Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Runoilija Lassi Nummi

Lähetyssaarnaajan poika eksyi runoon – Lassi Nummi

Henkilökuvassa suomalaisen runouden maisema-arkkitehti.

kollaasi

Hiiri Seppo Nummen kirjallisessa piirissä – pianisti Meri Louhos muistelee

Taiteilijaelämää Helsingissä 1940-luvun lopulla.

Aulis Sallinen

Aulis Sallinen: "Oopperan säveltäminen on parin vuoden vankilatuomio"

Olavinlinnan historiasta kertovan teoksen teksti odotti Aulis Sallisen kirjahyllyssä 40 vuotta. Nyt Linna vedessä kantaesitetään Savonlinnan oopperajuhlilla.

Kirjoja Kööpenhaminasta

Kööpenhamina Andersenista Høegiin

Kertomuksia Kööpenhaminasta.

Lassi Nummi.

Kirjailija Lassi Nummi on kuollut

Kuopiossakin vaikuttanut kirjailija Lassi Nummi on kuollut. Nummi oli kuollessaan 83-vuotias. Hän kuoli tiistaina Haartmanin sairaalassa Helsingissä.

Lassi Nummi.

Lassi Nummi on kuollut

Suomalaisen kirjallisuuden keskeisiin vaikuttajiin kuulunut kirjailija Lassi Nummi on kuollut. Nummi oli kuollessaan 83-vuotias.

Kirjailijaliitto palkitsi lyyrikko Lassi Nummen elämäntyöstään

Suomen Kirjailijaliitto on myöntänyt merkittävästä elämäntyöstä myönnettävän tunnustuspalkintonsa kirjailija, taiteilijaprofessori Lassi Nummelle. 10 000 euron palkinto jaettiin Turun Kirjamessuilla sunnuntaina.

Runoilija Lassi Nummi 80 vuotta - modernistin merkkipäivää juhlitaan tanssiteoksella

Suomalaisen modernismin keskeinen lyyrikko Lassi Nummi täyttää 80 vuotta torstaina. Kolmisenkymmentä teosta julkaissut Nummi aloitti kaunokirjallisen tuotantonsa vuonna 1949. Nummen runojen aiheet ovat vaihdelleet idän kulttuurista antiikkiin, kristinuskoon ja Suomen historiaan.

Kuopioon kirjallisuusseura Lassi Nummen kunniaksi

Kuopiossa tehdään tänään kulttuurihistoriaa, kun runoilija Lassi Nummi saa oman nimikkoseuransa.

Kirjailija Lassi Nummelle oma nimikkoseura

Kirjailija Lassi Nummi on saanut oman nimikkoseuran. Seura perustetaan kirjailijan koulukaupungissa Kuopiossa. Perustamista juhlitaan Lassi Nummi - ajankohtainen modernisti -juhlaseminaarilla, jonka järjestävät valtakunnallinen kirjallisuusyhdistys Suomen sana ry ja Kuopion kaupunginkirjasto.

Lassi Nummi on Kajaanin Runoviikon Suven runoilija 2008

Lassi Nummi on valittu Kajaanin Runoviikon tämänvuotiseksi Suven runoilijaksi. Lokakuussa 80 vuotta täyttävällä lyyrikolla on ollut keskeinen asema suomalaisen modernismin kehityksessä.

SKS:n Kivi-palkinto Lassi Nummelle

Kirjailija Lassi Nummi on saanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Aleksis Kiven rahaston palkinnon. 15 000 euron suuruinen tunnustus myönnetään suomalaiselle kirjailijalle elämäntyöstä.