Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paralympialaiset.

Venäläiset äänestettiin Pariisin kisoihin – suomalaispomo avautuu tuskaisista hetkistä kulisseissa: ”Sota ei ollutkaan niin ihmeellinen asia”

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pääsevät Pariisin paralympialaisiin. Suomen paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen kertoo, miten kokous ja äänestykset etenivät.

Sauli Niinistö puhuu tiedotustilaisuudessa.

Latvian presidentti Rinkēvičs: ”Venäjä jatkaa riidan haastamista, jos se tuntee saavuttavansa tavoitteitaan”

Latvian presidentti Edgars Rinkēvičs arvioi, että Venäjän hyökkäyssota jatkuu vielä vuosia. Hän tapasi presidentti Sauli Niinistön torstaina Helsingissä.

The Guardianin uutinen aiheesta.

The Guardian: Ukrainalaislapsia siirretty taas pakolla Valko-Venäjälle

Ukrainalaislasten pakkosiirtojen taustalla on presidentti Aljaksandr Lukašenkan suojelema järjestö. Lasten pakkosiirrot on yksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin sotarikossyytteiden perusteista.

Venäläinen politiikan tutkija Ekaterina Mikhailovna Schulmann  kuvattuna Helsingin rautatientorilla.

Venäläistutkija: Putinia uhkaa kansan nouseminen kapinaan ennen kuin hän ehtii varmistaa jatkonsa presidenttinä

Tutkija Ekaterina Schulmannin mukaan Kreml tekee kaikkensa, ettei Valko-Venäjän kaltainen kansannousu toistuisi Venäjällä ennen kuin Putinin jatko presidenttinä varmistetaan ensi maaliskuun vaaleissa.

Minetit kuvassa

Suomi vetäytyi MM-joukkuevoimistelusta, vastalause Venäjän ja Valko-Venäjän pääsylle kisoihin – ”Ihan kestämätön tilanne”

Suomi ei lähetä edustajia joukkuevoimistelun MM-kisoihin, koska tapahtumaan osallistuu joukkueita Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Venäläinen uimari Jevgeni Rylov pärskeiden seassa.

Suomen uimaliitto tyrmää venäläisten ja valkovenäläisten paluun – puheenjohtaja: ”Hyvin kyseenalainen päätös”

Suomen uimaliitto vetoaa Kansainvälisen uimaliittoon, jotta venäläiset ja valkovenäläiset eivät saisi palata uintikilpailuihin.

Kuva Turkin ja Belgian naisten EM-kisaottelusta.

Venäjä ilmestyi yllättäen lentopallon huippukokoukseen, härdelli oli valmis – tästä syystä Suomi jäi paikalle: ”Epämiellyttävä tilanne”

Brysselissä pidettävä Euroopan lentopalloliiton kongressi sai yllättävän käänteen. Osa maista poistui paikalta protestina, Suomi ja muut Pohjoismaat jäivät paikalle.

Vladimir Putin ja Umar Kremlev Moskovaan avatun nyrkkeilykeskuksen avajaisissa syyskuussa 2022.

Näistä syistä tuli Suomessakin mitta täyteen – nyrkkeilyn skandaalivuodet kärjistyivät Putinin kaverin jakamaan tappouhkaukseen

Suomen nyrkkeilyliitto päätti erota skandaalista toiseen edenneestä Kansainvälisestä nyrkkeilyliitosta IBA:sta. Uusi katto-organisaatio voi pelastaa perinnelajin olympia-aseman.

Sotilas partioi korkean piikkilangalla varustetun raja-aidan vierellä.

Baltian maat ja Puola pohtivat keinoja, joilla ne saisivat kertaheitolla kiinni kaikki Valko-Venäjän vastaiset rajat

Läntiset naapurit pelkäävät, että Valko-Venäjä masinoi valtavia rajanylitysten aaltoja. Päänvaivaa aiheuttavat myös tuhannet Wagner-sotilaat.

Tennispelaajat Andrey Rublev, Aryna Sabalenka ja Daniil Medvedev.

Tenniksellä on kinkkinen ongelma, johon kukaan ei uskalla puuttua – Jarkko Nieminen arvioisi venäläispelaajien statuksen uudelleen

Kansainvälisen tenniksen valtaapitävät suurkiertueet ATP ja WTA uhkailevat ja kiristävät tahtonsa läpi, jotta venäläiset ja valkovenäläiset saavat pelata.

Vasemmalla kuva kahdesta Wagner-sotilaasta. Oikealla kuva toimittaja Antti Kurrasta.

Wagner-sotilaat ovat lähestyneet Suwałkin käytävää – katso video

Toimittaja Antti Kurra tiivistää videolla, miksi Suwałkin käytävä on merkittävä sekä Natolle että Venäjälle.

Kaksi venäläistä sotilasta aavikkokuvioiduissa maastopuvuissa, aurinkolaseissa ja kasvosuojuksissa kävelee, toisella ase kädessä. Taustalla afrikkalaisia sotilaita ja käsiään ilmaan nostava väkijoukko.

Wagner kapinoi äskettäin, mutta nyt se osoittaa Putinille jälleen hyötynsä – tutkija kertoo, miksi Prigožin saa säilyttää henkensä

Jevgeni Prigožin saa jatkaa Wagnerin johtajana niin pitkään, kun hän pystyy pitämään itsensä korvaamattomana, arvioi väitöskirjatutkija Mikko Räkköläinen.

Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin katsoo sotilasasussa kameraan, taustalla sotilaita ja sisäpiha.

Prigožin ilmestyi aukomaan päätään Putinille, ja Venäjän huippuasiantuntijan mukaan se ei lupaa hyvää

Putin tarvitsee yhä Wagner-pomo Jevgeni Prigožinia ja antaa tämän siksi kulkea vapaalla jalalla, arvioi brittitutkija Mark Galeotti.

Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin katsoo sotilasasussa kameraan, taustalla sotilaita ja sisäpiha.

Kadonnut Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin esiintyi väitetysti videolla – ”Meillä on uusi tie edessämme, Afrikka!”

Jevgeni Prigožinia ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun Wagner-joukot kävivät kapinaan Venäjän asevoimia vastaan. Videolla Prigožin tervehtii joukkojaan väitetysti Valko-Venäjällä.

Aleksander Lukashenko.

Valko-Venäjän mukaan Prigožin onkin Venäjällä – tutkija: Wagner-johtajan käänteitä on jo mahdoton selittää

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes arvioi, että on absurdia, että Wagner-johtaja liikkuu vapaasti Venäjällä, kun samaan aikaan venäläismedia syyttää häntä useista rikoksista.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka.

Valko-Venäjän johtaja Lukašenka: Wagnerin johtaja Prigožin on Pietarissa

Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan mukaan Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin ei ole Valko-Venäjällä, vaan Pietarissa.

Jonni Sarkkinen painimassa

Suomelta uhattiin viedä MM-kisat, nyt ukaasiin on vastattu – tästä syystä Painiliitto uskoo yhä, etteivät venäläiset saa viisumia

Kansainvälisen kattojärjestön uhittelun kohteeksi joutunut Painiliitto antoi vastauksensa vaatimuksiin venäläisten päästämisestä Suomeen MM-kisoihin. Painiliitto kertoi, ettei se voi vaikuttaa urheilijoiden viisumeihin.

Boris Rotenberg katsoo ohi kamerasta.

“Kaikkea compliance-asioihin liittyvää noudatetaan pilkuntarkasti”, vakuuttaa varat Boris Rotenbergille luovuttaneen pankin johtaja

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Suupohjan Osuuspankki oli antanut venäläisoligarkin nostaa rahaa juuri ennen EU-pakotteiden voimaantuloa.

Aleksander Lukashenko.

Presidentti Lukašenka: Olen varma, ettei Valko-Venäjällä olevia ydinaseita koskaan käytetä

Presidentti Lukašenkan mukaan Venäjän taktiset ydinaseet on sijoitettu Valko-Venäjälle hänen ”vahvasta aloitteestaan”.

Putin suukottaa nuorta naista väkijoukossa. Ihmiset ottavat kuvia kännykkäkameroilla.

Analyysi: Putinin hallinto yrittää kohottaa kapinan kolhimaa imagoaan – Prigožinia mustamaalataan nyt rahanahneudesta

Presidentti Putin esiintyi keskiviikkona kansan keskellä Dagestanissa. Kreml haluaa antaa kuvan, että tilanne on hallinnassa, kirjoittaa Ylen Venäjän-kirjeenvaihtaja Heikki Heiskanen.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka.

Lukašenka avautui yksityiskohtaisesti kapinaviikonlopun dramaattisista neuvotteluista: Ymmärsin, että Putin halusi tappaa kapinalliset

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka kertoi hämmästyttävän avoimesti keskusteluistaan Vladimir Putinin kanssa, tämän käydessä läpi uransa vaikeinta poliittista kriisiä.

Jevgenij Prigozjin står med armarna om två Wagnersoldater.

Tutkija Wagnerin kanssa tehdystä sopimuksesta: ”Ei ole takeita siitä, että Putin tai Venäjän valtio pitäisi lupauksiaan”

Palkka-armeijoihin perehtynyt väitöskirjatutkija Mikko Räkköläinen pitää mahdollisena, että kapina voidaan kostaa Wagnerin sotilaille ja ryhmän johtajalle Jevgeni Prigožinille.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka puhuu mikrofoniin pöydän ääressä papereita kädessään.

Lukašenka puheessaan: Venäjän armeijan ja Wagner-joukkojen välien kiristymistä ei huomattu

Valko-Venäjän johtaja vahvisti juhannuksena kapinan aloittaneen Wagner-johtaja Jevgeni Prigožinin olinpaikan olevan Valko-Venäjällä.

Toni Stenström, tietokirjailija Ylen Aamussa 27.6.2023

Mitä tapahtuu, jos wagnereita päätyy Valko-Venäjälle? Tietokirjailija listasi kolme pahinta vaihtoehtoa

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että kapinaan osallistuneet palkkasotilasryhmä Wagnerin taistelijat saavat halutessaan lähteä Valko-Venäjälle. Mitä siitä seuraisi?

Vladimir Putin i förgrunden, i bakgrunden Rysslands flagga.

Putin puhui: Kapinaan osallistujilla vaihtoehtoina liittyä Venäjän joukkoihin, mennä kotiin tai lähteä Valko-Venäjälle

Venäjän presidentti piti kansalaisille lyhyen puheen maanantai-iltana. Putin selitti kapinan ratkaisua tarpeella välittää verenvuodatus Venäjän omien sotilaiden kesken.

Valko-venäläinen oppositiopoliitikko Svetlana Tsihanouskaja.

Valko-Venäjän oppositiohahmot kehottivat valkovenäläisiä käyttämään hyväksi jännitteistä tilannetta Venäjällä

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja varoitti lauantaina, että Venäjän johto saattaa yrittää vetää Valko-Venäjän mukaan maansa sisäisen valtataistelun ratkaisemiseen.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö

Sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö Venäjän ydinaseista: Lännen vastareaktio olisi hyvin nopea

Valko-Venäjän presidentin Lukašenkan ydinaseuhkailu ei tunnu vaikuttavan ukrainalaisiin.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka mietteliään näköisenä vieraillessaan Moskovan Kremlissä 25. toukokuuta 2023.

Lukašenka: Venäjä on alkanut siirtää ydinaseita Valko-Venäjälle

Venäjä on toistuvasti uhkaillut ydinaseilla Ukrainan sodan aikana. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat myös pitäneet yhteisiä sotaharjoituksia Valko-Venäjällä.

Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukasenka kättelivät Pietarissa kesäkuussa 2022.

Kun Valko-Venäjän valta vaihtuu, Venäjä haluaa entistä kuuliaisemman johtajan – tai jopa liittää maan itseensä

Spekulaatiot Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan seuraajasta ovat voimistuneet, kun presidentin terveydentilan on huhuttu heikentyneen.

Ukrainan Yhdysvaltain suurlähettiläs Oksana Markarova seisoo kahden yhdysvaltalaispoliitikon välissä ja pitelee mustaa banderollia.

Ukrainalaislapsia viety Valko-Venäjälle, väittää oppositio – Ukraina tutkii Valko-Venäjän roolia

Valkovenäläisten oppositiojohtajien mukaan 2 150 ukrainalaista lasta on viety niin sanotuille virkistysleireille ja parantoloihin Valko-Venäjän alueella.

Aljaksandr Lukašenka.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka esiintyi julkisuudessa sairaan oloisena – ääni oli heikko ja kädessä side

Lukašenkan heikosta terveydentilasta on liikkunut runsaasti huhuja sen jälkeen kun hän vetäytyi julkisuudesta ja jätti väliin useita tärkeitä tapahtumia.

Aljaksandr Lukašenka.

Lukašenka katosi julkisuudesta ja on ehkä sairas – näin valta voisi vaihtua Valko-Venäjällä

Aljaksandr Lukašenkan seuraaja voisi olla jopa Venäjän agentti, sanoo tutkija Ryhor Nizhnikau.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka istuu katsomassa Voitonpäivän paraatia Moskovassa, taustalla näkyy univormuja.

Valko-Venäjän Lukašenkaa ei nähty sunnuntain juhlallisuuksissa – huhut hänen terveydentilastaan kiihtyivät

Edellisen kerran Lukašenka on nähty julkisuudessa voitonpäivän juhlallisuuksissa Moskovassa tiistaina.

Piirroskuva, joka esittää journalistia työssään Valko-Venäjällä.

Ylen tositapahtumiin perustuva peli näyttää, selviäisitkö hengissä valkovenäläisenä toimittajana

Sananvapauden sankari -pelissä eläydyt valkovenäläisen toimittajan arjen valintoihin ja uhkiin. Peli perustuu tositapahtumiin vuosilta 2020–22.

Niko Vuorinen vas. ja Paavolainen Jaakko oik. Niko Vuorinen Voittaa kalpamiekkailun SM kultaa.

Kuohuttava päätös venäläisten paluusta urheiluun oli suomalaiselle lajiliitolle myös helpotus – puheenjohtaja avaa ristiriitaista tilannetta

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton puheenjohtaja Joonas Lyytinen kertoo, miksi monia venäläisiä on ulkona Pariisin olympialaisista KOK:n uuden linjauksen ansiosta.

Olvin tehdas Iisalmessa.

Valko-Venäjän oikeus: Olvin tytäryhtiölle 11,6 miljoonan euron sakot

Sakot liittyvät ilmeisesti Olvin aikomuksiin vetäytyä Valko-Venäjän markkinoilta.

Venäjän lippu ja olympiatuli.

KOK linjasi venäläisten paluusta urheiluun – suomalainen yleisurheilupomo kertoo ”puhdittoman päätöksen” mahdottomuuksista

Antti Pihlakosken mielestä olisi kaikkien kannalta parasta, jos venäläiset päättäisivät, etteivät he osallistu urheilutoimintaan näillä reunaehdoilla.

Venäjän olympiakomitean joukkue Pekingin olympiafinaalin jälkeen. Suomi voitti ottelun 2–1.

Venäläisille ja valkovenäläisille avattiin ovea urheiluun – nämä ovat Kansainvälisen olympiakomitean reunaehdot

KOK määritteli ehdot, joilla kansainväliset lajiliitot voivat palauttaa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailuoikeudet. Pariisin 2024 sekä Milanon ja Cortinan 2026 olympialaisista päätetään myöhemmin.

Rysslands president Vladimir Putin och Belarus ledare Aleksandr Lukasjenko i Sotji 23.5.2022.

Tutkija: Venäjä paaluttaa ydinaseilla Valko-Venäjää tukevammin omaan etupiiriinsä – "Suurin häviäjä on Valko-Venäjän kansa"

Venäjän ydinaseiden sijoittaminen Valko-Venäjälle ei tällä hetkellä näyttäisi rikkoisi kansainvälistä ydinsulkusopimusta, sanoo UPIn tutkija Jyri Lavikainen.

Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukasenka kättelivät Pietarissa kesäkuussa 2022.

Putin sopinut Venäjän taktisten ydinaseiden sijoittamisesta Valko-Venäjälle

Putinin mukaan ydinaseiden sijoittaminen Valko-Venäjälle ei loukkaa ydinsulkusopimuksia. Taktisten ydinaseiden käyttäminen ei välttämättä tarkoita, että siviiliväestö kärsisi.

Aleksandr Bolshunov Pekingin olympialaisissa.

Yli 200 venäläisnimeä syynissä – Aleksandr Bolshunov ja Jelena Välbe päätyivät ”häpeälistalle”, josta kiinnostui Ukrainan parlamenttikin

Ukrainassa kootaan luetteloa Vladimir Putinia tukevista urheilijoista. Maan johdon tavoitteena on, ettei ”häpeälistalle” päätyneitä henkilöitä nähtäisi kansainvälisillä kentillä enää koskaan.

Sotilaita piikkilanka-aidan luona.

Valko-Venäjän raja koituu yhä siirtolaisten kohtaloksi – 28-vuotias nainen paleltui hengiltä Euroopan vanhimmassa metsässä

Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla on kuollut alkuvuonna Infoeurope-kansalaisjärjestön mukaan ainakin yhdeksän ihmistä. Osa metsään loukkuun jääneistä on on paleltunut.

Maxarin satelliittikuva lentokentästä Valko-Venäjällä. Kentälle tehtiin myöhemmin väitetysti drooni-isku.

Valko-Venäjän nuorallatanssi – päätyykö Venäjän ja Kiinan käskyläinen asekaupan välittäjäksi?

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka teki suurieleisen matkan Kiinaan ja ylisti maan rauhanaloitetta. Vierailu oli tutkija Margarita Zavadskayan mukaan myös Venäjän ja Kiinan yhteydenpitoa.

Marija Lasitskene hyppää Sveitsissä Timanttiliigassa 205.

Sadat venäläisurheilijat haluaisivat Pariisin olympialaisiin ”poikkeuspolkua” pitkin – tästä on kyse

”Venäläisten neutraaliurheilijoiden hakuprosessi” avattiin alkuvuonna siltä varalta, että Venäjä lopettaisi hyökkäyssotansa Ukrainassa, sanoo kansainvälisen yleisurheiluliiton suomalaisjäsen.

Ulkoministeri Pekka Haavisto seisoo Rovaniemen Lordin-aukiolla. On talvi ja Haavistolla pipo päässä. Taustalla näkyy vihreiden vaaliteltta ja kuusia.

”Tärkeintä, että kalenterit on nyt otettu esille” – ulkoministeri Pekka Haavisto on toiveikas Naton suhteen

Toiveikkuutta lisää Turkissa ja Unkarissa käytävät keskustelut, joiden mukaan Suomen ja Ruotsin ratifiointia ei olla täysin torppaamassa.

Lukashenka levittää käsiään hymyillen. Hänellä on tumma puku, punainen kravatti. Taustalla seisoo vanha mies univormussa.

Yli 150 sotaharjoitusta ja muutoksia perustuslakiin – Valko-Venäjä on jo ottanut askelia, jotka tukevat väitettä Kremlin suunnitelmasta yhdistää maat

Venäjän hallinnon laatimaksi väitetyn asiakirjan mukaan maa suunnittelisi Valko-Venäjän asteittaista liittämistä itseensä vuoteen 2030 mennessä. Tarkistimme, onko asiakirjan mukaisiin toimiin käyty.

Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukasenka kättelivät Pietarissa kesäkuussa 2022.

Asiakirjavuoto: Venäjä aikoo liittää Valko-Venäjän itseensä vuoteen 2030 mennessä

Useille medioille vuodettu asiakirja väittää Venäjän suunnittelevan Valko-Venäjän liittämistä itseensä. Asiakirjan mukaan tavoitteena olisi Kremlistä käsin johdettu valtio.

Lukashenka istuu pöydän takana tummassa puvussa ja kravatissa. Seinä on valkoinen, taustalla näky myös

Valko-Venäjä aikoo perustaa vapaaehtoisten armeijan – Presidentti Lukašenka: Jokaisen kyettävä käsittelemään asetta

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka on sanonut useaan otteeseen, että Valko-Venäjän armeija taistelee vain puolustautuakseen.

Kiilto Oy:n tuotantotiloja Lempäälässä

Kiilto-yhtiö vetäytyi Venäjältä

Venäjän osuus koko Kiilto-konsernin liikevaihdosta oli kymmenen prosenttia eli 25 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle