Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kim Jong-un kävelee sotilaiden kanssa, taustalla suuri ohjus.

Yhdysvaltain presidentti Biden matkustaa Etelä-Koreaan – tiedustelutietojen mukaan Pohjois-Korealla täysi valmius ydinkokeeseen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa perjantaina Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin. Etelä-Korean viranomaiset ovat varoitelleet viikkojen ajan ydinkokeen mahdollisuudesta.

Ihmisiä ihastelemassa kirsikankukkia Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.

Maanantai 16.5.2022 (radio)

Nato-keskustelu. Koronaa Pohjois-Koreassa. Ukrainan viisuvoitto. Hanami-juhla. Sää.

Kaksi suoja-asuista henkilöä vierekkäsissä liukuportaissa.

Pohjois-Korea vahvisti ensimmäistä kertaa virallisesti koronatartunnan – koko maa koronasulkuun, tarkka tilannekuva epäselvä

Asiantuntijat epäilevät, että Pohjois-Korean terveydenhuolto murenee koronataakan alle. Pohjois-Korea on tiettävästi kieltäytynyt sille tarjotuista rokotteista.

Suojapukuun pukeutunut henkilö päiväunilla aurinkotuolilla kadulla Shanghaissa.

Kiina sai harvinaista kritiikkiä WHO:lta – pääjohtajan mukaan nollatoleranssi "kestämätön", Kiinan sensuuri iski välittömästi

WHO:n pääjohtaja Tedros kehotti tiistaina Kiinaa muuttamaan linjaansa, sillä hänen mukaansa niin sanottu nollatoleranssi ei ole kestävä uusien nopeasti leviävien virusmuutosten aikana.

Sodan aiheuttama hintojen nousu on ajanut Sri Lankan ahdinkoon

Köyhä Sri Lanka luisuu ahdinkoon – teenpoimijalla on varaa vain yhteen ateriaan

Ruoka kallistuu ja dieselin hinta on enemmän kuin kaksinkertaistunut. Sri Lankassa maksetaan Venäjän Ukrainassa käymän sodan laskua.

Kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Shanghaissa itketään karanteenissa, Pekingissä kannatetaan nollatoleranssia

Arkea maailmalta: Shanghailaisten kurjat olot koronakaranteenissa herättävät enemmän myötätuntoa maailmalla kuin Kiinassa, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

suojapuvussa oleva hoitaja ottaa nielusta koronatestiä retkisängyllä istuvalta mieheltä isossa karanteenikeskuksessa

Analyysi: Kiina ei onnistu pysäyttämään omikronvarianttia käskyllä ja sensuurilla

On hämmentävää katsella, kuinka kovinkaan asukkaiden hätähuuto ei näytä saavan vastakaikua nollatoleranssiin sitoutuneilta Kiinan päättäjiltä, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Phil Mickelson ja Greg Norman ovat olleet otsikoissa kehitteillä olevan ja Saudi-Arabian rahoittaman golfliigan vuoksi.

Saudi-Arabia ostaa urheilukisoja sadoilla miljoonilla euroilla – Mikko Ilonen tyrmää golfpiirejä kuohuttavan ökyprojektin: "Ei todellakaan kaivata"

Persianlahden länsipuoliset maat ovat panostaneet urheilutapahtumien järjestämiseen jo 1990-luvulta, mutta Saudi-Arabia on liittynyt kilpailuun vasta hiljattain. Sen tapa operoida ei ole jäänyt urheilumaailmalta huomaamatta.

Pinkki kuu valaisi Chilen taivaan

Huhtikuun kuu on vaaleanpunainen – katso täysikuun loistetta Chilen yllä

Kuun poikkeuksellinen värisävy voi johtua esimerkiksi pölystä tai savusta.

Suojapukuihin pukeutuneet henkilöt tekevät koronatestiä Shanghaissa.

Koronavahdit tappavat koiria, ja ihmiset huutavat nälkäänsä parvekkeilla – Suomikin kehottaa pysymään poissa Shanghaista

Kiinan rajut koronatoimet pelottavat nyt enemmän kuin virus. Yhdysvallat määräsi jo diplomaattinsa poistumaan ja Suomi kehottaa pysymään poissa Shanghaista.

Ihmiset katsovat Imran Khanin puhetta televisiosta ravintolassa Islamabadissa.

Krikettitähti Imran Khan äänestettiin odotetusti ulos Pakistanin johdosta

Khanin puolue yritti estää äänestystä useaan otteeseen sillä perusteella, että se olisi ulkovaltojen puuttumista maan asioihin.

Pekingissä katuhaastatteluissa löytyy ymmärrystä Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan

Kiinassa Ukrainan sotaa seurataan tarkasti, mutta tavallisten ihmisten näkemys on hyvin erilainen kuin Euroopassa: "Venäjää on kiusattu"

Monet kiinalaiset uskovat valtion median jakamaan, Venäjää tukevaan näkemykseen. Kaikki eivät tue ehdoitta Putinin sotaretkeä Ukrainaan.

Kiinan presidentti Xi Jinping.

EU:n ja Kiinan johtajat kohtaavat huippukokouksessa – Kiinassa eurooppalaiset yritykset pelkäävät jäävänsä pakotteiden maksajiksi

Koronaviruskaranteenien ja kiinteistöalan ahdingon kanssa kamppaileva Kiina ei halua vaarantaa talouskasvuaan heikentämällä suhteitaan länteen, arvioi Ylen haastattelema asiantuntija.

Kuvassa lentoemäntä työskentelee Finnairin lennolla AY 435 Helsingistä Ouluun syyskuussa 2020.

Venäjän ylilentokielto voi kestää vuosia – analyytikko: "Finnairin harkittava pian Aasian-strategia uudelleen"

Finnairin muutosneuvotteluissa on Venäjän ylilentokiellon aiheuttamaksi lisälomautustarpeeksi arvioitu huhtikuusta alkaen jopa satoja lentäjiä ja matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Kiinalaisia kontteja Hampurin satamassa 24.6.2021.

Tavara ei liiku ja kustannukset kasvavat – koronapandemia ja maailmanpolitiikka horjuttavat suomalaisbisnesten luottamusta Kiinan markkinoihin

Kiina on entistä haastavampi paikka suomalaisille yrityksille. Suomen Kiinassa toimivat kauppakamarit kartoittivat tutkimuksella Kiinassa toimivien suomalaisyritysten luottamusta Kiinaan markkina-alueena.

Kiinassa pudonneessa koneessa oli yli 130 matkustajaa

Boeingin matkustajakone putosi vuoristoon Kiinassa – alueella nähtiin valtava tulipallo

Koneessa oli 132 ihmistä. Paikalliset ovat kuvailleet koneen tuhoutuneen täysin ja aiheuttaneen maastopalon.

Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.

Ensimmäinen merikontillinen kananlihaa on nyt matkalla Atrialta Etelä-Koreaan, myös sianlihan vienti Hongkongiin käynnistyi

Vientilupaprosessi Etelä-Koreaan kesti kuusi vuotta. Suomalaisen lihan valtteja Aasiassa ovat puhtaus ja turvallisuus.

satamakentällä satoja kontteja riveissä ja pinoissa. Etualalla satamatrukki nostaa konttia ilmaan

Venäjälle menossa olevat rahtikontit täyttävät pian Euroopan satamia – kukaan ei halua kontteja, joita ei voi toimittaa perille

Varustamot etsivät Itämeren alueelta pitkäaikaista säilytystilaa Venäjän-konteille. Lähiviikkoina Eurooppaan on tulossa Aasiasta valtava määrä Venäjälle tilattua tavaraa, joita ei toimiteta Ukrainan sodan takia perille.

Lappeenrannan satama linnoituksen vallilta katsottuna kauniina kesäpäivänä.

Yli sata aasialaista haluaa muuttaa kolmeksi kuukaudeksi töihin Suomen itärajalle Saimaan rannalle: "Hakemuksista näki, että vaivaa on nähty"

Kolme kuukautta Saimaalla -ohjelmaan valittavat henkilöt asuvat ja työskentelevät 90 päivän ajan Etelä-Karjalassa elokuusta alkaen.

Mies baaritiskin ääressä.

Lippalakkimies vastusti Venäjän hyökkäystä Pekingissä – Kiinassa Putinin arvostelu vaatii tavalliselta ihmiseltä kanttia

Arkea maailmalta: Kiinastakin löytyy rohkeita yksittäisiä kansalaisia, jotka uskaltavat näyttää oman mielipiteensä maailman asioista, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Estella ja Päivi Hole istuvat sohvalla.

Satatuhatta suomalaista ostaa vaatteita ultrapikamuotia myyvästä verkkokaupasta – selvitimme, onko tuotanto eettistä

Maailman suosituimmaksi muotivaatteiden sovellukseksi nousseen Sheinin sivuilla käy satatuhatta suomalaista kuukaudessa, arvioi verkkokaupan asiantuntija. Silti moni ei ole kuullut siitä mitään.

Kiinalaisia työläisiä kadulla.

Kiina näkee edessään talouskasvun jyrkän laskun

Kiinan pääministeri Li Keqiang esitteli maan kumileimasin-parlamentille näkymiä, joissa maailma on täynnä epävarmuutta ja riskejä. Talouskasvun ennustetaan jäävän pienimmäksi vuosikymmeniin.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Analyysi: Miten käy Thaimaan loman kun Siperian ylilennot peruuntuvat? Finnairille Venäjän lentokiellosta voi tulla koronaakin pahempi piina

Siperian yllä on iltapäivällä nähty lähinnä kiinalaisten ja japanilaisten lentoyhtiöiden koneita. Eurooppalaiset yhtiöt kiertävät Persianlahden kautta, jotta edes osa elintärkeistä Aasian-lennoista voi jatkua, kirjoittaa Ylen ilmailutoimittaja Jari Tanskanen.

Grafiikka näyttää Finnairin lentoja Venäjän yli.

EU varautuu vastatoimiin, jos Venäjä kieltää ylilennot Aasiaan – Suomi estäisi venäläisten lennot Kuubaan ja Yhdysvaltoihin

Eurooppalaisten lentoyhtiöiden ylilennot Aasiaan ovat jatkuneet Venäjän ilmatilassa keskeytyksettä. Ylilento-oikeuksien peruminen johtaisi venäläisyhtiöiden pääsyn epäämiseen Euroopassa, ja Suomi voisi estää venäläisten lennot Pohjois-Amerikkaan

Kuvakaappaus Reutersin videosta jossa kiinalaiset puuttuvat hollantilaisen reportterin suoraan lähetykseen.

Analyysi: Vartijat kävivät käsiksi toimittajaan – olympialaisista raportointi on ollut Pekingin kirjeenvaihtajille hankala tehtävä

Kansainvälinen olympiakomitea sanoo, että hollantilaisen toimittajan töniminen Pekingissä oli yksittäistapaus. Jokainen Kiinassa toimiva kirjeenvaihtaja tietää, että tämä ei pidä paikkaansa, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Emma Kokkonen

Opiskelija lähtee Marianne-karkkien kanssa Hongkongiin 4,5 kuukaudeksi – tehtävänä on houkutella asukkaita järven rannalle Suomeen

Liiketalouden opiskelija Emma Kokkonen lähtee harjoitteluun Hongkongin suomalaiseen kauppakamariin. Tehtävänä on avata suomalaisyrityksille lisää ikkunaa Aasiaan sekä saada vihreän teknologian osaajia Etelä-Karjalaan.

Vladimir Putin ja Xi Jinping kumartavat toisilleen.

Kiinan Xi tapaa ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen ulkomaalaisen johtajan – Putin saapuu talviolympialaisiin hieromaan yhteistyötä

Kiinan ja Venäjän johtajien odotetaan puhuvan Yhdysvaltain vastustamisesta ja Ukrainasta. Lue tästä, miten hyvät ystävät Xi ja Putin ovat.

Kiinan armeijan sotilaat marssivat rivissä.

Suomessa työskentelevillä tutkijoilla yhteyksiä Kiinan sotakoneistoon – Professori: ”Emme katso militaariyhteyksiä vaan sitä, onko tutkija meille hyödyksi”

Suomalaiset korkeakoulut saattavat tietämättään osallistua Kiinan sotavoimien kehittämiseen tai ihmisoikeusloukkausten edistämiseen, ilmenee MOT-toimituksen selvityksestä. Suojelupoliisi ja useat läntiset tiedustelupalvelut ovat varoittaneet tutkijoiden kytkennöistä sotilaalliseen tutkimukseen.

Sankka lumipyry toi iloa Jerusalemin lapsille ja lisää kurjuutta Syyrian pakolaisille

Katso video: Iloa ja palelua harvinaisesta lumipyrystä Lähi-Idässä

Harvinaisen kylmä sää nosti sähkökulutuksen ennätyslukemiin Israelissa. Palestiinalaisalueilla ja Syyrian pakolaisleireillä kylmä sää lisää ahdinkoa.

Toisen maailmansodan rahtilentokone Curtiss C-46 Commando lentää Himalajan vuoriston yläpuolella.

Toisen maailmansodan aikana kadonnut lentokone löytyi vuorenhuipulta Himalajalta Intiasta – kolme opasta kuoli mysteerikoneen etsinnöissä

Amerikkalainen kuljetuskone oli kateissa lähes 80 vuotta. Epäonnisella lennolla olleen upseerin poika kertoo olevansa helpottunut siitä, että hänen isänsä kohtalo on nyt selvinnyt.

Grafiikka näyttää Venäjän pohjoisrannikolta kulkevan Arctic Connect- ja Kanadan ja Alaskan pohjoispuolelta kulkevan Far North Fiber -datakaapelin reitit.

Suomen kyberturvallisuudelle tärkeä nettikaapeli piti vetää merenpohjaan, mutta yhtäkkiä Venäjä vetäytyi hankkeesta – mitä oikein tapahtui?

Valtionyhtiö Cinia kiertää pohjoisnavan lännen kautta, vaikka se vaatii 1 500 kilometriä pidemmän kaapelin. Hyytävässä geopoliittisessa ilmastossa se on turvallisin reitti.

Lelutehdas.

Kiinan vienti kasvoi joulukuussa viidenneksen

Koko viime vuonna vienti ja tuonti kasvoivat noin 30 prosenttia, kun ensimmäisenä koronavuonna viennin kasvu jäi 3,6 prosenttiin ja tuonti supistui.

Nordkorea avfyrade i början av januari en hypersonisk missil som kan färdas i överljudshastighet, enligt Kim Jong-Un.

Pohjois-Korea on ilmeisesti tehnyt jälleen ohjuskokeen – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui samaan aikaan keskustellakseen edellisestä kokeesta

Vajaa viikko sitten Pohjois-Korea kertoi testanneensa ääntä nopeampaa ohjusta. Yhdysvallat, Japani sekä neljä muuta maata kehottavat Pohjois-Koreaa lopettamaan epävakautta lisäävän toiminnan alueella.

Kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Talviolympialaiset ovat ovella, mutta Pekingissä ihmisiä kiinnostaa kisakuumeen sijaan korona

Arkea maailmalta: Olympialaisiin saapuvat joutuvat tiukkaan kisakuplaan, mutta sen valvonta on vaikeaa, kirjoittaa Ylen Kiinan-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley, joka päätyi vahingossa kuplan sisälle.

kaksi kuvakaappausta yhdistettynä Instagramista imma.gram ja knoxfrost tileiltä.

Virtuaalivaikuttajien merkitys on kasvanut korona-aikana: virus ei tartu virtuaalihahmosta, joka voi bilettää ja matkustella ympäri maailmaa

Tietokoneella luotujen virtuaalivaikuttajien ympärillä pyörii yhä enemmän rahaa. Vaikuttajabisnes on myös saanut koronan myötä uusia muotoja.

Kuva Zhangjiakoun kisakylästä, jossa järjestetään muun muassa pohjoismaisten hiihtolajien tapahtumat.

Japani teki talviolympialaisista nahkapäätöksen

Maa ei osallistu boikottiin, muttei lähetä hallituksen edustajaa Pekingin kisoihin.

Vaalimainos kadulla Hongkongissa.

Hongkongissa käydään sunnuntaina ensimmäiset vaalit uudistusten jälkeen – oppositiopoliitikko: "Parlamentista tulee Pekingin kumileimasin"

Hongkongissa äänestetään uudet edustajat lainsäädäntöneuvostoon, eli parlamenttiin. Keväällä Kiina nuiji läpi vaaliuudistuksen, jonka myötä ehdolla on vain "isänmaallisia".

Lappeenrantalainen Etelä-Karjalan liiton yhteyspäällikkö, Aasia-asiantuntija Ding Ma.

"90 päivää suomalaiselämää Saimaan rannalla" – aasialaisia vihreän teknologian osaajia houkutellaan töihin Etelä-Karjalaan

Live Like a Finn 90 Days by Lake Saimaa, Finland -ohjelmalla Kaakkois-Suomeen tavoitellaan vihreän teknologian koulutuksen saaneita osaajia, alan opiskelijoita ja työelämässä olevia ammattilaisia sekä sijoittajia ja yrittäjiä. 

Palomies sammuttaa Hongkongin WTC-rakennuksen tulipalo.

Hongkongissa pilvenpiirtäjäpalo uhkasi satoja – suuronnettomuudelta vältyttiin

Hongkongin pelastuslaitos on auttanut ihmisiä rakennuksen yläkerroksista. Ihmisiä on joutunut sairaalaan hengitettyään savua.

Kuvassa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten päästadion

Pekingin talviolympialaisten diplomaattinen boikotti laajenee – Australia seuraa USA:n esimerkkiä, myös Britannia rajoittamassa edustustaan kisoissa

Yhdysvaltalaiset ja australialaiset urheilijat ovat yhä osallistumassa kisoihin, vaikka heidän maidensa hallinnot eivät olisikaan paikalla Pekingissä.

Pekingin talviolympialaisten olympiarenkaat Zhangjiakoussa. Kuvassa vielä paljas mäki.

“Yhdysvallat loukkaa olympialaisten henkeä” – Kiina tuomitsee USA:n päätöksen boikotoida Pekingin olympialaisia

Yhdysvallat ei lähetä Pekingin talviolympialaisiin korkean tason kisavieraita. Yhdysvallat sanoo vastustavansa boikotilla ihmisoikeusloukkauksia. Kiina vaatii USA:ta lopettamaan urheilun politisoimisen.

Demonstranterna har byggt barrikader på flera gator i centrala Hongkong

Tiukka turvallisuuslaki taltutti Hongkongin demokratialiikkeen – tilalle tulivat pelko ja suru

Kaksi vuotta sitten satatuhatpäiset väkijoukot marssivat kaduille puolustamaan demokratiaa Hongkongissa. Poliittisen tilanteen tiukentuminen ja kovat koronarajoitukset toivat kuitenkin lopun protesteille. 

Kiinalainen tennispelaaja Peng Shuai lyömässä palloa.

Emma Terhon ja KOK:n videopuhelu tennistähti Peng Shuaille "ei riittänyt todisteeksi" – WTA perui kaikki turnauksensa Kiinasta

Kiinan johto ei ole ottanut vakavasti Peng Shuain väitteitä, eikä tutkinut niitä. WTA ilmoitti vetävänsä kaikki naisten ammattilaiskiertueen turnaukset pois Kiinasta.

Ilmakuva eritasoliittymästä Tansaniassa.

Vastaisku Kiinan silkkitie-miljardeille: EU kasaa 300 miljardin euron pottia kehittyvien maiden kipeästi kaipaamiin investointeihin

Jutta Urpilainen on yksi Global Gateway -ohjelman arkkitehdeistä. EU haluaa korostaa rooliaan ja kanavoida ilmastorahaa erityisesti Afrikassa, kun Kiina on tullut apajille.

Kapteeni (vas.) ja perämies ohjaamossa.

Finnair crew may face weeks of quarantine in Hong Kong after pilot's Covid diagnosis

According to Finnair, the incident did not affect passengers. The fate of Monday's return flight remained unclear.

Kamal Sandhu toivoo, että Suomi huomaa intialaisen työvoiman potentiaalin.

Sadat tuhannet nuoret osaajat haluavat Intiasta ulkomaille – IT-johtaja: “Suomen pitäisi ottaa intialaisia töihin, koska olemme ahkeria”

Punjabista voisi löytyä helpotusta Suomen osaajapulaan. Ensin Suomesta pitäisi vain tehdä tunnetumpi kohde, paikallinen IT-asiantuntija ja viisumipalveluita myyvä yrittäjä arvioivat.

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai Melbournen turnauksessa tammikuussa 2020

Suomalainen urheiluvaikuttaja pääsi yhtenä harvoista kuulemaan kadonnutta kiinalaista tennistähteä – "Ei tullut mieleen, että häntä olisi painostettu"

Emma Terho on Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtaja. Suomalainen oli kuuntelemassa, mitä tennispelaaja Peng Shuai kertoi itse videopuhelussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle