Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huntington.

Maria Huntingtonin uralla iso muutos – ottelutähden pitkäaikainen valmentaja vaihtuu, taustalle mukaan muun muassa Tero Pitkämäki

Maria Huntingtonin ja Matti Liimataisen yhteistyö päättyi syksyllä. Huntington hyppää Mika Vakkurin valmennukseen, ja mukana on useita eri lajien huippuosaajia. Myös Miia Sillman vaihtaa valmentajaa.

Tero Pitkämäki, 28.8. Kalevan kisoissa

Tuomio Oliver Helanderin vaivoista yllätti Tero Pitkämäen, joka puhuu nyt suoraan, mikä muuttuu jatkossa – "Se on ollut mielestäni täysin väärä toimintamalli"

Seitsenkertainen arvokisamitalisti yllättyi totaalisesti, kun sai kuulla uuden suojattinsa magneettikuvien tulokset.

Oliver Helander voitti sunnuntaina uransa toisen Suomen mestaruuden.

Kommentti: Kalevan kisoissa nähtiin Oliver Helanderin uskonpalautus, seuraavaksi olisi pystyttävä samaan kuin Wilma Murto

Väläytys ja taso ovat kaksi täysin eri asiaa. Suomalaisen huippuyleisurheilun lähihistoriasta tästä käyvät esimerkkeinä eritoten Wilma Murto ja Oliver Helander, kirjoittaa Atte Husu.

Keihäsmestari Antti Ruuskanen jätti jäähyväiset kilpakentille lauantaina Ratinan stadionilla.

Kommentti: Antti Ruuskanen oli yksi parhaista kilpailijoista, jonka tulokset asettuvat erikoiseen valoon, kun hänen uraansa tutkii tarkemmin

EM-kultaa ja -pronssia, olympiahopeaa ja kuusi muuta arvokisafinaalia. Antti Ruuskanen maksimoi potentiaalinsa keihäänheittäjänä, jos hänen uraansa tarkastellaan tilastojen pohjalta, kirjoittaa Atte Husu.

Oliver Helander.

Tero Pitkämäki aloittaa Oliver Helanderin valmentajana, tavoitteena olympialaiset – "Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin"

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin uusi valmentaja on Suomen urheiluliiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki.

Tero Pitkämäki Kalevan kisoissa.

Pitkämäki oli järjestämässä Ruuskasen uralle arvoistaan päätöstä – "Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija"

Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoo Antti Ruuskasen olleen kilpakumppanina vaikea voitettava ja "vähän liian hyvä".

Toni Kuuselan nimissä on kauden kotimainen kärkitulos 85,03.

Toni Kuusela tajusi jo lapsena, että haluaa olla yksilöurheilija – tie Tokion olympiakeihääseen on ollut pitkä ja lukuisten vastoinkäymisten sävyttämä

Vimpeliläisestä pesäpalloilijasta kasvoi Suomen kovin keihästoivo Tokion olympialaisiin. Toni Kuuselan tarinassa päättäväisyys on asia, jota ilman olympialuku olisi jäänyt kirjoittamatta.

Toni Kuusela

Suomi-iskelmä pauhaa korvissa kovaa, kun keihäsmies Toni Kuusela valmistautuu olympiataistoon: "Ensin hoidetaan karsinta alta pois ja sitten teroitetaan kulmahampaat finaaliin"

Keihäänheittäjä Toni Kuusela lähtee Tokion olympialaisiin tavoittelemaan finaalipaikkaa. Eteläpohjalaisella uholla hän piiskaa itseään huippusuoritukseen niin kuin on piiskannut koko uransa ajan. "Jos ei siedä kipua, on turha olla keihäänheittäjä", Kuusela sanoo.

Topias Laine heitti alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi Tallinnassa heinäkuussa 2021.

Tero Pitkämäki hehkuttaa keihäslupaus Topias Lainetta – tuoreella Euroopan mestarilla on poikkeusominaisuus, jota täytyy ylläpitää: "Muilla olisi Suomessa opittavaa"

Topias Laineen keihäskulta alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa lämmitti maailmanmestari Tero Pitkämäen ja Yle Urheilun asiantuntijan Tuomas Rajan mieltä. Pikajuoksutaustaisen Laineen nopeusominaisuudet ovat kunnossa, ja ennuste tulevaisuutta ajatellen näyttää hyvältä.

Oliver Helander heittämässä kilpaa lokakuussa 2019 Dohan MM-karsinnassa. Tiistaina hän kilpailee ensi kertaa tällä vuosikymmenellä.

Oliver Helander on ollut yli vuoden poissa parrasvaloista – paluulla riittää epäilijöitä, mutta kyteekö kaikessa hiljaisuudessa harvinainen keihäspommi?

Olkapäävamma on ollut keihäshistoriassa usein naula heittäjän arkkuun, mutta nykylääketieteen ansiosta näin ei enää ole. Olkapääleikkauksen läpi käynyt Oliver Helander ei pelkää puhua 90 metrin ylityksestä, vaikka hän on ollut poissa kisoista yli puolitoista vuotta.

Lassi Etelätalo avasi kautensa tasaisella sarjalla, jonka keskiarvo ylitti 80 metriä.

Kommentti: Unohtakaa hetkeksi Johannes Vetter ja 96 metriä – puheet suomalaismiesten keihäshautajaisista voi nyt lopettaa

Suomella on yhtä paljon 75 metrin keihäsmiehiä kuin vuonna 2004, jolloin edellinen suomalaismiesten sukupolvi nousi maailman kärkeen. Se unohtuu monelta, kun Johannes Vetter lähentelee ME-lukemia, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Johannes Vetter on keihäänheiton hirmutekijä

Vetter kiskaisi hirmukaaren 94,20 Ostravassa

Keihäänheiton maailmanmestari Johannes Vetter on hyvässä iskussa jo tässä vaiheessa yleisurheilukautta. Saksalaiskarpaasi räväytti komean keihäskaaren – 94,20 metriä.

Tero Pitkämäen päivähoitokuvioista alkanut jupakka johti Ilmajoen tarkastuslautakunnan erottamiseen – uudessa samat varsinaiset jäsenet yhtä lukuunottamatta

Tarkastuslautakunnasta tippui puheenjohtaja Hannu Akkanen, jonka todettiin menettäneen lautakunnan ja valtuuston luottamuksen.

Päiväkodin nimikyltissä esiintyy kaksi animoitua lasta.

Tero Pitkämäen päivähoitojupakka jatkuu – Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunta haluaa lisäselvityksiä

Tarkastuslautakunta haluaa perehtyä laajasti kunnan tekemiin päivähoidon ostopalvelusopimuksiin.

Päiväkodin nimikyltissä esiintyy kaksi animoitua lasta.

Tero Pitkämäen päivähoitosopimus löytyi virkamiehen sähköpostista – Ilmajoen kunnanjohtajan mukaan järjestely oli kunnalle edullinen

Sopimus on ollut kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken mukaan Ilmajoelle edullisempi kuin mitä Pitkämäen perheen päivähoito olisi maksanut kunnan omana tuotantona. 

Tero Pitkämäki ja Petteri Piironen

Tero Pitkämäki haluaa lopettaa puuhastelun suomalaisessa keihäänheitossa – kova tavoite ravistelee lajiperhettä

Tero Pitkämäki astuu suuriin saappaisiin, kun hän aloittaa keihäänheiton toisena lajivalmentajana.

Tero Pitkämäki

Tero Pitkämäestä keihäänheiton lajivalmentaja – Petteri Piironen vastaa huippukeihäänheitosta

Suomen urheiluliiton (SUL) uudessa valmennusorganisaatiossa on seitsemän päätoimista lajivalmentajaa. 

Iivo Niskanen hiihti uransa parhaan kauden maailmancupissa. Hän keräsi 1 221 pistettä, kun Suomen muut mieshiihtäjät saivat kasaan yhteensä 784 pistettä.

Iivo Niskanen paistattelee yksilöurheilijoiden tulokärjessä, Lotta Harala pesee tuloillaan kilpasiskonsa selvästi – katso tästä yksilölajien tulokärki

Iivo Niskanen tienasi vuonna 2019 Suomeen veronsa maksavista yksilöurheilijoista eniten. Uransa viime keväällä lopettanut ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli naisurheilijoiden tulokuningatar.

Turkin ja Kreikan välit kiristyneet - mitä tekee EU?

Ylen aamu tänään: Suomessa paljastuksia epäilyttävistä rahansiirroista - miten niitä pitää tulkita? Katso lähetys tästä

Miten EU yrittää ratkoa Turkin ja Kreikan välirikkoa? Terhokodin saattohoidon tilanne huolestuttaa. Tero Pitkämäellä on jo uusia unelmia.

Tero Pitkämäki

Himotreenaja Tero Pitkämäki teki 368 leuanvetoa – polven eturistiside oli jäädä leikkaamatta

Tero Pitkämäen polvesta katkesi eturistiside Paavo Nurmen kisoissa kesällä 2018. Leikkaus oli vähällä jäädä väliin Pitkämäen leuanvetotempauksen vuoksi.

Tero Pitkämäki

Paikkaa SUL:n keihäsvalmentajana hakeva Tero Pitkämäki kertoo, mikä suomalaisessa keihäänheitossa mättää: "Aika monella tämä asia on retuperällä"

Keihäänheiton seitsenkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki, 37, on ilmaissut kiinnostuksensa Suomen Urheiluliiton keihäsvalmentajan paikkaan. Valinta tehtävään ratkeaa tämän vuoden aikana.

Tommi Evilä

SUL:n uusi valmennuspäällikkö ratkeaa pian – Tommi Evilästä uusi pomo? ”No sehän selviää huomenna"

Tommi Evilä on yksi ehdokkaista Kari Niemi-Nikkolan seuraajaksi SUL:n valmennuspäälliköksi.

Teemu Wirkkala on Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksäntenä tuloksella 87,23.

Teemu Wirkkala haluaa Tero Pitkämäen keihään lajivalmentajaksi – "Tero toisi uskottavuutta"

Pitkän linjan kilpakumppani patistaa Pitkämäkeä hakemaan lajivalmentajan paikkaa.

Hopeamitalisti Nooralotta Neziri onnitteli Annimari Kortetta, jolle aikuisten SM-kulta 100 metrin aidoissa oli uran ensimmäinen.

Kommentti: Annimari Korte teki 32-vuotiaana tempun, johon ei ollut aiemmin kyennyt – ja siitä on nostettava hänelle hattua

Nyt käynnissä olevat Turun Kalevan kisat ovat tilastoentusiasteille tapahtuma kiehtovimmasta päästä, kirjoittaa Atte Husu.

Lassi Etelätalo

Kommentti: Paavo Nurmen kisat olivat vain esimakua – Suomi on uponnut keihässuohon, josta se ei hevillä nouse

Tulevina vuosina keihäskisoille on tarjolla vain sivurooleja, kirjoittaa Atte Husu Turun Paavo Nurmen stadionilta.

Annimari Korte

Annimari Korte antoi myrskyvaroituksen Lahdessa – Suomen ennätys on ajan kysymys

Annimari Korte on tällä hetkellä vauhdikkain suomalaisnainen pika-aitojen matkalla.

Topias Laine

Topias Laine komeaan keihäsennätykseensä – Edes Tero Pitkämäki ei pystynyt samanikäisenä samaan

Keihaslahjakkuus Topias Laine on toipunut talven nilkkaoperaatiostaan. Siitä saatiin hieno näyte Lahden GP-kilpailuissa.

Nooralotta Neziri

Suomen yleisurheilutähdet pettyivät, kun tavallinen rahapalkkio jätettiinkin maksamatta – Nooralotta Neziri muistuttaa: "Meidän kasvoillamme myydään lippuja"

Suomalaisen yleisurheilun huippujen starttirahoista on kadonnut merkittävä osa. Viime viikolla Jyväskylän GP:ssä starttirahoja ei maksettu lainkaan.

Aaron Kangas on parantanut ennätystään viime kaudesta jo 2,69 metriä.

Kommentti: Krista Tervon Suomen ennätys keräsi otsikot, mutta hetki ennen SE-tulosta nähtiin jotain vielä merkittävämpää

Kansainvälisissä kekkereissä Aaron Kankaan ennätys on kovempaa valuuttaa kuin Krista Tervon Suomen ennätys, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Toni Keränen

Keihäslupaus Keränen lähtee kauteen 80 metriä mielessä – uskoo, että joku jo yllättää tänään Jyväskylässä

Keihäskausi alkaa maanantaina Jyväskylässä, ja vauhtiradan päässä nähdään muun muassa keihäslupaus Toni Keränen.

Tero Pitkämäki

Keihäänheiton miesten MM-kuutoselle mätkäistiin neljän vuoden panna – selitykset eivät auttaneet

Kreikkalainen keihäänheittäjä Ioannis Kyriazis, 24, on saanut pitkän kilpailukiellon.

Tero Pitkämäki

Lokakuussa urheilu-uransa päättänyt Tero Pitkämäki pysyy salamyhkäisenä tulevaisuuden suunnitelmistaan: "Muutamassa työhaastattelussa olen käynyt"

Suomen Urheiluliiton urapalkinnon saanut Tero Pitkämäki uskoo työkuvioiden selkeytyvän ensi vuonna.

Toni Piispanen

Toni Piispanen kaappasi tuplan – SUL valitsi ratakelaajan sekä vuoden yleisurheilijaksi että parayleisurheilijaksi

Suomen Urheiluliiton kauden päätöstilaisuudessa jaettiin urapalkinnot Tero Pitkämäelle, hänen valmentajalleen Hannu Kankaalle ja managerilleen Tero Heiskalle.

Tero Pitkämäki

Pitkämäen menestys muutti myös managerin elämää – ulkomaalaiset urheilijat ottavat yhteyttä jatkuvasti: ”Teron suosio on ollut ihan omalla tasollaan”

Tero Pitkämäen manageri Tero Heiskan mukaan on vaikeaa, että Suomesta tulisi tulevaisuudessa yhtä menestynyttä keihäänheittäjää kuin Pitkämäki.

Tero Pitkämäki

Finnish javelin champion Tero Pitkämäki calls it quits

Pitkämäki is a former world champion and Olympic bronze medalist.

Tero

"Puhutaan vuosituhannen parhaasta suomalaisesta yleisurheilijasta" – Tero Pitkämäki jättää aukon suomalaiseen urheiluun

Yle Urheilun asiantuntijan Jarkko Finnin mukaan Tero Pitkämäki onnistui rakentamaan itselleen poikkeuksellisen fysiikan.

Tero Pitkämäki on kilpaillut MM-kisoissa seitsemästi ja ollut viidesti paras suomalainen.

Kommentti: Tunteellinen Tero Pitkämäki jätti sanomatta tärkeimmän perintönsä suomalaiselle yleisurheilulle

Keihäsmestarin uran päättyminen oli tilastojen valossa kaikkea muuta kuin yllätys. Tärkeimmästä perinnöstä ei jää epäilystä, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Parhaita paloja Tero Pitkämäen uran varrelta

Katso Tero Pitkämäen urheilu-uran huippuhetket – kuusi minuuttia upeaa suomalaista urheiluhistoriaa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on saavuttanut urallaan seitsemän arvokisamitalia. MM-kultaa hän heitti vuonna 2007 Japanissa tuloksella 90,33 metriä. Uran parhaan tuloksen 91,53 metriä Pitkämäki jysäytti Kuortaneella vuonna 2005.

Tero Pitkämäki

Tero Pitkämäki lopettaa urheilu-uransa: "Tuntuu aika tyhjältä ja musertavalta"

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 36, on päättänyt lopettaa komean urheilu-uransa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle