Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saamen kieli on ollut Angeleille keskinäinen salakieli, mutta kuumottava mokakin on sattunut

Yhtye keikkailee enää harvakseltaan, mutta yhteistyö Waltarin kanssa jatkuu ja juhlalevykin on tulossa.

Saamelaistaiteilija Ulla Pirttijärvi voitti KEKSI-musiikkipalkinnon

Ulla Pirttijärven taiteilijan ura lähti liikkeelle Beaivvaš-teatterissa ja Angelin nuorissa, joista syntyi myös Angelin tytöt.

Angelin tyttö Ursula Länsman, 7 vuotta

Ohjelmassa tavataan Länsmanin tytöt vuonna 1979.

Angelit joikaa sotilassoittokunnan kanssa Sajoksessa

Ooppera veti sunnuntaina saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen täyteen. Seuraavaksi kulttuurikeskuksen lavalla kuullaan joikua sotilassoittokunnan säestyksellä.

Joiku voi syntyä jääkaapin hurinasta

Joikaaja on täysin omassa olossaan ja omissa tiloissaan joikatessaan. Joiku voi syntyä mistä tahansa, mitä näkee tai kuulee. Joikaamalla voi myös saada luokseen kaivatun ihmisen. Näin sanoo Angelit-bändin Ursula Länsman, joka vetää sisarensa Tuunin kanssa joikupajaa Sympaatti-tapahtumassa Rovaniemellä.

Katso Ijahis idjan pääkonsertti!

Ijahis idja - Alkuperäiskansojen musiikkifestivaalin pääkonsertti on nyt nähtävissä Yle Areenassa. Nauti Angeleiden, evenkilaulaja Vladimir Khomenkon, perinteisten saamelaisten joikaajien ja Lovisa Neggan esityksistä. Lähetyksen juontavat Yle Sápmin toimittajat.

Ijahis idjan pääkonsertti Yle Areenassa lauantaina klo 17.45

Inarin Ijahis idja -alkuperäiskansojen musiikkifestivaalia voi seurata kotona Yle Areenan kautta. Pääkonsertti alkaa suorana lähetyksenä Yle Areenassa lauantaina klo 17.45. Linkki konserttiin on Yle Areenan tv-etusivulla.

City Sámi Nuorat järjestää lapsille ja nuorille reissun Ijahis Idja -festivaaliin

City Sámit -yhdistys tarjoaa pääkaupunkiseudun saamelaislapsille ja -nuorille mahdollisuuden osallistua Ijahis Idja -festivaaliin Inarissa. Yhdistys järjestää halukkaille lähtijöille kaikki konserttilippuja myöten.

Eppu Normaali Jutajaisiin

Eppujen lisäksi Jutajaisissa esiintyy muitakin rock-maailmasta tuttuja nimiä.

Angelin Tytöt 30 vuotta

Inarilaiset Ursula ja Tuuni Länsman esiintyivät ensimmäisen kerran yhdessä vuonna 1982. Ensimmäisen levynsä Angelit julkaisivat kymmenen vuotta myöhemmin. Aluksi porukassa oli mukana myös Ulla Pirttijärvi ja keikkoja tehtiin huimat määrät nimellä Angelin Tytöt.

Savottakämppä ihastuttaa yöpyviä matkailijoita

Hollantilaisen Renè Köhlerin kitara soi kauniisti vanhan savottakämpän pirtissä Pyhällä. Ukonhatuksi nimetty rakennus oli huonossa kunnossa, kun Renè ja vaimonsa Gerda päättivät remontoida sen omaksi kodikseen ja matkailukäyttöön. Hirsitalon hienossa akustiikassa tehdään myös musiikkia.

Pohjoisen sotilassoittajat Punaiselle torille

Pohjoisen Suomen sotilassoittokunnat esiintyvät Moskovan Punaisella torilla syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Pohjan ja Lapin sotilassoittokunnat ovat mukana Moskovan kansainvälisillä sotilasmusiikkifestivaaleilla.

Angelin Tytöt alkoivat kiertää Suomea ala-asteiässä

"Suomalainen opettaja pakotti joikaamaan."