Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tehosekoitin nykymuodossaan: Juha Kuoppala, Otto Grundström, Matti Mikkola, Tero Sundell ja Hannu Kilkki.

Tehosekoitin palaa kesällä keikkalavoille - luvassa mittava festivaalikiertue

Takavuosien suomirockjätti tekee ensimmäisen paluuesiintymisensä helmikuun Emma-gaalassa.

Kuvassa festarikansaa

Kerro unohtumattomin festarimuistosi

Puoli seitsemän kurkisti festareiden historiaan.

Naked soittaa Broadway-rokkia.

Meikatut miehet ja tukkapehkot palasivat rock-lavoille vuosituhannen alussa

Skandirokkareiden haastatteluita 2000-luvun alusta.

The Prodigy ja The National Ruisrockiin

Viime vuosina ahkerasti Suomessa vieraillut The National esiintyy myös ensi kesänä Ruisrockissa. Sitä ennen yhdysvaltalainen indie-yhtye nähdään maaliskuussa kahtena iltana Helsingin Kulttuuritalolla. Viimeksi yhtye soitti Ruisrockissa vuonna 2008.

Rock-Suomi-bonuksia 5: Idolit

Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen idolijaksoon.

Ankkarockia ei järjestetä ensi kesänä

Ankkarockin nettisivujen mukaan musiikkifestivaali pitää ensi vuonna välivuoden. Ankkarock on järjestetty yli parikymmentä vuotta Vantaan Korsossa.

Suomalaisia rock-klassikkoja F-H

Rock-Suomi metsästi suomirockin olennaisinta levytystä 2010.

The Rasmus Summerissa

F-F-F-Falling – 2001 oli The Rasmukselle läpimurtovuosi

Amy Macdonald Helsinkiin syyskuussa

Viime viikonloppuna Ankkarockissaesiintynyt Amy Macdonald palaa Suomeen jälleen syksyllä. Skottilainen laulaja-lauluntekijä esiintyy omalla klubikeikallaan torstaina 23. syyskuuta Helsingin The Cirkuksessa.

Tyttöjä eturivissä

Ankkarock sujui poikkeuksellisen rauhaisasti

Ankkarock sujui Vantaan Korsossa poliisin mukaan poikkeuksellisen rauhallisesti. Festivaalialueelta tuli vain muutama poliisitehtävä ja lähialueillakin oli rauhallista.

Tyttöjä eturivissä

Yleisöryntäys viikonlopun festivaaleilla

Viikonlopun festivaaleista sekä Flow että Jurassic Rock rikkoivat aiempien vuosien kävijäennätykset. Ankkarock ja Jalometalli-festivaali vetivät juhlijoita viime vuosien tapaan ja ylsivät kävijätavoitteisiinsa.

yleisöä

Festivaalikesä on finaalia vaille vietetty

Sunnuntaina soitettiin loppuun kesän viimeiset suuret viikonloppufestarit. Koko festivaalikesä on kävijämääriltään näyttänyt varsin hyvältä, sanoo Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla. Kyseessä saattaa hänen mukaansa olla ennätysvuosikin, riippuen pian alkavien Helsingin juhlaviikkojen suosiosta.

Juoksijoita Helsinki City Marathonilla

Helsingissä hillittyä vilskettä

Helsingin poliisin mukaan lauantai on sujunut rauhallisesti useista tapahtumista huolimatta. Helsingin kadut täyttyivät lauantaina juoksijoista, kun Helsinki City Marathonin kuutisentuhatta juoksijaa starttasivat.

Festarijärjestäjät ottavat turvallisuuden tosissaan

Lauantaina alkava Vantaan Ankkarock suhtautuu yleisön turvallisuuteen tavallistakin vakavammin. Porin Sonispheren tapahtumien takia festivaalialueen myrskynkestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

The Beatles Yhdysvaltain kiertueella vuonna 1964

Rockbändi tarvitsee panssarivaunun takahuoneeseen

Bloodhound Gang pyysi "raiderissaan" Ankkarockissa esiintyessään takahuoneeseen yhdysvaltalaisen Shermann-sotilastankin. Beatles vaati aikanaan tiukasti neljä tuolia ja peilin.

Apocalyptica

Danko Jones ja Apocalyptica Ankkarockiin

Ankkarockin ohjelmiston uusimmat kiinnitykset ovat punkia, metallia ja hardrockia yhdistelevä kanadalainen Danko Jones, elokuussa uuden levyn julkaiseva ja harvakseltaan kotimaassaan keikkaileva selloheavy-yhtye Apocalyptica sekä 80-lukuvaikutteista glamrockia soittava Reckless Love.

Editors ja Amy Macdonald Ankkarockiin

Kesän Ankkarockiin on kiinnitetty kaksi kovaa ulkomaalaista esiintyjää. Vantaan Korsoon saapuu brittiläinen indiebändi Editors sekä kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä Amy Macdonald.

14 bändiä mukana Simerock-bändikisassa

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelujen sekä Simerock 2010 -festivaalin järjestämän Simerock-bändikisan esikarsinta on valmis. Kilpailu on tarkoitettu lappilaisille demobändeille.

Tehosekoitin lavalla (2004).

Tehosekoittimen viimeinen keikka

Tehosekoitin Ankkarockissa 2004

Don Huonot -yhtyettä esittävät ankkahahmot.

Pääkaupunkiseudun festarikesään lisää tähtiä

Kesän festivaaleille on varmistunut jälleen lisää esiintyjiä. Vantaalla pidettävän Ankkarockin esiintyjäkaartiin on lisätty muun muassa paluun tehnyt Don Huonot ja ruotsalainen The Ark, Helsingin Tuskaa taas tähdittää W.A.S.P.

Don Huonot -yhtyettä esittävät ankkahahmot.

Don Huonot esiintyy kesällä myös Ankkarockissa

Vantaalla elokuussa pidettävä Ankkarock on julkistanut lisää esiintyjiä. Festarilla esiintyvät muun muassa ruotsalainen The Ark sekä paluun tekevä kotimainen Don Huonot. Bändi nähdään myös tapahtuman Ankkahahmoina.

Sonisphere siirsi Ankkarockia viikolla

Porissa elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena järjestettävän raskaan rockmusiikin festivaalin Sonispheren takia Vantaan Ankkarockin ajankohtaa on siirretty viikolla eteenpäin.

Ankkarockia siirretään viikolla eteenpäin

Syynä perinteistä poikkeamiseen on Porissa järjestettävä Sonisphere-festivaali. Festivaalit käyttävät samoja esiintymislavoja.

Lama kouraisee kovalla kädellä kesän festareita

Jatkuvasti kasvava kilpailu ja yleisön heikentynyt taloudellinen tilanne saavat järjestäjät uumoilemaan, ettei kävijöitä millään riitä kaikkiin tapahtumiin. Myös sponsoreiden hankkiminen on muuttunut entistä vaikeammaksi.

Jurassic Rock julkaisi esiintyjiä

Mikkelin Jurassic Rockiin odotetaan aiempaa enemmän kävijöitä. Viime kesänä tehtiin uusi yleisöennätys, 13 000 kävijää. Festivaalin päätähdeksi on saatu ruotsalainen The Sounds.

Festivaalit vaikeuksissa isojen nimien kiinnittämisessä

Monet suomalaiset rock-festivaalit ovat antaneet odottaa poikkeuksellisen pitkään tulevan kesän artistijulkistuksia. Seinäjoella Provinssirock on kuitenkin ollut etunenässä ja julkistanut jo pääesiintyjänsä.

Yleisömeri rockfestivaaleilla.

Suomalaisfestareiden vaikea saada nimekkäitä esiintyjiä

Suomalaisfestareille on hankala saada kansainvälisiä ison luokan artisteja. Artistijulkistukset antavat tänä vuonna odottaa itseään hieman edellisvuosia pidempään, mutta järjestäjät uskovat että edessä on silti hyvä festarikesä. Yleisö tulee festivaaleille paitsi esiintyjien, myös seuran ja tunnelman vuoksi.

Wanajafestival 2009

Kent yllätysnimenä Wanajafestivalille

Suosittu ruotsalainen rockyhtye Kent saapuu ensi heinäkuussa Hämeenlinnan Wanajafestivalille. Muutenkin festarin artistikattaus on järjestäjien mukaan ehkä näyttävin festivaalin historiassa.

Kent

Kent esiintyy Helsingissä maaliskuussa

Ruotsalaisyhtye Kent esiintyy Suomessa keväällä. Uutta musiikkia julkaisemassa oleva bändi nähdään Helsinki areenassa perjantaina 5. maaliskuuta.

Kilpailu yleisöistä kiristyi kesän festareilla

Kisa artisteista ja yleisöstä kiristyi kesän festari- ja konserttisumassa. Isoja keikkoja ja erikokoisia festareita järjestettiin ennätysmäärä. Taloustaantuma vähensi kuitenkin yritysten sponsorirahoja.

Kilpailu yleisöistä kiristyi kesän festareilla

Kisa artisteista ja yleisöstä kiristyi kesän festari- ja konserttisumassa. Isoja keikkoja ja erikokoisia festareita järjestettiin ennätysmäärä. Taloustaantuma vähensi kuitenkin yritysten sponsorirahoja.

Ankkarock keräsi Korsoon 21 000 rockin ystävää

Kesän viimeinen suuri rockfestivaali Ankkarock keräsi Vantaan Korsoon viikonloppuna yhteensä 21 000 kävijää.

Ankkarockiin ajetaan ylimääräisiä junavuoroja

VR:n lähiliikenteessä on viikonlopun aikana käytössä lisäkalustoa Vantaan Korsossa järjestettävän Ankkarockin vuoksi.

Uusia kiinnityksiä Ankkarockiin

Vantaan Korsossa järjestettävän Ankkarockin ohjelmisto on täydentynyt. Festivaalilla esiintyvät lauantaina 1. elokuuta deathpunk-yhtye Turbonegro ja glamrock-yhtye New York Dolls.

Turbonegron solisti Hank von Helvete Hultsfredin festivaaleilla Ruotsissa 2007.

Uusia kiinnityksiä Ankkarockiin

Elokuussa Vantaalla järjestettävän Ankkarockin ohjelmisto on täydentynyt. Festivaalilla esiintyvät lauantaina 1. elokuuta deathpunk-yhtye Turbonegro ja glamrock-yhtye New York Dolls.

Ankkarockin ohjelmisto täydentyi

Ankkarockin ohjelmiston uusimmat kiinnitykset ovat Sepulturasta tuttujen Cavaleran veljesten tähdittämä Cavalera Conspiracy sekä kotimainen folkmetal-yhtye Ensiferum. Molemmat bändit vahvistavat Ankkarockin lauantain raskaan musiikin tarjontaa.

Testament ja The National Ankkarockiin

Vantaan Ankkarock on julkistanut kesän esiintyjiään. Korsossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän tapahtuman pääesiintyjiä ovat yhdysvaltalaiset indieyhtyeet The National ja TV on the Radio sekä metallijyrä Testament.

Sateinen sää rauhoitti Ankkarockin yleisöä

Vantaan Korsossa viikonloppuna järjetetty Ankkarock sujui poliisin mukaan edellisvuosia rauhallisemmin. Tapahtumassa kävi lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 30 000 ihmistä.

Kent ja W.A.S.P tähdittivät Ankkarockia

Kaksipäiväinen Ankkarock veti Vantaan Korson urheilupuistoon arviolta 30 000 rockin ystävää ihmettelemään lähes 30:tä esiintyjää viikonlopun aikana.

Ankkarockiin odotetaan 30 000 kävijää

Kesän viimeinen suuri rock-festivaali Ankkarock järjestetään Vantaan Korsossa tulevana viikonloppuna. Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana 30 000 festivaalivierasta.

Ankkarock luottaa ruotsalaisnimiin

Ankkarock on julkaissut pääesiintyjänsä. Vantaan Korsossa elokuussa järjestettävän festivaalin vetonauloja ovat länsinaapurin tähdet Kent ja The Hives sekä suomalainen HIM.

Soundi palkitsi Juhani Merimaan

Juhani Merimaa on saanut tämän vuoden Soundi-palkinnon. Rocklehti jakaa vuosittain kunniapalkinnon ansioituneelle suomalaiselle musiikin vaikuttajalle. 60-vuotias Merimaa palkittiin työstään Tavastia-klubin luotsaajana sekä Ankkarockin ja Ruisrockin järjestäjänä.

Musiikkiteollisuus palkitsi alan ammattilaisia

Vuosittaiset musiikkialan Industry Awards-palkinnot jaettiin eilen Musiikki&Media-tapahtumassa Tampereella. Musiikiteollisuuden palkinnon tarkoitus on huomioida kuluneen vuoden aikana alalla ansioituneita ammattilaisia.

Ark lyhyelle kiertueelle Suomeen

Ruotsalainen glamrockyhtye The Ark kiertää Suomea loka-marraskuussa. Euroviisuistakin tutut Ola Salo ja kumppanit tekevät keikan Tampereella, Turussa, Oulussa, Seinäjoella ja Helsingissä.

Ankkarock ylitti yleisötavoitteensa

Pääkaupunkiseudun festivaalikesän perinteinen huipennus Ankkarock on saatu päätökseen Vantaan Korsossa. Aurinkoisessa ja helteisessä säässä vietetty rockfestivaali keräsi sunnuntaina runsaat 17 000 juhlijaa. Koko tapahtuman yleisömäärä nousi 31 000:een.

Leningrad perui esiintymisensä Ankkarockissa

Venäläinen ska-yhtye Leningrad on joutunut perumaan esiintymisensä Ankkarockissa. Bändi ei pääse saapumaan Suomeen, koska yhtyeen laulaja Sergei "Shnyr" Shnyrov on sairastunut vakavaan tulehdustautiin eikä siten kykene matkustamaan tai nousemaan lavalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle