Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Runoilija Ilpo Tiihonen

Runoilija Ilpo Tiihonen on kuollut

Tiihosen ura alkoi jo 1970-luvulla, ja hän kirjoitti runoteosten lisäksi muun muassa näytelmiä sekä käänsi kirjallisuutta. Tiihosen kuoleman vahvisti Ylelle hänen poikansa.

Toimittaja Maritta Alander-Valtonen

Päivän mietelause tanssii kesäkuussa

Mietelauseina kuullaan runokilpailun voittajateoksista.

Helsinkiläiset rohmuavat runopalkinnot

Valtakunnalliset runopalkinnot suosivat helsinkiläisiä runoilijoita ja isoja kustantamoita. Runous on virkeää myös pääkaupungin ulkopuolella, mutta palkintoja siellä saadaan vain Helsingin ulkopuolelta.

Henriikka Tavi

Kuusi runoteosta kisaa Tanssivasta karhusta

Viime vuoden parhaan runoteoksen palkintoa tavoittelee kuusi ehdokasta. Mukana on muun muassa 60-luvun turkulaisen underground-liikkeen keskeinen hahmo Markku Into (s. 1945) kokoelmallaan On.

Ilpo Tiihonen

Suven Runoilija pitää runon laajenemisesta

Ilpo Tiihonen on 35-vuotiaan Kajaanin Runoviikon tämän vuoden Suven Runoilija. Tiihonen iloitsee, että runon käsite laajenee teatteriin, musiikkiin ja muihinkin suuntiin. Kirja ei ole runon pääteasema.

Runoviikko pyrkii lähelle ihmistä

Kajaanin runoviikko täyttää ensi kesänä 35 vuotta. Heinäkuussa järjestettävä juhlafestivaali tarjoaa kävijöille yli viisikymmentä esitystä. Perinteisten tapahtumien lisäksi tarjolla on musiikkia, teatteria, tanssia ja yksinäisen miehen puhetta.

Tampere täyttyy runoista viikon ajaksi

Tänään alkava Runokaupunki -tapahtuma tarjoaa sekä tunnetujen runoilijoiden esityksiä että uusia avauksia esimerkiksi Twitter -runouden muodossa.

Suomalainen kirjallisuus on saanut jalansijaa Saksassa

Suomalaista käännöskirjallisuutta julkaistaan vuosi vuodelta enemmän saksankielisissä maissa. Tässä kuussa suomalaiset kirjailijat ovat kiertäneet Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa markkinoimassa teoksiaan.

Elina Ylisuvanto ja Kaija Viinikainen, Kouvolan teatteri

Minnan monta puolta

Minna Canth tulee Kouvolan näyttämölle yhteiskunnallisena musikaalina. Canth oli omana aikanaan monelle punainen vaate.

Rakkaat Rissaset -musiikkinäytelmän harjoitukset Kuopion kaupunginteatterissa.

Rakkaat Rissaset valottaa kuopiolaisperheen elämää

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistoon tulee uusi musiikkinäytelmä. Ritva Holmbergin ohjaama Rakkaat Rissaset saa ensi-iltansa kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 12. syyskuuta.

Näytelmät saivat kantaesitystukea reilut 240 000 euroa

Valtion näyttämötaidetoimikunta on jakanut yli 240 000 euroa näytelmäkirjallisuuden kantaesitystukea tälle vuodelle.

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous käynnistyi

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous on alkoi sunnuntaina. 23. kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa kymmeniä prosaisteja, runoilijoita, kirjallisuuskriitikkoja ja tutkijoita eri puolilta maailmaa keskustelemaan kirjallisuudesta.

Palomiesten eläkeikä halutaan arvioitavaksi

Helsinkiläispalomiehet ovat huolissaan kaupunkilaisten turvallisuudesta. Palomiesten eläkeikää nostettiin 18 vuotta sitten 65 vuoteen, mikä alkaa näkyä nyt työntekijöiden jaksamisessa.

Tanssiva karhu -palkintoa tavoittelee seitsemän runoteosta

Yleisradion Tanssiva karhu –kilpailun palkintoehdokkaina on tänä keväänä seitsemän runoteosta. Palkinto jaetaan toukokuussa nyt kolmattatoista kertaa.

Presidentiltä yli 5 800 kunniamerkkiä

Tasavallan presidentti on myöntänyt 5 863 kunniamerkkiä ansioituneille kansalaisille. Arvokkaimman kunniamerkin, Suomen Leijonan suurristin, sai Nokian pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila.

Tiihoselle ja Mickwitzille Tanssiva karhu

Runoilijat Ilpo Tiihonen ja Peter Mickwitz ovat saaneet Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon. Kääntäjäkarhun on puolestaan saanut Kristiina Lähde.

Kirjallisuuden valtiopalkinnot Tiihoselle ja Kojolle

Kirjailija Ilpo Tiihonen ja kääntäjä Tuula Kojo ovat saaneet tämän vuoden kirjallisuuden valtionpalkinnot.

Kirjallisuuden valtionpalkinnot Tiihoselle ja Kojolle

Kirjailija Ilpo Tiihonen ja kääntäjä Tuula Kojo ovat saaneet tämän vuoden kirjallisuuden valtionpalkinnot.