Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tahra tyynyliinassa voisi jo paljastaa Bodominjärven murhaajan kasvot silmien ja hiusten väriä myöten – esteenä on Suomen laki

Geneettisen sukututkimuksen suosio on koko ajan kasvussa. Suomessa poliisi ei saa hyödyntää dna-tietokantoja rikostutkinnassa.

Bodominjärven murhista lähes 60 vuotta – tässä seitsemän syytä miksi raaka kolmoismurha yhä kiinnostaa ihmisiä

Arkeologiopiskelijat tekevät kaivauksia murhapaikalla ja selvittävät millaisia jälkiä uteliaat ihmiset ovat sinne jättäneet.

Archaeology students plan dig at Lake Bodom murder site

However, the students won't be looking for murder clues at the infamous site where three teens were killed in 1960.

Bodominjärven murhapaikalla järjestetään arkeologiset kaivaukset – Opiskelijat tutkivat, millaisia jälkiä murhapaikalla käyneet ihmiset ovat jättäneet

Helsingin yliopiston opiskelijat koettavat löytää murhapaikalta materiaalisia jäänteitä ja merkkejä ihmistoiminnasta 60-luvulta nykypäivään.

Musiikkimaailman "päivystävä dosentti" Juhani Merimaa täyttää 70 vuotta: "Niin kauan teen töitä, kun on vielä jotain annettavaa"

Tavastia-klubin toimitusjohtaja on seurannut lähietäisyydeltä Hanoi Rocksin ja HIMin elinkaaret alusta loppuun. Eläkepäivistä hän ei haaveile, vaikka vastuita on jo siirretty eteenpäin.

Etelä-Suomen tulvat helpottavat, vaikka vedenpinnat saattavat paikoin nousta – millaista harmia sinulle on koitunut?

Turunväylän kupeeseen rakennetut tulvavallit ovat pitäneet ja tulevat todennäköisesti pitämään jatkossakin, arvioidaan Helsingin tieliikennekeskuksesta.

Tulvavallit kestävät Espoossa – "Jännitysnäytelmä näyttää hyvältä ja voitokkaalta"

Moottoritien tulvavallien sisäpuolelle kertyvää sadevettä joudutaan pumppaamaan pois ajoradalta.

Armeija säkitti Turunväylän ja se pysyy auki – Tulvat voivat vielä pahentua uudelleen

Uudet sateet voivat pahentaa Uudenmaan tulvatilannetta uudelleen. Vettynyt maa ei enää ime.

Turun moottoritie saatetaan joutua sulkemaan Kehä III kohdalla – "Pahin tulva on vasta edessä"

Viime päivien vedentulo vaikuttaa noin vuorokauden viiveellä vesistöjen ja jokien pintojen nousuun, eikä sateille näy vielä loppua.

Poliisi räjäytti Espoon Bodomjärvestä löytyneen räjähteen

Tehtävään osallistui poliisin ja pelastuslaitoksen lisäksi puolustusvoimien henkilöstöä.

High-profile defence lawyer's domestic assault appeal rejected

On Tuesday the Helsinki Court of Appeal rejected an appeal, upholding an 80-day suspended jail sentence for domestic violence crimes, carried out by one of Finland's most well-known defence attorneys, Heikki Lampela.

Rikosoikeuden professori: Auerin kärsimyskorvaus voi vielä nousta

Turun yliopiston rikosoikeuden professori Jussi Tapani pitää Anneli Auerin tapausta niin poikkeuksellisena, että suurempiakin korvauksia voi olla odotettavissa.

Bodominjärven surmat – kansakunta etsii murhaajaa

Bodominjärven surmat ja niiden tutkinta.

Karmeat talvikelit jatkuvat – luvassa tulvia ja taivaan täydeltä jalkarättejä

Lumien sulaminen ja runsaat vesisateet ovat saaneet Etelä-Suomen joet tulvimaan. Vesi voi nousta Turun moottortielle saakka. Perjantaina rätkii räntää oikein kunnolla.

Ice still dangerously thin in south: One skater drowns, another in hospital

Ice skaters on Espoo's Lake Bodom kept rescue workers busy on Wednesday. First, a person fell through the ice in the afternoon and drowned. A short while later, a second skater was recovered from a hole in the ice and rushed to hospital with hypothermia. 

Heikkoihin jäihin vajosi kaksi luistelijaa peräjälkeen: Yksi hukkui, toinen sairaalaan

Espoon Bodominjärven jäille lähteneet luistelijat työllistivät pelastuslaitosta keskiviikkona. Iltapäivällä jäihin vajosi luistelija, joka hukkui. Hetkeä myöhemmin jäistä nostettiin toinen luistelija, joka toimitettiin alilämpöisenä sairaalahoitoon.

Luokkakokous-ohjaajaa kosiskellaan Hollywoodiin

Juuri Bodom-järven murhista kertovan elokuvansa kuvaukset päätökseen saanut Taneli Mustonen on saanut työtarjouksia Yhdysvaltoja myöten. Arvostettu yhdysvaltalaislehti Variety valitsi ohjaajan elokuussa pohjoismaisten ohjaajalupausten listalle.

Thin ice still poses danger

Recent colder weather has brought ice cover to many of Finland's waterways. That does not mean, however, that it's safe to walk on water. Experts warn those setting out that weak ice could be dangerous in places.

Kalasääsken suojeluhanke etenee Bodomjärvellä

Lintulajin pesinnän arvellaan häiriintyneen ihmisten leiriydyttyä Lillörenin saarella.

Saari Bodomjärvellä rantautumiskieltoon

Lillörenin saari halutaan rauhoittaa kalasääskien pesinnälle.

Espoon kaupunginhallitukselta vihreää valoa Högnäsin asemakaavalle

Bodominjärven ja Matalajärven väliselle alueelle kaavailtu yli 500 asukkaan pientaloalue sai Espoon kaupunginhallituksen siunauksen.

Espoon Högnäsiin suunnitellaan pientaloaluetta kritiikistä huolimatta

Espoon kaupunki aikoo rakentaa Bodominjärven ja Matalajärven väliselle alueelle yli 500 asukkaan pientaloalueen. Uudenmaan ELY-keskus on kuitenkin jo vuosia sitten kritisoinut suunnitelmia.

Näkökulma: Bodomjärven ratkaisemattomat surmat kummittelevat telttailijan mielessä

Kummituksiin ei usko kukaan, paitsi jos kertoo lähtevänsä telttailemaan. Tanja Perkkiö pohtii kolumnissaan, miksi telttailuun liittyy pelko.

Poliisi lukee verkon murhapuinnit tarkkaan

Murha.info-sivustolla selvitellään tälläkin hetkellä sitä, kuka murhasi Kyllikki Saaren ja mitä Bodom-järvellä oikeasti tapahtui. Kansalaiset puivat puoli vuosisataa sitten tapahtuneiden murhien ohella myös viime viikkojen tapahtumia.

Kiireestä huolimatta myrskytuhoja korjataan turvallisesti

Sähköasentajat ympäri Etelä-Suomea ovat paiskineet pitkää päivää korjatessaan myrskytuhoja. Turvallisuus on kiireestä huolimatta etusijalla.

Sähköjen palautuminen hidastuu

Fortum on siirtynyt myrskytuhojen korjaamisessa suuritöisimpien vikojen kimppuun. Tämä hidastaan sähköjen palautustahtia, vaikka kentällä on edelleen täysi miehitys.

Tuhannet edelleen ilman sähköä Uudellamaalla

Uudellamaalla on edelleen tuhansia talouksia ilman sähköä. Tilanne on kuitenkin paranemaan päin, ja suuri osa ilman sähköä olevista talouksista saanee sähkön vielä tämän vuorokauden aikana.

Tulvat laskeneet teiltä - rannoilla yhä tulvavaara

Uudenmaan autoilijoita kiusanneet tulvat ovat laskeneet. Esimerkiksi Turunväylä on nyt kokonaan auki, vaikka tiellä onkin paikoin yhä alennettu nopeusrajoitus. Järvien ja jokien rannoilla on hyvä varautua vielä tulviin.

Tulvavallit pysyvät Espoossa joulun yli

Tulvavallit suojaavat Turunväylää Espoossa vuoden lopulle asti. Valleja on pystytetty useissa paikoissa myös rakennusten suojaksi. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos alkoi eilen rajoittaa hiekkasäkkien avulla veden juoksutusta Bodominjärvestä.

Bodominjärven synkkä salaisuus

Bodominjärven murhat

Bodomin pyörätiestä riidellään

Espoon kaupunki haluaa Bodomin järven ympäri pyörätien. Asukkaat sanovat hankkeen tuhoavan kulttuuriluontoa.

TS: Auer hakee mittavia korvauksia

Ulvilan surmaepäilystä hovioikeudessa vapautettu Anneli Auer aikoo Turun Sanomien mukaan hakea isoja korvauksia. Turun Sanomien haastattelema Auerin asianajaja Juha Manner ei paljasta korvaussumman suuruutta mutta myöntää, että vaatimus on iso.

Espoon järvet liian reheviä

Espoon järvistä kipeimmin kunnostuksen tarpeessa ovat Lippajärvi ja Pitkäjärvi. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen selvityksen mukaan liiallinen rehevyys järvien virkistyskäyttöä.

Lumikenkäilyn Suomen mestaria haetaan Espoossa

Isokenkäiset pääsevät Oittaalla Bodomjärven maisemissa juoksemaan lumessa sekä sprintti- että retkimatkoja. Sunnuntain kisojen ohessa on luvassa myös lumikenkäilyn opastusta innokkaille.

Traktoritarinoissa Markku Seppälän Deutz

Hämeenlinnalainen Markku Seppälä ajaa traktoritarinoissa pihaan yhden kokoelmiensa ylpeyden, harvinaisen keltaoranssin Deutzin.

Uudenmaan ympäristökeskus rajoittaa vesiliikennettä

Ympäristökeskus rajoittaa vesiliikennettä Uudellamaalla kuudella alueella. Toukokuun alussa voimaan tulevat rajoitukset koskevat nopeuksia ja vesistöalueiden virkistyskäyttöä.

Uusia rajoituksia vesiliikenteeseen

Uudenmaan ympäristökeskus on asettanut uusia rajoituksia Länsi-Uudenmaan vesiliikenteeseen. Uusia rajoituksia tulee kuudelle eri vesialueelle ja ne koskevat veneiden enimmäisnopeuksia ja -tehoja.

Bodominjärven murhajutun uutisoinnista ei syytettä

Bodominjärven murhajutun uutisoinnista ei nosteta syytteitä. Murhasyytteistä vapautettu Nils Gustafsson oli vaatinut medialta korvauksia.

Bodomin murhan uutisoinnista tutkintapyyntö

Bodomin murhajutun uutisoinnista saatetaan nostaa syytteitä viittä tiedotusvälinettä vastaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Bodomin murhaaja ja murha-ase kateissa

Eloonjäänyt Nils Gustafsson sanoi, ettei muista yöstä mitään

DNA-tutkimus toi lisätietoa Bodominjärven surman tutkijoille

Bodominjärven surmatutkimus sai DNA:sta tietoa

Gustafssonin syytteet hylättiin

Käräjäoikeus vapautti Nils Gustafssonin murhasyytteistä 2005

Bodom-uutisoinnista tutkintapyyntö

Bodom-murhista epäilty ja oikeudessa syyttömäksi todettu Nils Gustafsson on pyytänyt poliisia tutkimaan median toimet niiden kertoessa jutusta. Gustafssonin asianajaja ei halua kertoa mitä medioita vastaan tutkintapyynnöt on tehty.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle