Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huoltoaseman sisäänkäynti.

Konkurssiuhka ajoi huoltamoyrittäjän vaihtamaan boikotoidun Teboilin ST1:n väreihin – asiakkaat palasivat, mutta Teboil vaatii korvauksia

Lahden Saksalassa toimiva huoltoasema menetti Teboil-boikotissa jopa kahvilla käyneet vakiasiakkaansa. Boikotin päättyessä yrittäjä Marko Lehtisen niskaan jäivät satojen tuhansien eurojen tappiot.

Teboil-Lukoil -kyltti

Petri Lantta vaihtoi huoltoasemansa pois Teboilin lipun alta ja myynti moninkertaistui – Teboil vaatii jättikorvauksia

St1-ketjuun siirtyneen yrittäjän Petri Lantan mukaan Teboilin vaateilla ei ole perusteita sopimuksen boikottipykälän vuoksi. Teboil ei ole myöntänyt yrittäjille boikottia.

Matti Tukiainen juttelee huoltamonsa kahviossa.

Yrittäjä vaihtoi Teboilinsa toiseen ketjuun – käräjäoikeus määräsi jättiseuraamuksen

Venäjän hyökkäyssodan aloittama Teboil-boikotti on ajanut useita yhtiön huoltamoita ahtaalle. Ketjusta irtautuneilta yrittäjiltä karhutaan merkittäviä korvauksia.

Autoilija ja pyöräilijä Oulaisten keskustassa.

Oulaisissa suunniteltiin nuorisotilan vuokraamista Teboililta – ehdotus sai niin paljon vastustusta, että siinä peräännyttiin

Kaupunginhallitukselle oltiin vielä maanantaina viemässä esitystä nuorisotilojen vuokraamisesta vanhasta Teboilin huoltamosta, jonka taustalla on venäläisomisteinen Lukoil.

Matti Tukiainen juttelee huoltamonsa kahviossa.

Teboilin jättäneeltä yrittäjältä karhutaan miljoonaa euroa huoltamoketjun vaihdosta – “Meistä yritetään tehdä varoittava esimerkki”

Huoltoasemayhtiö Teboil karhuaa entisiltä yrittäjiltään suuria korvauksia sopimusrikkeistä. Yrittäjien mukaan yhtiö kiistää siihen kohdistuneen boikotin laajuuden. Teboil ei kommentoi asiaa.

Karri Lehtinen seisoo myyntitiskin takana ja katsoo kohti kameraa.

Teboil-kauppias luottaa, että boikotti on laantumassa – nyt alaa kurittaa heikentynyt ostovoima

Teboil-kauppiaat ovat selvinneet boikotista muun muassa paikallisuuden voimin. Seuraavaksi on löydettävä asiakkaille juuri oikeanlaiset palvelut kiristyneessä taloustilanteessa.

Teboilin tyhjät öljyvarastot Kuopion Kelloniemessä.

Teboil ei saa toivomaansa bioöljynjalostamoa Kuopion Kelloniemeen – kaupunki ei salli ympäristöhäiriötä aiheuttavaa toimintaa asuinalueen tuntumaan

Kaupunki on linjannut, että lähellä oleva asutus estää tuotantolaitoksen sijoittamisen Kelloniemen teollisuusalueelle. Teboil on aiemmin suunnitellut Kelloniemeen biopolttoaineen tuotantoa.

Matkailukeskus Saanan toimitusjohtaja Ari Lempinen nojaa keittiötiskiin

Teboil-yrittäjä keksi keinon itsensä suojelemiseksi mennessään aamulla töihin: ”Mietimme vain sitä, mitä teemme tänä päivänä”

Ari Lempinen työskenteli 17 vuotta Teboil-yrittäjänä, kunnes hän siirtyi matkailukeskuksen toimitusjohtajaksi. Teboil hakee tällä hetkellä 23 eri huoltamolle kauppiasta.

Teboilin jakeluasema Citymarketin parkkialueella, osittain sulanut lumikasa aseman vieressä. Saimaankadun Teboil.

Teboilin huoltoaseman vuokrasopimuskiista oikeuden puntaroitavana

Lahden kaupunki ei halunnut jatkaa huoltoasema-alueen vuokrasopimusta venäläisomisteisen Lukoilin kanssa.

Teboil-asema kuvattuna talvella Mikkelissä.

Energiavirasto myönsi yli 270 000 euroa tukea Teboil-huoltoasemille, joiden taustalla toimii venäläinen öljyjätti

Tukea myönnettiin sähkölatausasemien rakentamiseen. Energiaviraston mukaan tukea ei lain mukaan voi evätä Teboililta.

Teboilin jakeluasema Citymarketin parkkialueella, osittain sulanut lumikasa aseman vieressä. Saimaankadun Teboil.

Lahti lopettaa Teboilin huoltoaseman vuokrasopimuksen Paavolassa

Kaupunki ei halua tukea Venäjän hyökkäyssotaa jatkamalla vuokrasopimusta. Kaupunkiympäristölauta päättää asiasta ensi keskiviikkona.

Teboilin pihalla mainoslakanassa lukee, että kyse on paikallisen kauppiaan ja henkilökunnan asemasta.

Posti lakkauttaa Ukrainan sodan takia myös postipalvelut Teboil-asemilla

Teboilin huoltoasemille ei jää enää postipalveluita, sillä Posti on irtisanonut sopimukset paikallisten yrittäjien kanssa. Jo aiemmin Posti ryhtyi tankkausboikottiin, koska Teboil on venäläisen Lukoilin tytäryhtiö.

Turun vaakuna lähikuvassa.

Turku selvitti kaikki Venäjä-kytköksensä – kaupunki tilasi selvityksen pakotelistasta

Kaupungin sopimuskumppaneista pakotelistalla on vain Lukoilin tytäryhtiö Teboil, jolta kaupunki on aikaisemmin hankkinut polttoaineita. Ostot lopetettiin keväällä.

Sammonkadun Teboilin entinen yrittäjä Jukka Miettinen.

MobilePay ei enää kelpaa Teboililla – boikotti on ajanut Teboil-yrittäjät ahdinkoon: ”Minun yritystoimintani ei Teboilia rikastuta”

Venäläisomisteiseen öljy-yhtiö Teboiliin kohdistuva boikotti laajenee edelleen. Huoltoasemien suomalaiset yrittäjät kokevat boikotin epäreiluksi.

Anne Keinänen ja Satu Riihelä istuvat Ruskeasuon Teboililla.

Alkoiko nyt Teboil-yrittäjien pudotuspeli? Kaksi asemaa lopettanut kahdessa päivässä: "Kukkaro ei kestä, kun ihmiset ryhtyivät boikotoimaan"

Ruskeasuon Teboil Helsingissä sulkee ovensa tiistain jälkeen. Kanta-asiakkaat joivat aamukahvejaan tänään haikeina.

Kalevan Teboil.

Tampereen kaupunki lunastaa Sammonkadun Teboilin rakennuksen noin 500 000 eurolla

Huoltoaseman toiminta on loppunut. Kaupunki on irtisanonut maanvuokrasopimuksen ja korvaa vuokralaiselle eli Teboilille 60 prosenttia tontilla olevan rakennuksen arviohinnasta.

Teboil huoltamo Rovaniemellä.

Держоргани Фінляндії припинять заправляти транспорт на заправках Teboil

Найпізніше 9 жовтня державні органи Фінляндії мають припинити користуватися АЗС дочки російської компанії Лукойл. Вони більше не зобов'язані виконувати раніше укладений договір на держзакупівлі.

Teboil kylmäasema.

Valtio lakkaa lokakuussa tankkaamasta venäläisomisteisella Teboililla – huoltamoilla näkyneet poliisiautot ovat aiheuttaneet närää

Valtion hankintayhtiö Hansel on tällä viikolla ohjeistanut valtionhallinnon toimijoita Teboil-yhteistyön lopettamisesta.

Extinction Rebellion protest at Teboil in Ruskeasuo, Helsinki.

Noin 30 elokapinalaista esti tankkaamisen bensa-asemalla Helsingissä – mielenilmaus kesti muutaman tunnin

Bensapumppuihin kiinnittäytyi Elokapinan mukaan sen sote-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden ryhmä.

Teboil-Lukoil -kyltti

Lahden kaupunki jätti uusimatta Teboil-kylmäaseman vuokrasopimuksen – huoltamoyhtiö valitti hallinto-oikeuteen

Kaupunki katsoo, että venäläisomisteisen yhtiön vuokrasopimuksen jatkaminen olisi Venäjän sotatoimien rahoittamista. Teboilin mukaan kaupungin päätös on vuokrasopimuksen ja hallintolain vastainen.

Naistenlahden voimalan piippu

Tampereen sähkölaitos lopetti kohutut öljyhankinnat Venäjältä, sanoo tehneensä virhearvion

Teboilin toimitussopimus on nyt päätetty, eikä öljyä Teboililta enää tule, ilmoitti Tampereen sähkölaitos. Kaukolämmön hintaan kohdistuu pitkästä aikaa kustannuspaineita.

Pori Energia

Pori Energia ei käytä Venäjällä tuotettua öljyä – luopumispäätös tehtiin sodan alkamisen jälkeen

Myös Rauman Energiasta kerrotaan, ettei Teboilin öljyä enää käytetä. Kokonaistuotannosta öljyn osuus on yhtiöiden mukaan marginaalinen.

Naistenlahden voimalan piippu

Tampereen sähkölaitos aloitti pikaiset toimet Teboililta ostettavan öljyn korvaamiseksi – tarjouspyyntöjä lähti heti torstai-iltana

Sähkölaitoksen hallituksen puheenjohtaja ei tiennyt Teboililta tehdyistä ostoista. Hän pitää asiaa harmillisena.

Aurinkoinen ulkokuva Naistenlahden voimalaitoksesta

Tampere haluaa eroon sähkölaitoksen Teboil-sopimuksista – mainehaitta tuli jo, arvioi konsernijaostoa johtava Lauri Lyly

Kohu nousi, kun Iltalehti kertoi Teboilin öljyrekkojen kulkevan logot teipattuna Naistenlahden voimalaitokselle. Sähkölaitos on kesän aikana ostanut öljyä Teboililta noin 3,5 miljoonalla eurolla.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuussakin on Teboilin toimittamaa öljyä varapolttoaineena

Kuntien ja kaupunkien käyttämän lämmitysöljyn alkuperä nousi puheeksi, kun Tampereen sähkölaitokselle nähtiin menevän öljyä rekoilla, joista Teboil oli teipattu piiloon.

Teboil-Lukoil -kyltti

Teboil on ollut Oulun Energian suurin öljyntoimittaja jo vuosia – miljoonien eurojen öljyhankinnat kilpailutetaan uusiksi lähiaikoina

Toimitussopimus Teboilin kanssa on ollut voimassa jo ennen Ukrainan sotaa ja jatkuu vielä toistaiseksi. Oulun Energian mukaan uuden öljysopimuksen kilpailutus on kuitenkin valmisteilla.

Voimalaitoskokonaisuus. Iso rakennus, kaksi savupiippua. Taustana sininen taivas.

Teboilin valkoiseksi teipatut autot tuovat venäläistä öljyä Tampereen sähkölaitokselle – toimitusjohtaja: Tilausta pitää tarkastella uudestaan

Tampereen sähkölaitos on tilannut öljyä Teboililta, jonka omistaa venäläinen Lukoil. Teboilin öljyn osuus kaikesta tilatusta on noin kolmanneksen.

Suojeltu osa vanhasta huoltoasemasta Kokkolassa.

Vanhan huoltamon purkaminen mutkistuu – purkamisluvasta on tehty valitus Kokkolassa

Hallinto-oikeus saa käsiteltäväkseen kokkolalaisen funkkishuoltamon purkuluvasta tehdyn valituksen.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen paloauto lähikuvassa.

Rasvakeitin aiheutti uhkaavan tilanteen huoltoasemalla Vaasassa

Laturitien Teboililla syttyi rasvakeitin tuleen. Henkilökunta ei onnistunut sammuttamaan rajua rasvapaloa sammutuspeitteellä. Henkilövahingolta onneksi vältyttiin.

Teboil-kauppias Leena Lindgren.

Teboil-huoltamoilla polttoaineen myynti vähentynyt boikotin vuoksi rajusti – kauppiailla huoli tulevaisuudesta: "Kyllä se heikolta näyttää"

Teboil-yhtiö kieltäytyy kertomasta polttoaineen myyntitilastoja. Ylen kauppiailta saamien tietojen mukaan myynti olisi pudonnut yli kolmanneksella, osalla jopa puoleen entisestä.

Vanha öljysatama Kuopion Kelloniemessä.

Teboil selvittää, voisiko Kuopiossa tuottaa biopolttoainetta – kaupunki empii Ukrainan sodan vuoksi

Kuopion kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja toivoo, että asiasta käydään Kuopiossa laaja poliittinen keskustelu ja linjanveto.

Grafiikka näyttää kevyiden öljyjen tuonnin Venäjältä vuodesta 2012 alkaen. Kevyiden öljyjen tuonti pomppasi maaliskuussa vähän yli 30 tuhannesta tonnista yli 80 tuhanteen tonniin, korkeammalle kuin kertaakaan vuodesta 2012 alkaen.

Venäjän vastaiset öljypakotteet lähestyvät, mutta tuonti Suomeen moninkertaistui – kukaan ei myönnä lisänneensä merkittävästi kauppaa

Venäläisen öljyn tuonnin rajua kasvua selittää laivoissa käytetyn polttoaineen tuonnin kasvattaminen, jossa venäläisomisteisella Teboillillakin on "jonkinlainen osuus", sanoo yhtiön johtaja.

Suojeltu osa vanhasta huoltoasemasta Kokkolassa.

Teboilin vanha huoltamo sai poikkeamisluvan purkamiselle Kokkolan keskustassa

Maaliskuussa rakennus- ja ympäristölautakunta palautti asemakaavalla suojellun rakennuksen purkulupahakemuksen uuteen valmisteluun.

Neljä eläkeläismiestä istuu huoltoaseman pöydässä kahvilla ja keskustelee hymyillen.

Vakioasiakkaat pitävät Teboilit pystyssä boikottiuhan alla – Pertti, Opo, Roope ja Pekka ovat käyneet samalla huoltoasemalla Kuopiossa jo 40 vuotta

Venäläisomisteisten Teboil-asemien kohtalo on puhututtanut Ukrainan sodan sytyttyä. Lukuisat Teboilit ovat Suomessa tyhjillään, mutta toisin kuin on uutisoitu, vain kourallinen Venäjä-boikottien vuoksi.

Teboil-asema kuvattuna talvella Mikkelissä.

Lahti päättää Teboilin raskasta liikennettä palvelevan kylmäaseman vuokrasopimuksen

Lahden kaupunkiympäristölautakunta päätti olla jatkamatta venäläisomisteisen Teboilin vuokrasopimusta kaupungin tontilla. Muiden kaupungin tonteilla olevien Teboil-asemien sopimuksiin ei tehdä muutoksia ainakaan ennen kuin vuokrasopimukset tulevat päätökseen.

Teboil huoltamon yrittäjä Kari Vallo.

Yrittäjän mitta tuli täyteen ja hän sanoi irti kauppiassopimuksen Teboil oy:n kanssa – joka kuudes Teboil etsii uutta kauppiasyrittäjää

Teboil-huoltamoilla on noin 100 huoltoasemaa eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä yhtiö hakee 17 huoltamolle kauppiasyrittäjää. Rovaniemeläiselle Kari Vallolle Venäjän hyökkäys oli viimeinen sinetti, mutta ei ainoa syy irtaantua.

Teboil-asema kuvattuna talvella Mikkelissä.

Venäjään kytkeytyneen Teboilin kyltistä tuli riippakivi, nyt useat huoltamoyrittäjät etsivät uutta liikemerkkiä

Asiakaskadon kiusaamat Teboil-kauppiaat kokoontuvat torstaina. Teboilin johdon odotetaan kertovan tietoja huoltamoketjun tulevaisuudesta ja yrittäjien asemasta jatkossa.

Teboilin huoltoasema.

Myynti laskee ja solvaukset lisääntyvät – tähän Teboilin Venäjä-kohu johti: tutkijan mielestä yrityksen pitäisi pyytää näyttävästi anteeksi

Aggressiivinen ja solvaava käytös eri Teboil-huoltoasemien työntekijöitä kohtaan on kasvanut, myynti on laskenut ja työpaikat ovat vaarassa. Aalto-yliopiston tutkijan mukaan kielteisestä kuopasta nouseminen on brändeille vaikeaa mutta ei mahdotonta.

Liikenneasema Mäkipeuran yrittäjän puoliso Katri Mikkola.

Lappilaisyrittäjä irtaantui Teboilin ketjuohjauksesta ja toivoo, että se palauttaa asiakkaat – edessä on yksi vuoden vilkkaimmista lauantaista

Teboil-boikotit iskivät tervolalaiseen yritykseen kipeästi viime lauantaina, ja yrittäjä menetti 500 ruoka-annoksen päivämyynnin. Yritys riisui Teboil-kytköksiä ja toivoo, että se palauttaa asiakkaita.

Kajaanin Purolan Teboil- yrittäjä Tiina Rimpiläinen huoltamon pihalla, maaliskuussa 2022

Teboilin boikotti harmittaa huoltoaseman pitäjiä – Kajaanissa yrittäjä koettaa pysyä leivän syrjässä kiinni

Maanantaina useat yritykset kertoivat poistavansa erilaisia Teboilin tuotteita valikoimastaan. Kajaanin Purolassa Teboil-yrittäjänä toimiva Tiina Rimpiläinen kertoo, että odotti boikottia kauhunsekaisin tuntein.

Liikennepalvelukauppiaat ry toimitusjohtaja Jari Salonen

Polttoainekauppiaiden edunvalvontajärjestö katsoo Teboil-boikotin iskevän väärään kohteeseen

Liikennepalvelukauppiaat ry tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa, mutta katsoo, ettei juuri Teboil-yrittäjien boikotointi ole perusteltua.

Auto ajaa bensiinihintataulun ohi.

Näin Teboil-yrittäjät kommentoivat boikottia: "Emme ole ajaneet panssarivaunua mihinkään, eikä me edes tankattu sitä"

Teboil-yrittäjät ovat huolissaan työntekijöidensä ja heidän perheidensä puolesta, sillä boikotti ei yrittäjien mielestä kohdistu oikeaan suuntaan.

Lumentyöntimiä Motonetin myymälässä.

Venäjän vastainen boikotti laajenee: Motonetit ja Varaosamaailmat poistavat Teboilin tuotteet

Joensuulainen Broman Group ilmoittaa, että sen omistamat Motonet- ja Varaosamaailma-ketjut eivät enää myy Teboilin tuotteita Ukrainan sodan vuoksi. Teboilin omistaa venäläinen Lukoil.

Naudan verellä sotkettuja bensiinipistooleja Teboil-kylmäasemalla

Teboilin kylmäasema töhrittiin naudan verellä Seinäjoella – “kuulostaa siltä, että yksittäisellä ihmisellä on tunteet kiehuneet yli”

Seinäjoen Valtiokadun Teboil-kylmäaseman polttoainepistoolit sotkettiin naudan verellä. Venäläisomisteiseen yhtiöön on kohdistunut boikotteja aiemmin tällä viikolla.

Perttu Kauppinen ja Jouko Jokinen.

Lihakohu, Marinin some ja Afrikantähti -keskustelu? Ylen päätoimittaja Jokinen: "Ne ovat hattarauutisia – hampaita viiltelee ja harmittaa"

Ylen mediaohjelma Viimeisessä sanassa keskusteltiin siitä, onko kansaa puhuttava aihe automaattisesti uutinen ja jääkö tällöin jotain yhteiskunnallisesti merkittävää kertomatta?

Mika Hämäläinen Teboil huoltoasemalla

Monen huoltoasemayrittäjän talous ei kestä sähköautojen pikalatureiden hankintaa – hinta voi nousta 100 000 euroon, mahdollinen velvoite huolena

Liikenteen aiempaa nopeammin etenevä sähköistyminen muuttaa aikanaan myös huoltoasemien liiketoimintaa. Alalle on väläytelty erilaisia velvoitteita rakentaa pikalatauspisteitä sähköautoille. Osa yrittäjistä on huolissaan vaatimuksista.

Huoltamorakennus ja autojen tankkauspiste

Kotimaanmatkailu toi kuhinaa liikenneasemille – toimialajohtaja: "Hymy ei ole hyytynyt, vaikka asiakasmäärät ovat olleet isoja"

Liikenneasemien asiakasmäärät ylittävät jo reippaasti koronaa edeltävän kesän luvut. Tien päällä ovat nyt perheet ja muut yksityisautoilijat, matkailijaryhmät loistavat poissaolollaan.

Vanhan huoltoaseman suojeltu funkisosa Kokkolassa.

Tyhjillään seissyt funkishuoltamo Kokkolan keskustassa on myynnissä – Teboil luopuu tontista ja rakennuksesta

Suojelurakennuksen tontilla saattaa pian alkaa vihdoinkin tapahtua Kokkolassa. Vanhan huoltamorakennuksen ja tontin omistaja öljy-yhtiö Teboil on laittanut kiinteistön myyntiin tarjouskaupalla. Rakennus on seissyt käyttämättömänä vuosia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle