Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravintoloitsijat iloitsevat koronarajoitusten päättymisestä – asiakkaita, mutta myös nahinointia riitti heti ensimmäisenä "vapaana yönä" Tampereella

Pirkanmaan osuuskaupassa uskotaan, että koko toimiala on tyytyväinen hallituksen päätökseen lieventää ravintolarajoituksia ja lopettaa tanssi- ja laulukielto.

Poliisi valmistautuu Jyväskylän MM-ralleihin Keski-Suomessa – tapahtumaa valvotaan niin teillä kuin kaupungissakin

Tapahtuman odotetaan ruuhkauttavan pääteitä sekä erikoiskokeille johtavia teitä. Rallissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on myös erityisiä liikenteenjärjestelyjä ja poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Yleisö on MM-rallin suurin ilmasto-ongelma – kisajärjestäjä hyvittää kasvihuonepäästöjä istuttamalla jämsäläiselle turvesuolle metsää

Suomen MM-ralli haluaa olla hiilineutraali suurtapahtuma vuoteen 2030 mennessä. Jyväskylän yliopiston ekologian professori ja Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho tutki Ylen pyynnöstä, ovatko hyvityssuunnitelmat todellisia ja riittäviä vai onko kyse viherpesusta.

Rallin MM-sarjan valmistajilla olisi mahdollisuus kehittää sähköautoja myös kuluttajien tarpeisiin – tutkija tutustui rallin hybridisuunnitelmiin ja pettyi

Rovaniemen MM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna. Minkälainen on rallin merkitys ympäristölle ja mitä autourheilu voisi tehdä omilla sähköautosuunnitelmillaan?

Rallin MM-sarja jatkaa Ylellä seuraavat kolme kautta

Jyväskylän MM-rallin erikoiskokeet livenä Yle Areenassa.

Citroen sopii Suomeen paremmin kuin muualle – ajotyylin lisäksi Esapekka Lappi on muokannut sanavarastoaan: "Ei niitä voi Ylellä kertoa"

Suomalaiskuljettaja on yhä ymmällään sitä, miten hyvin ranskalaistallissa on suhtauduttu alkukauden suorituksiin.

Elokuisen Jyväskylän MM-rallin reitti julki – viime kesän ruuhkista pyritään nyt eroon

Jyväskylän MM-rallin ensi kesän reitti pohjautuu hiottuna ja korjattuna viime vuonna uudistettuun ja kiiteltyyn runkoon.

MM-ralli palaa Ylelle pitkällä sopimuksella

Yle näyttää MM-rallia TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Kommentti: Olen nähnyt tulevaisuuden – Kalle Rovanperä on tuleva maailmanmestari, ja vuosi 2018 jää Suomen MM-rallin historiaan

Kaikesta on viikonlopun aikana nähnyt, että tänä viikonloppuna Jyväskylässä on ajanut rallin tulevaisuus. Ja se on tuleva maailmanmestari Kalle Rovanperä, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Kalle Rovanperän mykistävä takaa-ajo päättyi niukkaan tappioon – suomalaiset juhlivat WRC2-luokassa

Suomalaiset juhlivat Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokassa kaksoivoittoa. Huiman takaa-ajon tehnyt Kalle Rovanperä oli lähellä täydentää kolmoisvoiton.

Jyväskylän MM-ralli päättyi tärisyttävään trilleriin, Latvala kirvelevästi kolmas – Tänak palautti voitollaan virolaisriemun 15 vuoden tauon jälkeen

Ott Tänak juhlii Jyväskylän MM-rallin voittoa toisena virolaisena sitten Markko Märtinin ja vuoden 2003. Jari-Matti Latvala taipui huimassa taistossa kolmanneksi.

Suomen MM-rallin helteinen perjantai huipentui tarkkaan kaupunkierikoiskokeeseen

Torstaina käynnistynyt Suomen MM-ralli lähti kunnolla käyntiin vasta perjantaina. Aamusta alkaen ajettiin kymmenen erikoiskoetta, joilla kuljettajia todellakin mitattiin. Yle Urheilu ja Ralliradio seurasivat tapahtumia hetki hetkeltä.

Maisa Torppa opettaa Jari-Matti Latvalalle itseluottamusta: "Hänellä ei ole sitä itsekkyyttä"

Kymmenen vuotta tv-alalla työskennellyt Maisa Torppa jätti julkisuuden ja keskittyy nyt rallikuskimiehensä Jari-Matti Latvalan uran tukemiseen. Hän sukelsi kaksi vuotta sitten maailmaan, joka oli hänelle täysin vieras.

Etkö halua joutua rallirysään? Näin vältät jopa tunteja kestävät ruuhkat Keski-Suomessa

Katso kartat, missä Suomen MM-rallin yleisö liikkuu torstaista sunnuntaihin.

Tässä Ralliradion aikataulu: Koko rallin ajan tuloksia, kisatunnelmaa ja illalla rakastettu Bensaa suonissa

Yle Ralliradio selostaa suorana Neste Rallin tapahtumat torstain lähdöstä sunnuntain maaliin saakka.

Rallikaupunki oli unohtaa MM-rallivoittajien kunnialaatat - ne lojuvat varastossa Jyväskylässä

Rallitähtien Ari Vatasen, Carlos Sainzin, Markku Alenin ja Juha Kankkusen ja monen muun betoniset kunnialaatat katosivat vaivihkaa kauppakeskuksen seinältä Jyväskylästä.

Jyväskylän MM-rallin hyppyreissä pompitaan nyt talvellakin – Rallisprintin SM-sarja alkaa Ruuhimäessä

Rallisprintin SM-sarja aloitetaan Ruuhimäen maineikkaalla hyppypätkällä Laukaan Lievestuoreella 11. helmikuuta.

Näin pelastetaan kuljettaja romuttuneesta autosta – Suomessa kehitetty täsmätoimia rallionnettomuuksien varalle

Suomen MM-rallissa kilpurit kiitävät kapeilla ja koukeroisilla sorateillä jopa yli 200 kilometriä tunnissa. Kova vauhti, ralliautojen rakenne ja yleisömassat asettavat tapahtuman pelastushenkilöstölle erityisiä haasteita.

Jyväskylän MM-ralliin tavallisella henkilöautolla? Näin ralliohjukset eroavat "kauppakassista”

Rallin kahdeksankertainen Suomen mestari Sebastian Lindholm esitteli Mikkelin SM-rallin yhteydessä poikansa Emil Lindholmin R2-luokan ralliauton eroavaisuuksia siviiliautoon.

Jyväskylä varautuu terrorismiin – kävelykadulle hidasteita ennen MM-rallia

Taustalla on Suojelupoliisin viime viikolla antama uhka-arvio kohonneesta terroriuhkasta Suomessa. Jyväskylässä poliisi ja pelastuslaitos esittivät voimakkaan toiveen kaupungille hidasteiden rakentamisesta.

Citroënin yllätysveto: Välivuosi rallin MM-sarjasta!

Citroënin MM-rallitiimi vetäytyy erikoiskokeilta vuoden ajaksi, ja tulee kaudella 2017 mukaan uusien sääntöjen mukaisella WRC-autolla.

Lehmä aiheutti Tommi Mäkiselle uran hirvittävimmän kauhunhetken

Korsikan MM-rallissa oli Tommi Mäkisen uran vaarallisin tilanne.

Jani Paasonen avaa latua Suomen MM-rallissa – "Kyllä siinä saa oikeasti mennä"

Suomen MM-rallissa nolla-autoa käskee takavuosina kisan kärkikahinoissakin nähty Jani Paasonen.

Satunnaiset sankarit

Koko elämä voi muuttua yhdessä silmänräpäyksessä.

Hannu Karpo esittelee Suurajojen rallireitin

Näemme ratin takana muun muassa Suurajojen ratamestarin.

FIA: Ouninpohja MM-rallin kaikkien aikojen kovin erikoiskoe

"Tästä ei oikeastaan tarvinnut edes keskustella, Ouninpohja on kaikkien erikoiskokeitten Kummisetä", todetaan Kansainvälisen Autoliiton FIA:n verkkosivuilla.

MM-ralliin houkutellaan venäläisiä

Suomen MM-rallin odotetaan jatkossa vetävän yhä enemmän venäläisiä turisteja Lahden seudulle. Markkinointi on kuitenkin vaikeaa, koska ei vielä tiedetä, ajetaanko pikataipaleita Lahden seudulla ensi vuonna.

Ralli pysynee Jyväskylässä kolme vuotta

Jyväskylä vahvistaa asemaansa MM-rallin osakilpailun pääpaikkana. Jyväskylän kaupungin ja AKK Sports Oy:n neuvotteleman sopimuksen mukaan Jyväskylä toimisi Neste Oil Rallin kotikaupunkina seuraavat kolme vuotta.

Tommi Mäkisen ralliautopajasta päiväkoti

Nelinkertaisen ralliautoilun maailmanmestari Tommi Mäkisen talousvaikeuksiin ajautuneesta ralliautotehdasta tehdään päiväkoti. Ralliautot eivät ole käyneet kaupaksi, ja Mäkinen on suunnitellut vetävänsä niiden tuotannon takaisin kotitilalleen.

Lahden rallipäivä vie euroja Keski-Suomesta

Jyväskylän MM-rallin hivuttautuminen kohti etelää tekee ison loven paikallisten yrittäjien kassaan. Pari vuotta sitten tehdyn tutkimuksen mukaan rallit toivat Jyväskylän seudulle rahaa noin 16 miljoonaa euroa. Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto ei kuitenkaan pelkää, että Lahti kaappaisi rallin kokonaan pois Jyväskylästä.