Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

VR:n toimitusjohtaja visioi junamatkailun tulevaisuutta: Luotijunalla Moskovaan, Suomen lentoja rautateille ja matkustajamäärä tuplataan

VR:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen ehdottaa lento-juna-yhteisvuoroja, jolloin junilla voitaisiin korvata lyhyitä syöttölentoja Helsinki-Vantaalle. Juniin tulisi myös lennonnumero.

VR etsii kasvua panostamalla kaluston kunnossapitoon – uusi Pieksämäelle noussut tehdas korjaa jatkossa myös naapurimaiden vetureita

VR-Yhtymä hakee liikevaihdon kasvua ja kannattavuutta satsaamalla kaluston kunnossapitoon. Jatkossa yritys pyrkii voittamaan kilpailutuksia muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Junaliikenne pysähdyksissä Seinäjoella

Junia korvataan linja-autoilla Vaasan ja Kokkolan suuntaan

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu: VR haluaa Allegrot liikkelle joulusesonkiin mennessä

VR neuvottelee parhaillaan Venäjän rautateiden ja viranomaisten kanssa, jotta Allegro-junien liikennöinti Vainikkalan kautta alkaisi joulusesonkiin mennessä.

Lähijunaliikenteessä myöhästymisiä ja peruutuksia etenkin Rantaradalla – heijastuu myös muihin vuoroihin

Eilen raideliikennettä vaivannut turvalaitevika saatiin korjattua illalla, mutta tänään aliikennettä vaivaa uusi häiriö. Osa vuoroista on pystytty ajamaan kello kymmenestä lähtien.

Lahden matkakeskuksen bussiterminaaliin esitetään uutta katosta – kustannusarvio vajaat puoli miljoonaa euroa

Muutama vuosi sitten rakennettu, kuparilla päällystetty sääsuoja ei ole ollut toimiva. Vaihtoehto olisi videoyhteys rautatieasemalta bussilaiturille.

Junissa ja HSL:n lähiliikenteessä yhä matkustajakato – VR kauppaa äkkilähtöjunia, jotka tulevat myyntiin viikkoa ennen lähtöä

Etätyön jatkuminen koronapandemian jälkeen voi vähentää pysyvästi joukkoliikenteen reittitarjontaa. VR ja HSL päättelevät älyteknologian avulla, milloin asiakkaat haluaisivat matkustaa. Osa junavuoroista tulee myyntiin vasta viikkoa ennen lähtöpäivää.

Kouvolan ja Lappeenrannan välinen häiriö korjattu, junat myöhästelevät lauantaiaamuna

Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä rataosalla oli lauantaiaamuna häiriö, joka on nyt korjattu.

Pohjanmaan rataosuuksille kuuluu hyvää: Suupohjan rata pääsemässä pois vähäliikenteisten luokasta, Haapamäen radalle valmisteilla pitkä ostoliikennesopimus

Suupohjan radan liikenne on kasvanut Teuvalle rakennetun puutavaran lastauslaiturin ansiosta. Haapamäen radalle toivotaan parempaa ostoliikennesopimusta.

Nuoret hengailevat Tesoman uudella laiturilla – VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkö: "Tämä on kuva mitä en haluaisi nähdä"

Laiturin reunalla istuskelu on kiellettyä. Juna voi yllättää, sillä se voi liikkua 50 metriä sekunnissa ja on usein hyvin äänetön. Juna ei myöskään pysähdy hetkessä: pysähtymismatka on useita satoja metrejä, jopa kilometri.

Lahti toivoo budjettiriihestä rahaa liikenteen sujuvoittamiseen

Hallitus kokoontuu ensi viikolla vuoden 2022 budjettineuvotteluihin. Päijät-Hämeen liitto ja Lahden kaupunki ovat julkaisseet toiveensa budjettiriiheen.

VR laittoi joulun ja hiihtolomien yöjunavuorojen paikat myyntiin

Myyntiin tulivat torstaina yöjunavuorot joulukuun puolivälistä aina ensi vuoden elokuulle saakka.

Haukivuoren juna-asema halutaan avata uudelleen – VR lopetti liikennöinnin vuonna 2014

Mikkelin kaupunginhallitus antoi valtion liikennesuunnitelmista lausunnon, jossa vaaditaan Haukivuoren aseman uudelleen avaamisen mahdollistamista.

Eliel Saarisen penkin tai oven voi nyt ostaa omaan kotiinsa – Huutokaupan meklari: "En usko, että enää ikinä tulee vastaavaa esineistöä myyntiin"

Launtaina Vallilan Konepajalla huutokaupataan Suomen merkittävimpiin arkkitehteihin kuuluvan Eliel Saarisen rautatieteollisuudelle suunnittelemaa esineistöä. Esineet löytyivät sattumalta rojuvuoren alta.

Mikkelin Satamalahden kehitystyössä uusi askel: Suur-Savon Osuuskauppa kaavailee toimintaa Veturitallien läheisyyteen

Tavoitteena on, että selvitykset saadaan valmiiksi suurilta osin vuoden 2021 puolella tai viimeistään 2022 alkuvuoden aikana.

Junavuorot myöhässä useita tunteja, osa vuoroista peruttu – syynä pääradan sähköratavaurio

Vika vaikuttaa maanantaina 23.8. erityisesti kaukoliikenteeseen. Osa pohjoisen kaukojunista on useita tunteja myöhässä.

Maanantaiaamun junavuoroja Oulusta peruttiin sähköratavian vuoksi – liikenne palautui ennalleen kahdeksan aikaan aamulla

Tampereen ja Parkanon välillä oleva ratajärjestelmävika saatiin kuntoon kahdeksaan mennessä. Sitä ennen maanantain aamujunavuoroja peruttiin Oulusta etelään ja myös Tampereelta pohjoisen suuntaan. Pitkään jatkunut vika aiheuttaa häiriötä liikenteeseen vielä loppupäivän ajan.

Sähköratavaurio Parkanon ja Seinäjoen välillä korjattu: junaliikenne pahasti myöhässä ja vuoroja peruttu

Vika ilmeni sunnuntaina iltapäivällä. Monet maanantaiaamun junat on peruttu, eikä VR lupaa korvauskyytejä.

Junaan on taas lähtijöitä – VR palauttaa vuoroja Joensuun ja Helsingin välille

Koulujen ja töiden alkamisen vuoksi junaliikenteen kysyntä on jälleen kasvussa. VR:n mukaan uudet vuorot pysyvät liikenteessä myös myöhemmin, mikäli matkustajia riittää.

VR lisää junavuoroja: Lappeenrannan ja Helsingin välille kaksi vuoroa lisää

Aikatauluun tulee yksi uusi vuoro kumpaankin suuntaan.

Mikko Aineen, Sakari Kestisen ja monen muun tamperelaisen odotus päättyi, kun lähijuna pysähtyi viimein Tesomalle – katso video

Väyläviraston ja Tampereen kaupungin Tesoman seisakkeen yhteishanke huipentui maanantaiaamuna sen käyttöönottoon. Yle seurasi seisakkeen avajaisia.

Retrojunaa viritellään Sortavalan ja Joensuun välille

Höyryjunalla Sortavalasta Joensuuhun on uuden venäläis-suomalaisen matkailuhankkeen tavoite. Testijunasta ja kansainvälisistä matkailijoista haaveillaan jo keväällä 2022.

Veturinkuljettajien lakko aiheutti ruuhkan VR:n asiakaspalveluun – osa on odottanut korvauksia yli kaksi kuukautta

Lakon lisäksi ruuhkaa kasvatti kesäsesonki. Asiakaspalvelussa on vielä noin 500 käsittelemätöntä yhteydenottoa. VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä lupaa, että ne hoidetaan rivakasti.

Rautatieaseman odotustilat säppiin kolmella pienellä pohjalaisasemalla

VR seurasi odotustilojen käyttöä ja totesi sen vähäiseksi. Syyskuussa sulkeutuvat Lapuan, Kauhavan ja Kannuksen asemien odotustilat.

VR lisää yöjunaliikennettä Lappiin

Vuoroja on lisätty heinäkuun lopusta lokakuun alkuun torstain ja sunnuntain välille.

Lähijunia peruttu runsaasti, syynä VR:n henkilöstön sairaus- ja kesälomat

VR:n viestinnästä kerrotaan, että sairauslomille joudutaan jäämään pienestäkin koronavirustartuntaan viittaavasta oireesta.

Tampereen Tesomalle voi jo ostaa junalippuja elokuulle – tältä näyttää uudella seisakkeella

Yli neljä miljoonaa maksavan hankkeen kustannukset menevät puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin pussista. Uusi seisake monipuolistaa joukkoliikennettä ja sen tavoite on myös vahvistaa Tesoman seutua yleisemminkin.

VR:n lomalippua hankittu toistaiseksi niukasti

VR:n uutta lomalippua on hankittu vasta joitakin satoja. Lomalippua on markkinoitu kotimaisena Interrailinä, jolla voi matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti pisimmillään yhdeksän päivän ajan.

Junamatkustajien määrät jäljessä koronaa edeltävää aikaa Itä-Suomessa, mutta piristymisen merkkejä näkyvissä

Kesäkuussa VR:n kaukojunissa kulki Itä-Suomen ja Helsingin välisillä reiteillä matkustajia jopa 35 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019. Junalla matkustamisen odotetaan piristyvän kesän kuluessa.

VR aikoo hankkia uusia yöjunia Lapin junaliikenteeseen

Uusilla hankinnoilla tultaisiin mahdollisesti korvaamaan vanhat siniset yövaunut.

Konduktöörien yt:t päättyivät Kouvolassa – työvuoro voi tulevaisuudessa alkaa Helsingistä tai Kouvolasta

Neuvottelut koskivat yhteensä 27:ää VR:n työntekijää, jotka työskentelevät Kouvolasta käsin.

Aatu-myrsky on häirinnyt Parikkalan ja Joensuun välistä junaliikennettä – sähköjä on katkeillut esimerkiksi Savitaipaleella

Myrskypuuskat osuivat keskiviikkoiltana jonkin verran myös Etelä-Karjalaan, mutta suuremmilta tuhoilta vältyttiin.

VR myy kansainvälisen maantieliikenteen haminalaiselle yritykselle – Avind: "Tähtäämme 25 prosentin vuosikasvuun"

Avind International kasvattaa varasto- ja huolintapalveluitaan Haminan satama-alueella. Yritys aikoo palkata lisää työntekijöitä sitä mukaa, kun yritys laajenee.

Juhannuksen suosituimmat junavuorot Helsingistä pohjoiseen täyttyvät hyvää vauhtia – lippuja on silti saatavilla

Juhannuksen junaliikenteen suosituimpia vuoroja ovat lähdöt Helsingistä Kajaaniin, Joensuuhun ja Ouluun – myös paluusuunnan osalta sunnuntaipäivänä. Lapin yöjunat ovat jo melko täynnä, yhdestä torstain junasta löytyy vielä autojunapaikkoja.

VR palauttaa kaukojunavuorojaan kesän ajaksi – Kouvolan kautta kulkee taas kahdeksan vuoroa enemmän

VR:n kaukoliikenne vilkastuu koko Suomessa kesän ajaksi. Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa kulkevien junien vuoroja lisätään myös. Vuorot alkavat kulkea kesäkuun lopulla.

Vika liikenteenohjausjärjestelmässä Turku-Toijala rataosalla on korjattu

Häiriösta johtuen kaksi Turku–Tampere-välin junavuoroa korvattiin linja-autolla.

Tampere–Turku-välin junat korvataan aamupäivän ajan busseilla

Syynä on rataosalla oleva liikennejärjestelmän vika. VR:n arvion mukaan vikaa korjataan.

Kiskobussi Tampereen ja Keuruun välillä vaihtuu linja-autoon – kaikki kiskobussit tarkistetaan lauantaisen tulipalon takia

Kiskobussien vuorot Tampere-Keuruu -välillä vaihtuvat noin viikon ajaksi linja-autokyytiin. Syynä on lauantaina kiskobussissa syttynyt tulipalo, jonka syytä tutkitaan. VR on varotoimenpiteenä päättänyt tarkistaa kaikki liikenteessä olevat kiskobussit.

Kaupunkikeskustan ja Kosilan alueen yhdistäminen etenee Kokkolassa – Kaupunki on ostamassa asemarakennuksen ja parkkialueen

Vuosia pohdittu Kokkolan asemanseudun kehittäminen pääsee vihdoin käytännön askeleen eteenpäin. Kokkola aikoo ostaa rautatieaseman alueelta parkkipaikan ja asemarakennuksen. Kaupat vievät eteenpäin alikulkutunnelin rakentamista raiteiden ali.

VR otti kaikki kiskobussinsa tarkastukseen Joroisten palon takia – vuorot korvataan linja-autoilla

VR tutkii kaikki 15 kiskobussiaan varotoimenpiteenä. Vuorot korvataan noin viikon ajan linja-autoilla.

Poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla – operaatio vaikutti myös junaliikenteeseen

Poliisi otti miehen kiinni murhan yrityksestä epäiltynä. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.

Maanantai 31.5.2021 (radio)

Opettajien OAJ kanteli Opetushallituksesta. Tanska auttoi ehkä USA:ta vakoilemaan Euroopassa. Ulkona ei tarvita enää 2 metrin väliä. Kesätyöpaikat lisääntyivät. VR lisää junia liikenteeseen.

Junat kulkevat taas Parkanon ja Seinäjoen välillä, vika saatiin korjattua

Ratajärjestelmävika häiritsi junien kulkua maanantaina iltapäivällä Tampereen pohjoispuolella. Junaliikennettä korvattiin busseilla Parkanon ja Seinäjoen välillä. Vian korjaus kesti runsaat kaksi tuntia.

Yksi kuoli junan ja pakettiauton törmäyksessä Loimaalla

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan juna liikkui onnettomuuden jälkeen auto keulallaan ainakin 300-400 metriä tasoristeyksen ohitse ja pysähtyi lopulta peltoalueelle.

Lukuisat ratatyöt vaikuttavat kesän junaliikenteeseen, mutta VR odottaa vilkasta lomakautta – "Lappi ja luonto varmasti vetävät"

Ratatöiden vaikutukset näkyvät kauko- ja lähijunaliikenteessä. VR odottaa pandemian hyydyttämän matkustajaliikenteen piristyvän kesää kohti kotimaan matkailun vetovoimalla.

VR: Junaliikenne palaamassa normaaliksi – lauantaina peruttiin noin 40 matkustajavuoroa

Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyi perjantaina veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi.

Lauantailta peruttu vielä 40 matkustajajunaa ja joitakin tavarajunia mielenilmauksen seurauksena

Pääosin junat kulkivat normaalisti jo tämän päivän aamuliikenteessä. Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyi perjantaina veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi. 

VR:n ja veturikuskien välillä on hiertänyt pitkään, mutta vasta nyt "kuppi meni ylitse" – tästä on kyse junat pysäyttäneessä kiistassa

Junaliikenne seisoo tänään veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi. Taustalla on jo pidempään kytenyt erimielisyys henkilöstön kohtelusta yhtiössä. Osapuolet kertovat, mistä kiistassa on heidän näkökulmastaan kyse.

Huuhkajien kannattajat eivät pääse junalla Pietarin EM-peleihin

Vainikkalan raja-asema on toistaiseksi suljettu henkilöjunaliikenteeltä.

VR ei avaa henkilöjunaliikennettä Venäjälle jalkapallon EM-kisoihin

Vainikkalan raja-asema pysyy toistaiseksi kiinni henkilöjunaliikenteeltä, joten Allegro-junilla ei ajeta Pietariin kesäkuun jalkapallon EM-kisojen aikana. VR valmistautuu kuitenkin kuljettamaan Suomen jalkapallomaajoukkueen Pietariin yksityisellä junavuorolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle