Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elokuva Hella Wuolijoesta on samalla poliittinen jännäri ja elämäkerta

Politiikan ja kulttuurin mahtinaisen elämässä riitti draamaa

Kuolema ei ole turvapaikka - uusi kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat nyt Areenassa

Pääosissa Pietu Wikström, Jari Virman ja Mikko Nousiainen.

Kansallisteatterin Musta Saara -musikaalin tähti Ulla Tapaninen: “Voi hyväinen aika, miten rakkaudeton tämä maailma voi olla”

Yli kolmenkymmen vuoden näyttelijänuran tehnyt Tapaninen toivoo, että Euroopan populismin nousua ja pakolaisten asemaa käsittelevä näytelmä herättää katsojassa tunteita ja ravistelee.

Musta Saara näyttää julmetun upealta ja soi raivoisasti mutta jää etäälle

Tarina Euroopan kaaoksesta, etsinnästä ja epätoivosta.

Kotikatsomo: Hella W

Hella Wuolijoen roolin näyttelee Tiina Weckström.

Koivu ja tähti skoolaa kossupiimällä isänmaalle

Pirkko Saision näytelmä sekoittaa myyttejä ja tragikomediaa

Tulennielijä – kaksi sisarusta elämän sirkuksessa

Sisaruussuhteita ja sirkusta toisen maailmansodan aikaan.

Farmi on runollinen satu ihmisestä ja yhteiskunnasta

Mitä Orwellin Eläinten vallankumouksen perillisistä tuli?

Kuntosalikysely: Reilusti yli puolet ysiluokkalaisista käy salilla

Helsinkiläisen Hiidenkiven peruskoulun uutisluokkalaiset selvittivät koulunsa yhdeksäsluokkalaisten kuntosalilla käymistä kyselyllä.

Kalervo Palsa ja kuriton käsi

Tyylitelty muotokuva kuvataiteilija Kalervo Palsasta.

Ida Aalberg -palkinto näyttelijä Tiina Weckströmille

Säätiön nuoren näyttelijän kannustusapurahan sai Alma Pöysti ja mitalin elämäntyöstään vastaanotti ohjaaja Jussi Helminen.

Saastamoisen poika suhasi taksilla ja sulatti sydämiä – myös kotikatsomoissa

Vähän saamaton Antti (Matti Viironen) ajaa isänsä taksia.

Tiina Weckström pikavauhdilla Kirsikkapuisto-näytelmään

Reilut pari viikkoa sitten Kansallisteatteri ilmoitti Kirsikkapuisto-näytelmän näyttelijävaihdoksesta. Millainen urakka on ottaa rooli haltuun näin lyhyellä treenillä ja millainen stressi ohjaajalla on paraikaa päällä, kun ensi-iltaan on pari viikoa?

Teatteriväki odottaa uutta Turkkaa

Suomen ainoa ammattimainen huoneteatteri, helsinkiläinen Teatteri Jurkka viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan. Jurkan hallituksen puheenjohtaja odottaa teatterimaailmaan uutta trendiä, joka nostaisi ohjaajat valokeilaan, pitkästä aikaa sitten Jouko Turkan.

Ministeriö jakoi apurahaa lähes 40 näyttämötaiteilijalle

Valtion näyttämötaidetoimikunta on päättänyt ensi vuoden alusta alkavista taiteilija-apurahoista. Lisärahoitusta on luvassa kaikkiaan 39 näyttämötaiteilijalle. Summat vaihtelevat noin 10 000 eurosta lähes 100 000 euroon.

Tähtihetki perjantaina 28.1.

Esko Rautakorpi esitteli viikon ensi-iltaelokuvat Hella W, Taistelija ja Winter´s Bone. Haastateltavina hänellä oli Tiina Weckström ja Juha Wuolijoki.

Tiina Weckström tarttui Hella W:n haasteeseen

Hella Wuolijoki on saanut Tiina Weckströmistä henkiin herättäjänsä. Näyttelijä otti roolin haasteen vastaan pyydettäessä, se oli suuri kunnia. Sitten iski kauhu, pelko ja nöyryys. Weckström onnistuu vakuuttamaan kameleontin roolissa.

Keski-ikäiset naiset valtaavat näyttämön Lahdessa

Kalenteritytöt-näytelmä pursuaa keski-ikäisten naisten charmia. Maiju Sallaksen Lahden kaupunginteatterille ohjaama näytelmä pohjautuu tositapahtumiin, jotka saivat aikaan valtavan mediamylläkän 2000-luvun taitteessa. Lahdessa näytelmän suomenkielinen kantaesitys on samalla Kaarina Turusen jäähyväisnäytelmä.

Hamburger Börsin perustaja oli aikansa rautarouva

Turkulaisille niin rakkaaan Hamburger Börs -hotellin perustaja Wallina Valtin oli värikäs ja ristiriitainen persoona. Hänestä on jäänyt yllättävän vähän tietoja jäljelle, vaikka Wallina asui kaupungissa liki 50 vuotta. Turun kaupunginteatteriin hänestä tehty Hamburger Börs - häntä rakastivat kaikki -musiikkinäytelmä antaa lisätietoa Wallinasta. Ensi-ilta oli 10. syyskuuta.

Turku taas elokuvanäyttämönä

Turku elää Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan kuvauspaikkana kuluvan viikon ajan. Tiistaina kuvausryhmä työskentelee Akatemiatalossa, jossa tallennetaan kohtauksia maanpetosoikeudenkäynnistä

Weckströmistä tähti Wuolijoki-elokuvaan

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films. Elokuva kuvataan Turussa.

Suurelokuvan Hella W kuvaukset alkavat

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films.

Tiina Weckströmistä Hella Wuolijoki

Tampereen työväen teatterin näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan suurelokuvan Hella W nimirooliin. Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tullaan kuvaamaan mm. Hollolassa Pyhäniemen kartanossa.

Orvokki Aution Pesärikko on vankka kuvaus suvun ja yhteisön paineesta

Hillitte ittes, sillä mitä ne kylälläkin puhuu!