Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuva sisältä ravintola Savoysta

Ravintolayhtiö NoHo Partners hankki yrityskaupalla ravintoloita Norjasta

Noho Partnersilla on ennestään yli 200 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa.

Palace Eteläranta

Juuri Michelin-tähdellä palkittu Palace ja legendaarinen Savoy siirtyvät uudelle yhtiölle

Yli 20 vuotta huippuravintoloita maailmalla johtanut Helena Puolakka palaa Lontoosta, missä hän on johtanut kolmen Michelin-tähden ravintolaa.

Keittiömestari Jaakko Nuutila komeissa Paistinkääntäjien käädyissä v. 2015.

Hyvä ruoka ei synny sattumalta kiteyttää keittiömestari Jaakko Nuutila

Luomututkija Jaakko Nuutila kunnioittaa hitaasti kasvatettua

Kuva sisältä ravintola Savoysta

Tamperelainen Restamax ostaa Helsingin tunnetut ravintolat, kuten Savoyn, Löylyn ja Palacen – Suomeen syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista

Kaupassa syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa. Työntekijöitä ravintoloissa on yhteensä yli 3 000.

huippukokki Kari Aihinen

Huippukokki Kari Aihinen: "Alan rajuus estää naisten etenemistä huipulle"

Kari Aihisen mielestä naisten vaikea edetä huippukokiksi.

Finnjävel-ravintola.

Uusi huippuravintola on harvinaisuus: Valaisimet, aterimet, huonekalut ja sisustus samasta kynästä

On harvinaista, että muotoilija saa luoda täydellisen kokonaisuuden ravintolaan. Kaiken kaikkiaan helsinkiläiseen Finnjävel-ravintolaan suunniteltiin 146 tuotetta vain puolessa vuodessa.

Mehiläisiä

Young Helsinki beekeepers tend to urban hives

Bee populations have been dying off worldwide, causing concern over global ecosystems. But in Helsinki, a hundred-odd new 'city beehives' operated by young people can be found even in the middle of the city.

Mehiläisiä

Makeaa elämää viettävien citymehiläisten määrä kasvaa

Nuoriso on päässyt mehiläistarhauksen makuun pääkaupunkiseudulla. Pesiä on jopa keskellä kaupunkia.

Porokokkifinalistit tapasivat Rovaniemen kuuluisimman asukkaan Joulupukin Kammarissa Napapiirillä.

Vuoden Porokokki-kisaa voi seurata netissä

Tänä vuonna Vuoden Porokokki –kisan tapahtumia pääsee seuraamaan internetistä. Lisäksi kisaa voi katsoa Rovaniemen Sampokeskuksen isolta screeniltä.

Porosipsejä, olkaa hyvä

Poronliha-chipsi syntyi vahingossa

Helsinkiläinen ravintola Savoy tilasi sallalaiselta yrittäjältä Hannu Lahtelalta eksoottista porosnacksia asiakkaittensa viininmaistelun lomaan. Lahtela leikkeli porosalamista siivuja, mutta valmista ei tahtonut tulla. Sattumalta yksi salamisiivu tipahti lattialle. Aamulla poromies löysi sen ja maistoi. Lattialämmitys Lahtelan keittiössä oli kuivattanut salamisiivun juuri oikeanlaiseksi. Poronliha-chipsin idea oli syntynyt.

Rovaniemen Kehitys Oy

Vuoden Porokokki 2014 -kisan voitto helsinkiläiselle ravintola Savoylle

Vuoden Porokokki -kisan voittajina palkittiin lauantaina Rovaniemellä helsinkiläiset Teppo Säkkinen ja Matti Vesikkala. Ravintola Savoyn keittäjät onnistuivat kolmannessa peräkkäisessä Vuoden Porokokki -kisassaan kirkastamaan aiemmat hopeasijansa. Kaksikko päihitti kilpakumppaninsa muun muassa timjamissa paistetulla poron sisäfileellä.

City-mehiläisten hunajasta syntyy hunajaista vaniljajäätelöä.

Citymehiläiset kiehtovat nuoria naisia

Yhä useammat kaupunkilaisnaiset ovat innostuneet city-mehiläisten kasvatuksesta lähiruokatrendin myötä. Helsingissä on arviolta yli 250 city-mehiläispesää. Yksi niistä sijaitsee ydinkeskustassa Ravintola Savoyn katolla. Hunaja taipuu sekä suolaisen että makean höysteeksi ammattikokkien käsissä.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen.

Savoy-ravintolan reseptit huomattiin maailmalla

75-vuotiaasta Savoysta tehty kirja on ehdolla maailman parhaaksi keittokirjaksi. Keittiöpäällikkö Kari Aihinen pestautui suosikkiravintolaansa alun perin ilmaiseksi.

Yle Areena logo.

Alvar Aaltoa viehätti vapaa muoto

Alvar Aalto oli funktionalismin merkittävimpiä arkkitehtejä.

Jussi Kumpulainen (vas.) ja Petteri Seurujärvi

Vuoden Porokokki 2012 -kilpailun voitto Rovaniemelle

Vuoden porokokki 2012 -kilpailun voittajiksi valittiin viikonloppuna rovaniemeläiset Jussi Kumpulainen ja Petteri Seurujärvi.

Martta-vaikuttaja ja ruokalähettiläs saivat tunnustuksen

Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Hilkka Huttunen ja keittiömestari Kim Palhus ovat saaneet Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnot suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta. 3000 euron suuruiset palkinnot jaettiin tänään Helsingin yliopiston järjestämässä ruokakulttuurin juhlaseminaarissa.

Vuoden Porokokki -kisan finalistit valittu

Pororuokien taitajia etsivän Vuoden Porokokki -kisan finalistiparien nimet ovat selvillä. Vuoden Porokokki -kisa ratkeaa Rovaniemellä 23.–24. maaliskuuta käytävässä finaalissa.

Ravintola Näsinneula remontin jälkeen

Kuusi tamperelaisravintolaa parhaimmistossa

Ravintola-alan ammattilaiset ovat taas äänestäneet, mitkä 50 ravintolaa ovat Suomen parhaita. Tamperelaisravintoloita Viisi tähteä -lehden julkaisemalle listalle mahtuu kuusi.

Kattoviljely toisi todellista lähiruokaa kaupunkilaisille

Kaupunkien katoilla on suuri hydyntämätön tila, jota voitaisiin käyttää vaikkapa ruoan viljelyyn. Minna Piironen on selvittänyt urbaanin kattoviljelyn mahdollisuuksia Taideteolliseen korkeakouluun tekemässään opinnäytetyössä. Esimerkkipuutarhaa suunnitellaan jo helsinkiläisen ravintolan katolle.

Kokki tekee lounasajan ensimmäistä ateriaa.

Bistrot hivuttautuvat Helsingin ravintolakartalle

Ranskalaisvaikutteiset bistrot ovat pieniä ravintoloita, joissa tarjotaan yksinkertaista ruokaa, hyvistä raaka-aineista ja suhteellisen huokeasti. Kotoinen tunnelma ja välitön palvelu houkuttelevat myös huippukokkeja bistron maailmaan.

Henrik Kovanen sekä Pinja Sipari Aamu-tv:n vieraina.

Kaupunkiviljely innostaa ravintoloissa ja joutomailla

Vihannesten viljelystä kaupunkioloissa on tullut Suomessakin suosittua. Viljelyyn ei tarvita puutarhapalstaa, vaan kekseliäs viljelijä löytää kasveille ja juureksille kasvualustan sisäpihalle nostettavasta laarista tai joutomaalta.

Edes herkuistaan tunnettu Roux ei vienyt lahtelaismainetta ravintolalistalle.

Lahden ruokapaikat eivät vieläkään yllä Suomen 50 parhaan joukkoon

Suomen 50 parhaan ravintolan lista on jälleen julkistettu. Puolensadan huippuravintolan joukkoon ei ole vieläkään yltänyt yksikään lahtelainen ravintola. Pääkaupunki sen sijaan hallitsee listaa – kaikki kymmenen parasta ravintola ovat Helsingissä.

Savoy-ravintolan lippa.

Savoy on Aalto-diggarille helmi

Tuhannet ihmiset saapuvat edelleen merten ja vuorten takaa Helsinkiin nähdäkseen Aino ja Alvar Aallon vuonna 1937 sisustaman Savoy-ravintolan.