Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Voiko tulevaisuudessa kirjallisuutta lukea sähköpostista? Salman Rushdie julkaisee kirjoituksiaan maksullisina uutiskirjeinä

Palkittu kirjailija Salman Rushdie on ryhtynyt julkaisemaan tekstejään uutiskirjepalvelu Substackissa. Vanha kunnon sähköposti on tekemässä uutta nousua tiedonvälittäjänä.

Iran uhkaa boikotoida maailman suurimpia kirjamessuja Rushdien takia

Kirjailija Salman Rushdie hiertää yhä Iranin poliittista johtoa. Iran uhkaa jättäytyä pois Frankfurtin kirjamessuilta, koska Rushdie pitää puheen messujen avajaisissa. Iranin uskonnollinen johtaja, ajatollah Khomeini määräsi vuonna 1989 Rushdielle kuolemantuomion, koska katsoi hänen halventaneen islamia kirjassaan Saatanalliset säkeet.

Salman Rushdien vuosikymmenen pakomatka

Äärimuslimien tappouhka ajoi Rushdien 10 vuodeksi maan alle

Täti haisee kostolle

Salman Rushdien Keskiyön lapset ilmestyi suomeksi 1982.

Joukko nimekkäitä kirjoittajia boikotoi Pen-gaalaa – "Charlie Hebdo ei ansaitse sananvapauspalkintoa"

Michael Ondaatjen ja viiden muun kirjoittajan mukaan terrori-iskun kohteeksi joutunut ranskalaislehti on suvaitsematon vieraita kulttuureita kohtaan.

Salman Rushdie: Uskonnon on oltava satiirin kohde

Fatwan saanut kirjailija painottaa satiirin olevan vapauden puolella, tyranniaa vastaan. Hänen mukaansa uskonnollinen totalitarismi on saanut aikaan tappavan muutoksen.

Facebook vaatii rahaa julkkiksille lähetetyistä viesteistä

Sunday Times -lehden mukaan yhdysvaltalaiset ja britit joutuvat maksamaan jopa yli 12 euroa lähettääkseen viestin julkisuuden henkilölle. Eniten Britanniassa maksaa uimahyppääjä Tom Daleylle lähetetty viesti.

Ruben Stiller: Stiller vastaan Stiller

Liberaalin ihmisen on väiteltävä itsensä kanssa. Tämä on valesuora lähetys väittelystä itseni kanssa. Aiheena on Muhammed-filmi ja sananvapaus. Vastakkain ovat Ruben ja sivupersoonani Olavi, jonka olen nimennyt toisen etunimeni mukaan. Kuka teidän mielestänne voittaa tämän väittelyn?

Ylen kirjeenvaihtaja: Uusi Muhammed-kärhämä kytee New Yorkin metrossa

Muhammed-videon aiheuttama suuttumus on pyyhkäissyt ympäri maailman. Ylen kirjeenvaihtajat kertovat videon aiheuttamista reaktioista New Yorkissa, Lontoossa ja Moskovassa.

Kirjailija Salman Rushdie sivuuttaa uuden tappouhkauksen

Iranilaisen Khrodad-säätiön johtaja Hassan Sani on korottanut Rushdien tappamisesta luvattua palkkiota. Säätiön johtajan mukaan profeetta Muhammedin pilkkaamisesta ei tule loppua niin kauan kuin Rushdie saa elää.

Iranin varapresidentti: Pilkkavideon tekijät etsitään

Iranin hengellinen johtaja Ajatollah Ali Khamenei taas kehotti länsimaita estämään videon näyttämisen. 

Iranilaissäätiö korotti Rushdien tappamisesta luvattua palkkiota

Säätiön mielestä profeetta Muhammedia pilkataan edelleen sen vuoksi, ettei kirjailija Salman Rushdien tappokäskyä ole noudatettu.

Saatanallisten säkeiden lukeminen raivostutti Intian muslimit

Salman Rushdien Saatanalliset säkeet -kirjan lukeminen ääneen Jaipurin kirjamessuilla on raivostuttanut Intian muslimit. Muslimiaktivistit aikovat tehdä rikosilmoituksen Intiassa kielletyn kirjan julkisesta lukemisesta. Intialaissyntyinen kirjailija Rushdie perui tulonsa kirjamessuille Intian viranomaisten varoitettua häntä mahdollisesta salamurhahankkeesta.

Salman Rushdie saa olla Salman Rushdie myös Facebookissa

Kirjailija Salman Rushdie on onnistunut selättämään yhteisöpalvelu Facebookin nimikiistassa. Rushdie, jonka virallinen etunimi on Ahmed, yritti pitkään ja huonolla menestyksellä saada Facebookin hyväksymään toisen nimensä Salmanin. Tiistaina Rushdie kertoi Twitter-viestissä Facebookin viimein taipuneen ja pyytäneen anteeksi.

Kaikkien aikojen kirjailijakiista päättyi

Yksi kaikkien aikojen kitkerimmistä kirjallisista vihanpidoista päättyi, kun Paul Theroux ja V.S. Naipaul löivät kättä päälle Walesin Hay Festivalilla.

Salman Rushdie kirjoittaa televisiosarjan

Kirjailija Salman Rushdie ryhtyy tv-käsikirjoittajaksi. Rushdie kirjoittaa amerikkalaiselle Showtime-televisiokanavalle draamasarjan, jossa käsitellään nykypäivän Amerikkaa.

Salman Rushdie kirjoittaa muistelmiaan

Salman Rushdie valottaa kuolemantuomiolta paossa elämiään vuosia tulevissa muistelmissaan. Random House -kustantamo kertoi torstaina sopineensa Rushdien omaelämäkerran julkaisusta.

Kiinan merkittävin toisinajattelija 11 vuodeksi vankeuteen

Kiinan merkittävin toisinajattelija Liu Xiaobo on tuomittu 11 vuoden vankeusrangaistukseen valtion vastaiseen toimintaan yllyttämisestä.

Iran: Rushdien fatwa yhä voimassa

Iranin hallinto on keskiviikkona ilmoittanut kirjailija Salman Rushdien 20 vuotta sitten saaman kuolemantuomion olevan yhä voimassa.

Muslimit suunnittelevat fatwa-neuvontaa

Uskonoppineet muslimit ympäri maailmaa ovat kokoontuneet lauantaina Mekkaan konferenssiin, jossa pohditaan opastusta fatwoihin.

Kiinalaisaktivistia vaaditaan vapaaksi avoimella kirjeellä

Yli 150 tiedemiehen, kirjailijan ja lakimiehen ryhmä on kirjoittanut Kiinan presidentille avoimen kirjeen, jossa vaaditaan kiinalaisen toisinajattelijan Liu Xiaobon välitöntä vapauttamista.

Rushdien läpimurtoteos siirtyy valkokankaalle

Salman Rushdien läpimurtoteosta Keskiyön lapset ollaan sovittamassa elokuvaksi. Kirjailijan kanssa käsikirjoitusta työstää kanadalaisohjaaja Deepa Mehta. Kuvaukset on määrä aloittaa vuonna 2010.

Kirjailija Salman Rushdie kritisoi Palinia

Brittikirjailija Salman Rushdie on arvostellut kovin sanoin Yhdysvaltojen republikaanien varapresidenttiehdokasta Sarah Palinia. Heinäkuussa kaikkien aikojen Booker-voittajaksi valittu Rushdie kutsuu Palinia huonoksi vitsiksi. Hänen mielestään Palinin valinta John McCainin varapresidenttiehdokkaaksi oli valtava virhearviointi.

Intian kirjallisuuden huiput kertovat aidsista

Intian parhaiten tunnetut kirjailijat ovat koonneet voimansa taistellakseen hi-virusta ja aidsia koskevia ennakkoluuloja vastaan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Ainutlaatuisessa esseekokoelmassa taudin kasvojen taakse katsovat muun muassa Booker-palkitut Salman Rushdie ja Kiran Desai, historioitsija William Dalrymple sekä Vikram Seth.

Kaikkien aikojen Booker-palkinto meni Salman Rushdielle

Salman Rushdie on valittu kaikkien aikojen Booker-voittajaksi. Bookerin palkinto on Britannian arvostetuin romaanipalkinto. Se viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa, minkä kunniaksi järjestettiin lukijoille verkko- ja kännykkä-äänestys Bookerien Bookerista.

Kirjailija Salman Rushdie lyötiin ritariksi

Kirjailija Salman Rushdie, 61, on saanut ritarin arvonimen. Britannian kuningatar Elisabet II löi Rushdien ritariksi keskiviikkona. Rushdieta voi tästä lähtien nimittää Sir Salmaniksi.

Al-Qaida uhkaa Britanniaa kostoiskulla

Al-Qaidan kakkosmies Ayman al-Zawahri uhkaa Britanniaa uusilla terrori-iskuilla kirjailija Salman Rushdien aateloinnin takia.

Pakistanilaiset kauppiaat lupasivat rahaa Rushdien päästä

Pakistanilaisia kauppiaita edustava järjestö on luvannut yli 123 000 euroa sille, joka surmaa hiljattain aateloidun kirjailijan Salman Rushdien.

Uskonoppinut vaatii tappamaan aateloidun Rushdien

Pakistanilainen kovan linjan uskonoppinut vaatii tappamaan kirjailija Salman Rushdien, jonka saama aatelisarvo on raivostuttanut muslimeja useissa maissa. Rushdie on yksi uusista ritareista, jotka Britannia aateloi lauantaina kuningatar Elisabet II:n syntymäpäivän kunniaksi.

Pakistan paheksuu Rushdien aatelisarvoa

Sekä Iranin että Pakistanin ulkoministeriöt ovat kutsuneet brittilähettiläät puhuteltaviksi kirjailija Salman Rushdielle annetun aatelisarvon vuoksi. Rushie on yksi 21 uudesta ritarista, jotka Britannia aateloi lauantaina kuningatar Elisabet II:n syntymäpäivän kunniaksi.

Iran suuttui Rushdien aateloinnista

Iran on tuominnut kovin sanoin kirjailija Salman Rushdien lyömisen ritariksi. Rushdie on yksi 21 uudesta ritarista, jotka Britannia aateloi lauantaina kuningatar Elisabet II:n syntymäpäivän kunniaksi.

Salman Rushdielle aatelisarvo

Englannin kuningatar Elisabet on lyönyt ritariksi kirjailija Salman Rushdien. Aatelisarvo myönnettiin Rushdielle kunnianosoituksena hänen kirjallisuudelle tekemistään palveluista.

Lontoossa hurrattiin kuningatar Elisabetille

Englannin kuningattaren Elisabet II:n virallista syntymäpäivää on juhlittu näyttävästi Lontoossa.

Mitkä kirjat ovat muuttaneet maailmaa?

TV1:ssä alkaa kesäkuussa uutuussarja romaaneista, jotka ovat muuttaneet maailmaa. Tarkoitus on ruotia teoksia, jotka ovat sysänneet liikkeelle niin poliittisia, taloudellisia kuin moraalisiakin muutoksia. Katsojat voivat keskustella mullistavista kirjoista ohjelman nettisivuilla ja ehdottaa myös omia suosikkejaan.

Salman Rushdie sai romaanin tähden tappotuomion

Saatanalliset säkeet nostatti rajuja muslimiprotesteja.