Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opposition Ben Zyskowicz: Sisäministeri Ohisalon kanta Kreikan turvapaikanhakijoista näyttää olevan toinen kuin presidentti Niinistön

Presidentti korosti eilen Suomen tukea Kreikalle siinä, että Kreikka ei nyt ota vastaan turvapaikkahakemuksia.

Kansanedustajat eivät yleensä puutu siihen, miten kansalaisten kantelut ratkaistaan – Uskonto on poikkeus

Kuusijuhla ja Suvivirsi synnyttivät tunnemyrskyn, uskonto kiinnostaa eduskunnan perustuslakivaliokuntaa myöten.

Asiantuntija kertoo, miksi sote-veivauksesta ei tule valmista: Vain diktatuurissa asiat saadaan tehtyä nopeasti

Olisiko sote-uudistuksen voinut jättää myös tekemättä? Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Koski kuohutti myös eduskunnassa: Näin kansanedustajat kommentoivat Susanna Kosken ajatuksia köyhyydestä

Kansanedustaja Susanna Koski (kok) ei juuri saanut ymmärrystä eduskunnassa esiintymisestään A-studion Kuplat-sarjan päätösjaksossa.

Katso suorana klo 21 alkaen: A-studion vappuspesiaali pureutuu huumorin rajoihin

Saako millekään enää nauraa? Näyttelijä Alina Tomnikov ja muut komiikan ammattilaiset kertovat, mistä aiheista eivät laukoisi vitsiä.

Kokoomuskonkari Zyskowicz huolissaan Harkimon lähdöstä – Tutkija: Uudelle poliittiselle liikkeelle tilausta

Ben Zyskowiczin mukaan Harkimon uusi poliittinen liike voisi estää kokoomuksen nousemisen pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Hallitukselta tiukattiin sote-pisteytyksestä – Zyskowicz syytti oppositiota levottomuuden lisäämisestä

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vakuutti oppositiolle eduskunnan kyselytunnilla, että kansalaisia ei ole tarkoitus pisteyttää henkilökohtaisesti.

Jari Korkki: Suomen historian suurin harhalaukaus

SDP:n Heinäluoman mielestä sote on Suomen historian suurin harhalaukaus. Muitakin vaihtoehtoja on, esimerkiksi SDP:n aloittama vallankumous 1918.

Rinne kannatusmittauksesta: Luottamus on ansaittava päivittäin

Ylen kannatusmittauksen ykköstila ei saa Rinnettä arvailemaan seuraavan hallituksen pohjaa.

Entinen puhemies ripittää kansanedustajia salissa metelöimisestä: "Huudellaan pitkiä näkemyksiä toisten puheenvuorojen päälle ja nauretaan"

Välihuudot ovat eduskuntakeskustelun suola, mutta entisen puhemiehen Maria Lohelan (sin.) mielestä vain harva taitaa oikean tekniikan. Varapuhemiehenä samaan aikaan toiminut Arto Satonen (kok.) ei näe tilannetta yhtä synkkänä.

Kokoomusvaikuttajien joukkopaosta sote-firmoihin vaaditaan selvitystä – "Tiedettäisiin, että kaikilla olisi puhtaat jauhot pussissa"

Keskustan ja sosiaalidemokraattien poliitikot vaativat kokoomuslaista oikeusministeriä selvittämään, aiheuttaako politiikkojen siirtyminen terveysfirmoihin eturistiriitoja.

Ben Zyskowicz: Arvasin, että Niinistö menee ensimmäisellä läpi

Zyskowiczin mukaan edelliset presidentinvaalit olivat tämän vuoden vaaleja jännittävämmät.

Eläkeuudistuksen pitkä marssi: EK:n Lasse Laatunen sopi asiat suoraan SAK:n kanssa

Keskustalainen pääministeri Matti Vanhanen hiihteli talvella 2009 Rukan lumilla ja ehdotti eläkeiän nostamista 63:sta 65 vuoteen. Pommi räjähti hallituksen syliin ja eläkeuudistus jumittui viideksi vuodeksi. Eläkesopu syntyi lopulta syksyllä 2014 EK:n ja SAK:n aseveliakselin pohjalta.

Konkaripoliitikot: Finnairin hallituksen harkintakyky petti – "Lisäeläke kumottava ja yhtiön hallitus remonttiin"

Entisen omistajaohjausministeri Heidi Hautalan mukaan vastuu väärästä lisäeläkkeestä on myös omistajaohjauksesta vastanneen pääministeri Juha Sipilän, joka ei kiireiltään ollut tilanteen tasalla.

Suuri Shakespeare-kääntäjä Matti Rossi on kuollut

Neuvostososialismiin uskoneen Rossin sanoitukset levisivät 1970-luvulla koko Suomeen. Ristiriitaisena pidetty hahmo tunnettiin myös ilmiantajana.

Vanhanen syyttää Risikkoa sote-puheista: "Voidaan tulkita perustuslakivaliokunnan painostamiseksi"

Ben Zyskowicz: Valinnanvapaus ei ole vaikeuksissa, mutta yhtiöittämisvelvollisuus on herättänyt keskustelua.

Työeläkkeiden korotusten sitominen palkkojen nousuun on tyrmätty laajasti eduskunnassa

Entisen kansanedustajan Kimmo Kiljusen puuhaama kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi ei näytä saavan tukea eduskunnassa.

Kansanedustajat erimielisiä: Mitä tehdä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, jotka jäävät laittomasti maahan?

Ykkösaamussa keskustelleet kansanedustajat ovat erimielisiä siitä miten laittomasti maahan jääviin turvapaikanhakijoihin tulisi suhtautua. Vasemmistoliitto harkitsisi väliaikaista oleskelulupaa.

Ben Zyskowicz A-studiossa: Kohun syynä perustuslakifundamentalistit

Hallituksen lainvalmistelun arvostelu sai kansanedustajat Ben Zyskowiczin (kok) ja Ville Niinistön (vihr) vakaviksi. Molemmat pitivät tärkeänä, että väite oikeuskanslerin sivuuttamisesta lainvalmistelussa pitää tarkoin selvittää. Lakien valmistelusta heillä ilmeni suuri eripura.

Politiikan terveysbisnekseen vaihtanut Lasse Männistö: Läpinäkyvyys ja itsensä jäävääminen ratkaisevat

Poliitikkojen lyhyt loikka liike-elämään puhutti torstai-illan A-studio: Talkissa. Kokoomusvaikuttajien siirtyminen terveysyrityksiin on herättänyt hämmästystä.

Eduskunta laittoi arvovaltansa likoon ääriliikkeiden väkivaltaa vastaan

Keskustelua ääriliikkeiden harjoittamasta väkivallasta käytiin kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajien aloitteesta.

Suomen Pankin johtajavalinnat loppusuoralla – "Kollegiossa on sukupuolella merkitystä"

Eduskunnan pankkivaltuusto päättää Suomen Pankin uusista johtokunnan jäsenistä 14. lokakuuta.

Zyskowicz: Paperittomilla ei oikeutta täysimääräiseen toimeentulotukeen

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) mielestä Suomessa ilman lupaa oleskelevalla ei välttämättä ole oikeutta toimeentulotukeen, vaikka lakiasiantuntijat näin asiaa tulkitsisivatkin. Oikeustieteen professori Juha Lavapuron mukaan toimeentulotuki kuuluu lain mukaan yhtäläisesti niin paperittomille kuin Suomen kansalaisillekin.

Perussuomalaisten Arja Juvonen: Suurituloisille oma maksuluokka päivähoitomaksuihin

Perussuomalaisten Arja Juvosen mielestä on kohtuutonta, että keskituloiset maksavat päivähoidosta yhtä paljon kuin suurituloiset. Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mielestä nykyinen järjestelmä on reilu. Keskiviikon A-studiossa keskusteltiin päivähoitomaksujen korotuksesta, josta kokoomus on valmis luopumaan ja josta perussuomalaiset haluavat pitää kiinni.

Sanailu jatkuu: perussuomalaisten kansanedustaja syyttää Kaikkosta ja Zyskowiczia hiekkalaatikkoleikeistä

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arvostelee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kaikkosta ja kokoomuskansanedustaja Ben Zyskowiczia. Kaikkonen ja Zyskowicz ovat vaatineet perussuomalaisia lopettamaan rasistiset puheet.

Kansanedustaja bongailee julkkiksia Porissa: "Heitä on joka lähtöön"

Kansanedustaja Ben Zyskowicz ei ole varma onko hän julkkis. Moni hänet kuitenkin tunnistaa. Hän itse kertoo bongailevansa tällä viikolla julkkiksia Porissa. Tapahtumaviikko on houkutellut paikalle sekä musiikista että yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita.

Kokoomus ehdottaa yksimielisesti Arto Satosta varapuhemieheksi

Kokoomuksen Arto Satosesta on tulossa Paula Risikon seuraaja eduskunnan varapuhemiehenä. Satonen syrjäytettiin tällä viikolla kokoomuksen eduskuntaryhmän johdosta.

Zyskowiczille moitteet sopimattomasta kielenkäytöstä – katso video

Veteraanikansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) syytti torstaina eduskunnan täysistunnossa vihreitä valheellisen vaikutelman luomisesta. Puhemies Maria Lohela (ps.) näpäytti Zyskowiczia heti.

Verkkouutiset: Zyskowicz tukee Orpoa puheenjohtajaksi

Kokoomuksen seuraava puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lappeenrannassa kesäkuussa.

Popularity poll suggests voters turned off by NCP 'arrogance'

The National Coalition Party has taken a sharp hit in the popularity rankings, according to a new poll commissioned by Yle. The survey claims voters reserve particular bad feeling towards the party's leader, Alexander Stubb.

Zyskowicz kokoomuksen imago-ongelmasta: "Hankalia talouspäätöksiä"

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin mielestä nykyhallituksella on parempi tekemisen meininki kuin edeltäjällä. Siinä olivat "demarit, kommarit ja vihreät heittämässä kapuloita rattaisiin".

SDP ripitti hallitusta äänestäjien luottamuksen pettämisestä – Sipilä: viimeinkin Suomella on suunta

Hallitus vastasi SDP:n välikysymykseen Suomen suunnasta. SDP:n mukaan eduskuntavaaleissa kansa ei antanut valtakirjaa hallituksen harjoittamalle politiikalle.

Kenttäväki ihmettelee kokoomuksen kovaa julkista pyöritystä

Alexander Stubbin (kok.) toiminta sai kokoomuksen puoluevaltuuston rivijäseniltä sekä kiitosta että kritiikkiä.

Timo Harakka: Lenita Toivakka perusti verosuunnitteluyhtiön Belgiaan – minulla on mustaa valkoisella

Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) kiskaisi keskiviikon A-studiossa yllättäen paperinipun povaristaan ja sanoi niiden todistavan, että ministeri Lenita Toivakka (kok.) on Suomen osakeyhtiölain mukaan vastuussa belgialaisen verosuunnitteluyhtiön perustamisesta. Harakan yllättävä ulostulo oli jatkoa eduskunnassa eilen nähtyyn välikohtaukseen, jossa Lenita Toivakka syytti Harakkaa valehtelusta.

Hallituspuolueet kiistelevät lisäsäästöjen tarpeesta – indeksien jäädytys ei tuonutkaan säästöjä, koska inflaatiota ei ole

Ensi viikon kehysriihi hiostaa hyvää vauhtia hallituspuolueiden välejä. Nyt kiistellään hallitusohjelman tulkinnoista. Keskustan mukaan merkittäviä lisäleikkauksia ei tarvita, kokoomus haluaa korvata indeksien jäädytyksestä aiheutuneen 300 miljoonan euron kuopan ja perussuomalaisten mielestä leikkausten tie on käyty loppuun.

Keskustelu tupakkalaista käy kuumana: "Jos parvekkeella ei saa polttaa, pitää siellä grillaaminen kieltää myös"

Hallituksen valmistelema esitys uudeksi tupakkalaiksi herätti vilkasta keskustelua illan A-studiossa. Suurin kiistakysymys oli lakiehdotukseen sisältyvä parveketupakoinnin kieltäminen. Kansanedustaja Maria Tolppasen mielestä parveketupakoinnin kieltäminen olisi liioittelua.

Yhteiskuntasopimus ja Terrafamen kaivoksen rahoitus kiihdyttivät eduskuntaa

Yhteiskuntasopimus sai aikaan kiivaan keskustelun eduskunnassa. Vasemmistoliittoa ihmetytti se, ajetaanko työmarkkinajärjestöjen sopimuksella vain yritysten etua.

Zyskowicz: Listavaali on kuolleena syntynyt hanke

Listavaali etäännyttää äänestäjät valituista edustajista ja merkitsee sitä, että poliitikot valitsevat uudet poliitikot, suomii kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Hallitusta grillattiin eläkeläisten verotuksesta: "Miten tässä näin kävi, ministeri Stubb?"

Ensi vuoden alussa voimaan tulevien työtulovähennysten myötä eläkeläisten verotus kovenee suhteessa palkansaajiin.

Kansanedustajien jäähyväiset Ajankohtaiselle kakkoselle: "Kiitos, kun olet ollut meidän seuranamme"

Ajankohtaisen kakkosen viimeinen suora lähetys nähdään tänään. Ohjelma on liikkunut 46 vuoden mittaisella taipaleellaan niin kansan kuin vallanpitäjienkin parissa. Näin kansanedustajat muistelevat suhdettaan Suomen kauimmin jatkuneeseen ajankohtaisohjelmaan.

Stubb puolustautui: En hyväksy perusteettomia syytöksiä

Hallitus on vastannut vihreiden ja vasemmistoliiton jättämään välikysymyksen valtiovarainministeri Alexander Stubbin toiminnasta sekä väärän tiedon antamisesta eduskunnalle hallintarekisterilain valmistelussa. Kokoomusedustaja Ben Zyskowicz käytti ärhäkän puheenvuoron ja syytti välikysymyksen tekijöitä yrityksestä tiristää halpoja poliittisia irtopisteitä.

Paperittomien maahantulijoiden terveydenhoitoesityksen kaatanut Kari Rajamäki: "Kiitoksia sataa nyt joka puolelta"

Ex-kansanedustaja muistuttaa, että ilmaisen terveydenhuollon laajentaminen kaikille laittomasti maassa oleville tai tänne tuleville olisi muodostanut Suomelle vetovoimatekijän, jonka seuraukset olisivat olleet hirvittävät.

Kokoomus pitää tiedotustilaisuuden sote-ratkaisusta klo 12 – katso suorana

Tiedotustilaisuus pidetään eduskunnan Pikkuparlamentissa. Tilaisuudessa puhuu valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Tilaisuus on päättynyt.

Kokoomuksen vararyhmäjohtaja: Hallitus oli lähellä hajoamista viime yönä - video

Ben Zyskowiczin mukaan kokoomus hyväksyi puolueelle epämieluisan sote-alueiden määrän maan taloustilanteen takia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä hyväksyi sote-ratkaisun

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoi hetki sitten, että ryhmä on osaltaan hyväksynyt yöllä saavutetun neuvottelutuloksen. Zyskowiczin mukaan kokoomus katsoi, että kokonaisuus on parempi kuin hallituksen kaatuminen.

Keskustan kenttä vaatii tiukasti Sipilän maakuntamallia

Puheenjohtaja Juha Sipilän linja saa vankan tuen puolueen piireistä. Maakunnissa 18 maakuntaan pohjautuvaa mallia pidetään jo hallitusohjelmaan kirjattuna asiana. Kokoomukselle 18 aluetta ei kelpaa.

Kokoomusväki poistui ryhmäkokouksesta: "Haemme kovasti ratkaisua"

Ministeri Lenita Toivakka kertoi eduskuntaryhmän kokouksesta poistuessaan, että käsittelyssä on ollut yksi kompromissiesitys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle