Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Työkyvyttömän rankka arki, kymmenen viikkoa mielisairaalassa ja kaikkialla vaanivat tolppakamerat

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Hiv-häpeä ei ole poistunut: Jo testiin meneminen liian ison kynnyksen takana – pian Suomessa käytössä kotitesti

Hiv-tartunta voi tuntua niin isolta häpeältä, että jo testiin meneminen voi olla vaikeaa. Hiv-positiivinen Tapani Valkonen uskoo, että kotitestit rohkaisevat ihmisiä testauttamaan itsensä ajoissa.

Liioittelu ja tietojen haaliminen eri lähteistä vääristävät rokotekeskustelua

Ylen aamu-tv:n vieraana olleen toimittaja-juontaja Hanna Sumarin lapset sairastuivat Ruotsin-reissulla hinkuyskään. Rokottamaton, kuukauden ikäinen lapsi joutui eristykseen Auroran sairaalaan. Ruotsissa oli tuohon aikaan ilmassa rokotevastaisuutta. Sumari kirjoitti aiheesta blogiinsa.

Pelot eivät toteutuneet – Auroran psykiatriset potilaat löysivät terveyskeskuspäivystykseen

Helsingin psykiatrisen päivystyksen siirto Auroran sairaalasta Haartmanin ja Malmin sairaaloiden yhteispäivystyksiin on sujunut hyvin. Potilasjärjestöt ja monet Auroran päivystyksen työntekijät olivat ennen muutosta huolissaan siitä, että kynnys palveluihin hakeutumiseen nousee liian korkeaksi psykiatrisille potilaille.

Esa Saarisen puukottajalle ei rangaistusta – todettiin syyntakeettomaksi

Espoon käräjäoikeus ei tuominnut Esa Saarista puukottaneelle miehelle rangaistusta. Miehen todettiin tehneen tapon yrityksen syyntakeettomana. Hänet on oikeuden mukaan päästettävä heti vapaaksi. Käytännössä mies kuitenkin jää hoitoon.

Auroran sairaalan psykiatrinen päivystys Haartmanin ja Marian sairaaloihin

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi siirron tiistai-iltana. Siirto on jakanut sekä päättäjien että asiakkaiden mielipiteitä.

Auroran psykiatrisen päivystyksen kohtalo ratkeamassa

Helsingin suunnitelma Auroran sairaalan psykiatrisen päivystyksen lopettamisesta saa näillä näkymin joko siunauksen tai punakynää ensi tiistaina lautakunnassa. Luvassa lienee tiukka äänestys; muutos hirvittää päättäjien lisäksi niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaakin. Toisaalta nykymallia pidetään leimaavana ja asetuksen vastaisena.

Helsinki ja HUS ryhtyvät purkamaan päällekkäisyyksiä

Helsinki ja HUS ryhtyvät sovittamaan yhteen terveydenhuollon toimintojaan. Tavoitteena on karsia päällekkäisyyksiä muun muassa psykiatrisessa hoidossa. Auroran sairaalan asema tarkentuu vielä ennen vuodenvaihdetta.

Psykiatrian päivystyksen lähtö Auroran sairaalasta nostatti kohun

Auroran sairaalan psykiatrisen päivystyksen lopettamissuunnitelma kuohuttaa potilaiden ja heidän omaistensa mieliä. Päivystys aiotaan siirtää Haartmanin sairaalan ja syksyllä avattavan uuden Malmin sairaalan päivystyksen yhteyteen. Kaupungin mukaan järjestely parantaa potilaiden hoitoa.

Kun aids tuli Suomeen

Tietoisku kertoi Suomen ensimmäisestä AIDS-löydöstä (1983).

Millaisia kokemuksia sinulla on mielenterveysongelmista?

Mielenterveydestä puhuminen on monelle arka paikka. Miten apua saa, kun huomaa lähi- tai perhepiirissä jonkun käyttäytyvän omituisesti? Mitä pitäisi tehdä kun ihminen on itsetuhoinen, agressiivinen tai psykoottinen? Kysyin asiaa ylilääkäri Leena Turpeiselta.

Auroran sairaala siirtää psykiatrisen osaston resursseja avohoitoon

Auroran sairaala vähentää psykitarisia sairaansijoja, jotta psykiatrisen hoidon tuottavuus kasvaisi. Vapautuvat resurssit suunnataan uuteen Psykoosikeskukseen.

Auroran psykiatrinen osasto säästyy sittenkin

Auroran sairaalan lakkautuslistalla ollut psykiatrian osastoa ei suljeta. Helsingin terveyslautakunta päätti etsiä säästöjä sen sijaan muista terveyskeskuksen toiminnoista.

Stadionin viereen suunniteltu kaarisilta saa kiitosta ulkoilijoilta

Auroran sairaalan kohdalta Keskuspuistoon suunnitellun uuden sillan suunnittelu eteni tiistai-iltana Helsingin yleisten töiden lautakunnassa. Kaupunkilaisilta silta saa osakseen sekä kehuja että haukkuja.

Nordenskiöldinkatua tulee halkomaan näyttävä kaarisilta

Uuden kevyen liikenteen sillan suunnittelukilpailun voitti WSP Finlandin ehdotus, joka perustuu kahteen massiiviseen vaaleaan teräskaareen. Silta rakentuu Nordenskiöldinkadun yli Auroran sairaalan kohdalla.

Lepakonpuremia ei katsota läpi sormien

Hyks aloittaa rokotussarjat aina, kun on pienininkin epäily, että henkilö on saanut saada lepakon pureman. Helsingin Auroran sairaalassa näin tehtiin viimeeksi viime viikolla.

Sikainfluenssaan sairastuu syksyllä kolmasosa koululaisista

Auroran sairaalan infektiosairauksien klinikan ylilääkärin Ville Valtosen mukaan virus on edennyt poikkeuksellisen nopeasti. Sikainfluenssan takia ei aiota kuitenkaan sulkea kouluja.

Sikainfluenssapotilaat eivät enää eristyksissä

Sikainfluenssaan sairastunut pariskunta on paranemaan päin. Toinen heistä on jo täysin terve, kertoo ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin Auroran sairaalasta.

HUS on varautunut sikainfluenssan hoitoon

Mikäli sikainfluenssa leviää Suomeen, sairastuneet eristettäisiin Auroran sairaalaan ja heidät hoidettaisiin siellä viruksen etenemisen estämiseksi.

Sikainfluenssa pitää viranomaiset varpaillaan Suomessakin

Meksikosta liikkeelle lähteneeseen sikainfluenssaan on varauduttu Suomessakin. Taudin rajun leviämisen varalta on olemassa yksityiskohtainen toimintasuunnitelma ja lääkitys noin 1,2 miljoonalle suomalaiselle.

Paniikkihäiriö on nuorten naisten riesa

Paniikkihäiriö yleistyy nuorilla naisilla. Jo noin joka kymmenes 25-35 -vuotias nainen tietää sairastavansa paniikkihäiriötä. Syy yllättävään sairastumiseen on usein suuri tai stressaava elämänmuutos.

Kymmeniä evakuoitiin sairaalapalon vuoksi Helsingissä

Helsingissä Auroran sairaalassa jouduttiin alkuillasta evakuoimaan kymmeniä ihmistä, kun potilashuoneen patja syttyi palamaan.

Raju myrsky riehuu Etelä-Suomessa

Poikkeuksellisen raju myrsky riepotteli Etelä- ja Lounais-Suomea. Yön aikana ukkosrintama siirtyy kohti pohjoista.