Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Veteli Pesiksen B-pojat mestaruuskamppailuissa – taustalla on vuosien yhteistyö eri joukkueiden kesken

Alueen pesäpalloväki on tehnyt vuosikausia yhteistyötä, jotta pelaajat pääsisivät lajin kärkikamppailuihin. Tänä vuonna ja lähipäivinä se työ huipentuu.

Kannuksen kolmas tuulipuisto sijoittuu Kaukasennevalle – rakentaminen alkaa syyskuussa

Kannuksen Kaukasen tuulipuistoon rakennetaan kahdeksan tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 220 metriä.

Koronatilanne on heikentynyt Soiten alueella – tartunnanjäljitys on ruuhkainen

Kuluvalla viikolla on tehty jo liki 20 positiivista koronatestiä, eikä kaikkia altistusketjuja pystytä selvittämään haluttuun tahtiin.

Ammattiopiston uusi pieneläinklinikka Kannuksessa tuo helpotusta alueen eläinlääkäripulaan

Suurin osa potilaista on koiria ja kissoja. Klinikan eläinlääkäri on perehtynyt käytöshäiriöiden hoitoon, apua on tarjolla esimerkiksi ääniä pelkääville eläimille.

Yksi menehtyi ja kolme loukkaantui ulosajossa Kajaanintiellä

Menehtymiseen ja vakaviin loukkaantumisiin johtanut liikenneonnettomuus tapahtui perjantai-illalla noin kello 20.35 Kajaanintiellä Kokkolan Kälviän ja Kannuksen puolivälissä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Ammattikuljettaja Henry Salosen rekassa on laskeutuva sänky, käsienpesuallas ja retroratti – työtilan tuunaaminen omanlaiseksi voi parantaa työtehoa

Tutkimuksissa on saatu näyttöä, että työtä ja työympäristöä tuunaamalla motivaatio ja tehokkuus nousevat.

Kalajoen metsäpalo jätti mieleen pysyvän jäljen – Tiina Eskelinen tarkkailee yhä taivaanrantaa savupilvien varalta

Heinäkuun lopussa Kalajoella riehunut maastopalo uhkasi yhdessä vaiheessa myös Kalajoen Rautiossa asuvan Tiina Eskelisen kotia. Silloin piti olla valmiina lähtemään evakkoon lyhyellä varoitusajalla. Nuo hetket ovat jättäneet mieleen pysyvän jäljen.

Tiedot Keski-Pohjanmaan kunnissa liikkumisista ja liikutteluista ovat nyt yhden portaalin alla– tavoitteena yhä sujuvammat palvelut

Kesäkuun alussa startannut Kulukuri.com-palvelu haluaa helpottaa nimenomaan maaseudun ihmisten liikkumista ja tavaroiden lähettämistä Keski-Pohjanmaalla.

Rautatieaseman odotustilat säppiin kolmella pienellä pohjalaisasemalla

VR seurasi odotustilojen käyttöä ja totesi sen vähäiseksi. Syyskuussa sulkeutuvat Lapuan, Kauhavan ja Kannuksen asemien odotustilat.

Kalajoen metsäpalon leviäminen pysäytetty, sammutushenkilöstön ja -kaluston määrä minimiin

Tiistaipäiväksi luvattu sade helpottaa edelleen sammutustöitä, sateen vuoksi puuskainen tuulikaan ei vaikeuttane tilannetta. Keskiviikkona tuulien odotetaan taas voimistuvan. Tiistaina henkilöstön määrää aiotaan vähentää, mutta sammuttajat saadaan takaisin nopealla aikataululla.

Kalajoen palo keskeytti rakennustyöt Suomen suurimmassa tuulivoimapuistossa Mutkalammilla

Rakennustyömaalta evakuoitiin 150 ihmistä. Kukaan ei ole loukkaantunut palon vuoksi. Kolmeen tuulivoimalan pohjaan on jäänyt jälkiä palosta. Lisäksi aliurakoitsija Destian pieni nosturi sekä auto jäivät leviävän palon alle.

Kalajoella 300 hehtaariin laajentunut maastopalon rajaus on pitänyt 250 pelastajan voimin – sammutustyöt kestävät pitkään

Kalajoella tehdään sammutustöitä edelleen täydellä teholla. Puuskittainen tuuli aiheuttaa merkittävän riskin palon leviämiselle Kalajoella. Pelastuslaitoksen mukaan palo ei tällä hetkellä välittömästi uhkaa asutusta. 

Talopaketit käyvät kaupaksi korkeista materiaalikustannuksista huolimatta – Korotukset eivät näy aikaisemmin tehdyissä kaupoissa

Rakennustarvikkeiden hinnanousu on pakottanut talovalmistajat nostamaan hintojaan. Svenska Yle Österbottenin tavoittamien  talovalmistajien mukaan hinnankorotus ei kuitenkaan näy vielä kuluttajakäyttäytymisessä.

Soite lisää ajanvarauksettomia koronarokotuspäiviä – Kokkolan lisäksi niitä on Kruunupyyssä, Vetelissä ja Kannuksessa

Kokkolassa koronarokotuksen voi saada ilman ajanvarausta torstaina ja perjantaina. Muissa kunnissa ajanvarauksettomia päiviä on ensi viikolla.

Urheilukorttiin mukaan runsaasti keskipohjalaisseuroja – ideana saada urheilujärjestöille uusi varainhankintalähde

Tällä hetkellä Keskipohjalaisseuroista mukana Urheilukortissa ovat Kokkolan Tiikerit, Kokkolan Suunnistajat, Kokkolan Hermes, Nibacos, Kannuksen Ura ja Kalajoki Golf.

Ensimmäistä koronarokotetta hakeva voi kysellä ylijäävää rokotetta iltapäivisin Ouluhallista

Jatkossa oululainen, jolla on vielä ensimmäinen annos koronarokotetta saamatta, voi käydä kysymässä Ouluhallilta klo 15.30 jälkeen onko rokotteita jäänyt yli sinä päivänä, ja voiko hän saada rokotteen.

Mökki ja hehtaari metsää tuhoutui maastopalossa Kannuksessa

Levimisvaaraa maastopalossa ei enää ole.

Varjossa 40 ja auringossa 50 astetta – Kanadan-kodin seinästäkin irtosi palanen, mutta Timo Orava on eniten huolissaan ilmastonmuutoksesta ja ikimetsien hakkuista

Kanadassa pian 13 vuotta asuneet Timo ja Henna Orava eivät ole koskaan aiemmin kokeneet viimeaikaisten kaltaisia lämpöjä. Eivätkä ennätyshelteisiin ole tottunut rakennuksetkaan.

Osa kesäteattereista pitää jälleen koronataukoa – Kälviällä tarjotaan yleisölle naurua ja kyyneliä

Korona peruu jo toisena vuonna peräkkäin kesäteatteriesityksiä, mutta teatterinnälkäiselle löytyy alueella silti paljon katsottavaa varsinkin heinäkuussa. Varsinainen näytelmäsampo on Kalajoki, mutta esityksiä löytyy etelämpääkin.

Oikeus: Työnantaja sai purkaa pelastustoimen laiminlyönnistä tuomitun miehen työsuhteen – mies oli paikalla, kun hänen veljensä pahoinpiteli yhteisen työkaverin, joka kuoli myöhemmin

Kannuksessa vuoden 2018 pikkujoulujuhlat päättyivät yhden työntekijän kuolemaan ja kahden tuomioon. Tuomituista toinen piti työsuhteensa purkua perusteettomana, mutta oikeus katsoi toisin. Työoikeuden emeritusprofessorin mukaan tapaus on harvinainen.

Kuohunta Korpelan Voiman ympärillä jatkuu – erotetun hallituksen puheenjohtaja puolustaa entisen toimitusjohtajan erorahoja

Kuntayhtymän entinen toimitusjohtaja ja edellisen yhtymähallituksen puheenjohtaja kiistävät, että toimitusjohtajan erorahojen maksamisessa olisi tehty virheitä.

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus Kannuksen suurimmat puolueet - keskustan Timo Pajala sai eniten ääniä

Kannuksessa kokoomus nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kuudella menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaiset nousivat Vaasan vaalipiirissä, mutta valtuustojen istumajärjestys ei radikaalisti muuttunut – Yle seurasi hetki hetkeltä tulosiltaa, katso videolta illan tunnelmat

Keskustan ykkösasema Seinäjoella ja Kokkolassa säilyi ennallaan, mutta Kannuksessa puolue koki raskaat tappiot. RKP:n kannatus säilyi vahvoilla alueilla Pohjanmaan rannikolla. Entinen europarlamentaarikko ja ministeri Anneli Jäätteenmäki haravoi äänet Lapualta elämänsä ensimmäisissä kuntavaaleissa.

Ennakkoäänestys päättyi, ahkerimmin äänestettiin Keski-Pohjanmaalla Lestijärvellä – koko maassa äänensä on antanut ennakkoon kolmannes oikeutetuista

Ennakkoäänestysprosentteja vertailtaessa vilkkaimmin äänestettiin keskipohjalaisella Lestijärvellä. Lestijärvisistä äänioikeutetuista uurnilla kävi ennakkoon 58 prosenttia. Lähimmäksi maassa pääsi Savukoski 53 prosentillaan. Koko maassa ennakkoon äänesti 33 prosenttia äänioikeutetuista.

Seitsemän kuukautta liikaa erokorvauksia toimitusjohtajalle – Korpelan voiman edellinen hallitus ylitti valtuutensa, nyt tutkitaan, joutuvatko hallituksen jäsenet pulittamaan summan takaisin

Kevään aikana on suoritettu kohdennettu tarkastus, jossa havaittiin, että edellinen kuntayhtymän hallitus ylitti toimivaltansa päättäessään joulukuussa 2019 sen aikaisen toimitusjohtajan eropäätöksestä sekä -korvauksesta.

Kannus ennakkoäänestää nyt – kokoomus pyrkii haastaman keskustan

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kannuksessa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Infektioylilääkäri vetoaa nuoriin: "Vielä ei aika juhlia joukolla koulujen päättäjäisiä" – Keski-Pohjanmaalla yritetään saada epidemia talttumaan ennen juhannusta

Nuorten pitäisi jaksaa välttää isoja juhlia tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna Keski-Pohjanmaalla. Vielä ei ole varaa höllätä, vaikka tartunnat onkin saatu selvään laskuun.

Mies pahoinpiteli työkaverinsa, joka kuoli myöhemmin, ja veli sai tuomion pelastustoimen laiminlyönnistä – nyt oikeus pohtii, saiko veljen työsopimuksen purkaa

Mies korostaa, ettei oikeuden mukaan osallistunut pahoinpitelyyn ja katsoo menettäneensä työnsä veljensä teon vuoksi. Työnantajan mukaan työkaverin kuolemaan johtaneessa tapahtumassa mukanaolo on vienyt luottamuksen.

Korona on pakottanut koululaisia etäopetukseen valtaosassa keskipohjalaiskuntia – Lestijärvellä ja Halsualla etäilyltä säästytty

Keski-Pohjanmaalla voimallisesti jylläävä koronavirus on vienyt kouluja laajasti etäopetukseen. Kuitenkin Halsualla ja Lestijärvellä lähiopetus jatkuu toistaiseksi.

Virusmuunnos leviää Keski-Pohjanmaalla "kuin kulovalkea" – epidemian keskellä kärvistelevä Kannuksen kaupunki kehottaa jo hakemaan lapsille vapaata koulusta

THL päättää alueellisesti kohdennettavista rokotteista perjantaisin. Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaa täyttää kriteerit, joilla niitä saa. Maanantaina kerrottiin 23 uudesta koronavirustartunnasta.

Keski-Pohjanmaan koronarypäs kasvaa: Kokkolan ketjusta jo yli 100 tartuntaa, karanteenissa lähes tuhat – sairaanhoitopiiri siirtyy leviämisvaiheeseen

Maakunnan koronatilanne heikkenee edelleen roimasti: uusia tartuntoja todettiin sunnuntaina 21. Osa laajasta, Kokkolasta leviämään lähteneistä tartunnoista on varmistunut Intian variantiksi ja alueen ilmaantuvuusluku hipoo nyt maan kärkeä. Koronavirustartunnat keskittyvät tällä hetkellä etenkin nuoriin, 12–25-vuotiaisiin.

Keski-Pohjanmaalla todettu 14 uutta koronavirustartuntaa – Vain reilu puolet tartuntaketjuista pystytään jäljittämään

Tartunnat liittyvät samaan, viime aikoina tiedotettuun laajaan tartuntaketjuun, joka lähti liikkeelle vappubrunssilta. Karanteenissa on noin 400 henkilöä.

Keski-Pohjanmaa jo lähellä koronan leviämisvaihetta – Intian varianttia todettu 6 tapausta, Kokkolan ryppäästä levinnyt 66 tartuntaa

Tällä viikolla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 46 koronatartuntaa, joista kymmenen uutta raportoitiin perjantaina. Tartuntaketju on levinnyt pohjoiseen useisiin kuntiin, muun muassa Kalajoella, Nivalaan ja Ylivieskaan.

Keski-Pohjanmaan äkisti romahtanut koronatilanne pahenee: vappubrunssilta alkunsa saanut ketju aiheuttanut jo 56 tartuntaa

Kokkolalaisravintolasta liikkeelle lähtenyt tartuntaketju jatkaa leviämistään: kouluja on siirretty etäopetukseen ja sairaanhoitopiirin infektioyksikkö on pahasti ruuhkautunut.

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Turkiseläimille tarkoitetun koronarokotteen testitulokset lupaavat hyvää – minkkejä ja supikoiria päästään rokottamaan ehkä jo kesällä

Suomessa kehitettävää koronarokotetta testataan kannuslaisella turkistilalla Keski-Pohjanmaalla ja Helsingin Yliopiston turvalaboratoriossa. Testitulosten mukaan eläinten rokotevaste on hyvä. Rokotteen käyttölupa on käsittelyssä Ruokavirastossa.

Seurantaloille valtion rahaa

Alueella kunnostetaan useita seurantaloja.

Öljyntorjuntatyöt jatkuvat Kälviällä vielä pitkään

Akuuttia vaara öljyn pääsemisestä vesistöön ei kuitenkaan ole.

Kajaanintiellä torjutaan öljyvahinkoa – kaatuneesta säiliöautosta valunut 10 000 litraa dieseliä maahan

Torjuntatöissä Kälviän ja Kannuksen välillä on tiistain aikana ollut kolme imuautoa, 15 pelastustyöntekijää ja kaivinkone.

Kannuksen yläkoulussa kiusaamista taklataan tarkalla seurannalla – vakavia tapauksia ei ole tänä vuonna kirjattu

Hälyttävät kiusaamistulokset pakottivat koulun laatimaan tukun ehkäisykeinoja kaksi vuotta sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle