Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Musiikkineuvos Ossi Runne on kuollut

Runne tunnettiin muun muassa Ylen TV 1:n kapellimestarina ja useista tv-sävellyksistä.

Euroviisuihin osallistuminen oli elämys: “Elämäni parhaita kolmeminuuttisia”

Entiset euroviisuedustajat kilpailevat nyt tv-tietoudesta.

Millanen ol' Viipuri? Muistoja ja kuvia vanhasta Viipurista

Kolme vanhaa Viipurilaista muistele vanhaa kotikaupunkiaan

Pave Maijanen lauloi Lähtisitkö – eikä kukaan liikahtanutkaan

Pave Maijanen oli oli 1980-luvulla hurjassa suosiossa. Vuonna 1984 Maijanen lauloi kotikaupungissaan Lappeenrannassa superhittinsä Lähtisitkö

Teemalauantai: Juhannustanssit

Juhannuslauantai 2014 sujuu iskelmäelokuvakimaran tahdissa.

Marion: Tipi-tii on rakkain lauluni

Marion Rung on suomalainen viisukonkari ja euroviisuhistorian suuria tähtiä kahdella edustuskerrallaan. Tipi-tii ja Tom tom tom ovat edelleen Suomen parhaiten menestyneiden viisujen kärkipäässä.

Rönni on monen rakkaustarinan alkupiste

Kun 50-vuotiaan Rönnin tanssilavan historiaa alettiin laittaa kansiin, saivat tarinoiden kerääjät kuulla toinen toistaan hauskempia anekdootteja vuosien varrelta. Mukaan mahtui perinteiseen lavatyyliin myös roppakaupalla romantiikkaa.

Ossi Runne ja Lea Laven palkittiin pikästä urastaan

Pitkän iskelmäuran tehneet Lea Laven ja Ossi Runne ovat saaneet Kullervo Linna -säätiön palkinnon. Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto on jakanut palkintoja ja apurahoja 20 vuoden Kullervo Linnan tekijänoikeuskorvauksista, jotka Linna säätiöi tähän tarkoitukseen. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikkia Suomessa.

Lea Lavenille Kullervo Linna -palkinto

Haukiputaalta kotoisin oleva, nykyisin naantalilainen laulaja Lea Laven on palkittu Kullervo Linna -palkinnolla. Toinen palkituista on musiikkineuvos, kapellimestari Ossi Runne.

Ossi Runne antoi 60 vuotta trumpetille

Kaikkia mehuja trumpetti ei ole kuitenkaan miehestä imenyt. Runne kiertää edelleen tuttuja konserttisaleja johtamassa orkestereita ja tapaamassa nuoria soittajia. Erityisesti tyttöjen innostuminen puhallinsoittimista ilahduttaa konkaria, joka pyyhkii trumpetista enää vain pölyjä.