Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uuden Musiikin Kilpailuun yli 400 hakemusta - finaaliin valikoitui kuusi artistia

Finaaliin valikoitui 6 finalistia, jotka julkistetaan 21.1.

Kalevi Helvetti on erittäin kiireinen kummitus – Suomalainen outsider-taide puskee marginaalista valtavirtaan

Erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden taide kiinnostaa. Marginaalista on kuitenkin vaikea päästä valtavirtaan ilman lisärahaa.

Toimittajalta: Darude jäi semifinaalinsa viimeiseksi – Euroviisuissa rimanalituksia tapahtuu, olipa asialla Yle tai yleisö

Suomen edustaja pärjää seuraavan kerran Euroviisuissa rehellisyydellä, ennustaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Kehitysvammaiset tekevät nyt hip hoppia ja hirviörokkia: "Kaikille pitäisi antaa mahdollisuus tehdä sitä, mistä he pitävät"

Helsingissä järjestettiin viikonloppuna kehitysvammaisten kulttuuritapahtuma KeMuT 2019. Paikalla olivat esiintymässä muun muassa MC KOO, Resonaarigroup ja moni muu ryhmä.

Viikon 17 vinkit: uusi norjalainen draamatrilleri alkaa!

Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 17

Perjantai 13.10.2017 (radio)

Monia Kittilän kunnan päättäjiä syytetään rikoksista. Poliisi alkaa ehkä tutkia, ovatko tupakkafirmat tappaneet ihmisiä kevytsavukkeilla. Dokumenttielokuva Tokasikajuttu tulee elokuvateattereihin. "Suomalainen juttu" on tällä kertaa kouluruoka.

Tokasikajuttu on vuoden hauskin kotimainen elokuva – Pertti Kurikan Nimipäivät -bändi riitelee ja rakastaa intohimoisesti

Tokasikajuttu-dokumenttielokuvassa nähdään Pertti Kurikan Nimipäivien ikimuistoinen matka vuoden 2015 Euroviisuihin.

"Pelkään, että minulta menee työpaikka alta" – vammaispalvelujen kilpailuttamista pelkäävä Sami Helle herkistyi A-studiossa

Vammaisjärjestöjen yhdessä ajama kansalaisaloite saavutti keskiviikkoiltana 50 000 rajan.

Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa tapaninpäivänä

Suosittu, euroviisuissa edustanut yhtye soittaa viimeisen keikkansa Helsingissä. Bändi on aiemmin ilmoittanut hajaantuvansa, kun Pertti Kurikka täyttää 60 vuotta.

Kuvagalleria: Tampere-talossa soi Hyvää ja kaunista

Kuvia Kehitysvammaisten tukiliiton syyskonsertista

Musiikintutkijan analyysi: Euroviisukin uudistuu – modulaatio ei ole enää in

Ennen vanhaan euroviisu erottui muusta musiikkivirrasta. Nykyään viisuissa raikaa kansainvälisten hittinikkareiden tekemä radiopop, ja vanha kunnon viisumodulaatiokin on unohdettu.

UMK16 // Finaali - Parhaat some-palat!

Kokosimme #UMK16-Finaalin sometusten helmiä.

Suomen euroviisuedustaja ratkeaa illalla – finaalissa esiintyvällä PKN:llä hyvät muistot viisuvuodesta

Suomen tämän vuoden euroviisuedustaja valitaan illalla Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Lähetyksessä esiintyy myös viime vuoden edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät. Tänä vuonna lopettava yhtye kertoo Yle Uutisten haastattelussa viisuvuodesta.

Bandemoonium on Viron Pertti Kurikan Nimipäivät - kehitysvammaisten nuorten bändi rikkoo raja-aitoja

Virossa on seurattu kehitysvammaisten nuorten bändi-projektia, joka esikuva on Pertti Kurikan Nimipäivät. Televisiosarja on osoittanut, että virolaisten sallivuus on lisääntynyt.

Pertti Kurikan nimipäivät sai virolaisen seuraajan – hallitukselta roima tukisumma

Yhdeksän vammaisen nuoren Bandemoonium-bändin synty on kuvattu neliosaiseksi tv-sarjaksi. Joulun alla bändi nousee Tallinnassa isolle lavalle.

Kuvatekstikilvan voitti punk-henkinen laulunsanoitus

Kuvatekstikilpailun ensimmäinen voittaja on valittu

Punk trailblazers PKN call it a day

Finnish punk rock band Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) has decided to call it quits next year, when guitarist Pertti Kurikka turns 60. Bass player Sami Helle has his eye on politics.

PKN-basisti Sami Helle toivoo omaa rauhaa: "Jotkut eivät ymmärrä, missä raja menee"

Pertti Kurikan Nimipäivien basisisti Sami Helle ei tunnu olevan moksiskaan yleisön nimmaripyynnöistä ennen keikan alkua Lahdessa. Toisinaan basisti kuitenkin kaipaa omaa aikaa. Punkbändi laittaa pillit pussiin ensi vuonna ja Helle aikoo kunnallispolitiikkaan.

Helvetissä on 3057 astetta – Pertti Kurikka alias Kalevi Helvetti kertoo karmeita kummitusjuttuja

Punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivien kitaristilla Pertti Kurikalla on pelottava alter ego, kirjailija Kalevi Helvetti. Kummitusjutut eivät ole lasten kuultavaksi. Katso videolta kirjailijan kertoma kahvitarina.

Kuvagalleria: Simerock 2015

Simerockin kymmenes juhlavuosi starttasi perjantaina, kun lavalle nousi muun muassa kovan keikkakesän vetänyt Antti Tuisku. Rovaniemen Ounaspaviljongilla esiintyivät viikonlopun aikana myös esimerkiksi Elastinen, Haloo Helsinki, Pertti Kurikan Nimipäivät, Yö, Arttu Wiskari ja Kasmir. Tapahtumassa tehtiin kävijäennätys, yhteensä 24 000 kävijää.

Ikuisen vapun Piritori

Helsingissä sijaitsevalla Vaasanpuistikolla on paha maine

Pertti Kurikan Nimipäivistä Kasmiriin – Qstock-artistit videohaastatteluissa

Yle Oulu haalii kameran eteen festariesiintyjiä ja kysyy heiltä kaiken olennaisen. Päivitämme videohaastattelut festariperjantaina tähän artikkeliin. Lauantaina on luvassa lisää videoita.

Yle Oulu jututtaa festariesiintyjiä Qstockissa – luvassa videohaastatteluja

Yle Oulu ottaa festariviikonloppuna kameran ja mikrofonin kauniiseen käteen ja kyselee artisteilta tärkeitä kysymyksiä. Voiko punk-asennetta opetella Pertti Kurikan Nimipäivien kanssa, vai viekö Kasmirin pehmeä soul meidät vadelmaveneellä makeammille vesille?

Joensuun Parafest järjestetään jo viidettä kertaa: "Kynnys kohdata vammainen on vieläkin liian korkea"

Joensuun Parafest –tapahtuma avaa esiintymislavat vammaistaiteilijoille elokuussa jo viidennen kerran. Järjestäjien pyrkimyksenä on saada vammaiset ja vammattomat ihmiset juhlimaan yhdessä, mutta Joensuun Parafestyhdistyksen puheenjohtaja Arto Pippurin mukaan kynnys kohdata vammainen on kuitenkin edelleen korkea.

"Taiteen tehtävä on avata ovia tuntemattomaan"

Minä koen, että taiteen tehtävänä on tarjota näköaloja ja tämä erityistaide tekee juuri sitä, sanoo valtakunnallisen kehitysvammaisten taidekeskus Kettukin toiminnanjohtaja Päivi Lilja.

Vaihtoehto vohvelikankaille – Suomessa opetellaan etsimään kehitysvammaisille mielekkäitä töitä

Pertti Kurikan nimipäivät -yhtye on rokannut viisuvuotenaan uutta mielikuvaa kehitysvammaisista, heidän haaveistaan ja taidoistaan. Kurikkalaiset ovat onnistuneet siinä, mistä monet vasta haaveilevat. Suomessa opetellaan parhaillaan tarjoamaan kehitysvammaisille muutakin tekemistä kuin aikaa tappavia puhdetöitä.

Ruisrock teki kävijäennätyksen

Turun festivaaleilla juhli 95 000 vierasta. Viime vuoden edellisennätys oli 93 000.

Anarkiaa ja piikkipantoja: Tänä vuonna sambakin on punk – video

Helsinkiläinen sambakoulu Império do Papagaio valitsi jokavuotiseen karnevaaliin teemakseen punkin, koska samballa ja punkilla on yllättävän paljon yhteistä.

Pertti Kurikan Nimipäivien Toni sai Hämeenlinnan vangeilta uuden polkupyörän

Huhtikuisen vankilakeikan yhteydessä esitetty harmitus pyörän varastamisesta sai vankeihin liikettä. Kolmisenkymmentä vankia pisti kolehdin kasaan, ja Tonin uusi pyörä jakoi iloa vankilan portilla.

Euroviisuviikon parhaat somepalat!

Pettymyksen itkusta Conchita-kakkuun!

Parasta aikaa: Euroviisut - tarua vai totta?

Viisujen yhteys Houstoniin pätkii ja pahasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle