Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sinisten entinen kansanedustaja käyttää sopeutumisrahaa loman pitämiseen – Edun myöntävä Keva ei valvo työttömyyden syitä

Savo-Karjalan entiset edustajat hakevat rahaa myös opiskeluun ja eläkkeelle siirtymiseen.

Moni konkari empii ehdokkuuttaan eduskuntavaaleissa – Myller ja Uotila tuoreimmat luopujat

Moni pitkän linjan kansanedustaja on jo ilmoittanut luopumisestaan. Ehdokkuutta yhä empivien listalla on kovia nimiä Risikosta Pelkoseen ja Pekkarisesta Kalliin.

Lähes kaikki kansanedustajat pyrkivät jatkokaudelle Savo-Karjalassa – kahden päätöstä odotetaan vielä

Vaalipiirin 16:sta nykyedustajasta kolme on kertonut jättävänsä eduskuntatyön.

"Koulutus ja opiskelu eivät saa jäädä varallisuudesta kiinni" – Savo-Karjalan kansanedustajat yksimielisiä lisätuen tarpeesta lukiolaisille ja ammattikoululaisille

Puolet Savo-Karjalan kansanedustajista kannattaa kaikille maksutonta toisen asteen koulutusta, loput ovat tarveharkinnan kannalla.

Oppositio: Hallitus painottaa energiastrategiassa liikaa bioenergiaa

Tavoitteet irtautua hiilienergiasta, uusiutuvien energialähteiden käytön lisääminen ja vähäpäästöisen liikenteen edistäminen saavat kiitosta hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa. Muun muassa turpeen suosimista arvosteltiin keskiviikkona eduskunnan lähetekeskustelussa.

Hallitus perää yhteisvastuuta hometalkoisiin – toimenpiteistä luvassa uusi kokonaisarvio

Homeongelmat ja niiden korjaaminen puhuttivat eduskuntaa kyselytunnilla.

Ydinvoimarakentamisen turvallisuus puhutti eduskuntaa

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman turvallisuuskulttuurin puutteet antoivat kimmokkeen keskustelulle.

Riitta Myller: Joensuun ja Kuopion ratapihoille kannattaisi hakea investointiapua EU:lta

Kansanedustaja Riitta Myller ei usko loputtomien leikkausten auttavan Suomea siivilleen. Investointien avulla syntyvä työ toisi valtion kassaan tuottoja mielekkäämmältä suunnalta. Hänen mukaansa yksi katseiden kohde on Euroopan strategisten investointien rahasto, josta voisi löytyä vetoapua esimerkiksi Joensuun ja Kuopion ratapihojen uusimiseen tai homekiinteistöjen kunnostukseen.

Metsähallituksen yhtiöittäminen kiihdytti eduskuntaa: Myydäänkö pohjavedet ulkomaille?

Saamelaisten oikeudet ja Suomen pohjavesien myynti askarruttivat oppositiota, kun eduskunta keskusteli torstaina suunnitelmasta yhtiöittää Metsähallitus. Eniten äänessä olivat pohjoisen kansanedustajat.

Euroopan Metsäinstituutti säilyttääkin valtion rahoituksensa?

Joensuussa pääpaikkaansa pitävän Euroopan Metsäinstituutti (EFI) saanee pitää valtion rahoituksensa nykyisellä tasollaan. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää yksimielisesti, että instituutin perusrahoitus palautetaan aiempien vuosien tasolle, eli miljoonaan euroon. Aiemmin syksyllä hallitus uhkasi lähes puolittaa rahoituksen.

Riitta Myller SDP:n suosion noususta: "Ihmiset seuraavat politiikkaa ja ymmärtävät"

Savo-Karjalan vaalipiirin joensuulainen SDP:n kansanedustaja Riitta Myller kiistää arviot, joiden mukaan hänen puolueensa hurja suosion kasvu olisi ansiotonta arvonnousua eli lähinnä vain protesti hallitusta ja etenkin perussuomalaisia kohtaan.

Euroopan Metsäinstituutin rahoitukseen raju leikkaus? – "Vaarantaa pysymisen Suomessa"

Valtio on leikkaamassa Joensuussa pääpaikkaansa pitävän Euroopan Metsäinstituutin perusrahoitusta. Kansanedustaja Riitta Myllerin (sd.) mukaan toimet vaarantaisivat instituutin pysymisen Suomessa.

Kiistellyn metsähallituslain valmistelu etenee

Vuosi sitten uudistus laitettiin hyllylle. Sitä vastustivat sekä keskusta että perussuomalaiset. Vastustusta oli myös silloisten hallituspuolueiden joukossa, kärkevimmät arvostelijat olivat SDP ja Vasemmistoliitto.

Savo-Karjalan kansanedustajilta ryöpytystä Fimea-jahkailulle: "Ei tule ongelmia, kun toimitaan niin kuin päätös sanoo"

Ylen tavoittamat kansanedustajat pitävät Fimean tiistaina julkistettua alueellistamisselvitystä hyvänä lähtökohtana, mutta monen mielestä raportin ehdotukset ovat riittämättömiä. Jos ehdotukset pantaisiin täytäntöön, Kuopiosta pitäisi tulla Fimean suurin yksikkö vuonna 2018.

Riitta Myller muistuttaa Postin palveluvelvoitteesta yt-tuloksia odoteltaessa

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen postin palveluverkon ja kansalaisten postipalveluiden tasapuolisen saatavuuden turvaamisesta. Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Myller muistuttaa kysymyksessään, että kokonaan valtion omistamalla postilla on lainmukainen palvelutavoite.

Kansanedustaja Riitta Myller torjuu Alpo Rusin esittämät Stasi-väitteet

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) kertoo käyneensä DDR:ssä elämänsä aikana ainoastaan kerran. Tohtori Alpo Rusin blogikirjoitusta Myller kummastelee.

Näissä asioissa uudet kansanedustajat ovat eri mieltä edeltäjiensä kanssa Savo-Karjalassa

Savo-Karjala sai vaaleissa seitsemän sellaista kansanedustajaa, jotka eivät olleet eduskunnassa päättyneellä kaudella. Selvitimme, mistä uudet kansanedustajat ovat eri mieltä edeltäjiensä kanssa – vai ovatko mistään.

Uudesta vaalipiiristä yllättäen pudonnut Väätäinen vihjaa: pohjoiskarjalaiset vetivät kotiinpäin, me emme

Ääntenlaskennan viime minuuteilla eduskunnasta pudonnut Tuula Väätäinen (sd.) löytää vaalipiiriuudistuksesta ainakin osasyyn vaalitappioon.

Kansanedustajaehdokkailla hurja loppukiri: On tämä outo tapa hakea töitä

Torilla, messuilla, ravintoloissa, marketeissa. Heitä on lauantaina joka paikassa. Kansanedustajaehdokkaat painavat töitä kuuluisaan viimeiseen hengenvetoon saakka. Vaalipäivänä sunnuntaina rauhoitutaan, kuulumisia päivitetään korkeintaan sosiaalisessa mediassa.

Äänikuningas lähtee, kuka paikkaa? Tällä joukkueella SDP yrittää eduskuntaan Savo-Karjalasta

SDP:n tavoitteena on säilyttää kaikki neljä paikkaansa Savo-Karjalan alueelta. Se vaatii kuitenkin uusien nimien astumista esiin, sillä Savo-Karjalan demarimiehistä eniten viime vaaleissa ääniä kerännyt Kari Rajamäki jättää eduskunnan.

Näkökulma: Tuo pitkä ja kapea silta kahden heimon välillä

Ei tarvinnut Eino Poutiaisen (SMP) ajella aikanaan mopollaan ristiin rastiin Savo-Karjalaa, eikä liikahtanut Esa Lahtelan (sdp) Lada Kuopion suuntaan. Mutta kevään 2015 eduskuntavaaliehdokkaista moni liikkuu. Ja Kuopiosta Joensuuhun. Osa ehdokkaista on kehitellyt uuden perinteen: vaaliselfie heimorajalla Ohtaansalmen sillalla. Näin kirjoittaa uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä Yle Pohjois-Karjalan päällikkö Jyrki Utriainen.

Pekkarinen Kreikasta: "Kyllä varmasti ollaan oltu sinisilmäisiä"

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Riitta Myller (sd.) huomauttaa, että asiat ovat tulleet eteen yksi kerrallaan ja niihin on reagoitu sen mukaisesti.

Ydinvoimala jakoi maakunnan kansanedustajien mielipiteet

Eduskunta on myöntänyt periaateluvan Fennovoiman uudelle ydinvoimalalle. Pohjoiskarjalaisten kansanedustajien mielipiteet jakautuivat.

Pohjois-Karjalan kansanedustajista valtaosa vastusti avioliittolakia – Mäkisalo-Ropponen ei äänestänyt

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat ovat äänestäneet perjantaina odotetusti sukupuolineutraalista avioliittolaista. Muuttamista kannatti sosiaalidemokraattien Riitta Myller ja vastustivat kokoomuksen Pekka Ravi, keskustan edustajat Eero Reijonen ja Anu Vehviläinen sekä perussuomalaisten Osmo Kokko. Merja Mäkisalo-Ropponen ei osallistunut äänestykseen.

Suuren valiokunnan Myller: Uskon, että valiokunta kunnioittaa päätöstä

Eduskunnan täysistunnossa äänestettiin tänään perjantaina sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Riitta Myller kommentoi päätöstä tiedotteessaan.

Välikysymyskeskustelu alkoi kysymyksellä, missä on Rinne? – katso video

Pääministeri joutui lukemaan valtiovarainministeri Antti Rinteen puheen suoraan paperista. Rinteen myöhästyminen aiheutti ensin paheksuntaa ja sitten paheksunnan paheksuntaa.

Rehn: Salkuton komissaari ei ole tavoiteltava tehtävä

Helsingin Sanomien mukaan Jyrki Katainen voi jäädä kokonaan ilman omaa nimikkosalkkua Euroopan komissiossa. Salkuton komissaari voisi vastata isoista hankkeista ja muiden komissaarien töiden koordinoimisesta. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Riitta Myller katsoi Ykkösaamussa, ettei tämä olisi yksistään huono asia.

Riitta Myller: Suuri valiokunta kokoontuu ennen Eurooppa-neuvoston jatkokokousta

Kokouksessa on määrä evästää hallitusta, suuren valiokunnan puheenjohtaja sanoo. Päivämäärästä ei ole toistaiseksi varmuutta.

Nämä kansanedustajat olivat valiokuntien poissaololistan kärjessä

Kansanedustajat selittävät poissaolojaan erityisesti eurovaalikampanjoinnilla.

Riitta Myller suuren valiokunnan johtoon

SDP:n eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Riitta Mylleriä eduskunnan suuren valiokunnan johtoon. Valiokunnan nykyinen puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) valittiin europarlamenttiin.

SDP jakoi paikkoja: Backman suureen valiokuntaan, Urpilainen ulkoasiainvaliokuntaan

Miapetra Kumpula-Natrin seuraajasta suuren valiokunnan puheenjohtajana päätetään myöhemmin. Väistyvä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen siirtyy Jouni Backmanin paikalle ulkoasiainvaliokuntaan.

Urpilainen ei halua suuren valiokunnan puheenjohtajaksi

Yle Uutisten tietojen mukaan SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ole halukas nousemaan suuren valiokunnan puheenjohtajaksi. Paikka vapautuu, kun Miapetra Kumpula-Natri lähtee europarlamenttiin.

Elsi Katainen oli Pohjois-Savon ykkönen – paitsi Varkaudessa

Pielavetinen keskustan eurovaaliehdokas Elsi Katainen oli useimmissa Pohjois-Savon kunnissa ylivoimainen ykkönen. Poikkeuksena oli Varkaus, jossa eniten ääniä sai SDP:n Riitta Myller.

Pohjois-Karjalassa äänestettiin koko maan laiskimmin – eniten ääniä Myllerille

Pohjoiskarjalaiset eivät innostuneet vaaliuurnille eurovaaleissa. Maakunnan äänestysprosentti jäi koko maan alhaisemmaksi. Vain 32,8 prosenttia pohjois-karjalaisista äänioikeutetuista antoi äänensä.

Pohjois-Karjala jäi ilman omaa meppiä – "Tottakai se on pettymys"

Yksikään pohjoiskarjalainen ei päässyt europarlamenttiin. Ulos jäivät kokeneet politikot: SDP:n Riitta Myller ja vihreiden Tarja Cronberg. Molemmat naiset jäivät puolueensa neljänneksi äänestetyimmäksi ehdokkaaksi.

SDP:n Riitta Myller: Työtä, työtä, työtä

Ensin Kreikan on saatava verotuloja, ja vasta sitten Kreikka saa mahdollisuuden päästä veloistaan eroon. Näin arvioi SDP:n kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Riitta Myller Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Oikaisu: Sdp:n Riitta Myller onkin vaalibudjettikuningatar Pohjois-Karjalassa

Eurovaaliehdokas Riitta Myller käyttää kampanjaansa 60 000 – 80 000 euroa, mikä jättää vihreiden Tarja Cronbergin kirkkaasti toiseksi.

Kokoomus "kirjavassa" europarlamenttiryhmässä – kärkiehdokas puolustaa veroparatiiseja

Ruotsalaisen kansanpuolueen Björn Månsson ihmetteli kokoomuksen europarlamenttiryhmän kirjavuutta, sillä mukana on muun muassa abortin vastustajia ja vähemmistöoikeuksien polkijoita. Sosialidemokraattien Riitta Myller puolestaan hämmästeli, että ryhmän kärkiehdokas puolustaa veroparatiiseja.

Elsi Kataisella ehkä koko Itä-Suomen muhkein vaalibudjetti

Tämänhetkisten tietojen mukaan keskustan eurovaaliehdokkaalla, pielavetisellä Elsi Kataisella on Itä-Suomen suurimpiin lukeutuva vaalibudjetti yhdessä SDP:n ehdokkaan, joensuulaisen Riitta Myllerin kanssa. Kolmantena listalla on tällä hetkellä kristillisdemokraattien Sari Essayah, noin 45 000 euron budjetillaan. SKP:n ehdokkaat puolestaan käyttävät kampanjointiin vain vähän rahaa.

Cronbergin, Haimin ja Myllerin vaalilupauksia: rauhaa, työpaikkoja ja kasvua

Ylen vaalikone esittelee kolmikon, joka pyrkii Pohjois-Karjalasta Euroopan parlamenttiin. Mepiksi haluavat polvijärveläinen Tarja Cronberg (Vihr.), joensuulainen Toivo Haimi (Vas.) ja joensuulainen Riitta Myller (SDP).

Oikaisu: Sdp:n Riitta Myller onkin vaalibudjettikuningatar Pohjois-Karjalassa

Eurovaaliehdokas Riitta Myller käyttää kampanjaansa 60 000 – 80 000 euroa, mikä jättää vihreiden Tarja Cronbergin kirkkaasti toiseksi.

Savo-Karjalan demareilla täysi työ säilyttää neljä kansanedustajaa

Yli 30 vuotta eduskunnassa SDP:n kansanedustajana ollut Kari Rajamäki pudotti maanantaina omassa vaalipiirissään pienen poliittisen pommin ilmoittamalla, että ei ryhdy enää ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015. Kun Pohjois-Karjalankin viime vaalien ykkösnimi Riitta Myller haluaa lähteä takaisin EU-parlamenttiin, joutuu demarikenttä Savo-Karjalan uudessa vaalipiirissä haasteelliseen tilanteeseen.

Uusi SDP:n Savo-Karjalan piiri esittää Riitta Mylleriä europarlamenttiehdokkaaksi

Savo-Karjalan alueelle on muodostettu sosialidemokraattinen piiri Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan piireistä. Uusi piiri esittää puolueen kansanedustajaa Riitta Mylleriä ehdolle Euroopan Parlamentin vaalissa.

Unkari vältti Euroopan neuvoston erityistarkkailun

Erityistarkkailu jakoi mielipiteitä neuvostossa. Kimmo Sasin (kok.) mielestä erityistarkkailun eli monitoroinnin kynnys ei ylity muun muassa sen takia, koska Unkarissa ei ole poliittisia vankeja.

Hallituksen budjettilisäykset hyödyttävät Pohjois-Karjalaa

Viinijärven ja Varkauden välisen valtatien pahimpia ongelmapaikkoja päästään korjaamaan. Viranomaisyhteistyötä venäläisten kanssa kohennetaan esimerkiksi metsäpaloissa.

Joensuun palvelukeskukseen sittenkin vain satakunta työntekijää

Puolustusvoimien palvelukeskus tuo Joensuuhun vain satakunta työpaikkaa. Perjantaina julkistetun muistion mukaan koko palvelukeskus työllistää noin 200 ihmistä, joista Joensuuhun tulee 104.

Haglund: Palvelukeskus suurena Joensuuhun

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan puolustusvoimien palvelukeskus perustetaan mahdollisimman suurena Joensuun seudulle. Joensuun valinnan sijoituspaikaksi on arvioitu johtavan siihen, että keskuksen pääosa jää ennakoitua pienemmäksi kun tärkeimmät toiminnot halutaan pitää pääkaupunkiseudulla.

Kuntavaalien ehdokaslistojen teko viimeisillään

Ehdokaslistat ovat loppusilausta vaille valmiit Pohjois-Karjalassa. Listat lyödään lukkoon tiistaina.

Espanjan tuki jakoi kansanedustajat kahtia

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat äänestivät Espanjan lainaohjelmasta hallitus-oppositio -linjan mukaisesti. SDP:n ja kokoomuksen kansanedustajat äänestivät puolesta ja keskustan kansanedustajat vastaan.

Kansanedustajat täysin eri linjoilla eurokriisistä

Yle Pohjois-Karjalan tekemän kyselyn perusteella maakunnan kansanedustajien mielipiteet jakautuvat eurokriisistä. SDP:n Riitta Myller suhtautui myönteisimmin Suomen taloudellisen vastuun kasvattamiseen, mikäli se takaisi euroalueen vakauden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle