Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ranskalaiskokin viisi vinkkiä onnistuneeseen hapanjuurileivontaan

Hyvään leipään tarvitaan vain jauhoja ja vettä.

Saimaan rannoilta lähti valtaville ruoka-alan messuille olutta, spelttiä ja paikallinen keittiömestari

Etelä-Savosta messuille lähtee yli kymmenen yritystä osana yli 80 yrityksen joukkoa.

Mielentilatutkimuksen tuloksia

Vaihtumattoman vaate- ja sapuskamaun etuja pohtii M. Kajo

Postal strike ends

With Christmas in the air and mail deliveries virtually at a standstill, the public and the business sector were eager for a speedy resolution to the standoff.

Lihanhimoiset miehet innostuvat kännikaloista – pitopöydän antimilla on tarinansa Koskenkorvalla

Kesän juhlissa aina joku ruoka nousee ylitse muiden. Ilmajoen Koskenkorvalla juhlaruokia pari vuosikymmentä kokannut Päivi Koskenkorva kantaa pöytään kännikaloja vuosi toisensa jälkeen. Menekki on taattu, kun maku ja ruoan tarina ovat kohdallaan. Muita kesän kestosuosikkeja ovat rullasyltty, spelttikaljakaali ja homehtunut punajuuriloota.

"Kuin yrittäisi myydä jääkaappeja eskimoille" – Suomalaisviini yllätti ranskalaisen huippukokin

Joukko ranskalaisia ravintola-alan huippuammattilaisia tutustui viikonloppuna suomalaisten elintarvikealan yritysten tuotteisiin. Yksi maan arvostetuimmista keittiömestareista tykästyi varsinkin speltistä tehtyyn talkkunakakkuun sekä hunajaan. Vain suomalaisten kanssa pitää kinata marjaviinin aitoudesta, sanoo puolestaan suomalainen tilaviiniyrittäjä.

Kuvagalleria: Näin syntyy pettuleipä

Paras petun irrotusaika on vielä hetken käsillä. Kuivatuista pettuliinoista voi jauhaa jauhoja ja leipoa vaikkapa hunajan ja maltaiden maustamaa pettuleipää.

Ancient grain makes a comeback

One of humankind's oldest cultivated plants, emmer wheat, has reappeared in Finnish fields and is being used in pastas, buns and even beer.

Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Emmer on noin 10 000 vuotta vanha vehnälajike, jota viljeltiin aikoinaan yleisesti mm. Lähi-idän alueella.

Väitös: Brändillä on vaikutusta ruuan makuun

Jos ruokabrändi on hyvin markkinoitu, kuluttaja voi joustaa ruuan mausta, todetaan tuoreessa väitöstutkimuksessa. Toisaalta tunnettukin ruoka voi maistua pahalta, jos kuluttajan arvot eivät ole sopusoinnussa brändimielikuvien kanssa.

Kotimainen ohra haastaa pastan ja riisin

Pasta kuuluu monien suosikkiruokiin. Pastan valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja sitä tämän päivän kiireiset ihmiset vaativat. Mutta löytyisikö paikoin kuituköyhille riisille ja pastalle vaihtoehto?

Luomutuotteiden kysyntä on yhä heikkoa

Luomuruoan suosiota pyritään nostamaan maanantaina alkavalla valtakunnallisella teemaviikolla.

Olvi yhteistyöhön Malmgårdin Panimon kanssa

Iisalmelaisen panimoyhtiö Olvin yhteistyö pienpanimoiden kanssa laajenee. Olutperheeseen liittyy jakelu- ja myyntisopimuksella itäuusmaalainen Malmgårdin Panimo. Pernajassa sijaitseva panimo valmistaa valtavirrasta poikkeavia erikoisoluita, muun muassa spelttiolutta.

Tuunaa puurosi!

Tekaise välipalaksi helppo tuorepuuro tai valmista aamupuuro Oulu Radion kuuntelijoiden lempiohjeilla.

MariaMamman Spelttijuustopiiras maukkain

MariaMamman Spelttijuustopiiras valittiin Suuren Piirakkapaistoskilpailun voittoon. Voittoisan piiraan valmisti Maria Tigerstedt Mustila Viini Oy:sta.

Kidnap Hearing Reaches a Close

The Helsinki District Court has concluded its hearing on the kidnapping of a member of the Herlin industrial family last summer. The Court's decision on the case will be announced later in October.

Pienpanimot nousussa Uudellamaalla

Uudenmaan pienpanimotoiminta on kasvussa. Tuotteiden kysyntä on lisääntynyt ja monet panimot laajentavat toimintaansa.