Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjatapahtumien syksy alkoi Naantalissa – Supermarsun äiti Paula Noronen: "Älkää koskaan kuvitelko, että ette pysty kirjoittamaan tarinoita"

Naantalin kirjajuhlat järjestetään nyt toista kertaa. Yksi lavalle nousseista oli kirjailija-koomikko Paula Noronen, joka kertoi muun muassa, kuinka vaikeaa on olla hauska. Tapaamilleen lapsille hän muistuttaa, että jokainen voi olla kirjoittaja.

Katso upeat kuvat: Maanmittauslaitoksen historialliset ilmakuvat avautuivat suomalaisten käyttöön – kiinnostus ollut heti valtavaa

Maanmittauslaitoksen historiallisten ilmakuvien arkisto avautuu verkossa tänään. Yleisön saataville tulee kymmeniä tuhansia kuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Kuvia voi selata ja vertailla.

Kirsi Kunnas -runopalkinto 2020 jaettiin Niillas Holmbergille ja Heli Laaksoselle

Palkintoraadin mukaan Holmberg ja Laaksonen katsovat tuotannossaan tulevaisuuteen omasta paikallisuudestaan käsin.

Runoraadin paluu! – Kokeile tätä myös kotona, lue runot ja katso videot!

Anna runoille pisteitä! Järjestä runoraati.

Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

Kuusi kuvaa -ohjelman valokuvat löytyvät Yle Areenan kautta.

Helmiä Heli Laaksoselta sveitsin kielellä - arvaatko mikä runo tämä on?

Runoilija Heli Laaksosen runo sveitsin kielellä.

Naivistit Iittalassa -näyttely kiinnostaa satoi tai paistoi

Naivistisen taiteen suurkatselmus Hämeenlinnan Iittalassa tavoittaa vuosittain noin 20 000 katsojaa.

Heli Laaksonen on yksi kesän naivistinäyttelyn uusista taiteilijoista

Laaksosen tauluja on esillä kesällä Naivistit Iittalassa -näyttelyssä.

Lauantai 18.3.2018 (radio)

Keskustelut Pohjois-Koreasta jatkuvat Suomessa. Kiteellä toimii hiihtokoulu turvapaikanhakijalapsille. Runoilija Heli Laaksonen on testannut suomen kielen uusia sanoja.

Runoilija Heli Laaksonen testasi uudet sanat: “Ihanaa, että defibrillaattorista tuli sydäniskuri”

Runoilija Heli Laaksonen koeponnisti kielitoimiston uudet hakusanat. Hän paljasti tykkäävänsä nihkeilystä, mutta drooni ärsyttää.

Tuomas Kyrö, Juha Itkonen ja Heli Laaksonen kirjoittivat Iltasadun uudet tarinat

Iltasadun tarinat Kyrön, Itkosen ja Laaksosen kynästä

Aapine a cappellana laulaen kannesta kanteen

Sanamaija Heli Laaksosen runokirja Aapine on taipunut Atso Almilan säveliksi. Lounaismurteiset aakkosrunot esittää kamarikuoro Key Ensemble.

Oma kieli on vorssalaisten ylpeys – nyt se kukoistaa näyttämöllä

Lukkosulaa ja lumpeenkukkia kääntyi lounaismurteesta vorssankiälelle Forssan teatteriin: samalla Matti ja Teppo vaihtuivat Mika ja Turkka Maliin.

Dekkari, sotakirja vai lastenkirja? Tunnetut kirjailijat jakavat lukuvinkkinsä

Kirjailijat kertovat, mitä kannattaisi lukea, jos olisi aikaa lukea vain kaksi kirjaa. Lukuvinkkejä antavat Leena Lehtolainen, Reijo Mäki, Heli Laaksonen ja Kari Hotakainen.

Nocturne on vaikuttava – Suomen suosituimman runon tekijä ei ollut eliitin suosiossa

Eino Leinon proosatuotanto on noussut suosituksi kirjallisuuspiireissä, ja Nocturne on suomalaisen runouden ikisuosikki. Sisällön ja rytmin edelle menee kuitenkin se, kuka runoja esittää ja miten.

Laaksosen Lähtisiks föli ja Mäen Tulivuori kesäkirjalistojen kärjessä

Dekkareita, lintukirjoja tai se perinteinen Reijo Mäki? Vai Heli Laaksonen? TV-sarjat ja elokuvat siivittävät kesäkirjojen myyntiä.

"Porista ja Raumasta ystävyyskaupungit"

Raumalainen kirjailija Heli Laaksonen teki porilaisen ystävänsä kanssa kuntalaisaloitteen Porin ja Rauman ryhtymisestä ystävyyskaupungeiksi.

Kirjailija pisti Suomen kartan uusiksi: ”Pyysin lupaa maanmittauslaitokselta”

Heli Laaksonen rakastaa karttoja, mutta vihaa navigaattoreita. Eksyminen kuuluu runoilijan arkeen ja hänen omatekoinen karttansa saattaa sekoittaa myös lukijoiden matkareitit. Koska Laaksosen uuden kirjan yhteydessä julkaistu kartta muistuttaa virallista Suomen karttaa, piti sen tekemiseen pyytää lupa maanmittauslaitokselta.

Kriitikko Otso Kantokorpi kiersi Taloraadin mukana Tallinnaa

Raadin vuonna 2011 arvioima arkkitehtuuri hätkähdyttää yhä

Heli Laaksonen vie vieraansa talon alle ja pellolle

Murrerunoilija Heli Laaksonen valloittaa ensi kesänä television, sillä Yle TV1:llä nähdään Helil kyläs -sarja. Keskusteluohjelmassa Heli Laaksonen haastattelee kylään kutsumiaan mielenkiintoisia vieraita.

Heli Laaksonen nostaa perunasatoa yleisön kanssa

Murrerunoilija Heli Laaksonen ei pidä kesästä. Hän odottaa, että se menisi ohi nopeasti ja perunannosto voisi alkaa syksyllä. Laaksonen on istuttanut omalle tontilleen kolme perunaa, mutta suuremman sadon hän aikoo kerätä yhdessä yleisönsä kanssa.

Porin päätöksentekijöiltä yllätyskommentti: "Rauma on aina ollut Porin ystävyyskaupunki"

Porin johtavat poliitikot ovat laittaneet oman puumerkkinsä keskusteluun Porin ja Rauman ystävyyskaupunkiesityksestä. Kahden murretaiturin tekemä esitys sai Raumalta tyrmäyksen.

Porin ja Rauman yhteistyö "syvällistä ja tunteikasta"

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen haluaa panna pisteen Porin ja Rauman ystävyyskaupunkipohdinnoille. Myös Rauma on tyrmännyt kahden kirjailijan esityksen.

Valtteri oli kirppiskävijöiden aarreaitta

Vallilassa toiminut kirppis oli myös tv-tähti.

Raumalla ei ole enää ystävää Islannissa

Islantilainen Garðabær ei ole kiinnostunut jatkamaan Rauman ystävyyskaupunkina. Taustalla on kuntaliitos.

Itsenäisyyspäivän juhliin kutsuttu Heli Laaksonen: Onneksi ei tarvi tanssia

Runoilija Heli Laaksonen lähtee presidentin vastaanotolle ensikertalaisena. Hän on tyytyväinen siitä, että kutsu juhliin tuli juuri tänä vuonna.

Tässä ehdokkaat parhaaksi lasten- ja nuortenkirjaksi

Finlandia Junior -tunnustuksen tämän vuoden saajaehdokkaiden parhaimmistoon kuuluu tarinoita kiireestä, kiusaamisesta, kielestä ja kulttuurieroista - tekijöiden joukossa muun muassa Ville Tietäväinen, Heli Laaksonen ja Kreetta Onkeli.

Rauma ja Pori ikuisesti vihollisia - "Emmää ny tämmöstäkää ymmär!"

Vaikka Satakunnan vahva murrekaksikko, raumalainen Heli Laaksonen ja porilainen Elina Wallin, ajavatkin virallista ystävyyskaupunkiasiaa, eivät Rauma ja Pori ainakaan päättäjien mielestä tule tovereita olemaan. Rauman kaupunginhallitus hylkäsi murrenaisten tekemän aloitteen ystävyyskaupunkisuhteesta.

Rauman ja Porin ystävyyskaupunki-idea kaatumassa

Rauman kaupunginhallitus päätti, ettei se lähde edistämään ystävyyskaupunki-statusta Porin kanssa. Asiaa oli esittänyt tunnettu murrerunoilija Heli Laaksonen.

Raumasta Porin ystävyyskaupunki?

Rauman kaupunginhallitus käsittelee maanantaina murrerunoilija Heli Laaksosen tekemää esitystä, että Raumasta ja Porista tulisi ystävyyskaupungit. Rauma ja Pori ovat vuosikymmeniä pitäneet leikkimielistä vihaa ja kaunaa, joka ilmenee muun muassa huumorina ja kyräilynä.

Mikä kirjoissa naurattaa?

Oletko nauranut lukiessasi ääneen? Millainen huumori iskee kirjan sivuilta nauruhermoihisi? Tarvitsetko huumorikirjallisuutta?

Heli Laaksonen julkaisee Suomen ensimmäisen murreaapisen

"Aapine" on kirjoitettu lounaismurteilla. Heli Laaksonen sai kirjaan idean yöllä pari vuotta sitten.

Rock, runo & rakkaus täydentyy murrekirjallisuudella

Runoilija Heli Laaksonen osallistuu yllättäen Rauman pitsiviikon yhteydessä järjestettävään Rock, runo & rakkaus -tapahtumaan ensi keskiviikkona. Laaksonen esittelee tilaisuudessa uutta lounaismurretta käsittelevää kirjaansa.

Maalaisrunous voi hyvin – idylli sekä rakentuu että runnoutuu teksteissä

Maaseuturunous voi Suomessa hyvin - Facebookissa järjestettyyn kirjoituskilpailuun osallistui lähes 550 ihmistä. Runoilija Heli Laaksonen kuvaili kilpailun tasoa huikeaksi. Kisan voiton vei kokkolalainen Joni Vähä-Lassila.

Parhaassa maalaisrunossa mummon ääni on lihakeittoa

Joni Vähä-Lassilan Mummolasta ja muurahaisista (bönderuno) voitti lauantaina maalaisrunokilpailun. Kilpailun järjestivät Annikin Runofestivaalit ja Pentinkulman päivät.

Annikki etsii Suomen parasta maalaisrunoa

Annikin Runofestivaalin yhteydessä järjestettävässä kirjoituskilpailussa haetaan nyt uusia maalaisrunoja. Kilpailun järjestäjät toivovat, että kisan avulla runouden kuva Suomen maaseudusta uudistuisi.

Osallistu Yle Satakunnan Nenäpäivän haastekeräykseen!

Yle Satakunta kerää varoja Nenäpäivänä. Voit osallistua hyvän asian edistämiseen tänään klo 10 -14 välillä puhelimitse tai sähköpostitse.

Heli Laaksosen murrerunoja voi nyt lukea latviaksi

Runoilija Heli Laaksosen lounaismurteella kirjoitettuja runoja on käännetty luoteislatvialaiselle murteelle. Latvialaiseen käännöskokoelmaan on valittu 70 Laaksosen runoa.

"Voi kauhea, koska se rupeaa normaalisti puhumaan"

Raumalla asuva murrerunoilija Heli Laaksonen kertoo matkastaan lännen ja idän erottavan kielimuurin yli.

Murrenaisten kuntalaisaloite: Porista ja Raumasta ystävyyskaupungit

Satakunnan vahvat murrenaiset Elina Wallin Porista ja nykyään Raumalla asuva Heli Laaksonen ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja kipuavat ensimmäistä kertaa yhdessä lavalle Porin Kirjurinluodossa. Luvassa on runojen lisäksi myös rohkea kuntalaisaloite.

Nikkinen tuo Beatles-soundin Raumalle

Rauman uuden kesämusiikitapahtuman ensimmäinen artistikiinnitys on julkistettu. Rock, runo & rakkaus -festivaalilla esiintyy Jiri Nikkisen luotsaama The Beatles Tribute Band. Uusi tapahtuma järjestetään Fåfängan Paviljongin alueella heinäkuussa pitsiviikon lauantaina.

Rock, runo & rakkaus - Raumalle uusi festivaali

Rauma saa uuden festivaalin juhlistamaan kaupungin 570-vuotisjuhlaa. Uusi Rock, runo & rakkaus -festivaali järjestetään 21.heinäkuuta Fåfängan Paviljongin alueella, Raumanmeren rantakallioilla Rauman Pitsiviikon avajaispäivänä. Festivaalin on ideoinut Vanhan Rauman kirjakauppias Päivi Luosma.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle