Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Palosaaren kirjasto Vaasassa on jatkossa kiinni lauantaisin

Kirjastoauto Rölli saa lisää pysäkkejä.

Pertsa ja Kilu 1950-luvulta seikkailevat uudessa elokuvassa – rooleihin etsitään kahta poikaa

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Taavi Vartia on tekemässä uutta elokuvaversiota 1950-luvulla syntyneestä nuortenkirjasarjasta Pertsa ja Kilu. Muiden töiden jalkoihin jäänyt elokuva etenee nyt Kotkassa.

Turun seudun kesäteattereissa riittää katsojia

Kolea kesä ei haittaa teatterin ystäviä.

Suomalainen elokuvasäveltäjä menestyy maailmalla

Elokuvasäveltäjä Panu Aaltio palkittiin vastikään jo toistamiseen maailman arvostetuimman elokuvamusiikkipalkinnon dokumentti-sarjassa.

Tampereen elokuvajuhlat on toisinkatsojien paratiisi

Tampere Film Festival 2017 tarjoaa kotimaisten elokuvien lisäksi näkökulmia mm. arabimaailman naisten elämään. Avajaisiin hurahtaa myös Tampereen ratikka – tai kuuluisiksi tulleet ratikkavastustajien repliikit valtuustossa.

Urheilun ei tarvitse kiinnostaa MM-hiihdoissa pätkääkään – "Tämä on ollut tosi iso hitti"

Loppuunmyyty lauantaipäivä Lahden MM-kilpailuissa sai hiihtokansan nauttimaan auringonpaisteesta ja pikkupakkasesta sekä huikeasta kisatunnelmasta.

Lahden MM-kisojen avajaiset juhlittiin sankassa lumipyryssä – katso kuvat

Tuiskeesta huolimatta avajaisia seurasi arvion mukaan Lahden torilla noin 7 000 henkeä.

Lahden MM-hiihdot jäänee lipunmyyntitavoitteestaan: "Pari miljoonaa puuttuu vielä"

Kaikki alkaa olla valmista Lahdessa MM-hiihtoja varten. Kisa-alue on silausta vaille valmis, kun avajaisiin on pari päivää aikaa.

Röllin peikkohahmo saapuu Vartiovuoren kesäteatteriin

Nimiosan näyttelee Antti Lang. Näyttämö muuttuu kumpuilevaksi peikkometsäksi.

Pelle Hermanni on Pikku Kakkosen suosituin hahmo – muistatko vielä hahmon hokeman lausahduksen?

Pelle Hermannin lisäksi Pikku Kakkosen kolmen suosituimman hahmon joukkoon ylsivät Ransu ja Rölli.

Pikku Kakkonen 40 vuotta – Pelle Hermanni, Ransu vai Katti Matikainen: Äänestä suosikkihahmoasi

Kuka Pikku Kakkosen hahmoista on suosikkisi? Katso videoita ja äänestä suosikkiasi.

Rölli-peikko liiteli Lahden suurmäessä - katso kuvat!

Rölli-peikon asussa hypännyt mäkikotka ihastutti sunnuntaina Lahden suurmäessä. Tässä Tomi Hännisen kuvakooste Salpausselältä!

Outi neuloi Röllille paidat: "Piti revitellä, tehdä virheitä ja epäsiistiä jälkeä"

Outi Markkanen on suunnitellut ja tehnyt neuleet uuteen Rölli-elokuvaan.

Kotimaisen elokuvan vilkas syksy: Cannesissa palkittua laatudraamaa, noitavainoa ja esikoisohjauksia

Taneli Mustosen Bodom käynnisti kotimaisen elokuvan syksyn kauhulla. Tarjonta jatkuu monipuolisena. Luvassa on kansainvälisesti palkittuja draamoja, odotettuja esikoisohjauksia ja tositapahtumien inpiroimia tarinoita.

Ikä on pehmentänyt lasten pelkäämää Rölli-peikkoa: "Anarkiaa ei saa viedä pois"

Lapsia 1980-luvulla pelotellut irvistelevä peikko säikyttelee uutta sukupolvea valkokankaalla entistä lempeämmin. Anarkiasta Rölli ei silti luovu koskaan.

Jos synnyit 1990-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1990-lukulaisen silmin Yle saattaa näyttää tältä.

Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

Uutismummon ilo tarttuu – Salla Paajanen on vuoden positiivisin tamperelainen persoona

Vuoden positiivisin tamperelainen persoona sanoo, että kannattaa nauraa itselleen niissäkin tilanteissa, joissa voisi myös nolostua kovasti. Ilo ja huumori auttaa yli vaikeistakin kokemuksista. Salla Paajanen toi karjalaista iloisuutta mukanaan Tampereelle 30 vuotta sitten.

Virtuaalihahmot vielä harvinaisia kotimaisissa elokuvissa – Uudessa Rölli-elokuvassa heitä on seitsemän

Uusimpaan Rölli-elokuvaan luodaan digitaalisesti seitsemän hahmoa eli näyttelijää, joilla on puherooli. Virtuaalinäyttelijöitä on tulossa enemmän myös muihin kuin lasten fantasiaelokuviin.

Huvipuisto Wasalandia sulkee ovensa – nyt on aika muistella

Liki 30 vuotta toiminut huvipuisto Wasalandia lopettaa toimintansa kannattavuusongelmien takia. Parhaina aikoina 90-luvulla yli 350 tuhatta kävijää kesässä houkutellut puisto liittyy monen pohjalaisen ja suomalaisen lapsuuden muistoihin. Kerro oma muistosi, hauska tai haikea.

Yksityisten päiväkotien tulevaisuus puhuttaa Mikkelissä – Moni päiväkoti lakkautusuhan alla

Yksityisillä päiväkodeilla on paineita korottaa maksuja Mikkelissä, mikäli suunniteltu päivähoidon palvelusetelin arvo ei nouse uusien neuvotteluiden jälkeen. Mikäli huoltajille maksettava tuki pysyy 760 eurossa kuukautta kohti, moni joutuu harkitsemaan lopetusta tai asiakasmaksujen korotusta.

Näyttelijä Iina Kuustonen: "Luovuus tarvitsee lomaa"

Iina Kuustonen on juossut kesän aikana roolista rooliin. Alkukesästä hän oli mukana uudessa Downshiftaajat-sarjassa. Välillä hän hyppäsi tekarit suussa valmisteilla olevaan Rölli-rooliin ja on taas pian valmiina pistämään ihmisiä, kun Ylen suositun sairaalasarjan Sykkeen kolmannen tuotantokauden kuvaukset alkavat.

Peikon parta ei saa repsottaa helteelläkään

Helteinen sää pitää uuden Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvan maskeeraajat kiireisinä. Lämpimässä säässä parrat meinaavat pudota ja tukat lässähtää. Viidettä Rölli-elokuvaa kuvataan parhaillaan Alahärmässä.

Sää rökitti Konttisen kesäteatteria

Konttisen kesäteatterin katsojamäärä jäi tänä kesänä tavoitteestaan. Rölli ja metsänhenki -näytelmän näki noin 5 000 katsojaa, kun esimerkiksi viime vuonna katsojia oli 6 500.

Kesäteattereiden kesä on ollut haasteellinen Lapissa

Rovaniemen kesäteatterit ovat olleet paljolti säiden armoilla. Kolmesta esityksestä kaksi ulkoilmateatteria on kärsinyt sateista ja kylmästä, mutta joukon ainoalla sisätiloissa esiintyvällä ryhmällä taas on riittänyt katsojia hyvin.

Kesäteatterit nojaavat pääosin perinteiseen – mausteena muutama tuoreempikin näytelmä

Nivalassa Kuningasjätkä,Toholammilla Ulvova mylläri ja Eskolassa Saksalainen vieras. Kesäteatteririntamalla on tarjolla runsaasti komiikkaa sekä hieman syvempääkin sanomaa. Ensimmäinen kesäteatteri on esityskautensa saanut jo päätöksensä, muut esitykset odottavat yhä ensi-iltaansa tai jatkavat esityskauttaan.

#wihuri15 näyttää sotarjoituksen hauskan puolen

Sotaharjoitus vetää monet vakaviksi, mutta sosiaalisessa mediassa aiheen ympärillä on myös huumoria. Somettajia huvittaa muun muassa ojaan ajanut rynnäkköpanssarivaunu ja rölli-peikon maja.

Kanukkipakki on Rölli-peikon kaksoisolento - "Onko hän hyvännäköinen?"

San Jose Sharksin sympaattinen kanadalaispakki Brent Burns ei pahastunut, kun toimittaja vertasi häntä TV:stä tuttuun satuhahmoon.  

Allu Tuppurainen eläkkeelle - Rölli vielä miettii

Röllinä koko kansalle tutuksi tullut näyttelijä Allu Tuppurainen jää eläkkeelle. Tuppurainen näkee näyttelijän työrukkasena, jonka työstä on glamouri kaukana. Vaasan kaupunginteatterissa juhlistetaan Allu Tuppuraisen pitkää uraa tänään perjantaina.

Television lastenohjelmat 50 vuotta: tämän päivän aikuiset toivovat 1980-luvun lastenohjelmia

Lastenohjelmien juhlavuosi tarjoaa tämän päivän aikuisille mahdollisuuden nähdä omia lapsuussuosikkejaan. Juhlavuoden erikoisohjelmat starttaavat pääsiäisviikolla, jolloin TV2 esittää joka arki-ilta tunnin nostalgiaohjelmat otsikolla "Parasta ikinä".

Mikä lastenohjelma on suosikkisi?

Lastenohjelmat jäävät mieleen aikuisuuteen asti ja jättävät hauskoja muistoja. Mikä on ollut sinun suosikkisi?

Pikku Kakkosen pikku historia

Pikku Kakkosen parhaita paloja 12 ensivuodelta.

Abit herättivät opettajiaan jo varhain aamulla penkkaripäivään

Penkkareita eli penkinpainajaisia vietetään taas tänään pohjalaisissa lukiossa. Päivä huipentuu penkkariajeluun kuorma-autojen lavalla. Jalasjärveläisabit viettävät penkkaripäivää tutun perinteisesti.

Kreikkalais-lappilaista elokuvaa käynnistetään jälleen

Lapissa aiotaan alkaa kuvata kuusi vuotta sitten kesken jäänyttä tv-sarjaa. Elokuvaohjaaja Taavi Vartian suunnitelmissa on koko perheen tv-sarjan ja elokuvan, joka sijoittuu Kreikkaan Kosin saarelle, sekä Lappiin.

Rölli selätti Hobitin Etelä-Pohjanmaalla

Rölli ja kultainen avain oli Etelä-Pohjanmaan katsotuin elokuva vuonna 2013. Pohjanmaalla käytiin puolestaan katsomassa verraten enemmän ulkomaisia kuin kotimaisia elokuvia. Loppuvuoden suosikki Hobitti - Smaugin autioittama maa ylsi kärkeen vain kahdessa pohjalaiselokuvateatterissa.

"Suomen synttäreillä voisi tarjota karkkia ja leikkiä hippaa"

Itsenäisyyspäivänä nostetaan lippu salkoon ja lauletaan suomalaisia lauluja. Nämä asiat tulevat ensimmäisenä mieleen eskarilaisille Suomen itsenäisyyspäivästä. Tarkempi pohdiskelu nostaa kuitenkin mielikuvituksen lentoon.

Näin syntyy ihan paras lumiukko!

Siihen tarvitaan paljon puhdasta nuoskalunta, kiviä, yksi porkkana ja hieman voimaa. Aina ei porkkanakaan ole tarpeen. Mutta useita käsiparia on hyvä olla, ja joku joka hieman johtaa työtä. Mikkelin Röllin päiväkodin eskarilaiset paljastavat, miten syntyy oikeaoppinen lumiukko.

Kivun kanssa ei pidä jäädä yksin

Kipupsykologi Sisko Tuurinkoski auttaa sekä akuuteista että pitkäaikaisista kiputiloista kärsiviä selviämään arjessa. Psykologi pyrkii hälventämään kipuun liittyviä pelko- ja ahdistustiloja, ja opettaa muun muassa kiputiloja lieventäviä rauhoittumiskeinoja.

Pelle Hermanni ja käkättävä kepakko kestävät aikaa – mikä lastenohjelma on jäänyt sinun mieleesi?

Pikku Kakkosen helmet kuten Pelle Hermanni ja Rölli pyörivät edelleen uusintoina televisiossa, ja ohjelmien tunnusmusiikki soi vuosienkin jälkeen monien päässä. Kerro, mikä lastenohjelma on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Miten lastenohjelmat ovat muuttuneet omasta lapsuudestasi?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle