Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antti Ruuskasesta tehdään elämäkertakirja

Kirjoittaja on dekkaristina tunnettu Leena Lehtolainen.

Kommentti: Antti Ruuskanen oli yksi parhaista kilpailijoista, jonka tulokset asettuvat erikoiseen valoon, kun hänen uraansa tutkii tarkemmin

EM-kultaa ja -pronssia, olympiahopeaa ja kuusi muuta arvokisafinaalia. Antti Ruuskanen maksimoi potentiaalinsa keihäänheittäjänä, jos hänen uraansa tarkastellaan tilastojen pohjalta, kirjoittaa Atte Husu.

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Antti Ruuskasen menestyksekäs ura tuotti kolme aikuisten arvokisamitalia sekä lukuisia ikimuistoisia hetkiä suomalaisille yleisurheilun ystäville.

Antti Ruuskasen ansiokasta uraa muistettiin Kalevan kisoissa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen päätti urheilu-uransa, eikä heitä enää Tampereella Suomen mestaruudesta.

Antti Ruuskasen ansiokas ura päättyy – ei osallistunut enää Kalevan kisojen keihään karsintaan: "Harmitus, haikeus ja helpotus"

Antti Ruuskanen laittaa keihään naulaan 18 vuotta kestäneen komean arvokisauran päätteeksi. Euroopan mestari ja Lontoon olympiahopeamitalisti muistetaan erityisesti kovana kilpailijana.

Lassi Etelätalo hakee Kalevan kisoista kolmatta Suomen mestaruutta – vastustajien tavoitteena torpata suunnitelma

Miesten keihään loppukilpailu käydään Tampereen Kalevan kisoissa sunnuntaina kello 17.55.

Kestävyysjuoksija Richardsson jättää Tokion olympialaiset väliin – "Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu"

Suomen olympiajoukkueeseen valittu Camilla Richardssonin mukaan päätös jättää olympialaiset väliin oli vaikea, mutta oikea.

Mika Lehtimäki avaa keihäsmiesten kanssa tehtyä sopimusta ja viimeisen kisapaikan ratkaisuhetkiä, ei ole huolissaan Kortteen tilanteesta

Suomen olympiajoukkue sai keskiviikkoiltana lopullisen muotonsa, kun Olympiakomitea valitsi Oliver Helanderin kolmanneksi olympialaisiin matkaavaksi keihäänheittäjäksi. Tokion kisoihin osallistuu yhteensä 46 suomalaisurheilijaa 11 eri urheilumuodossa.

Jännäksi meni! Näin Oliver Helander nousi Antti Ruuskasen ohi ja kiskaisi Tokion olympialaisiin viimeisellä heitollaan: "Se oli vähän sinnepäin"

Oliver Helander löi Antti Ruuskasen taistelussa viimeisestä Tokion keihäslipusta, mutta tulostaso Joensuussa jäi vaisuksi. Mikko Paavola taivutti seipäässä ennätyksensä ja Topi Raitanen iloitsi 3 000 metrin ennätyksestään.

Kuka säväytti Joensuun GP-illassa? Äänestä parasta urheilijaa

Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan yleisurheilun GP-kisan parhaaksi urheilijaksi. Äänestyksen voittaja palkitaan suorassa lähetyksessä illan päätteeksi.

Antti Ruuskanen vai Oliver Helander? Keskiviikkona selviää viimeisen olympiakeihäsmiehen kohtalo – "Kuumottava tilanne"

Yleisurheilun GP-sarjan osakilpailu Joensuussa on usean olympiaurheilijan kenraaliharjoitus. Illan suurin jännitysmomentti on kuitenkin keihäskisassa, jossa ratkaistaan kolmannen olympiapaikan saaja.

Vaisusti heittänyt Antti Ruuskanen myönsi suoraan päivä ennen olympiavalintoja: "Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä"

Antti Ruuskanen heitti Pihtiputaalla täysin saman tuloksen kuin viikko sitten kaudenavauksessaan Saarijärvellä. Tokion keihäsvalinnoista on tulossa melkoinen soppa, sillä kolmelle paikalle on tyrkyllä neljä valintakelpoista urheilijaa.

Nämä suomalaiset yleisurheilijat joutuvat jännittämään olympiapaikkaa – valmennuspäällikkö kertoo myös, ketkä ovat ilahduttaneet kovalla kehityksellään

Suomen yleisurheilujoukkue Tokion olympiakisoihin näyttäisi olevan huomattavasti suurempi kuin aiemmissa olympiakisoissa. Valmennuspäällikkö Tuomo Salonen odottaa urheilijoiden mukana rankingin päivittymistä.

Loukkaantumisista kärsineiden keihäsmiesten näyttöpaikat käyvät vähiin – lajivalmentaja kertoo, miten vääntö olympiapaikoista etenee

Olympiaranking menee kiinni tiistaina. Tuolloin Vaasassa heitetään vielä keihäskilpailu, jossa ainakin Lassi Etelätalo maamme kärkiheittäjistä on mukana. Olympiaedustajat on nimettävä maanantaina 5. heinäkuuta.

Liitto ei asettanut Ruuskaselle tulosvaatimusta Saarijärven kisaan – Ruuskaselle on epäselvää, tarvitseeko hänen antaa vielä näyttöjä Tokioon

Antti Ruuskanen näytti avauskisoissaan Saarijärvellä, että hän pystyy heittämään terveenä. Tokioon on tällä hetkellä neljä valintakelpoista mieskeihäänheittäjää, joista yksi jää olympiakoneen ulkopuolelle.

Oliko tämä kolaus Antti Ruuskasen olympiahaaveille? Pielavetiselle vaatimaton kauden avaus

Antti Ruuskanen lykkäsi kauden avaustaan ensin lihasvamman ja sitten lapsen syntymän vuoksi.

Antti Ruuskanen aloittaa uransa viimeisen kauden – "Nyt joutuu olemaan tarkka sen kanssa, ettei harjoittele liian paljon"

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen avaa kautensa Saarijärven juhannuskisoissa sunnuntaina. Keihäänheittäjän on annettava vielä näyttöjä Tokion olympialaisiin, vaikka olympiarajan hän on jo rikkonut.

Kommentti: Antti Ruuskanen on ajautunut olympiavalinnoissa tukalaan tilanteeseen – nähdäänkö viimeisestä kisalipusta erillinen kaksintaistelu?

Suomella on neljä valintakelpoista mieskeihäänheittäjää, joista yksi putoaa pois Tokion olympiakoneesta. Kun kesän 2021 tulokset lyödään tiskiin, putoaja on tällä hetkellä yksiselitteisesti joko Oliver Helander tai Antti Ruuskanen, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Antti Ruuskasen perheeseen syntyi tyttövauva – Ruuskanen aikoo avata kautensa sunnuntaina

Vuoden 2014 Euroopan mestari jätti tiistaina Lappeenrannan tähtikisat väliin perheenlisäyksen vuoksi.

Savon Sanomat: Ruuskasen kauden avaus siirtyi jälleen, esikoinen tulossa

Tokion olympialaisiin tähyävä Ruuskanen avannee kilpailukautensa juhannuksena.

Savon Sanomat: Ruuskasen keihäskauden avaus siirtyy lihasvamman takia

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen kilpailukauden avaus siirtyy lievän vamman takia, kertoo sanomalehti Savon Sanomat.

Kommentti: Unohtakaa hetkeksi Johannes Vetter ja 96 metriä – puheet suomalaismiesten keihäshautajaisista voi nyt lopettaa

Suomella on yhtä paljon 75 metrin keihäsmiehiä kuin vuonna 2004, jolloin edellinen suomalaismiesten sukupolvi nousi maailman kärkeen. Se unohtuu monelta, kun Johannes Vetter lähentelee ME-lukemia, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Valmentaja halusi pimittää Magnus Kirtiltä videon loukkaantumisesta, mutta keihästähti päätti kohdata tosiasiat – nyt hänellä on uusi ongelma

Magnus Kirt on ollut poissa keihäsympyröistä vuoden 2019 Dohan MM-finaalista lähtien. Virolaistähti halajaa takaisin kilpailuihin kesäkuussa, mutta ennen sitä hänen on ylitettävä jälleen yksi uusi este.

Tunnetun keihäsvalmentajan potkut hämmästyttävät urheilupiirejä – edes SUL:n johdon vetoomukset eivät auttaneet

Tanhuvaaran urheiluopisto on irtisanonut Jarmo Hirvosen. Hirvonen on valmentanut muun muassa Antti Ruuskasta ja Aki Parviaista.

Korte, Pulli ja Kangas suomalaisista korkeimmalla yleisurheilun kausitilastossa yksilölajeissa – naisten pikaviestissä sinivalkoinen tilastokummajainen

Kuusi suomalaista yleisurheilijaa sekä naisten pikaviestijoukkue kiilasivat maailman kärkikymmenikköön koronan sävyttämällä kilpailukaudella.

Antti Ruuskanen jatkaa uraansa vielä vuoden: "Yksi unelma on aina ollut se, olympiakultamitali olisi kaulassa"

Keihäänheiton Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti Antti Ruuskanen kertoi jatkavansa uraansa vielä ensi kauden. Katso tiedotustilaisuus kuvaa klikkaamalla.

Ruotsille viime hetken takaisku: Kim Amb jää pois Suomi-Ruotsi-maaottelusta

Keihäskarpaasi Kim Amb oli yksi kisan voittajasuosikeista.

Vaisu naisten keihäsfinaali käynnistyi kunnolla vasta viimeisellä kierroksella – Sanne Erkkola mestariksi ennätyksellään: "Olen ihan sekaisin"

Naisten keihäsfinaalin sijoitukset muuttuivat nopeasti viimeisellä kierroksella, kun kisan kärkikuusikosta viisi heitti kilpailun parhaansa vasta kuudennellaan.

"Tulin antamaan vähän sähäytystä nuoremmille jermuille" – Antti Ruuskanen voitti keihäskarsinnan kauden ensimmäisellä heitollaan

Antti Ruuskanen oli tyytyväinen leikatun polvensa kuntoon Kalevan kisojen keihäskarsinnassa. Hän tavoittelee Turussa uransa neljättä Suomen mestaruutta.

Suomen keihäsmiehet kyntävät syvemmällä kuin koskaan, lajivalmentaja Petteri Piirosen sopimus päättyy vuodenvaihteessa – "Minkäänlaisia jatkoneuvotteluja ei ole käyty"

Nykymuotoisten Paavo Nurmen kisojen keihäskisa oli historiallinen kahdesta syystä: Johannes Vetter heitti kenttäennätyksen, paras suomalainen jäi puolestaan ensi kertaa alle 80 metrin.

Kommentti: Paavo Nurmen kisat olivat vain esimakua – Suomi on uponnut keihässuohon, josta se ei hevillä nouse

Tulevina vuosina keihäskisoille on tarjolla vain sivurooleja, kirjoittaa Atte Husu Turun Paavo Nurmen stadionilta.

Antti Ruuskanen ei kiirehdi syksyllä uran jatkoa pohtiessaan – keihään heittäminen maittaa juuri nyt ja kauden avaus jännittää

Keihäänheittäjä Antti Ruuskaselle kulunut kesä on ollut hyvin erilainen kuin aiemmin. Kesäkuun herkistely vaihtui kovaan harjoitteluun ja hänen kilpailukautensa käynnistyy vasta reilun parin viikon kuluttua.

Antti Ruuskanen yrittää toistaa Seppo Rädyn tempun 24 vuoden takaa – myöntää kuitenkin, että ura voi päättyä jo tähän kauteen

Vuoden 2021 Tokion olympialaisten kohtalo on lähes varmuudella edelleen auki, kun Antti Ruuskanen pohtii syksyllä uransa jatkoa.

Onko suomalaismiesten keihäskesä kokonaan menetetty? Lajivalmentaja vastaa: “Ei ole järkevää lähteä metsästämään yhtä pitkää heittoa”

Lauantaina Vantaalla voittoa juhlinut Toni Kuusela on tällä hetkellä yksinäinen kärki suomalaisessa mieskeihäänheitossa.

Tuleeko miesten keihäskesästä pannukakku? Lassi Etelätalo kaipaa kovia kilpailuja: "Muiden voittaminen on se juttu"

Kotimainen keihäskesä on jäämässä pannukakuksi, kun monen kärkiheittäjän tilanne on epävarma.

Kommentti: Krista Tervon Suomen ennätys keräsi otsikot, mutta hetki ennen SE-tulosta nähtiin jotain vielä merkittävämpää

Kansainvälisissä kekkereissä Aaron Kankaan ennätys on kovempaa valuuttaa kuin Krista Tervon Suomen ennätys, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Viime Urheiluluurin Emmi Peltonen kärkipäätä, kun valitaan Vuoden urheilijaa 2020? Lisää ehdokkaita keskiviikkona!

Yle Puheen keskiviikon uutuusohjelman kolmas jakso tarjosi keskiviikkona myös surua. Huominenkin voi yllättää.

Antti Ruuskanen kertoi Urheiluluurissa, miksi ei avaa kauttaan vielä Jyväskylässä – avauskisaan löytyy sopiva tavoite: "Ei ainakaan lähdetä liikaa keulimaan"

Antti Ruuskasella on paikka Tokion olympialaisiin vuoden 2021, mutta hän pohtii uransa jatkoa vasta syksyllä.

Suomalaisurheilijoiden olympianäyttöjä ei luvassa ensi kesänä – Maria Huntingtonille päätös oli shokki: "Kyllä tämä vähän sisua vaatii"

Maria Huntingtonilla on paljon pohdittavaa ensi kesän suhteen. Toni Kuusela aikoo olla vuonna 2021 entistä parempi.

Antti Ruuskaselle olympialaisten siirtäminen tuo lisää pohdittavaa uran jatkon suhteen: "Hieno juttu, että ei sen pidemmälle siirtyneet"

Suomalaiset keihäsmiehet pitivät oikeana ratkaisuna Tokion olympialaisten siirtämistä vuodella.

Keihäsmestari Thomas Röhler hämmästelee, miksi naisheittäjät saavat selvää erityiskohtelua verrattuna miehiin – "Ei mitään järkeä"

Miesten keihäänheiton asema arvokisaohjelmissa kummastuttaa hallitsevaa olympiavoittajaa. Neuvotteluvaraa ei kuulemma ole.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle