa kotoaan – tiedätkö kadonneen liikkeistä?

Poliisi kaipaa yleisön apua kadonneen, muistisairaan naisen löytämiseksi. Naisesta ei ole havaintoja sunnuntai-illan jälkeen.

Kanta-Hämeen kevään 2015 uudet ylioppilaat

Julkaisemme kevään 2015 Kanta-Hämeen uusien ylioppilaiden nimet. Nimitiedot perustuvat koulujen antamiin tietoihin ja ne saattavat täydentyä myöhemmin.

Näin pärjäät 11 vaatekappaleella – suomalaiset tarvitsevat apua pukeutumiseen

Suomalaisilla on kaapit täynnä vaatteita, joista he eivät pidä. Vähemmälläkin tulisi toimeen, sanoo kertakäyttöistä vaateteollisuutta vastaan taisteleva vaatevalmentaja Outi Pakarinen. Katso viisi Pakarisen ohjetta oman vaatekaapin punaisen langan löytämiseen.

Poliisi julkaisi kuvan: Hämeenlinnassa tapahtuneesta ryöstöstä kaivataan lisätietoa

Hämeen poliisi tutkii epäiltyä ryöstöä, joka tapahtui Hämeenlinnan linja-autoasemalla keskiviikkona iltapäivällä.

Muistatko tätä? – jääkiekon hamekohu aiheutti poliittisen keskustelun Suomessa

Kaikki eivät sulattaneet Ylen viihteellistä jääkiekkoäänestystä. Poliittisen keskustelun vuoksi Yle joutuikin muuttamaan äänestystään kesken jääkiekon MM-kisojen 20 vuotta sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle