Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

”Feikit löytökoirat” -ilmiö yleistynyt Britanniassa – moni korona-aikana karvakuonon hankkinut katuu nyt päätöstään

Britanniassa hankittiin yhteiskunnan koronasulun aikana yli 3,2 miljoonaa lemmikkiä. Eläinsuojelukodit ovat ruuhkautuneet pahoin, kun lähitöihin palaavat omistajat haluavat nyt eroon koiristaan.

Britanniassa tehostetaan kansanedustajien turvajärjestelyjä konservatiivipoliitikon murhan seurauksena: Pidätetty oli ollut "viranomaisten listalla"

Konservatiivien kansanedustajan Sir David Amessin perjantaina surmannut mies on pidätetty terrorismilainsäädännön perusteella. Tekijä on ollut aiemmin esillä terrorisminvastaisen toiminnan yhteydessä.

Brittikansanedustajan puukotuksen motiivi liittyy tiettävästi islamistiseen ääritoimintaan

Poliisin mukaan 25-vuotias mies on pidätetty murhasta epäiltynä eikä ketään muuta etsitä tapahtuneeseen liittyen.

Vaikka Britanniaa vaivaa kuljettajapula, kuljetusyhtiöt vastustavat EU-kuskien tuloa – "Hallituksen esitys on naurettava, säälittävä"

Britannian hallitus sallisi myös 800 työntekijän tulon teurastamoille, mutta vain vuoden loppuun saakka.

Britanniassa puukotuksen uhriksi joutunut kansanedustaja on kuollut

Konservatiivipuolueen kansanedustaja David Amess oli tapaamassa äänestäjiään, kun puukolla aseistautunut mies hyökkäsi hänen kimppuunsa. Poliisi on pidättänyt tekijän.

EU:n tarjous Britannialle Pohjois-Irlannin kiistassa: Jopa 80 prosenttia rajatarkastuksista pois

Britannia haluaa neuvotella brexit-sopimuksensa Pohjois-Irlannin osalta kokonaan uusiksi. EU:lle tämä ei käy.

Piskuinen mutta rauhaton Pohjois-Irlanti on Britannian ja EU:n välinen avohaava – tässä jutussa selitetään, miksi se on nyt tapetilla

Britannia haluaa rukata jo sovittuja brexit-tullisääntöjä, mikä ärsyttää EU:ta. Mutta kumpikin pelkää, että tilanne voi lietsoa jopa väkivaltaa.

Hei, me kävellään! Brexitin tuoma bensa- ja ruokapula voi tuoda Britanniaan tyytymättömyyden talven

Arkea maailmalta: Perustarpeisiin liittyvien ongelmien jatkuminen voi pian jäytää Boris Johnsonin suosiota, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Britannian polttoainekriisi tuskin ratkeaa pelkästään EU-maista tulevilla kuljettajilla, arvioi asiantuntija

Brittien huoli polttoaineen saatavuudesta saattaa vaihtua pian huoleksi bensan hinnasta.

Britanniassa sotilaat alkavat kuljettaa polttoainetta huoltoasemille ensi viikolla

Elinkeino- ja teollisuusministeri: "On tärkeää korostaa, että Britanniassa ei ole kansallista polttoainepulaa."

Eurooppa-kirje: Brexitillä valtaan ratsastanut brittihallituskin myöntää nyt, että EU-ero vaikeutti bensapulaa – Brexit-peltihevosesta loppui löpö

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Pysy perillä siitä, mikä puhuttaa ja mitä Euroopassa tapahtuu lähiaikoina.

Britanniassa ja Israelissa epidemia laajeni, Tanskassa ei – näin kävi viidessä maassa, kun koronarajoituksia purettiin

Useissa maissa koronarajoituksia on purettu tai niistä on luovuttu kokonaan ennen Suomea. Vaikka purku on johtanut usein epidemian kiihtymiseen, avautumisesta on haluttu pitää kiinni.

Kalja loppu, bensa loppu, kana loppu: briteillä menevät hermot, kun kaikesta on pulaa – ehkä vielä kuukausia

Britanniassa on päällä monta yhtäaikaista ongelmaa. Ne iskevät yllättäviinkin paikkoihin: oluesta voi loppua hiilidioksidi ja kaupoista joulukalkkuna.

Kuljettajapula uhkaa jo brittien joulukauppaa – Katso Ylen videoraportti lontoolaiselta huoltamolta

Britannian liikenneministeri vetoaa autoilijoihin, etteivät nämä hamstraisi bensiiniä tyhjiin vesipulloihin.

"Ihmiset ovat ihan sekaisin", sanoo Briteissä asuva Mari Powney – pula polttoaineista ajoi saarivaltion hamstrauskaaokseen

Pula kuljettajista on saanut bensapumput kuivumaan monin paikoin Iso-Britanniassa. Hampshiressa asuva suomalaisnainen ihmettelee brittien hamstrausintoa. Suomessa ei vastaavasta polttoainepulasta ole huolta, vakuuttaa bensiinikauppiaiden edustaja.

Armeijan hälyttämistä apuun harkitaan – pelko polttoainepulasta ajoi britit hamstraamaan bensaa

Englannissa jopa 90 prosenttia suurimpien kaupunkien bensa-asemista on tyhjentynyt polttoaineista. Pelko polttoainepulasta on saanut ihmiset hamstraamaan polttoainetta jo useiden päivien ajan.

Brexit synnytti sekavia maahantulokäytäntöjä – Euroopan unioni pelkää nyt, että EU:n kansalaiset käännytetään lennoilta

Joidenkin Britanniaan saapuvien EU-kansalaisten on jatkossa esitettävät passi päästäkseen maahan, vaikka heillä olisi oleskelulupa.

Vääristääkö kolmen suuren levy-yhtiön valta musiikkibisnestä? Brittipoliitikot vaativat striimausjärjestelmän suurta nollausta

Ison-Britannian kilpailuviranomaista on pyydetty selvittämään, onko Sonyn, Warnerin ja Universalin markkina-asema epäreilu, ja johtaako se taiteilijoiden poljentaan. Musiikintekijät ovat turhautuneita striimauksen mataliin korvauksiin.

Kempower sai merkittävän tilauksen Isosta-Britanniasta – lahtelaista teknologiaa 150:lle sähköautojen latausasemalle

Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä sähköautomarkkinoista. Kempower uskoo, että sillä on mahdollisuuksia laajentaa muuallekin Eurooppaan.

Suurvaltakamppailu Kiinan kanssa kiristyi jälleen – USA solmi sotilaallisen yhteistyösopimuksen Australian ja Britannian kanssa

Presidentti Joe Biden ilmoitti Yhdysvaltojen aloittavan turvallisuusyhteistyön Australian ja Britannian kanssa indopasifisella merialueella. Tutkijoiden mukaan ydinteknologian jakaminen Australian kanssa oli Yhdysvalloilta suuri luottamuksen osoitus liittolaiselle.

Britit palaavat toimistolle vähitellen – hallitus haluaa purkaa etätyöllä terveydenhuollon paineita myös tulevaisuudessa

BBC:n gallupissa valtaosa brittiläisistä arvelee, että he eivät palaa työpaikoille entiseen malliin. Britanniassa uskotaan, että etätyö on tullut jäädäkseen.

Biden kertoi Yhdysvaltojen, Britannian ja Australian turvallisuuskumppanuudesta puheessaan kansallisesta turvallisuudesta

Australian pääministeri kertoi myös, että Australia aikoo rakentaa ydinsukellusveneitä Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa. Samalla Australia hylkää sukellusvenehankkeen Ranskan kanssa. Yhdysvallat toivoi Ranskaa silti kumppaniksi maiden liittoon.

Ujahin B-näyte vahvisti käryn, brittien viestihopeat saattavat lentää Kanadaan

Chijindu Ujahin epäillään käyttäneen lihasten kasvun nopeuttamiseen tarkoitettuja kiellettyjä aineita

Valtaosa nuorista arvioi poliitikkojen pettäneen heidät ilmastonmuutoksen torjunnassa – laajaan kansainväliseen tutkimukseen osallistui myös suomalaisia

Brittiläisen Bathin yliopiston tutkimukseen osallistui tuhansia 16–25-vuotiaita kymmenestä maasta. Kyselyyn vastasi myös suomalaisia nuoria. Tutkijoiden mukaan tulokset kertovat laajalle levinneestä ilmastoahdistuksesta nuorten keskuudessa.

Tenniksen sensaatiopelaajalle Emma Raducanulle, 18, povataan hurjaa tulevaisuutta – mahdollisuus tienata kymmeniä miljoonia muutamassa vuodessa

US Openin voittanut Emma Raducanu nousee kertaheitolla yhdeksi maailman arvokkaimmista urheilijoista, arvioivat urheilumarkkinoinnin asiantuntijat. Pelkän US Openin voitto voi tuoda brittipelaajalle parissa vuodessa yli 20 miljoonaa puntaa.

Britannia alkaa käännyttää siirtolaisten veneitä takaisin Ranskaan – taustalla kesällä lisääntyneet venematkat Englannin kanaalin yli

Britannian medioiden mukaan sisäministeri Priti Patel on hyväksynyt uuden toimintamallin, jolla rajaviranomaiset alkavat käännyttää veneitä entistä aggressiivisemmin. Ranska ilmoitti vastustavansa Britannian aikeita ja pelkää onnettomuuksien lisääntyvän.

Aston Villa -pomo BBC:lle korona-ajan maajoukkuekomennuksista: "Tämä on yhtä sotkua" – Villan pelaajat palaavat Englantiin Kroatian kautta

Sky Sportsin mukaan Emiliano Martinez ja Emiliano Buendia lensivät maanantaina Kroatiaan, jotta he voivat harjoitella ennen palaamista Englantiin.

FT: Britannia etsii ydinsukellusveneilleen uutta tukikohtaa Skotlannin itsenäistymisen varalta

Puolustusministeriö on selvittänyt muun muassa toiminnan siirtämistä Yhdysvaltojen tai Ranskan laivastotukikohtiin. Britannialle mieluisin vaihtoehto olisi tukikohdan vuokraaminen Skotlannilta, mutta itsenäistymistä ajava kansallispuolue vastustaa ydinaseita.

Pirtelö loppui! Brexit ja korona kurittavat Britannian taloutta – EU-eron haittoja myöntävät nyt myös brexit-mieliset, mutta kiistely jatkuu

Arkea maailmalta: Ruokakauppojen hyllyjä on tyhjinä, ja eräskin pikaruokaketju joutui sulkemaan ravintoloitaan kananlihapulan takia, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Valioliiga ei päästä kaikkia pelaajia maajoukkueisiin – päätös koskee kymmeniä pelaajia

Päätös ei vaikuta Teemu Pukkiin ja Marcus Forssiin, sillä Ranska ja Kazakstan eivät lukeudu Britannian punaisen listan koronavirusmaihin.

Suomalaisvoitto jäi haaveeksi naisten golfkauden viimeisessä arvoturnauksessa

Matilda Castren nousi lopulta 20:nneksi, kun taas neljäntenä viimeiseen päivään lähtenyt Sanna Nuutinen vajosi 26. sijalle.

Huippukierros siivitti Sanna Nuutisen golfin Britannian avoimen voittotaisteluun

Sanna Nuutinen lähtee golfkauden viimeisen arvoturnauksen päätöspäivään jaetulta neljänneltä sijalta. Kärkipaikalle on matkaa vain kaksi lyöntiä.

Jalkapallon EM-finaali aiheutti laajan tartuntaryppään – "Tämän pitäisi olla varoitus meille kaikille"

Englannin kansanterveyslaitoksen mukaan jalkapallon EM-finaali aiheutti runsaan tartuntaryppään. Englannin muissa suurissa tapahtumissa tartuntoja todettiin huomattavasti vähemmän.

Sanna Nuutiselta hyvä alku golfin Britannian avoimissa

Suomalaispelaaja Sanna Nuutinen on Britannian avoimen mestaruuskilpailun avauskierroksen jälkeen tuloksessa -2.

Englannissa pelattiin täysille katsomoille – tältä näytti, kun pelaajat pääsivät juhlimaan kymmenien tuhansien kannattajien edessä

Lauantain suurin katsojamäärä nähtiin Old Traffordilla, kun Manchester United juhli voittoa lähes 73 000 katsojan edessä.

Brittien Tokion pikaviestihopea voi vielä karata – yhtä juoksijaa epäillään dopingrikkomuksesta

Britannia saattaa menettää Tokiossa saavuttamansa miesten 4x100 metrin viestin olympiahopeansa.

Pelätty uusi korona-aalto ei toteutunut Englannissa yhteiskunnan täysavaamisesta huolimatta – lontoolaisia se huojentaa: "Elämä alkaa tuntua vihdoin normaalilta"

Britanniassa keskustellaan nyt siitä, miten immuniteetin tasoa pidetään yllä. Osa asiantuntijoista muistuttaa, että rokotusten lisäksi toinen keino ylläpitää suojaa on virukselle altistuminen.

Golfin haastajakiertueen kotikisasta ei jää suomalaisittain paljoa muisteltavaa

Suomalaispelaajai oli kiertueella 25, mutta heitä 21 karsiutui jo ennen jatkokierroksia.

Jason Kennylle historiallinen seitsemäs kulta – nousi Britannian kaikkien aikojen parhaimmaksi olympiaurheilijaksi

Jason Kenny ylsi ensimmäisenä brittinä seitsemään olympiakultaan ja yhdekssän olympiamitaliin.

Boris Johnson kohautti kehumalla Margaret Thatcheriä ilmastonsuojelun edelläkävijäksi: Hän sulki niin paljon hiilikaivoksia ympäri maata

Arvostelijat pitävät Johnsonin kommenttia tunteettomana. Thatcherin hiilikaivoksia sulkeneen politiikan vuoksi kymmeniä tuhansia ihmisiä menetti työnsä ja Britannia luisui yhteiskunnalliseen kaaokseen lakkoilun ja levottomuuksien seurauksena.

Manchester City vahvisti Jack Grealishin siirron – median mukaan rahaa liikkuu Britannian ennätyksen arvoisesti

Brittimedian mukaan Jack Grealishin siirtosumma on 100 miljoonaa puntaa, joka on Britannian siirtoennätys.

Kamerat bongasivat katsomosta olympiavoittajan hellyyttävässä puuhassa – kutoo villapaitoja koirille ja kerää rahaa syöpätutkimukseen

Uimahyppääjä Tom Daley kutoo villapaitoja ja esittelee niitä suositulla Instagram-tilillään. Sunnuntaina hän herätti huomiota kutomalla villapaitaa koiralle ponnahduslautakisan katsomossa Tokiossa.

Olympianyrkkeilijällä pimeni täysin hylkäyksen jälkeen – istui puoli tuntia kehässä ottelun jälkeen eikä suostunut poistumaan

Ranskan superraskaan sarjan nyrkkeilijä Mourad Aliev protestoi rajusti tappiotaan Iso-Britannian Frazer Clarkelle. Aliev hylättiin ottelun toisessa erässä liiallisesta pään käyttämisestä.

Tulvavesi nousi Lontoon kaduille: Busseja ja autoja jumissa, kaksi sairaalaa pyysi potilaita menemään muualle

Rankkasateet saivat Lontoon kadut tulvimaan sunnuntaina. Henkilövahinkoja ei tiedetä sattuneen. Kaksi tulvasta kärsinyttä sairaalaa kehotti potilaita hakeutumaan muualle hoitoon, jos mahdollista.

Britannia haluaa aloittaa brexit-neuvottelut uudelleen Pohjois-Irlannin osalta – EU kieltäytyy, mutta valmis etsimään "luovia ratkaisuja"

Britannian brexit-ministeri David Frostin mukaan nykyinen EU-sopimus on Pohjois-Irlannin osalta kestämätön. Tyytymättömyyttä herättää erityisesti brittiläisten lihatuotteiden vientiin liittyvät rajoitukset.

Ennätysmäärä ihmisiä ylitti Englannin kanaalin laittomasti maanantaina, kertoo brittihallinto

Ainakin 430 siirtolaista pyrki maanantaina Britanniaan. Luvattomia ylityksiä pyritään suitsimaan maassa vankeustuomioita koventavalla lakiuudistuksella, mitä kansalaisjärjestö pitää "äärimmäisenä ja ilkeänä".

Entisen neuvonantajan raju syytös: Boris Johnson ei halunnut koronasulkua, koska "tautiin kuolevat vain yli 80-vuotiaat"

Dominic Cummings väittää BBC:n haastattelussa, että Johnson olisi maaliskuussa 2020 halunnut välttämättä tavata kuningattaren vain reilua viikkoa ennen kuin hänellä todettiin koronatartunta. Pääministerin kanslia kiistää väitteet.

THL:n Salminen haluaa lapset ja nuoret takaisin kouluihin syksyllä

THL:n terveysturvallisuusosaston johtajan Mika Salmisen mukaan Suomessa on tällä hetkellä kohtuullisen vähän voimassa olevia laajoja rajoituksia eikä tilannetta ole syytä merkittävästi muuttaa.

Arvostelijat haukkuvat Englannin "vapauden päivää" vastuuttomaksi – yökerhoissa biletettiin, kun suurin osa koronarajoituksista loppui keskiyöllä

Terveydenhuollon asiantuntijat vetosivat turhaan hallitukseen, jotta rajoituksia jatkettaisiin heikentyneen tartuntatilanteen vuoksi. Nyt maskin käyttäminen ja turvavälien pitäminen riippuu enimmäkseen jokaisen omasta vastuusta.

Oosthuizen uuvahti taas päätöskierroksella, Morikawa kuittasi golfin Britannian avointen voiton: "Elämäni parhaita hetkiä"

Collin Morikawa on ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut kaksi golfin arvoturnausta ensimmäisillä yrityksillään. Louis Oosthuizen sijoittui kauden neljästä arvoturnauksesta kolmessa kärkikolmikkoon, mutta 11 vuoden piina jatkuu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle