Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Jupu Poutanen - Kapellimestariluokan intendentti edellä aikaansa

Kapellimestarikoulutuksen menestystekijät julki.

Proge ja fuusiomusa tahdittivat Iltatähden ennätysvuotta 1976

Suosikkisarja tarjosi vastapainoa "kauppamiesten tavaralle".

Eat That Question – Frank Zappa ja toimittajat nokikkain

Uusi dokumentti rakentuu Zappan vanhoista haastatteluista

Video: Ultra Bra -laulajan uusi sävellys antaa sellolle sähköä – inspiraationa Frank Zappa

Olli Virtaperko oli yksi Ultra Bra -yhtyeen laulusolisteista, mutta nykyään hän ravistelee sävellyksillään konservatiivista klassisen musiikin maailmaa. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan Virtaperkon konsertto vahvistetulle sellolle ja orkesterille. Solistina on sellometalliyhtye Apocalypticasta tuttu Perttu Kivilaakso.

Imelda May, Beth Hart ja Zappa plays Zappa Pori Jazzeille

Beth Hartin piti vierailla Porissa jo viime kesänä. Silloin terveys temppuili, mutta tänä kesänä hän on luvannut paikata tilanteen. Hartin lisäksi Pori Jazzeille saapuvat torstaina 14. heinäkuuta myös muun muassa Imelda May Ja Zappa plays Zappa.

Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

Iltatähti tuikki poptaivaalla 10 vuotta

Iltatähden kymmenen vuotta

Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

Grammy-palkittu Randy Brecker Oulu All Star Big Band -festivaaleilla

Grammy-palkittu Randy Brecker saapuu Ouluun helmikuun lopulla. Trumpetisti on tehnyt muun muassa satoja levytyksiä maailman eturivin artistien, kuten Bruce Springsteenin ja Jaco Pastoriuksen sekä Frank Zappan kanssa.

Oulun Musiikkijuhlat soi monin sävelin

Meneillään olevilla Oulun Musiikkijuhlilla päästään keskiviikkona amerikkalaisten säveltäjien pariin. Kaupungintalon juhlasalissa esitetään Charles Ivesin Concord -pianosonaatti ja kulttibändi The Mothers of Inventionin perustajan ja johtajan Frank Zappan musiikkia.

Frank Zappan pojan yhtye Suomeen

Frank Zappan vanhin poika Dweezil tuo Zappa Plays Zappa -kokoonpanonsa Suomeen kesällä. Yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 6. kesäkuuta.

YouTubesta ulosheitetty suomalaiskitaristi jatkaa parodiavideoiden tekoa (katso video)

Tamperelainen Santeri Ojala keräsi miljoonayleisön tekemällä parodioita kitarasankarien soittovideoista. Pilailu loppui, kun Ojala heitettiin ulos netin YouTube -palvelusta. Julkisuuden ansiosta mediataiteilija on kuitenkin saanut lupaavia työtarjouksia ulkomailta. Myös parodiavideoiden teko jatkuu, uusimman teoksen aiheena on Anssi Kela.

Neuvostoliiton ensimmäinen dj keikkailee Helsingissä

Neuvostoliiton ensimmäinen tiskijukka Artemi Troitski tekee maanantaina dj-keikan Helsingissä. Troitski toimi dj:nä ensimmäistä kertaa Moskovassa vuonna 1972. Tuolloin settiin kuului luento länsimaisesta musiikista ja levyjen soittoa Frank Zappasta Led Zeppeliniin. Nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen, kun Troitski esittelee suomalaisille venäläistä populaarimusiikkia.

Säveltäjä Karlheinz Stockhausen oli kokeilevan musiikin pioneeri

Viime keskiviikkona kuollut saksalainen Karlheinz Stockhausen kuuluu viime vuosisadan merkittävimpiin säveltäjiin. Stockhausen yhdisti ensimmäisenä ihmisääntä ja elektronisesti luotua ääntä teoksissaan jo 1950-luvulla.

Säveltäjä Karlheinz Stockhausen kuollut

Viime vuosisadan jälkipuoliskon merkittävimpiin säveltäjiin kuuluva saksalainen Karlheinz Stockhausen on kuollut 79 vuoden ikäisenä. Säveltäjän entinen puoliso Mary Bauermeister vahvisti Stockhausen-säätiön ilmoituksen Stockhausenin kuolemasta perjantai-iltana.

Maailmantähdet nimeävät lapsiaan erikoisesti

Julkisuuden henkilöillä on Britanniassa ja Yhdysvalloissa toisinaan tapana antaa lapsilleen varsin erikoisia nimiä. Internetissä tehdyn kyselyn mukaan omituisin nimi on Frank Zappan 28-vuotiaalla esikoistyttärellä Moon Unitilla, "Kuuyksiköllä".