Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tero Pitkämäki haluaa lopettaa puuhastelun suomalaisessa keihäänheitossa – kova tavoite ravistelee lajiperhettä

Tero Pitkämäki astuu suuriin saappaisiin, kun hän aloittaa keihäänheiton toisena lajivalmentajana.

Antti Ruuskanen ei kiirehdi syksyllä uran jatkoa pohtiessaan – keihään heittäminen maittaa juuri nyt ja kauden avaus jännittää

Keihäänheittäjä Antti Ruuskaselle kulunut kesä on ollut hyvin erilainen kuin aiemmin. Kesäkuun herkistely vaihtui kovaan harjoitteluun ja hänen kilpailukautensa käynnistyy vasta reilun parin viikon kuluttua.

Soulin olympiasankari Tapio Korjus nojasi harjoittelussaan tieteeseen ja tiesi, miten kulta voitetaan viime hetkellä – "Harjoittelin koko ikäni viimeistä heittoa"

Suomalaiset ovat keihäänheittokansaa, mutta se vaatii usein veronsa urheilijalta. Tapio Korjuksen mukaan ulkopuoliselle on usein vaikea kertoa, mitä järkeä keihäänheitossa on.

Selostustoivekonsertin juhannus-special muistelee tänään myös Raimo Häyristä

Pitkän uran tehnyt selostaja on jättänyt jälkensä suomalaisyleisöön ja se kuuluu iltapäivän selostustoivekonsertissa.

Juhannuksen selostustoivekonsertissa Seppo Rädyn MM-kultaheitto, makea vieraspotti Turkista ja paljon muuta: "Ikimuistoisin vierasvoitto Suomen urheiluhistoriassa"

Yle Olohuoneen Urheiluiltamien jäljiltä torstainen Sen selostuksen haluaisin kuulla -erikoislähetys saa viimein toteutettavakseen harvinaisen toiveen. Toivekonsertti kuullaan Yle Puheen taajuudella torstaina kello 15.02 ja uusintana perjantaina kello 18.02.

Soita selostustoiveesi tänään suoraan radiolähetykseen ja toivo jotain ennenkuulumatonta!

Iltapäivän menoliikenteen tuskan lievitykseen voit toivoa paljon sellaistakin, mitä ei aiemmin ole kuultu. Vaikkapa Seppo Rädyn MM-kultaa.

Kaisa Mäkäräinen, Seppo Räty ja JoMa Urheilugaalassa

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sijoittui vuoden urheilijaäänestyksessä kolmanneksi.

Herätys: Vanhan talon vakuutus voi tulla kalliiksi, miehet kertovat isäksi tulemisesta, suomalainen e-urheilija on maailman paras

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kaikkien aikojen urheiluselostuksia muistellaan taas juhannustorstaina

Selostustoivekonsertti vauhdittaa juhannusaatonaaton menoliikennettä torstaina 21. kesäkuuta kello 14–17. Esitä toiveesi nyt.

IS: Seppo Rädyn suojatti Sormunen lopettaa keihäsuransa

Seppo Rädyn suojatti Oona Sormunen lopettaa keihäsuransa, kertoo Ilta-Sanomat.

Osa Vantaan SM-hiihtojen matkoista muuttuu – aikataulut pysyvät ennallaan

Säätila tuo muutoksia viikonloppuna järjestettävien Vantaan SM-hiihtojen matkoihin.

Vain ladun pituus on epävarmaa Vantaan SM-hiihdoissa – "Kyllä kisat pidetään"

Vantaan ensi viikonlopun SM-hiihtoja voi jännittää Ylen kanavien välityksellä.

Valmentajan valhe, Seppo Rädyn merkki ja luvaton lääkärikäynti – yksi suomalaisen keihäänheiton kultahetkistä oli monen sattumuksen summa

Tapio Korjus heitti Soulissa olympiakultaa viimeisellään, mutta tuota viimeistä kultaheittoa edelsi monien sattumusten sarja.

“Tarjoa minulle tupakka ja sano missä on lähin viinakauppa” – kuinka suorasanainen Seppo Räty valloitti suomalaisten sydämet

Seppo Rätyä ei voi ohittaa, kun puhutaan suomalaisesta keihäänheitosta. Urheilu-Suomi-dokumentissa muistellaan Rädyn värikkäimpiä hetkiä.

Ehdota jotain ennenkuulumatonta itsenäisyyspäivän selostustoivekonserttiin

Itsenäisyyspäivän kolmen tunnin lähetykseen Yle Puheessa kaivataan erityisesti vielä aiemmin kuulemattomia herkkuhetkiä. Jätä toiveesi.

Keihäslegenda Räty astui aikuisurheilun maailmaan – "60-vuotiaat eivät jouda vielä romukoppaan"

Seppo Räty haluaa murtaa sen käsityksen, että veteraani-iän saavuttaneet aikuisurheilijat olisivat liian vanhoja kilpaurheiluun.

Urheiluillassa Puhetta sportista tarjoavat Jouko Jokinen, Seppo Räty, Petra Olli, Perttu Ruuska ja monet muut

Illalla klo 18.03 täysin suorassa radiolähetyksessä Yle Puheessa urheilun ajankohtaiset aiheet liikkuvat lajikirjon laidasta laitaan.

Suomi voisi ottaa mallia Saksan keihäsmenestyksestä: "Räjähtävimmät ja nopeimmat juniorit eivät valitse heittolajeja"

Saksan menestyksen takana ovat heittolajien vahvat perinteet, hyvä järjestelmä ja oikeanlaisten urheilijoiden valikoituminen heittolajeihin.

"Keihäskunniamme haudalla", otsikoi Urheilulehti 1928 – keihäänheitto on kauan mennyt suomalaistunteisiin

Tietokirjailija Seppo Martiskainen on tutkinut yleisurheilun historiaa Suomessa. Hänen mukaansa suomalaisten kiinnostusta keihääseen selittää viha-rakkaus-suhde.

Formulakin tahdittaa menoliikennettä selostustoivekonsertissa

Vaikka Ylen osuus F1-lähetyksistä on pienimuotoista, niin 1998 mestaruustunnelmiinkin päästään iltapäivällä Yle Puheessa.

Thomas Röhler, mitä Seppo Räty sanoi Saksasta?

Keihään olympiavoittaja Thomas Röhler on suuri Suomen ystävä. Yle Urheilu testasi, mitä saksalainen oikeasti tietää Suomesta. Katso Röhlerin vastaukset kuvaa klikkaamalla.

Muistatko vielä? Seppo Räty heitti keihään ME-lukemiksi 96,96 vuonna 1991

Vuoden 1991 kesäkuun 2. päivänä Punkalaitumelta kuultiin hurjia keihäsuutisia; Seppo Räty oli heittänyt uuden maailmanennätyksen 96,96 metriä. Tulos kuitenkin myöhemmin mitätöitiin, sillä Rädyn käyttämä keihäsmalli kiellettiin.

Nyrkkeilyleski Henri Potkonen: "Vaimo lähti Rioon, minä kauppaan"

Nokialainen Mira Potkonen nyrkkeilee Rion olympialaisissa ensimmäisen ottelunsa perjantaina. Kotona matsia jännittää aviomies Henri Potkonen.

Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

Seppo Räty tyrmäsi naisten keihään tason Kalevan kisoissa: ”Nähtiin kaksi heittoa, jotka voisi nippa nappa mitata”

Seppo Räty kertoi mielipiteensä naisten keihään tasosta ja miesten keihään odotuksista Kalevan kisoissa sekä Rion olympialaisissa.

Ministeri myönsi urheilijaeläkkeitä – mukana Seppo Räty ja Marja-Liisa Kirvesniemi

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi urheilijaeläkkeen Seppo Rädylle, Marja-Liisa Kirvesniemelle, Jouko Gripille ja Timo Mäkiselle.

Tässä ovat vuoden vetävimmät nettijutut – mikä näistä on sinun suosikkisi?

Alkoholin kohtuukäyttö, kuvat karhunpennuista, homeongelmat, selviytymistarina, uutiset työelämästä ja byrokratian kukkaset olivat Yle Pohjois-Karjalan nettisivujen suosituimpia juttuja vuonna 2015. Suosikkijutut löydät täältä!

Poliittinen satiiri ja musiikkiohjelmat kruunasivat Elävän arkiston vuoden 2015

Vuotta kuljettivat eteenpäin isot musiikkiohjelmajulkaisut

Lähtisikö valmentamaan lahjakasta nuorta kaveria, Seppo Räty? – "Kyselijöitä ei ole liikaa ollut"

Keihäänheiton legenda ja kuusinkertainen arvokisamitalisti Seppo Räty omaa valtavan määrän tietoa siitä miten keppi lentää pitkälle. Hän on tarvittaessa myös valmis jakamaan tuota tietoa.

Keihään 17-vuotiaiden SE-heittäjä Toni Keränen on myös 100 metrin juoksun Suomen mestari

Toni Keränen paransi viime kesänä Teemu Wirkkalan nimissä ollutta 17-vuotisten keihään Suomen ennätystä lähes puolitoista metriä. Tulos on nyt 83,29. Monilahjakas Keränen on voittanut myös junioreiden SM-kultaa 100 metrin juoksussa.

Seppo Räty antoi tekniikkaneuvoja Antti Ruuskaselle - ”Mietittiin mitä pieniä niksu-naksuja siinä voi tehdä”

Testien mukaan Antti Ruuskasella on yli 90 metrin kaari hihassa, mutta monesti kaaret ovat olleet liian matalia ja tekniikassa on vielä hiomista.

Keihäänheiton viisasten kivi haussa Tanhuvaarassa – kansainvälinen seminaari veti parisataa vierasta

Euroopan Yleisurheiluliiton myöntämä keihässeminaari on Tanhuvaaran Urheiluopiston kansainvälisin tapahtuma koskaan. Kansainväliset neuvot ovatkin tarpeen, jotta nuoria lupauksia löytyisi ja he kehittyisivät.

Keihäsvalmentaja Rädyn paskapallokommentista: "Siinä on osittain vinha perä"

Seppo Räty on aikanaan arvioinut, että pesäpallokentiltä löytyisi lahjakkuutta myös keihäänheittoon. Entinen huippupesäpalloilija, nykyinen keihäsvalmentaja Timo Keränen löytää Rädyn sanomisista totuuden siementä.

Kimmo Kinnunen tiesi voittavansa MM-kultaa 1991 – "Piirimestaruudet eivät niin kiinnostaneet"

Keihäänheiton maailmanmestari Kimmo Kinnunen paljastaa Pasi Reinin kirjoittamassa Kaaret ja tarinat -kirjassa, että hän oli varma Tokion MM-kisojen voitostaan jo kesän 1991 alussa.

Lääkärin piti puuttua Rädyn ja Kinnusen härskeihin vitseihin olympiakisoissa

Kimmo Kinnunen ja Seppo Räty tekivät aina kaikkensa, jotta menestys arvokisoissa olisi mahdollista. Atlantan olympiakisoissa 1996 tämä tarkoitti myös alatyylisiä vitsejä, jolla kaksikko sai ajatukset pois keihäänheitosta, kerrotaan tuoreessa Kaaret ja tarinat -kirjassa.

Räty vedätti ruotsalaisia harjoituskentällä – ”Seppo heitti sen 100-metrisen naisten keihäällä”

Suomalaisista keihäsmiehistä Seppo Räty ja Kimmo Kinnunen olivat hurjassa vireessä vuonna 1991. Räty heitti kaksi ME-tulosta ja Kinnunen maailmanmestariksi. Mukaan mahtui paljon muutakin, kerrotaan Pasi Reinin Kaaret ja tarinat – kirjassa.

Keihäslegenda Seppo Räty lähti piruillakseen mainoskampanjaan

Seppo Rätyä on pidetty jurona töksäyttelijänä, mutta Tohmajärvellä vastassa onkin puhelias keihäslegenda. Toisaalta: Seppo osoittautuu puheissaan maineensa veroiseksi: kotoa ei löydy nettiä, eikä nättiä eikä "sosiaali mediaa". Julkisuutta kartteleva Räty on mukana television mainoskampanjassa kerätäkseen rahaa kotikylänsä urheiluseuralle – ja ihan vain piruillaakseen.

Pitkämäki teki suomalaista keihäshistoriaa - "Muutama mitali kairattu"

Tero Pitkämäki on saalistanut nyt seitsemän mitalia arvokisoissa. Pitkämäen mitali Pekingissä oli Suomen keihäshistorian ensimmäinen MM-pronssi.

Ruuskaselta kuitti Rädylle - miten vanhan liiton suut pannaan?

Antti Ruuskasen mukaan Pekingin MM-kisojen keihäsfinaali oli yksi koko lajihistorian parhaimmista.

Muistelossa Suomen MM-mitalistit: katso kuinka Seppo Räty heitti kultaa ja hopeaa

Keihäänheittäjä Seppo Räty edusti Suomea peräti viisissä MM-kisoissa. Hän nappasi MM-kultaa Roomassa 1987 ja neljä vuotta myöhemmin hopeaa Tokion MM-kisoissa Kimmo Kinnusen takana.Tokion kaksoivoitto on ainoa Suomen yleisurheilun MM-kisahistoriassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle