Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas lehdistötilaisuudessa Ramallahissa PLO:n johtajien tapaamisen jälkeen torstaina.

Palestiinan presidentti Abbas jäädytti kaikki sopimukset Israelin kanssa – kutsui Israelin toimia etniseksi puhdistukseksi

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas on ilmoittanut, että kaikki sopimukset Israelin kanssa lakkautetaan.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas Brysselissä

Palestiinalaisten presidentti Abbas EU-maille: "Tunnustakaa Palestiina äkkiä"

Slovenia näyttää toteuttavan Abbasin toiveen. EU:lta ei herunut pitäviä lupauksia paikata Yhdysvaltain jättämää aukkoa YK:n palestiinalaisviraston rahoitukseen.

Benjamin Netanjahu ja Mahmud Abbas  tapaavat washingtonissa.

Netanjahu ja Abbas harvinaisessa puhelinkeskustelussa Jerusalemin ammuskelun jälkeen

Abbas tuomitsi palestiinalaisten hyökkäyksen poikkeuksellisen kovasanaisesti.

Mahmud Abbas ja Donald Trump tapasivat Betlehemissä 23. toukokuuta.

Trump lyttäsi Manchesterin iskun tekijän

Trump otti kantaa Manchesterin itsemurhaiskuun valtiovierailullaan Lähi-idässä.

Donald Trump ja Mahmoud Abbas tapasivat Washingtonissa 3. toukokuussa 2017.

Trump lupasi Israelin ja palestiinalaisten välille rauhansopimuksen: "Hoidamme homman kotiin"

Trump on tavannut palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin Washingtonissa.

Jussi-patsas.

Herätys: 60 vuotta EU:ta, Jussi-patsaat jakoon ja kooste Lontoon iskusta

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Herätys-ilmoituksia Uutisvahdin asetuksista.

Abbas ja Netanjahu kättelevät vakavina.

Presidentti Trump tylyttää palestiinalaisia – Valkoinen talo ei vastaa puheluihin

Yhdysvaltain uuden hallinnon ja palestiinalaisten suhteet näyttävät viileiltä, yhteydenottopyynnöt eivät tuota tulosta.

Kuormakaivuri kerrostalojen edessä, kuvan edustalla betoni rakenteita, joista sojottaa metallitankoja.

Israel ärtyi ulkoministeri John Kerryn puheesta, palestiinalaisten presidentti valmis ehdollisiin neuvotteluihin

Israelin pääministerin mielestä Kerry ei käsitellyt puheessaan riittävästi palestiinalaisten hyökkäyksiä.

Pikkupoika, jonka olalla on muovikasseja, kulkee telttakylän tunkiokasan editse.

Israelin oppositiojohtaja: Myös Israelin otettava Syyrian sotapakolaisia

Oman historiansa vuoksi juutalaiset tietävät, miltä tuntuu, kun maailma sulkee silmänsä suurelta hädältä, Isaac Herzog sanoi.

Mahmud Abbas.

Palestiinalaisten presidentti tulossa Ruotsiin

Ruotsin ulkoministeri sanoo asettavansa vaatimuksia palestiinalaisille. Hän uskoo palestiinalaisten myös kuuntelevan Ruotsin näkökohtia.

Mahmoud Abbas

Palestiinalaisten yhtenäishallitus riidoissa

Palestiinalaisten presidentin mukaan Gazaa hallitseva Hamas-järjestö ei ole lunastanut lupaustaan vallan jakamisesta. Presidentti Mahmoud Abbas uhkaa irtisanoa kesäkuussa solmitus sopimuksen Fatahin ja Hamasin yhtenäishallituksesta.

John Kerry

Kerry tapaa Abbasin Pariisissa

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry tapaa palestiinalaisten johtajan Mahmoud Abbasin Pariisissa keskiviikkona. Tarkoitus on keskustella Israelin ja palestiinalaisten välisistä rauhanneuvotteluista.

Syntymäkirkon messu joulupäivänä.

Tuhannet kokoontuivat Betlehemiin jouluyön messuun - video

Messu pidettiin rakennustelineiden seassa, sillä Jeesuksen syntymäkirkko on varsin huonossa kunnossa.

Mohamed Assaf lavalla.

Arabien Idol-kilpailun voitto Gazaan, palestiinalaiset hullaantuivat - video

Pakolaisleirissä varttunut Mohammed Assaf omisti voittonsa kärsineelle kansalleen. Kaduilla juhlineet palestiinalaiset sanoivat voiton osoittavan, että ilo ja toivo eivät ole Gazastakaan kuolleet.

Rami Hamdallah.

Palestiinalaisten pääministeri vaihtuu - Abbas hyväksyi eroilmoituksen

Valtataistelu sai vastavalitun pääministerin hylkäämään pestinsä. Mahmoud Abbas ei onnistunut taivuttelemaan Rami Hamdallahia jäämään.

Abbas nimitti uuden pääministerin, Hamas tuomitsee

Palestiinalaisjärjestöjen välinen repivä riita saanee lisää sytykettä pääministerinimityksestä.

Suha Arafat ja Jasser Arafat.

Venäjä auttaa avaamaan Arafatin haudan

Länsirannalla valmistaudutaan tutkimaan, murhattiinko palestiinalaispresidentti Jasser Arafat. Hänen kuolemansa syy tasan kahdeksan vuotta sitten on jäänyt epäselväksi. Hänen leskensä epäilee myrkyttämistä.

Palestiinan presidentin kaartilaiset siirtämässä 90 palestiinalaistaistelijan arkkua Länsirannalla Ramallahissa 31 toukokuuta 2012.

Israel palauttaa palestiinalaisvainajia

Israel haluaisi jatkaa rauhanneuvotteluja. Kumpikaan osapuoli ei ole valmis muuttamaan suhtautumistaan Israelin siirtokuntien rakentamiseen.

Hamas ja Fatah perustavat yhteisen hallituksen

Palestiinalaisten kiistelevät ryhmittymät Hamas ja Fatah ovat sopineet tärkeimmät erimielisyytensä ja perustavat yhteisen hallituksen. Hallituksen perustamisen on estänyt kiista pääministerin henkilöstä. Uuden sopimuksen mukaan pääministeriksi nousee palestiinalaisten presidentti ja Fatahin johtaja Mahmoud Abbas.

Lähi-idän neuvottelut katkesivat alkuunsa

Israelin ja palestiinalaisten väliset neuvottelut ovat katkenneet ilman minkäänlaista edistystä. Palestiinalaiset yrittävät nyt hakea tukea tavoiteelleen omasta valtiosta muista arabimaista ja YK:sta.

Islanti tunnusti Palestiinan

Islanti on ensimmäisenä länsieurooppalaisena maana tunnustanut muodollisesti Palestiinan valtion. Islanti aikoo myös solmia diplomaattisuhteet palestiinalaisten kanssa. Euroopan maista Palestiinan ovat tunnustaneet Islannin lisäksi vain Tshekki, Unkari ja Malta ja Puola sekä muutamat entiseen Neuvostoliittoon kuuluneet valtiot.

YK:ssa ei yksimielisyyttä palestiinalaisten hakemuksesta

YK:ssa ei ole päästy yhteisymmärrykseen palestiinalaisten jäsenhakemuksesta, selviää uutistoimistojen haltuunsa saamasta YK:n komitean raportin luonnoksesta.

Unesco harkitsee palestiinalaisten täysjäsenyyttä

YK:n tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon toimeenpaneva komitea suosittelee palestiinalaisalueille Unescon täysjäsenyyttä. Palestiinalaisalueiden hakemus on osa niiden yritystä saada valtiollinen tunnustus.

Siirtokuntarakentaminen Itä-Jerusalemissa jatkuu

Yli 200 uutta kotia nousee Itä-Jerusalemiin Israelin juutalaissiirtokunnan alueelle. Israel aikoo jatkaa siirtokuntien rakentamista ja rakennuslupia on myönnetty viime päivinä yli 230. Palestiinalaisten mukaan Israelin rakentamat siirtokunnat ovat laittomia.

Rakenteilla oleva kerrostaloalue.

Lähi-idän rauhanneuvottelut jälleen vaakalaudalla

Kiistelty Israelin siirtokuntien rakentamiskielto on päättynyt aamuyhdeltä Suomen aikaa. Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on pyytänyt Israelia jatkamaan kieltoa tai maiden väliset rauhanneuvottelut ovat vaarassa katketa.

Lähi-idän määräaika umpeutuu, Yhdysvallat silti toiveikas

Länsirannan israelilaissiirtokunnissa valmistaudutaan jatkamaan siirtokuntien laajentamista heti, kun rakentamiskielto päättyy maanantain vastaisena yönä. Palestiinalaisten presidentti aikoo neuvotella arabimaiden kanssa ennen kuin tekee päätöksiä suorien neuvotteluiden jatkamisesta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu, Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas

Lähi-idän osapuolet sopivat uudesta tapaamisesta

Lähes kahteen vuoteen ensimmäiset suorat rauhanneuvottelut Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat sujuneet rakentavassa hengessä. Yhdysvaltain Lähi-idän lähettilään George Mitchellin mukaan Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas aikovat tavata kahden viikon välein.

Abbas varoittaa Israelia vaarantamasta neuvotteluja

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas varoittaa Lähi-idän rauhanneuvottelujen kariutumisesta, jos Israel jatkaa siirtokuntien rakentamista miehitetyillä alueilla. Israelin ja palestiinalaisten on määrä aloittaa torstaina ensimmäiset suorat neuvottelut puoleentoista vuoteen.

Yhdysvallat: suorien neuvottelujen aika Lähi-idässä

Yhdysvallat kehottaa jälleen Israelia ja palestiinalaisia käymään suoria neuvotteluja Lähi-idän kriisistä. Yhdysvallat varoittaa seurauksista, jos osapuolet eivät aloita suoria neuvotteluja.

Abbas toivoo tarkennusta palestiinalaisvaltion rajoihin

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo Fatah-liikkeensä toivovan Yhdysvalloilta yksityiskohtaisempaa sitoutumista tulevan palestiinalaisvaltion rajoihin ennen mahdollisia suoria neuvotteluja Israelin kanssa. Abbas kertoi näkemyksistään Fatahin johtajille tiistai-iltana suljettujen ovien takana pidetyssä tilaisuudessa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pitää puhetta.

Palestiinalaisten Abbas asetti ehtoja suorille neuvotteluille

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas vaatii Israelia hyväksymään ajatuksen kansainvälisistä turvallisuusjoukoista tulevan Palestiinan valtion rajoille, ennen kuin palestiinalaiset voivat aloittaa suorat neuvottelut Israelin kanssa. Abbas vaatii Israelilta myös maata korvauksena juutalaisten siirtokuntien rakentamisesta Länsirannalle.

Israelissa pohditaan palestiinalaisvaltiota väliaikaisilla rajoilla

Israelilaisten lehtitietojen mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu on ehdottanut palestiinalaisvaltion perustamista väliaikaisilla rajoilla. Netanjahu pyrkii ehdotuksellaan välttämään umpikujaan ajautuneen keskustelun uusien siirtokuntien perustamisesta perjantaina Yhdysvaltain Lähi-idän lähettilään George Mitchellin kanssa, sanoo Haaretz-lehti.

Arabiliitto päätti tukea epäsuoria neuvotteluja Israelin kanssa

Arabiliitto ilmoittaa tukevansa Yhdysvaltain ehdotusta epäsuorista neuvotteluista palestiinalaishallinnon ja Israelin välillä. Arabiliiton kokouksessa päätettiin asiaan palattavan heinäkuussa, jos neuvottelut epäonnistuvat.

Neljä naista katselee kynttilöitä, joita on ripustettu ympäriinsä Jeesuksen syntymäkirkossa.

Pyhiinvaeltajat kokoontuivat Betlehemin keskiyön messuun

Kristityt pyhiinvaeltajat eri puolilta maailmaa kokoontuivat jälleen viime yönä messuun Betlehemiin, Jeesuksen syntymäkirkkoon ja sen edustalle.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pitää puhetta.

PLO jatkaa Abbasin kautta palestiinalaisten presidenttinä

Palestiinan vapautusjärjestö PLO on päättänyt jatkaa Mahmoud Abbasin kautta palestiinalaisten presidenttinä. Abbasin presidenttikausi olisi umpeutunut tammikuun 25. päivänä. Abbasin ja parlamentin toimikautta jatketaan seuraaviin vaaleihin saakka.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pitää puhetta.

Abbas lupaa jatkaa presidenttinä vaaleihin asti

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on luvannut jatkaa presidenttinä, kunnes uudet vaalit saadaan järjestettyä. Abbas kuitenkin toisti aiemman puheensa, ettei hän enää aio asettua ehdolle vaaleissa.

Abbasin johtama Fatah-puolueen puolueohjelmaluonnos sisältää mahdollisuuden jatkaa aseellista taistelua Israelia vastaan, mutta myös muita vastarinnan muotoja ehdotetaan.

Fatahilla ensimmäinen puoluekokous 20 vuoteen

Palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin Fatah-puolue on aloittanut puoluekokouksensa Betlehemissä Länsirannalla. Kyseessä on Fatahin ensimmäinen puoluekokous 20 vuoteen. Kokouksessa Fatah yrittää uudistaa toimintalinjaansa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas

Palestiinalaiset: Abbas tapaa Obaman toukokuussa

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas tapaa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman toukokuun lopussa Washingtonissa, sanovat palestiinalaisviranomaiset. Tapaamisessa on määrä keskustella muun muassa Lähi-idän rauhanprosessista. Obama aikoo tavata lähiaikoina myös Israelin pääministerin.

Israel esti palestiinalaisten kulttuuripäivän vieton

Israelin poliisi on hajottanut sarjan palestiinalaisten kulttuuritapahtumia Jerusalemissa. Palestiinalaiset olivat kokoontuneet juhlistamaan Arabiliiton julistaman juhlavuoden alkua. Liitto on valinnut Jerusalemin arabikulttuurin pääkaupungiksi vuonna 2009.

Abbas vaatii lopettamaan hyökkäyksen Gazassa

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas vaati Israelia lopettamaan kolmatta viikkoa jatkuvan hyökkäyksen Gazassa tai kantamaan seuraukset sodasta.

Mahmoud Abbas Yhdysvalloissa presidentti Bushin vieraana 19. joulukuuta 2008.

Palestiinalaiset kyllästyvät Abbasin kaukomatkoihin

Palestiinan Fatah-puolueen alueen johtajat ovat muistuttaneet maan presidentti Mahmoud Abbasia siitä, ettei hän ole vielä kertaakaan käynyt Länsirannan suurimmassa kaupungissa Hebronissa.

Israel vapauttaa palestiinalaisia vankeja

Israelin pääministeri Ehud Olmert on luvannut vapauttaa 250 palestiinalaisvankia ensi kuussa. Israelin pääministeri ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas tapasivat maanantaina toisensa Jerusalemissa.

Olmert ja Abbas tapaavat lähiviikkoina

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat sopineet käyvänsä uusia rauhanneuvotteluja tulevina viikkoina.

Abbas pääsi punaiselle matolle Jerusalemissa

Palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbas on vieraillut israelilaisen virkaveljensä Shimon Peresin luona Jerusalemissa.

Abbas uusii turvallisuusjoukkojaan

Palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbas uusii turvallisuusjoukkojaan siirtämällä vanhoja kenraaleita eläkkeelle ja siirtämällä järjestyksenvalvontaa erityisyksikölle.

Abbas torjui Obaman mielipiteet Jerusalemista

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas torjuu Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuudesta kisaavan Barack Obaman ajatuksen Jerusalemista Israelin jakamattomana pääkaupunkina.

Abbas uhkaa erota rauhanratkaisun viipyessä

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas uhkaa erota virastaan, ellei rauhanratkaisua Israelin kanssa saavuteta lähimmän puolen vuoden aikana.

Abbas lähtee Yhdysvalloista pettyneenä

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo lähtevänsä Yhdysvaltain Lähi-itä-keskusteluista pettyneenä. Abbasin mukaan keskusteluissa Yhdysvaltain presidentin George Bushin kanssa ei saavutettu edistysaskeleita.

Abbas toivoo Moskovan konferenssilta potkua Lähi-idän rauhanprosessiin

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas toivoo Moskovaan suunnitellun Lähi-idän konferenssin pelastavan alueen rauhanprosessin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle