Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hielahden kirppiskesä on pelastettu: 40 vuotta täyttävä myyntipaikka aukeaa sittenkin elokuussa

Hietalahden kirpputori on koronatilanteen takia ollut toistaiseksi suljettu.

Helsingin poliisi lisää valvontaa juhannuspäivän iltaan ja yöhön – taustalla on nuorten viimeöinen rähinöinti Hietaniemessä

Helsingin poliisin mukaan tehostuksella tavoitellaan turvallisuudentunnetta ja ennaltaehkäisyä.

Hietalahden torin kirpputori ei aukene kesäkuussa

Perinteikäs kirpputori täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Friday's papers: Airport troubles, struggling poor, and love in the time of corona

Today's press examines risky airport congestion, the epidemic and the vulnerable, and socially-distant wedding vows.

Helsingin Hietalahden heinäkuisesta ammuskelusta 10 vuoden tuomio

Ammuskelu tapahtui viime kesänä Helsingin ydinkeskustassa keskellä päivää.

Oikeus kuuli ampujaa paenneita veljeksiä: Helsingin Hietalahdessa ammuttiin kesällä keskellä päivää – Ampuja kiistää yrittäneensä murhata

Ampujaa syytetään kolmesta murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin viime kesänä keskellä päivää – Ampuja kiistää syytteet kolmesta murhan yrityksestä: "Tarkoitus oli vain pelotella"

32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä sekä muun muassa ampuma-aserikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Helsingin ELMU löysi Nosturille korvaajan Roihupellosta

Elävän musiikin yhdistys on löytänyt korvaavat tilat Nosturin treenikämpille, mutta uuden konserttisalin etsiminen jatkuu.

Helsingin Hietalahden ampumisesta epäilty saa syytteet kolmesta murhan yrityksestä

32-vuotiasta miestä syytetään murhayritysten lisäksi myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Kolme ihmistä pelastettiin ravintolalaivan ja laiturin välistä Helsingissä

Onnettomuus sattui sunnuntai-iltana Hietalahdenrannassa. Yksi henkilö oli pudonnut mereen ja kaksi muuta oli mennyt apuun, ja myös he olivat joutuneet veden varaan.

Helsinki haluaa purkaa Länsisataman ruuhkia jopa 43 miljoonaa euroa maksavalla remontilla: Ruoholahteen uusi silta ja ramppi Länsiväylän suuntaan

Kaupungin mukaan suunnitelman toteuttaminen lyhentäisi autoilijoiden matka-aikoja alueella jopa puoleen nykyisestä.

Helsinkiin rakennetaan uusi raitiotie Hietalahdesta Hernesaareen

Liikennöinnin on tarkoitus alkaa jo kahden vuoden päästä.

Näin ulkomaalaisvahvistuksen saa pysymään joukkueessa – Steven Morrisseylle on tarjottu rahaa ja menestystä, mutta rakkaus pitää Vaasassa

Steven Morrissey on ollut Veikkausliigan kovimman yllättäjän Vaasan Palloseuran kauden tehokkain pelaaja. Jamaikalainen on pelannut VPS:ssä lähes koko 2010-luvun, vaikka Morrisseyta on houkuteltu rahallisesti ja urheilullisesti paremmillakin tarjouksilla.

Museolaivoja Helsingin Telakkarantaan? Asuntorakentaminen alkaa parin vuoden päästä

Helsingin Hietalahden Telakkarannan asemakaavamuutos hyväksytään ensi syksyn aikana. Altaan uusia käyttömahdollisuuksia tutkitaan.

Extension of Russian shipyard lease in Helsinki raises concerns

The City of Helsinki’s real estate committee recently voted to extend a Russian shipyards’ land-use lease in the Hietalahti and Hernesaari ports. Some observers are concerned about the potential security implications of such a move. Arctech Helsinki Shipyard Ltd has been on the US sanctions lists since the illegal Russian annexation of Crimea in March 2014. 

Venäläisen telakkayhtiön vuokrasopimuksen jatkosta nousi haloo Helsingissä

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta jatkoi venäläisen telakkayhtiön maavuokrasopimuksia Hietalahdessa ja Hernesaaressa. Päätöksessä on nähty turvallisuuspoliittisia ongelmia. Arctech Helsinki Shipyard Oy on Krimin valtauksen takia USA:n pakotelistalla.

"En pelaa ikinä Vepsussa" - Sebastian Strandvallin matka rakkaan vihollisseuran kapteeniksi

Sebastian Strandvall on vaasalaisen jalkapalloilun 2010-luvun suurin tähti. Tehokas ja mediaseksikäs keskikenttäpelaaja johdatti kapteenina Vaasan Palloseuran kolme vuotta sitten pitkän kuivan kauden jälkeen takaisin mitaleille ja kahdesti peräkkäin eurokentille. Se on myös tavallaan pieni ihme, jos palataan ajassa reilut kymmenen vuotta taaksepäin. Silloin Vasa IFK:n kasvatti vannoi, ettei ikinä pelaisi VPS:ssä.

Uusi Hietalahti odottaa avausotteluaan

Vaasaan valmistuva uusi Hietalahden Stadion tarjoaa valmistuttuaan upeat puitteet urheilulle. Ensimmäisen testin kentälle tarjoaa Vaasan Palloseura, kun 8.7. se isännöi stadionin avausottelussa FC Lahtea.

Legendaarinen silakkapaikka Salve löysi uuden kodin häädön jälkeen

Hietalahden torin kupeessa yli sata vuotta majaansa pitänyt ravintola muuttaa kivenheiton päähän perinteisestä paikastaan, koska taloyhtiö ei uusinut ravintolan vuokrasopimusta.

Silakoistaan tunnettu Salve-ravintola sai lähtöpassit taloyhtiöltä – uusi ravintola tilalle

Kuuluisa helsinkiläinen ravintola Salve joutuu muuttamaan Hietalahdenrannasta, koska taloyhtiö ei enää uusinut sen vuokrasopimusta. Entinen merimieskapakka Salve on toiminut samassa paikassa 1920-luvulta lähtien. Salve on kuuluisa silakkapihveistään ja originellista sisustuksestaan. Taloyhtiö saa paremman vuokran kilpailevalta ketjulta.

Poliisi syynää penkkariautot perusteellisesti

Tarkastus tehdään, jotta abiturienttien matka sujuisi turvallisesti. Helsingissä pörrää penkkaripäivänä lähes 100 kuorma-autoa, jotka kyyditsevät tuhansia abiturientteja.

Telakkaväki harkitsee ulosmarssia pakkolakien vuoksi Helsingissä perjantaina

Helsingin Hietalahden telakan pääluottamusmies Ilpo Haaja on kutsunut työntekijät yleiseen kokoukseen kello 11. Haajan mukaan kokouksessa päätetään, keskeytetäänkö sen jälkeen työt mielenilmaukseksi hallituksen politiikkaa ja työehtojen heikennyksiä vastaan, vai jatketaanko töitä.

Helsingin kaupunki ei myykään Hietalahden kauppahallia

Helsinki on päättänyt olla myymättä kaupan ollutta Hietalahden kauppahallia.Vanhaa kauppahallia havitteli muun muassa mainostoimisto.

Kiinteistölautakunta: Hietalahden hallin myynti tarjouskilpailuun

Ennen kokousta kerrottiin, että ostamisesta aloitteen tehneen Roslund Hietalahti Oy:n lisäksi kauppahallille löytyi viime hetkillä 3–4 uutta ostajaehdokasta.

Mainostoimisto lähti kilpasille lihakauppiaan kanssa – miljoonatarjous voi panna Hietalahden myynnin uusiksi

Kauppahallille on löytynyt viime hetkillä 3 – 4 uutta ostajaehdokasta. Helsinki on kaavaillut myyvänsä hallin siellä jo toimivalle pitkän linjan yrittäjälle, mutta nyt ostajia on ilmaantunut muiltakin tahoilta - ja kalliimmalla hinnalla.

Länsisataman liikennettä sujuvoitetaan vain pikkutoimin

Helsingin Länsisataman liikenneyhteyksiä sujuvoitetaan näillä näkymin vain pienimuotoisilla toimilla. Siltaa tai tunnelia pidetään turhan kalliina.

Hietalahden hallin uusi vuokraisäntä ei miellytä ravintolayrittäjiä

Hietalahden hallin omistajaksi mielivä lihakauppa Roslund haluaa säilyttää perinteikkään hallin lähinnä raaka-aineiden kauppapaikkana.

Tulevaisuuden kauppahalli onkin suuri ravintola? – Hietsun hallin yrittäjät ovat uuden edessä

Helsinki suunnittelee yhden kolmesta kauppahallista vuokraamista ja myymistä yksityiselle yrittäjälle. Hietalahden hallin yrittäjät ovat halunneet muuttaa paikkaa ruokahallin suuntaan mm. ilta-aukioloilla. Tarjonnan puolesta "Hietsu" onkin muuttumassa kauppahallista ravintolahalliksi, mutta kaupungin myyntiaikeet hämmentävät yrittäjäkuntaa ja sekoittavat tulevaisuudenkuvaa.

Hietalahden kauppahalli siirtymässä yrittäjävetoiseksi

Helsinki perustelee järjestelyä hallitoiminnan kehittämistarpeilla.

Tukkutori uskoo Hietalahden kauppahallin uuteen nousuun

Helsingin tukkutori uskoo, että asiakaspulasta kärsinyt Hietalahden kauppahalli nousee vielä aallon pohjasta. Myyjiä on pyritty houkuttelemaan halliin vuokria alentamalla ja kauppahalli neuvottelee Alkon saamisesta halliin.

Pitkäaikaistyöttömät pyörittävät kahta lippakioskia kesä-Helsingissä

Kesäkahvilakausi alkaa ensi viikolla Helsingissä tuorein voimin, kun Hietalahden torin laidan ja Lapinlahden puiston lippakiskoilta alkaa tuoksua vastapaistettu pulla. Tiskin takana häärii ihmisiä, joista osa on ensimmäistä kertaa elämässään töissä, osa taas on ollut vuosia työelämän ulkopuolella.

Alamittaiset taimenet päätyvät lautaselle Helsingissä – Hietalahden satama-altaasta tullut kalastuksen irvikuva

Urbaani satama-allas Hietalahdessa vetää kalastajia luokseen. Kaapelitehtaan edustalta pyydetään silakkaa sekä niiden perässä saapuvia taimenia. Moni kalastaja ei kuitenkaan noudata kalastusasetusta, vaan ottaa saalikseen alamittaisia taimenia.

Lukiolaisten penkkariajelut valtasivat Suomen tiet – kuvat

Lukioiden penkkariajelijat rynnistivät torstaina joukoin liikkeelle. Katso penkkarikuvat jutusta!

Hietalahden kauppahallia yritetään piristää – liiketiloja vuokrataan puoleen hintaan

Viime vuosi oli taloudellisesti vaikea Helsingin kauppahalleja pyörittävälle Tukkutorille. Isot hankkeet söivät kassaa ja toimintakate jäi tavoitteesta. Halliin haetaan nyt aiempaa monipuolisempia vuokralaisia, kuten ravintoloitsijoita, kahvilanpitäjiä ja take away -myyjiä. Paikkoja tarjotaan myös yrittäjien show room -tiloiksi.

Helsingin telakka nyt venäläisomistuksessa

Venäjän valtion telakkayhtiö USC on ostanut kokonaisuudessaan Helsingin telakan. Aiemmin 50 prosenttia kuului STX Finlandille.

Helsinki houseboat owners frustrated by bureaucratic seawall

Despite years of discussion and studies, the Finnish capital is still one of the few world cities that forbids permanent residence on boats.

Rallilegendat tekivät paluun Helsingissä - katso video!

Helsingin rallipäivä houkutteli lähes 20 000 katsojaa Hietalahteen. Urheiluruutu kävi haistelemassa helteisen näytöskilpailun tunnelmia ja haastatteli entisiä rallimestareita.

Rallitähdet vetivät jättiyleisön Helsingiin - katso kuvakooste!

Lähes 20 000 katsojaa seurasi Helsinki Battle -rallipäivää Hietalahdessa. Näytöskilpailu päättyi norjalaisen Mads Östbergin voitonjuhliin.

Ralliautot kaahavat katuradalla Helsingin keskustassa

Rallitapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia. Yksi osallistujista, Marcus Grönholm toivoo pystyvänsä edes härnäämään vähän rallin nykytähtiä Hietalahdenrannan kisassa.

Rallitapahtuma muuttaa liikennejärjestelyjä Hietalahdenrannassa

Helsingin Hietalahdenrannassa rajataan loppuviikoksi alueita Neste Oil Ralli Helsinki Battle -tapahtuman käyttöön.

Body recovered from the sea near Helsinki docks

Police say the identity and cause of death of the individual, recovered from waters just outside Hietalahti harbour, are still being investigated.

Merestä löytyi ruumis Helsingin Hietalahdessa

Poliisin mukaan vainajan henkilöllisyyttä selvitetään ja kuolemaanjohtaneita syitä tutkitaan.

Sponsoripula kaatoi Kaivopuiston kansanjuhlan

Kansanjuhla pyritään järjestämään jälleen ensi vuonna, lupaa järjestäjä.

Futisfani ei pyörrä päätöstään – ”Puhumme jalkapallosta ja naisista”

SJK:n ja VPS:n välillä pelatussa Liigacupin finaalissa oli paikalla rutkasti molempien joukkueiden kannattajia.

Hietalahden kauppahallin tunnelma kutsuu kahville

Helsingin kauppahallipaikkojen määrä kasvaa huomattavasti kesällä, kun Vanhan kauppahallin remontti valmistuu. Monet Vanhasta kauppahallista Hietalahteen evakkoon siirtyneistä myyjistä aikovat jatkaa toimintaansa molemmissa halleissa.

Legendaarinen konserttipaikka Nosturi purettaneen

Helsinki on kaavoittamassa Hietalahden Telakkarannan asuntorakentamiselle. Samalla Elmun konserttipaikka Nosturi purettaisiin uusien talojen tieltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle