Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin käräjäoikeus 8. joulukuuta.

Koulupojan Kulosaaressa kaapannut mies tuomittiin vankeuteen – pakotti pojan aseella uhaten autoonsa ja lähetti isälle kiristysviestin

54-vuotias mies sitoi kaapatun pojan nippusiteillä puuhun metsässä Sipoossa, mutta tämä onnistui pakenemaan sieppaajaltaan.

Koulureppuja laatikossa.

Millainen on hyvä koulureppu? Ainakin kestävä ja mukava käyttää, tietävät reppujen suurkuluttajat

Yksi tärkein koululaisen varusteista on reppu. Sen ei kuitenkaan tarvitse aina olla uusi.

Sipoon Teatterin eli Etelä-Sipoon Nuorisoseuran näyttelijä Rune Lindqvist rooliasussaan Reijo Honkosen kesäteatterinäytelmässä Mummonmökki.

Rune “Ruide” Lindqvist ajaa päivällä rekkaa ja naurattaa illalla näyttämöllä – kesäteatteri tavoittelee jälleen miljoonayleisöä

Kotimainen kesäteatteri-instituutio tekee tänä vuonna näyttävän paluun. Ensi-iltoja on lähes yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa.

Vastikään valmistunut Fiskträskin keittokatos ja taukopaikka Sipoonkorvessa.

Sipoonkorven kansallispuisto sai uuden keittokatoksen sekä lisää leiri- ja parkkipaikkoja

Kesän aikana Sipoonkorpeen pääsee pääkaupunkiseudulta helposti julkisilla liikennevälineillä.

Puutiainen

Puutiaisaivotulehdusten määrä lähes kaksinkertaistui HUS-alueella viime vuonna

Lääkeyritys Pfizerin mukaan tilanne noudattelee koko maan trendiä, sillä TBE:n tapausmäärissä on tehty ennätys jo kahtena vuotena peräkkäin.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Kesän lähestyminen pitää poliisin kiireisenä: kortittomat kaaharit, ryöstöt ja pahoinpitelyt työllistäneet Itä-Uudenmaan poliisia

Ryöstöjä oli viime viikolla lähes puolet enemmän kuin edellisviikolla. Myös yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten määrä kasvoi, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Uutta tietoa 9-vuotiaan kaappausyrityksestä: poika jätettiin metsään sidottuna, mutta hän hankki apua – Poliisi: "Poikkeuksellista rohkeutta"

54-vuotias epäilty on poliisin hallussa vangittuna. Vangittu on poliisille entuudesta tuttu. Poika oli ennakkoon valittu.

Kolme sähkötupakkalaitetta pöydällä.

Vaarallinen ilmiö: alakoululaiset käyttävät sähkötupakkaa – karkin tuoksu houkuttaa lapsia, eivätkä vanhemmat huomaa

Sähkötupakassa käytettäviä makuja tilataan tai tuodaan ulkomailta, koska Suomessa ne ovat kiellettyjä. Kuraattorin mukaan lapset kertovat, että sähkötupakan käytöstä saa helpotusta ahdistukseen.

Läheltä

Sipoossa rakennuspalo – kaksi ihmistä viety sairaalaan

Puoli kymmenen aikaan illalla palon syttymissyystä tai muista yksityiskohdista ei ollut enempää tietoa.

lapsi leikkii hiekkalaatikolla

Sipoon varhaiskasvatuspalveluita joudutaan paikoin supistamaan henkilöstöpulan vuoksi

Ääritapauksissa voidaan joutua sulkemaan yksittäisiä ryhmiä ja yhdistämään ryhmiä, kunta kertoo.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus.

Mies kuoli laukaukseen yksityisasunnossa Sipoossa – ex-puolison mukaan tapaus oli itsemurha, naiselle taposta lähes kymmenen vuotta vankeutta

Oikeuden mukaan asiassa on riittävällä varmuudella osoitettu, että syytetyn on täytynyt ampua uhria. Oikeus piti itsemurhan mahdollisuutta erittäin epätodennäköisenä.

Nuorisoa.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii nuorten rikokset keskitetysti omassa tutkimusryhmässään – tavoitteena saada rikoskierre heti poikki

Poliisin apuna ovat sosiaaliviranomaiset, lastensuojelu, syyttäjä ja muut sidosryhmät.

Sateenkaari kuvattuna Sipoonlahden koulun yläpuolella.

Sipoon kouluissa ja varhaiskasvatuksessa poikkeusjärjestelyitä koronaviruksesta johtuvan henkilöstöpulan vuoksi

Yksittäisissä kouluissa ja päiväkodeissa jopa melkein puolet työntekijöistä on voinut olla yhtä aikaa pois töistä sairastumisen tai altistumisen takia.

Näytteenottaja ottaa koronatestiä drive-in pisteellä.

Viranomaisten asettamasta koronaeristyksestä luovutaan kokonaan useissa HUS-alueen kunnissa

Kunnat katsovat, että perustetta laajamittaisille eristyspäätöksille ei enää ole. Tartunnan saaneen tulisi silti pysytellä kotona ja ilmoittaa tartunnastaan sille altistuneille henkilöille.

Ojaan suistunut linja-auto kyljellään.

Linja-auto kaatui kyljelleen Sipoossa – yksi matkustajana ollut koululainen loukkaantui

Onnettomuus tapahtui aamulla vähän ennen puolta kymmentä Sipoon Paippistentiellä Itä-Uudellamaalla. Autossa matkustajana olleista koululaisista yksi loukkaantui ja hänet on kuljetettu hoitoon.

Nostokuva

Ylen kysely: Puolet vastaajista aikoo varmasti äänestää aluevaaleissa – vaalitutkija arvelee taktisen äänestämisen lisääntyvän

Ylen aluevaalikysely ei povaa aluevaaleille järin korkeaa äänestysaktiivisuutta. Vaalitutkijan mukaan kyselyissä äänestysinto näyttäytyy yleensä todellista suurempana.

Postinajakaja jakomatkalla polkupyörällä.

Tuhansia joulukortteja jäi jakamatta pääkaupunkiseudulla, kun lajittelukone hajosi ja 200 postinjakajaa puuttui

Joulupostin jakeluongelmia on ollut muun muassa Helsingin kantakaupungissa ja Espoossa.

Isänpäivän arkistomakupalat

80-luvulla yli kilometrin pituisella isänpäiväleivoksella lyötiin ruotsalaiset Guinnessin ennätysten kirjasta – näin isänpäivää on vietetty eri vuosikymmeninä

Arkistojen makupaloista koottu video kertoo, miten isänpäivää on juhlittu televisiossa 1970–1990-luvuilla.

Mies ja kolme poikalasta ostoskeskuksen ravintolassa syömässä.

"Välillä 9- riittää isyydessäkin", sanoo Vuoden isäksi valittu Marko Oikarainen

Vuoden isä -palkinnon saavat tänä vuonna sipoolainen Dan Wickholm, helsinkiläinen Sergei Silkin sekä kouvolalainen Marko Oikarainen. Palkitut ovat tehneet työtä monikulttuuristen lasten harrastuskerhossa, monikkoperheiden yhdistyksessä sekä puolison omaishoidossa.

En grå och en tegelröd skolbyggnad.

Sipoossa poikkeuksellisen laaja koronavirusrypäs isossa yhteiskoulussa – Sipoonlahden oppilaita siirretty etäopetukseen

Sipoon sosiaali- ja terveystoimen mukaan on mahdollista, että tartuntoja löytyy lisää. Epidemia ei ole ohi, muistuttaa sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Tuija Riekkinen muutti Järvenpäähän syyskuun lopussa. Samaan ratkaisuun on tammi-syyskuun aikana päätynyt myös 626 muuta helsinkiläistä. 20-vuotiaalla Taavilla on kaksi omistajaa, jotka vuorottelevat sen hoidossa.

Tuija Riekkinen muutti pois Helsingistä suomenhevosensa luo – ja hän on vain yksi esimerkki muuttoliikkeestä, joka on kääntynyt päälaelleen

Helsinki on menettänyt alkuvuoden aikana eniten asukkaita Espoon ja Vantaan lisäksi Tampereelle, Turkuun ja Jyväskylään. Uudellamaalla helsinkiläisiä houkuttelevat erityisesti Järvenpää, Porvoo, Sipoo ja Kirkkonummi.

Anne Holländer, Siuntio

Onko lääkäri tuttu ja lähellä myös jatkossa? Siuntiossa pelätään, että pian nämä arjen palaset ovat toisin

Sote-palveluiden sijainti on tärkein asia, joihin uudet aluevaltuutetut voivat oikeasti vaikuttaa, sanoo Siuntion kunnanjohtaja.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.25.3.2021.

Joukkoliikenne kallistuu taas pääkaupunkiseudulla – miksi hintoja korotettiin lyhimmillä matkoilla ja neljä muuta kysymystä HSL:n puheenjohtajalle

Helsingin seudun joukkoliikenteen kausilippujen hinnat nousevat lyhimmillä matkoilla vuodenvaihteessa. HSL:n mukaan hinnankorotuksille ei koronan kurittamassa taloustilanteessa ole juuri vaihtoehtoja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Mies löytyi kuolleena merestä Sipoosta

Mies oli lähtenyt merelle kumiveneellä.

Kokkolan poliisitalo.

Two killed, three seriously injured in Kokkola, Sipoo crashes

A van carrying six people slid off a road on the west coast, killing one person. Police do not believe that alcohol was involved.

Poliisin hälytysvalo

Nainen haavoittui luodista Sipoossa sunnuntaina – ampujasta ei toistaiseksi ole tietoa

Ampuminen tapahtui ulkona, mutta tarkempia tietoja paikasta ei kerrota. Poliisi selvittää, oliko kyse tahallisesta ampumisesta vai tapaturmasta.

 Kasvomaskia käyttävä 3B-luokan luokanopetttaja Päivi Tihinen vastassa koululaisia Kirstin koulun pihalla Suvelassa Espoossa

Leviämisvaiheeseen siirtynyt Sipoo kertoo rajusta käänteestä koronatartunnoissa ja suosittelee kasvomaskien käyttöä perusopetuksessa 3. luokalta lähtien

"Nyt on syytä varovaisuuteen!" otsikoi Sipoo tiedotteessaan, jonka mukaan tartuntatapauksia on tullut kahdessa viikossa yli 40 ja ilmaantuvusluku on nyt yli 200.

Tähdenlento

Tähdenlennot valtasivat Suomen taivaankannen – katso upeat kuvat

Eteläisessä Suomessä päästiin torstain ja perjantain välisenä yönä todistamaan poikkeuksellisen hienoa tähdenlentoyötä. Tähdenlentojen kuvaaminen vaatii taitoa ja sinnikkyyttä, mutta yleisömme onnistuivat siinä erinomaisesti. Vai mitä olet mieltä näistä otoksista?

mies seisoo laiturilla aurinkolasit päässä

Haminassa kokeillaan uutta palvelua, jolla voi saada kyydin saariin ilman omaa venettä

Venekyydin voisi sovelluksella tilata valitsemilleen saarille itse valittuun ajankohtaan. Tällä hetkellä sovellusta toteuttava yritys etsii sopivia kapteeneja.

Liike Nytin kolme uutta edustajaa Helsingin valtuustossa Joel Harkimo, Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner vaalivalvojaisissa.

Hjallis Harkimo lähtee maakuntakierrokselle, yllättyi Liike Nytin tuloksesta: "En olisi ikinä uskonut, että saadaan noin paljon valtuutettuja"

Ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin osallistunut Liike Nyt keräsi 49 valtuustopaikkaa 21 kunnassa. Puoluejohdon mukaan katse on jo vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Sipoo: Valtuustopaikat
RKP: 14 paikkaa
Kokoomus: 13 paikkaa
Perussuomalaiset: 5 paikkaa
Vihreät: 4 paikkaa
SDP: 3 paikkaa
Liike Nyt: 3 paikkaa
Keskusta: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 0 paikkaa

RKP ja kokoomus jatkavat Sipoon suurimpina puolueina – Liike Nytin kannatus nousi eniten

Sipoossa perussuomalaiset ja Liike Nyt nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. RKP oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Uimari uimastadionilla altaassa.

Ennennäkemätön uima-allasvillitys valtasi Suomen – osa malleista on jo loppuunmyyty

Altaiden myyjät kertovat, että koronaa edeltävästä ajasta kauppa on jopa yli tuplaantunut. Polskimispaikan saa pihalleen halvimmillaan muutamalla satasella. Kalleimmat altaat maksavat terasseineen jopa 50 000 euroa.

Båtar står förtöjda längs en dimmig åstrand, i bakgrunden syns bostadshus

Koronavuosi toi Porvooseen uusia asukkaita Helsingin seudulta

Muuttajia vetivät muun muassa viihtyisät asuinalueet sekä hyvät peruspalvelut ja arkielämä, Porvoo kertoo tiedotteessa.

Sipoo ennakkoäänestää nyt – tarvitseeko kunta henkilöjunaliikennettä?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Sipoossa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Östersundom från luften

Helsingin kasvu itään siirtyy pitkälle tulevaisuuteen – oikeus kumosi suurten suunnitelmien yleiskaavan Östersundomissa

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan yleiskaavaan liittyvä Natura-arviointi ei ole riittävä. Helsingin kaupungin maankäyttöjohtajan mielestä lainmukaisten, toimivien ratkaisujen löytäminen on tiivistyvässä ja moniarvoisessa yhteiskunnassa haastavaa.

Jari Vesanen ja Taina Hautamäki Kosolan talon takapihalla.

Kohta kaikki pääsevät kurkistamaan Vihtori Kosolan työhuoneeseen – monta historian sivua on kirjoitettu talossa, joka muuntuu nyt matkailukohteeksi

Sipoolainen Jari Vesanen osti Lapualla sijaitsevan Kosolan talon pari vuotta sitten. Hän remontoi sitä alkuperäistä kunnioittaen ja aikoo tehdä siitä matkailukohteen.

Läheltä

HSL säästää bussiliikenteestä – tiedossa harvempia vuoroja ruuhka-aikoihin ja muita muutoksia

HSL etsii ensi talven bussiliikenteestä laaja-alaisia säästöjä, joilla voidaan paikata talousvajetta.

Läheltä

Sotilaspoliisien harjoitus näkyy ja kuuluu pääkaupunkiseudulla

Tänään harjoitellaan Sipoon Pigbyssä ja Itäsalmessa, huomenna Helsingissä ja Vantaalla.

Hylla efter hylla med slalomkängor.

Sipoolaisessa Talman hiihtokeskuksessa helmikuun alussa käyneet ovat voineet altistua koronavirukselle

Sipoon kunta kertoo kriittisten päivien olleen 2., 6. ja 8. helmikuuta.

Iida Levälampi

Toisen asteen opiskelijat ovat palanneet lähiopetukseen Loviisassa ja Sipoossa – pääkaupunkiseutu saattaa pian seurata perässä

Esitys pääkaupunkiseudun toisen asteen lähiopetukseen palaamisesta menee koronakoordinaatioryhmän käsittelyyn. Päätöstä odotetaan torstaina.

Mies majoittuu teltassa talvella.

Video: Näin vietät yön teltassa kirpakassa pakkassäässä – talviretkeilyn suosio kasvaa

Poikkeuksellisen luminen ja kylmä talvi on lisännyt talviretkeilyn suosiota.

Transvalin moniasiakasvarasto.

Suomeen rakennetaan uusi jättivarasto – Transvalin johtaja: Yritykset ovat alkaneet varautua koronan kaltaisiin poikkeustilanteisiin

Sipooseen rakennettava varasto on yli neljän jalkapallokentän kokoinen ja se työllistää 100 ihmistä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Sipoonlahden koulun oppilaalla koronavirustartunta – yli 60 karanteeniin

Useat oppilaat ja osa opetushenkilökunnasta 1–2-luokilta ovat altistuneet.

Läheltä

Koronavuosi veti pääkaupunkiseudun kansallispuistot kävijäennätykseen

Sipoonkorven kävijämäärä liki tuplaantui edellisvuodesta.

Piilokamera bussipysäkillä: kahdeksasluokkalaiset testaavat, puuttuvatko aikuiset kiusaamiseen. Kuva: Gutsy Go

Piilokamera bussipysäkillä: 8.-luokkalaiset testaavat, puuttuvatko aikuiset kiusaamiseen – Facebook-videolla jo satojatuhansia katsojia

Jo kiusaamisen näyttelemisestä tuli kurja olo, sipoolaisnuoret sanovat. He kehittivät kysymyksiä, jotka auttavat tunnistamaan kiusaamisen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle