Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka puhui Minskissä järjestettävässä kansankokouksessa.

RIA Novosti: Lukašenka allekirjoitti kuolemantuomion mahdollistavan lain

Useita opposition aktivisteja syytetään Valko-Venäjällä juuri terrorististen tekojen yrityksistä.

Elovena kaurahiutaleita kaupassa.

Elintarvikekonserni Raisio sai myytyä Venäjän liiketoimintonsa

Raisio kertoi huhtikuun lopulla myyvänsä Venäjän liiketoimintansa.

Hesburgerin logo lasiseinässä.

Hampurilaisketju Hesburgerin ravintoloista valtaosa suljettu jo Venäjällä ja Valko-Venäjällä – loput sulkeutuvat viikonloppuna

Hesburger arvioi, että se tekee miljoonatappiot Venäjän liiketoimintojen lopettamisesta. Ketjun mukaan Hesburger-tavaramerkin käyttö on nyt kielletty Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Belgian naisten jalkapallomaajoukkueen ja Venäjän naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajat taistelevat pallosta harjoitusottelussa helmikuussa 2022.

Pattitilanne: EM-jalkapallo alkaa 10 viikon kuluttua, mutta Venäjän osallistuminen on yhä auki – lohkovastustajat kieltäytyneet pelaamasta sitä vastaan

Jalkapallon naisten EM-kisat alkavat reilun parin kuukauden kuluttua. Vielä on epäselvää, mikä maa korvaa Venäjän C-lohkossa – vai saako Venäjä jopa pitää kisapaikkansa.

Vivianne Miedema vetää.

Kommentti: Tämä on häpeäksi jalkapallolle! Hollanti saattaa menettää MM-kisalippunsa, koska ei suostu pelaamaan Venäjää tukevaa diktatuuria vastaan

Pahimmassa tapauksessa yksi maailman parhaista maajoukkueista voisi jäädä MM-lopputurnauksen ulkopuolelle Uefan selkärangattoman toiminnan takia, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Hinni Hirvonen.

Putin tapaa tänään Lukašenkan

Putin: Ukrainan tapahtumat ovat traagisia, mutta Venäjän oli pakko hyökätä

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui tänään Kaukoidässä ja sanoi, ettei Venäjä aio enää koskaan olla riippuvainen lännestä. Putin myös tapasi Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan.

Kiilto Oy:n tuotantotiloja Lempäälässä

Suomalainen perheyritys Kiilto poistuu Venäjältä: etsii tytäryhtiöille uusia sijoittajia

Aktiiviset neuvottelut ovat Venäjällä parhaillaan käynnissä. Toiminta Valko-Venäjällä on jo päättynyt.

Niiralan raja-aseman kiinni oleva ovi, jonka edessä ei ole ihmisiä.

Venäläiset ja valkovenäläiset rekat pysäytettiin rajalle puoliltaöin – rekkaliikenne hiljeni Niiralassa

Mahdolliset Suomeen yrittäneet rekat on pysäytetty jo Venäjän puolella, joten niitä ei ole näkynyt Niiralan raja-asemalla lainkaan.

Tuomo Meriläinen seisoo Suokoneen konepajalla Kaliningradiin tilatun laitteen edessä.

Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä olivat sotkamolaisen yrityksen suuri vientimarkkina – sitten alkoi sota ja liikevaihdosta suli lähes puolet

Geopoliittinen riski toteutui pahimmalla mahdollisella tavalla Suokoneelle, joka valmistaa turvetuotanto- ja maanmuokkauslaitteita.

Hesburger-kyltti.

Hesburger sulkee kaikki ravintolansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä "mahdollisimman pian"

Hesburgerin toimitusjohtajan mukaan ravintoloiden sulkeminen on ollut hidasta muun muassa henkilökunnan turvallisuuteen liittyvien syiden vuoksi.

Ukrainalainen sotilas istuu panssaroidussa ajoneuvossa Kiovan lähistöllä.

Venäläisjoukot tulittivat Harkovan kaupunkia ja Volynin aluetta – tässä kolme keskeistä tapahtumaa illalta ja yöltä

Venäläisjoukkojen Lviviin tekemä ohjusisku saattoi tarkoitettu viestiksi Puolassa vierailevalle Yhdysvaltain presidentille Joe Bidenille, kommentoi Lvivin pormestari Andrei Sadov lauantaina.

Ihmiset tutkivat papereita puhelimien lamppujen valossa.

Ukraina menettää Mariupolin hallinnan päivien tai viikkojen aikana, sanoo Maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori

Satamakaupunki Mariupolissa käydään kiivaasti puolustustaisteluita, joten Venäjä on joutunut sitomaan sinne paljon joukkoja, sanoo sotataidon laitoksen apulaisprofessori, majuri Antti Paronen.

Valkovenäläinen Aljaksandra Gerasimenja on uinnin moninkertainen arvokisamitalisti. Kuvassa Gerasimenja Rion olympialaisissa pronssimitalin kanssa.

Aljaksandr Lukashenkan vastustaminen maksoi Valko-Venäjän uintitähdelle työn, kodin ja vapauden – mutta häntä syyllistetään yhtä lailla Ukrainan sodasta

Uinnin maailmanmestari Aljaksandra Gerasimenja vaihtoi turvallisen elämän Valko-Venäjän vallanpitäjien vastustamiseen. Hän on joutunut pakenemaan kaksi kertaa, ensin Lukashenkan hallinnon vainoja, sitten sotaa.

Valko-Venäjää johtava Aljaksandr Lukašenka esittelee karttaa, jossa näkyy hyökkäysnuolia Ukrainaan.

Analyysi: Putin haluaa Ukrainasta alusmaan vaikka väkisin, mutta nyt vanhatkin liittolaiset ottavat etäisyyttä

Sodalle ei löydy tukea lähialueen liittolaismaista, ja Venäjän talouden syöksy uhkaa viedä ne mukanaan, kirjoittaa Ylen Pietarin-toimittaja Simo Ortamo.

Olympiafestivaali jäi maailmanpolitiikan jalkoihin

Vuokatissa EYOF-kisoihin valmistaudutaan epävarmuudessa: urheilijat keskittyvät omiin suorituksiinsa

EYOF-kisoihin valmistaudutaan Venäjän hyökkäyksen varjostamana. Ukrainalaisurheilijoille ovi on auki, mutta mahdollisuus osallistua on epävarmaa. Venäjä suljettiin jo pois kisoista.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.).

Korkeakoulujen tiedeyhteistyö jäädytetään Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa – myös vaihto-opiskelijaohjelmat keskeytetään sodan ajaksi

Suomalaisten yliopistojen korkeakoulutus- ja tutkimusyhteistyö Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa keskeytetään.

Kuvayhdistelmä, jossa näkyy käsi leikkaamassa kangasta Fiskarsin saksilla, Valion maitoa sekä Pauligin kahvia.

Hyvästit Fiskarsin saksille, Pauligin kahville ja Valion maidolle – nämä tunnetut yritykset ovat jättäneet Venäjän taakseen

Kymmenittäin suomalaisia ja muita länsimaisia yrityksiä on lähtenyt tai ilmoittanut lähtöaikeistaan Venäjältä. Joukossa on paljon niitäkin joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisten lännen asettamien pakotelistojen kanssa.

Eri valmistajien kolmosolutta hyllyssä kaupassa.

Olvi teki päätöksensä: Vetäytyy Valko-Venäjältä ja lopettaa viennin Venäjälle – valkovenäläinen tytäryhtiö työllistää 840 henkilöä

Moni suomalaisyritys on vetänyt viime päivinä liikentoimintansa Venäjältä. Kuluttajat ovat kritisoineet yrityksiä, jotka ovat päättäneet pysyä Venäjällä.

"No war please" -teksti näkyi selvästi Norjan naisten viestijoukkueen pannoissa.

Kaisa Mäkäräinen kuvaa, kuinka ampumahiihtoperhe seisoo yhtenäisenä ukrainalaisten tueksi – "Sota tulee eri tavalla lähelle"

Ampumahiihtäjät osoittavat Kontiolahden maailmancupissa tukea ukrainalaisille Ukrainan sodan takia. Kaisa Mäkäräinen on auttanut urheilijakomiteaa muun muassa Ukrainan lipun väristen teippien löytämisessä.

Ukrainalainen ampumahiihtäjä Bogdan Tsymbal kuvassa.

"Ukrainalaiset vetävät luotiliiviä päälle, kun itse makaa sohvalla" – ampumahiihtäjät järkyttyivät kilpakumppaniensa tilanteesta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt monia ampumahiihtäjiä, sillä lajiyhteisö on varsin tiivis. Urheilijat aikovat näyttää Kontiolahdella tukensa ukrainalaisille.

Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.

Keskiviikko 2.3.2022 (radio)

Venäjän hyökkäys kiihtyy Ukrainassa. EU-antaa ukrainalaisille oleskeluluvat. Suomalaisfirmat boikotoivat Venäjää. EU asetaa uusia pakotteita Valko-Venäjää vastaan. Sääennuste.

Katso aikajana – näin urheilumaailma reagoi Venäjän sotatoimiin

Vladimir Putinia tuskin kiinnostaa urheilumaailman jyrkkä reaktio sotatoimiin, sanovat tutkijat – tämä vaikutus Venäjän sulkemisella on

Suomalaistutkijat Markku Jokisipilä ja Vesa Vares yllättyivät urheilun voimakkaista reaktioista ja sulkutoimenpiteistä Venäjää kohtaan. Urheilun boikotti on vahva viesti venäläisille ja ukrainalaisille.

Kalervo Kummola

Kalervo Kummola: Itävalta ja Ranska voisivat korvata Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisoissa – kisat saattavat siirtyä Helsingin osalta jäähalliin

Venäjän piti pelata kisojen A-lohkossa Helsingissä, ja Valko-Venäjän otteluita kaavailtiin Tampereelle B-lohkoon. Nyt hyllytettyjen joukkueiden tilalle valitaan uudet mahdollisimman pian.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien kisatuli palaa lyhdyssä.

Venäläisnuorten osallistuminen Vuokatin EYOF-kisoihin näyttää epätodennäköiseltä: jääkiekko on jo suljettu pois

Venäjä on yksi isoimmista joukkueista, joka on ilmoittautunut Vuokatin isännöimiin nuorten EYOF-kisoihin. Joukkueen jäseniä olisi maaliskuussa Vuokatissa 96 ja Lahdessa 27 henkilöä.

Kaksi miestä pitelee suurta olympialippua, kolmas katselee vierestä.

KOK suosittelee – ei venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilukilpailuihin

KOK on suosittelut jo aikaisemmin, että urheilutapahtumia ei järjestettäisi Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Venäjän ja Ukrainan väliset neuvottelut.

Ukraina ja Venäjä käynnistivät ensimmäiset neuvottelut torstaina alkaneen sodan jälkeen

Ukraina vaati heti voimaan tulevaa tulitaukoa ja Venäjän joukkojen vetämistä Ukrainasta valmistautuessaan neuvotteluun Venäjän kanssa.

Frans Tuohimaa torjuu kiekkoa.

Leijonien huippumaalivahti Frans Tuohimaa yrittää päästä pois Venäjältä – ei tiedä, miten: "Tässä on nyt tilanne päällä"

Neftehimikin suomalaisvahti Frans Tuohimaan mukaan seuran ulkomaalaispelaajat ovat pattitilanteessa ja yrittävät löytää keinoja päästä Venäjältä pois. Osa suomalaispelaajista aikoo jatkaa pelaamista KHL:n pudotuspeleissä.

Venäläiset olivat pettyneitä hävityn finaalin jälkeen.

Jääkiekkoliitto vaatii Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista ulos MM-jääkiekosta

Ruotsin, Suomen ja Tshekin liitot neuvottelevat tänään vaikutuksista EHT-kiertueeseen.

Mika Aaltola vieraana Ykkösaamun studiossa.

Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola pitää Itä-Ukrainan separatistialueiden tunnustamista askeleena, joka romuttaa Suomenkin ponnistelut

Venäjän toiminta Ukrainassa ja Valko-Venäjällä luo suurta painetta myös Puolassa ja Liettuassa, sanoo UPI:n Mika Aaltola. Venäjä estää toimillaan myös omaa kehitystään kohti sellaista tulevaisuutta, joka sillä voisi resurssirikkaana maana olla.

Kolme panssariajoneuvoa seisoo laajalla ja renkaidenjälkien mylläämällä harjoituskentällä. Keskimmäisen tykin suuliekki näkyy keltaisena. Ilmassa on savua tulituksesta ja räjähdyksistä.

Venäjä ja Valko-Venäjä pidentävät yhteisiä sotaharjoituksiaan – päätös romutti lännen toiveet venäläisjoukkojen vetäytymisestä

Venäjän puolustusministeriö perustelee ratkaisua tilanteen kärjistymisellä Itä-Ukrainassa.

Mies nojailee autoonsa.

Yle Ukrainassa: Valko-Venäjän rajan tuntumassa mahdollinen hyökkäys huolettaa – "Lukašenka on nykyään Putinin sylikoira"

Ukrainan pohjoisosissa ollaan pettyneitä Valko-Venäjän itsevaltiaaseen presidenttiin Aljaksandr Lukašenkaan. Monet epäilevät, että hänen avustuksellaan Venäjä voi hyökätä Ukrainaan.

Sateliittikuvaa Valko-Venäjältä.

Venäjän joukot ympäröivät Ukrainaa kolmelta suunnalta – neljä uutta satelliittikuvaa ja kartta kertovat sotavoimasta Ukrainan rajan takana

Tuoreiden satelliittikuvien perusteella Venäjä on edelleen aktiivinen Ukrainan rajan tuntumassa. Kuvien perusteella ei kuitenkaan voi päätellä, onko välitön hyökkäysuhka olemassa.

Hybridiosaamiskeskuksen verkoston johtaja: "Venäjä on jo onnistunut Valko-Venäjän suunnalla"

Hybridiosaamiskeskuksen verkoston johtaja: Amerikkalaiset ovat onnistuneet yllättämään venäläiset

Entinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri arvioi, että Valko-Venäjä on Venäjän taskussa.

Hannu Himanen

Ex-lähettiläs Himanen: Jännite voi jatkua Putinin valtakauden loppuun saakka – "Mutta niin kauan kuin keskustellaan, ei toivottavasti sodita"

Entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen näkevät, että Venäjä haluaa painostuksellaan ennen kaikkea saada Minskin sopimuksen voimaan.

Satelliittikuva johon on tehty merkintöjä.

Mitä satelliittikuvat kertovat Venäjän varustelusta ja voidaanko hyökkäys Ukrainaan vielä estää? Viisi kysymystä räjähdysherkästä tilanteesta

Suomalaisasiantuntija ei usko, että lännen keskustelut Venäjän kanssa olisivat vielä liennyttäneet kiristynyttä Ukrainan tilannetta. Satelliittikuvat näyttävät, kuinka Venäjä on siirtänyt taistelukalustoa ja joukkoja Ukrainan rajan tuntumaan jo pidemmän aikaa.

Pekka Haavisto.

Haavisto EU:n yhteisestä vastauksesta Venäjälle: Toivon, että järki voittaa ja diplomaattinen raide menee eteenpäin

EU on on luovuttanut jäsenmaiden vastauksen Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kirjeeseen, jossa hän vaati vastauksia maansa turvallisuuspoliittisiin vaatimuksiin.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen johtaja, eversti Petteri Kajanmaa ja johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista.

Jos Ukrainassa syttyy sota, vaikuttaisiko se Suomeen – näin asiantuntijat vastasivat yleisön kysymyksiin Ylen chatissa

Sotilasasiantuntija ja tutkija perkasivat lukijoiden kysymyksiä kansainvälisen politiikan jännitteistä ja Venäjän joukkojen keskityksistä Ukrainan rajan läheisyyteen.

Yle uutisten Suvi Turtiainen raportoi tunnelmista Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa 10.2.2022.

"Vaarallinen hetki Euroopan turvallisuudelle", "psykologista painostusta" – Länsi ja Ukraina tuomitsevat Venäjän ja Valko-Venäjän sotaharjoituksen

Ukraina on ilmoittanut aloittavansa vastaukseksi sotaharjoitukset lähellä Valko-Venäjän rajaa. Muutoin Valko-Venäjän ja Ukrainan raja on ollut hyvin rauhallinen, sanoo Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Sotilas seisoo harmaan panssariajoneuvon luukun sisällä päässään kuljettajan päähine. Taustalla näkyy lehdetöntä metsää.

Syttyykö Euroopassa sota? Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin Ylen chatissa juuri nyt

Miten suuri sodan uhka Euroopan yllä leijuu? Löytyykö Ukrainan kriisiin lopulta diplomaattinen ratkaisu? Asiantuntijat vastaavat Ylen chatissa yleisön kysymyksiin klo 10.30–12.30. Chattiin pääset tästä artikkelista.

Venäjän puolustusministeriö välitti kuvia yhteissotaharjoituksen loppuvalmisteluista

Venäjän ja Valko-Venäjän yhteissotaharjoitus alkaa – pitääkö siitä olla huolissaan?

Lännessä yhteisharjoitusta on pidetty mahdollisena esinäytöksenä hyökkäykselle Ukrainaan, minkä Venäjä ja Valko-Venäjä kiistävät.

Darya Dalidovich, 17, kuuluu Valko-Venäjän nuorten maajoukkueeseen, mutta häneltä on evätty kilpailuoikeus.

17-vuotias hiihtäjälahjakkuus pakeni Valko-Venäjältä – isä kertoi aiemmin perheen karusta kohtelusta Ylelle

Darya Dalidovich, 17, perheineen on paennut maastaan, kertoo Reuters. Isä Siarhei Dalidovich kertoi, että Puolaan paennut perhe pelkää vankilatuomiota kotimaassaan Valko-Venäjällä.

presidenttejä

Saksan, Ranskan ja Puolan johtajat: Yhteinen tavoitteemme on estää sota Euroopassa

Maiden johtajat keskustelevat Ukrainan tilanteesta Berliinissä tiistaina. Välittäjän roolia ottanut Macron on piakkoin yhteydessä myös Yhdysvaltain presidentin kanssa.

Lukashenka seisoo koppalakki päässään, paksulla turkiskauluksella varustetussa päällystakissa, jossa on kullaväriset olkalaatat.

Erikoinen pyyntö Valko-Venäjän johtajalta: Lukašenka toivoo Putinilta everstin arvoa

Lukašenka muistutti Venäjän presidentin luvanneen myöntää hänelle everstin arvon ja lupasi itse Vladimir Putinille vastineeksi kenraalin arvon Valko-Venäjän armeijassa.

Jono sotilasmallisia maastokuorma-autoja lumisessa maisemassa illalla.

Naton pääsihteeri: Venäjä tuo Valko-Venäjälle eniten joukkoja sitten kylmän sodan lopun

Venäjän ja Valko-Venäjän sotaharjoitukset huolettavat sotilasliitto Natoa Ukrainan jännitteiden keskellä. Venäjä puolestaan arvostelee Yhdysvaltain joukkojen sijoituksia Itä-Eurooppaan.

Kuvassa on Antti Kaikkonen, joka kuvattiin Säätytalolla Helsingissä 3. kesäkuuta 2020.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kiristyneestä turvallisuustilanteesta: Diplomatian latu on edelleen auki, Suomeen ei kohdistu suoraa uhkaa

Puolustusvoimat kertoi aiemmin tehostaneensa valmiuttaan. Kaikkosen mukaan kyse on pienestä tehostamisesta, ei suuresta muutoksesta.

Gabrielius Landsberg tervehtii Pekka Haavistoa.

Liettuan ulkoministeri Ylelle: Venäjän sotaharjoitus Valko-Venäjällä on vaarallinen, Lukašenka tehnee Putinin käskystä mitä tahansa

Venäjä on tuonut Valko-Venäjälle jo tuhansia sotilaita sotaharjoitusta varten. Pysyvät joukot heikentäisivät liettualaisministerin mukaan naapurivaltioiden turvallisuustilannetta.

Everstiluutnantti Simo Pesu Valko-Venäjän ja Venäjän suhteista

Sotilasasiantuntija pitää Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisharjoituksia poikkeuksellisina: "Ensimmäistä kertaa näin suuri joukko harjoittelee yhdessä"

Puolustusvoimien everstiluutnantti Simo Pesu ja Euroopan hybribiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith kehottavat kiinnittämään huomiota Venäjän ja Valko-Venäjän lähentyneisiin suhteisiin.

Servicemen of Russia's Eastern Military District units attend a welcoming ceremony as they arrive at unfamiliar training ranges in Belarus combining their own means of transport with travelling by train, to take part in a joint military exercise held by the Union State of Russia and Belarus and aiming to simulate repelling an external attack on its border, cutting possible supply lines for invaders as well as detecting, containing and eliminating their combat and subversive units.

Ukrainassa leijuu suursodan uhka, mutta Venäjä voi lisätä sotilaallista painetta myös näillä kolmella keinolla

Venäjä tahtoo länneltä vastaukset turvallisuuspoliittisiin vaatimuksiinsa ja voi kiristää myönnytyksiä erilaisten sotilaallisten uhkien avulla. Listasimme vipuvarsia, joihin Kreml voi tarttua.

Darya Dalidovich, 17, kuuluu Valko-Venäjän nuorten maajoukkueeseen, mutta häneltä on evätty kilpailuoikeus.

Ex-huippuhiihtäjä kieltäytyi tukemasta Lukashenkaa, kertoo tyttärelleen koituvista seurauksista – "Voi kuulostaa suomalaisten korviin käsittämättömältä"

Nuorten maajoukkuehiihtäjät Darya Dalidovich ja Sviatlana Andryiuk eivät voi kilpailla tällä hetkellä. He sanovat sen johtuvan siitä, että Valko-Venäjän urheilujohto on luokitellut heidät opposition kannattajiksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka pelasivat jääkiekkoa Pietarissa pidetyn tapaamisen jälkeen

Putin ja Lukašenka tapasivat Pietarissa – Venäjä ja Valko-Venäjä aikovat pitää yhteiset sotaharjoitukset

Sotaharjoitukset on määrä pitää Valko-Venäjällä alkuvuodesta. Lisäksi maat kertoivat lisäävänäs yhteistyötään muun muassa lentokoneiden valmistamisessa. Tapaamisen jälkeen miehet osallistuivat jääkiekko-otteluun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle