Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Samu Torsti on Suomen kärkilaskijoita alppihiihdossa.

Alppihiihto ja freestyle palaamassa Hiihtoliittoon mahdollisesti jo keväällä – SSF:n pomo myöntää: ”Negatiivista pääomaa noin 300 000 euroa”

Hiihtoliitto ry ja Ski Sport Finland ry selvittävät mahdollisuutta palata saman katon alle sitten vuonna 2008 tapahtuneen eriytymisen.

Venäläinen sprinttihiihtäjä Gleb Retivyh (edessä) oli vauhdissa Lahden maailmancupissa keväällä 2022.

Kolmen vuoden vatuloinnista tuli miljoonien lasku – hiihdon fluorikielto ei ole edes voimassa, mutta se on maksanut Suomellekin jo satojatuhansia

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksen jäsen myöntää, että liitto voi joutua ottamaan vuosien aikalisän fluorivoiteiden kieltosaagassa.

Ebba Andersson

Ruka Nordic saa kehuja kansainväliseltä hiihtoliitolta

Muun muassa terveystoiminta Rukalla herättää myönteistä huomiota. Kisajärjestäjät arvelevat, että yleisöä kävi viikonloppuna Rukalla lähes ennätysmäärä.

Tuuli Raunio laittaa suksiaan pakettiin.

Vuokatissa treenaavassa Milano Cortina -ryhmässä on tulevaisuuden huippuhiihtäjiä: nuoret lupaukset tarvitsevat nivelvaiheessa tukea

Valmentaja Esko Paavola pitää tärkeänä, että juuri kriittisessä iässä olevilla urheilijoilla on oma harjoitteluryhmänsä. llman tukea lahjakkuus voi jäädä hyödyntämättä.

Lahden mäkimontussa pyrytti 25.2.2022.

Kempower aloittaa yhteistyön Suomen mäkihypyn maajoukkueiden kanssa

Lahtelainen Kempower solmi nelivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen Hiihtoliiton kanssa. Kasvuyritys kantaa huolta tulevaisuuden talvista. Kasvuyrityksen logo näkyy vastedes mäkihyppääjien vaatetuksessa.

Joni Mäki Lahdessa Salpausselän kisoissa sprintin karsinnassa.

Hiihtoliitto nostamassa dopingsakkoa 500 000 euroon – Vuokatissa asuva Joni Mäki pitää ajatusta kohtuuttomana

Mäki pohtii inhimillisen virheen mahdollisuutta. Sopimuksessa ei ole eritelty sitä, millaisesta rikkomuksesta sakkoa tulee lopulta maksaa.

Maajoukkuehiihtäjät Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen viestin vaihtopaikalla.

Hiihtoliiton ehdotus 500 000 euron dopingsakosta hämmästytti – maajoukkuehiihtäjät toivoivat inhimillisyyttä: ”Tuntuu kohtuuttomalta”

Hiihtoliiton raju keskustelunavaus urheilijasopimuksen sopimussakon korottamisesta herätti keskustelua. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila on huolissaan rikemääritelmän epäselvyydestä.

Iivo Niskanen tuulettaa 15 kilometrin olympiakultaa.

FIS muutti suunnitelmiaan: hiihdon MM-kisat eivät piipahda Italiassa – katso Planican kisojen koko ohjelma

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS luopui ajatuksestaan hiihdättää MM-kisojen pitkät matkat Italiasta Sloveniaan. Samalla se julkaisi MM-kisojen koko ohjelman.

Venäjän maastohiihtomaajoukkueen jäseniä Oslossa talvella 2022.

Venäläisten saapuminen huipputärkeisiin kokouksiin aiheutti "kaaoksen", norjalaiset häipyivät – Suomen hiihtopomo selittää, miksi ei harkitse samaa

Sveitsin Zürichissä on käynnissä Kansainvälisen hiihtoliiton tärkeitä kokouksia. Useat norjalaiset poistuivat paikalta. Suomi ei boikotoi kokouksia, mutta vaatii, että venäläiset ja valkovenäläiset eivät jatkossa olisi paikalla.

Aleksandr Bolshunov Lahden maailmancupissa 26.2.2022.

Hiihtoliitto tyrmää FIS-pomon lausunnot venäläisten paluusta kisoihin – pääsponsori uhkaa lopettaa yhteistyön

Kansainvälisen hiihtoliiton pääsihteerin Michel Vionin Venäjä-lausunnot kuohuttavat. Vionin mukaan venäläiset ja valkovenäläiset saattavat palata kisaladuille vielä tulevan talven aikana.

Arttu Pohjola hyppää Hinzenbachin kesä-GP:ssä.

Hiihtoliitto turhautui nihkeisiin suomalaisyrityksiin ja hankki yhteistyökumppanit Keski-Euroopasta: "Muuttaa kertaheitolla mäkihypyn resurssipuolta"

Hiihtoliitto on satsannut mäkihyppyyn palkkaamalla uusia valmentajia ja hankkimalla Mika Kojonkosken lajijohtajaksi, joten uudet sponsorit tulevat tarpeeseen.

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola Ounasvaaralla kesäleirillä.

Useita Suomen mäkikeskuksia uhkasi täydellinen rapistuminen – Ounasvaaran talviurheilukeskus halutaan nostaa entiseen loistoonsa

Eri puolilla Suomea on kunnostettu ja rakennettu viime vuosina nopeassa tahdissa junioreille pieniä hyppyrimäkiä, mutta useat suuremmat mäet uhkaavat rapistua ja vaativat uudistuksia.

Ari Luusua hiihtokilpailun maalissa.

Luusuan käry oli ikävä uutinen Hiihtoliitolle – "Toivottavasti yhteistyökumppanit eivät näe tätä isompana asiana kuin tämä on"

Hiihdon dopingtapaukset palauttavat herkästi suomalaisten mieliin Lahden vuoden 2001 tapahtumat. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen toivoo, että Ari Luusuan dopingkäry ei vaikuta suomalaisen hiihdon maineeseen.

Hiihtäjiä on Niihaman ulkoilumajalla ruuhkaksi asti.

Tampere on vuoden hiihtokaupunki – hiihtoliiton ensimmäistä kertaa jakama palkinto tuli hyvistä olosuhteista ja aktiivisesta seuratoiminnasta

Tampereella on voinut aloittaa hiihtämisen ensilumen laduilla ja jatkaa harrastusta pitkälle kevääseen. Tänä talvena myös kaupungin keskustassa, Ratinan stadionilla, pääsi hiihtämään.

Aleksander Bolshunov Lahden laduilla

Venäläiset hiihtäjät ovat matkalla Norjaan, vaikka kisajärjestäjät eivät halua venäläisiä Holmenkollenille maailmancupin kilpailuun

Nähdäänkö venäläishiihtäjiä Norjan maailmancupeissa? Norjan liitto vastustaa, mutta vain Kansainvälinen hiihtoliitto voi tehdä päätöksen.

Aleksandr Bolshunov hiihtää suomalaiskatsojan ohi Lahdessa.

Norjan hiihtoliitto ei halua venäläisurheilijoita maansa kisoihin – Suomen hiihtopomon mukaan yksittäinen liitto ei voi sulkea venäläisiä pois

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmen mukaan kansallisilla hiihtoliitoilla ei ole päätösvaltaa sulkea minkään maan urheilijoita FIS:n alaisista kilpailuista, kuten maailmancupista.

Joni Mäki hiihtää Pekingin olympialaisten sprintin alkuerissä.

Suomi ei lähetä urheilijoita hiihtolajien maailmancup-kisoihin Venäjälle loppukauden aikana

On yhä mahdollista, että ainakaan maastohiihdon maailmancupin finaaliviikonloppua ei hiihdetä Venäjällä. Suomalaisia ei niissä nähdä, jos kisat eivät siirry.

Skidskyttar vid vallen.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto rankaisi ensimmäistä kertaa fluorivoiteista – kulisseissa kuohuttanut totaalikielto halutaan voimaan kaikissa hiihtolajeissa ensi kaudella

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto on jakanut ensimmäiset rangaistuksensa Moldovan ja Liettuan hiihtoliitoille kiellettyjen fluorivoiteiden hallussapidosta. Liitto kuvaa antamiaan sakkoja "muutamien tuhansien" eurojen arvoisiksi.

Kvinna ler.

Hiihtäjien viimeinen näyttöpaikka Pekingiin on peruttu, päävalmentaja Pasanen toivoo korvaavaa kilpailua – FIS-pomo Ulvang: "Hyvin epätodennäköistä"

Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup-kilpailu Slovenian Planicassa on peruttu. FIS kertoi etsivänsä korvaavaa kilpailupaikkaa, mutta FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtaja Vegard Ulvang sanoo, että se on epätodennäköistä.

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Satojen tuhansien eurojen menetykset, joista kärsii koko hiihtourheilu – oletko tullut ajatelleeksi, mitä tapahtuu, jos Suomen mäkihyppyä ei saada pelastettua?

Suomalaisten heikot otteet mäkihypyssä uhkaavat heijastua lähivuosina Hiihtoliiton tulovirtoihin. Siinä tapauksessa mäkihypyn ongelmista tulisi koko kotimaisen hiihtourheilun päänvaiva.

Mäkihyppääjä Lahden suurmäessä

Salpausselän kisat saamassa ylimääräisen kilpailutapahtuman, josta Hiihtoliitto nettoaa kymmenien tuhansien eurojen korvauksen – "Ennenaikainen joululahja"

Helmikuussa Lahdessa järjestettävä pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin viikonloppu on täydentymässä yhdellä mäkikisalla.

Tältä näyttää Pekingin olympialaisten kisapaikoilla

Hiihtoliiton tutkija tyrmää kauhuskenaariot Pekingin hiekkamyrskyistä – tältä kisapaikoilla näyttää kaksi kuukautta ennen olympialaisia

Suomen hiihtoliiton ryhmä on parhaillaan Pekingissä selvittelemässä talviolympialaisten olosuhteita ja kilpailupaikkoja.

Martin Norrgård, huoltopäällikkö. PLK

Suomen maajoukkuehiihtäjät hiiltyivät entisen huoltopäällikön toiminnasta ja lausunnoista – "Alkoi tulvia viestejä, mitä tämä oikein on?"

Yle Urheilun haastattelemat hiihtäjät kertovat, että keväällä pestinsä jättäneen entisen huoltopäällikön Martin Norrgårdin jälkiä perataan edelleen. Hiihtäjien mukaan kymmeniä suksia on yhä kateissa. Norrgård kiistää väitteet.

Anne Kyllönen hamuaa takaisin A-maajoukkueeseen.

Moni oli valmis kirjoittamaan A-maajoukkueesta pudotetun Anne Kyllösen ulos olympiavalinnoista – sitten Kyllönen sai puhelun, joka muutti kaiken

Anne Kyllönen pyrkii Pekingin olympialaisiin Hiihtoliiton B-maajoukkueesta. Apuna taistelussa kisapaikasta on hiihtotalli, johon Kyllönen sai kutsun A-maajoukkueesta putoamisen jälkeen.

Markus Vuorela

Maajoukkuehiihtäjä Markus Vuorelan nilkka murtui harjoitusleirillä – "Nilkka taittui ylitse ja kuului napsahdus"

Markus Vuorela aloittaa korvaavan harjoittelun vielä tällä viikolla.

Hiihtomaajoukkue vuonna 2014 ladulla.

Hiihtoliitolle satojen tuhansien voitollinen tilinpäätös – Tulevan kauden budjetti noin 10 miljoonaa

Liittovaltuusto hyväksyi Hiihtoliiton 400 000 euron voitollisen tilinpäätöksen.

Vaivoin lumen peittämä freestylerinne Zhangjiakoussa.

Pekingin olosuhteet huolestuttavat Roger Talermoa: "En olisi vienyt tässä ajassa talvikisoja sinne"

Olympiakomitean entinen puheenjohtaja on huolissaan sekä lumen että ulkomaisten katsojien puutteesta Pekingin olympialaisissa. Talvikisojen alkuun on alle neljä kuukautta.

Hiihtäjiä Val di Fiemmen maailmancupissa.

Kansainvälisten hiihtopäättäjien linjaus yllätti suomalaispomon – uhkana jopa 400 000 euron kustannus, johon ei enää heru viime vuoden kaltaista apua

Suomen hiihtoliiton viime kauden tilinpäätöksen tulos painui koronatukitoimien ansiosta plusmerkkiseksi. Uudet haasteet ovat kuitenkin ovella.

Yhdistetyn urheilija hyppää mäkeä.

Petter Kukkonen pitää yhdistetyn pukukontrollia yhä läpimätänä – uusi Suomen edustaja väläyttää taloudellisia sanktioita huijaaville urheilijoille

Yhdistetyn pukukohu lainehti vahvana koko viime kauden. Kohun herättänyt päävalmentaja Petter Kukkonen uskoo, että muutosta on tapahtumassa, mutta hitaasti.

Martin Norrgård i ett vårgrönt Vörå på skidcentret

Uudenkaarlepyyn johtoon valittiin Martin Norrgård – aloittaa ensi keväänä, kun pesti Ruotsin Hiihtoliitossa päättyy

Sundomissa syntynyt Martin Norrgård on toiminut RKP:n piirin puheenjohtajana ennen Ruotsin Hiihtoliittoa. Hän sai äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä.

Ilkka Herola på fågeljakt i Puolanka hösten 2020.

Ilkka Herolalle kesä-gp:n kokonaisvoitto – nyt yhdistetyn kärkimies pyrkii säästämään kuntohuipun talveen: "Olympiamitali on tavoitteena"

Herola otti päätöskisan kakkossijan ohella kesä-gp:stä kaksi voittoa ja kaksi kolmossijaa. Eero Hirvonen oli sunnuntain kisassa kuudes, Mäkiaho, Mutru ja Reponen sijoituksiltaan 20:n sisällä.

Osuuskauppa Suur-Savon edesmenneen toimitusjohtaja Heikki Hämäläisen muistolle suruliputus kauppakeskus Stellan katolla 9.8.2021.

Osuuskauppa Suur-Savo järjesteli johtoaan uusiksi Heikki Hämäläisen poismenon vuoksi

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen menehtyi yllättäen sairauskohtaukseen lauantaina kotonaan Mikkelissä.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen

Kova osuuskauppa- ja hiihtomies on poissa – Heikki Hämäläinen kuoli 55-vuotiaana

Eteläsavolaisen Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja ja Hiihtoliiton valtuuston puheenjohtaja Heikki Hämäläinen menehtyi lauantaina kotonaan.

Puijon hyppyrimäet kesällä.

Kuopiossa hypätään ensi viikolla kansainvälisiä mäkikisoja

Puijolla hypätään kahdeksan kansainvälistä mäkihyppykilpailua. Kilpailujen virallisena järjestäjänä toimii Kiinan Hiihtoliitto ja käytännön järjestelyistä vastaa Puijon Hiihtoseura. Hyppääjiä saapuu 16 eri maasta.

Salibandy kuvitus

Korona-avustus myönnettiin 295 urheiluseuralle – avustuksen suuruus vaihtelee 2000 ja 30 000 euron välillä

Urheiluseuroille myönnettiin korona-avustuksina lähes 3,7 miljoonalla eurolla. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 424.

Michel Vion.

Kansainvälinen hiihtoliitto sai uuden pääsihteerin Sarah Lewisin tilalle

FIS kertoi tiistaina nimittäneensä pääsihteeriksi ranskalaisen Michel Vionin.

Pertti Kojo, Pentti Kojo ja Reijo Nurminen Salapausselän kisoissa 29.2.2020.

FIS:n hallituksen jäsen kisapaikkakuntien harventamisesta: Salpausselän kisoilla tulee olla paikka kalenterissa joka vuosi

Kansainvälisen hiihtoliiton aloite kisakalenterin uudistuksesta ja lentomatkailun vähentämisestä on aiheuttanut huolta Lahdessa. Salpausselän kisoja on järjestetty pian sadan vuoden ajan.

Lahden hyppyrimäet iltavalaistuksessa

HS: Kansainvälinen hiihtoliitto harkitsee kisapaikkakuntien harventamista – Salpausselän kisat olisivat vain joka toinen vuosi

Salpausselän kisoja järjestävän yhtiön hallituksen puheenjohtaja ihmettelee perusteluja, joita ovat muun muassa lentämisen vähentäminen. Hän arvioi, että kisatapahtuman järjestäminen vain joka toinen vuosi olisi "taloudellisesti aika mahdotonta".

VM i Seefeld 2019, herrlopp.

FIS teki odotetun päätöksen: fluorikieltoa siirretään jälleen

Kansainvälisen hiihtoliitto haluaa fluorivoidekiellon, mutta se ei ole pystynyt kehittämään luotettavaa testilaitetta. Koska testilaitetta ei ole, ei fluorivoidekieltoa voida ottaa käyttöön ensi kaudella.

Antti Aalto

Suomen miesten mäkimaajoukkueessa vain kolme hyppääjää – Niittykoski uutena yhdistetyn maajoukkueeseen

Yhdistetyn miesten maajoukkueeseen nimettiin seitsemän urheilijaa ensi kaudelle. Miesten mäkimaajoukkue tiivistyy kolmeen urheilijaan tulevalle kaudelle. Naisten puolella maajoukkueessa harjoittelee neljä urheilijaa.

Liikunta jalkapallo yleinen yleiskuva anonyymi lasten harrastukset

Matti Heikkinen ei näe urheilun kutistuvassa rahapotissa mitään uutta: "Haluammeko tosissamme arvokisamitaleja?"

Urheiluväki ei halua asettaa liikuntaa ja huippu-urheilua vastakkain, kun rahapotti hupenee miljoonilla euroilla. Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ja SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ovat yhtä mieltä siitä, että julkisia varoja tulisi antaa urheilulle merkittävästi enemmän.

ragnhild haga

Olympiavoittaja ei mahtunut Norjan hiihtomaajoukkueeseen – kummasteli valmennusjohdon perusteluja

Ragnhild Haga ei mahtunut mukaan Norjan maastohiihtomaajoukkueeseen tulevalle olympiakaudelle. Norja julkistaa ensi kauden joukkueensa tiistaina.

Falun WC

Falun ainoa hakija vuoden 2027 MM-hiihdoille

Ruotsin hiihtoliitto lähetti isännyyshakemuksensa viime tingassa aiemmin viikolla.

Petter Kukkonen uskoo, että mäkihypyn uusi suomalainen varustekontrolleri käynnistää toivotun muutoksen – Mika Jukkara haluaa ottaa kaikki keinot käyttöön: "Nyt on kurinpalautuksen paikka"

Mika Jukkara valittiin Kansainvälisen hiihtoliiton mäkihypyn varustekontrolleriksi. Lahtelainen haluaa olla varustekehityksessä mukana, mutta sääntöjä ja rajoja ei enää saisi venyttää.

Ingebrigtsen

Norja on poistamassa keinotekoiset vuoristo-olosuhteet kieltävän sääntönsä – mestarijuoksijoiden valmentaja kritisoi maan hiihtoliittoa: "Ääriesimerkki kaksinaismoralismista"

Norjan urheilun kattojärjestö NIF päättää 18 vuotta voimassa olleen alppimajakiellon poistamisesta toukokuussa. Norjan hiihtoliitto haluaisi, että keinotekoiset vuoristo-olosuhteet kiellettäisiin jatkossakin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle