Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvakollaasi. Kuvassa Joutsenlampi-baletti, Kuolleet sielut kirja ja oopperalaulaja Anna Netrebko.

Suomessa ollaan yhä Putinin kulttuuripropagandan varjossa, sanoo tutkija

Suomalaisten asenne Venäjän kulttuuria kohtaan on kuitenkin kääntynyt hyökkäyssodan vuoksi negatiiviseksi. Esimerkiksi Suomi–Venäjä-seuraa on kohdannut viharyöppy ja se pohtii nyt toiminnan muutosta.

Yuka Masumoto esiintyi Helsingin kansainvälisten balettikilpailujen ensimmäisenä finaalipäivänä 4.6.2022.

Yuka Masumoto voitti Helsingin kansainvälisen balettikilpailun Grand Prix -palkinnon – japanilaistanssija työskentelee Suomen kansallisbaletissa

Naisten seniorisarjan 10 000 euron arvoinen pääpalkinto jätettiin tänä vuonna kokonaan jakamatta.

Tanssija Maria Baranova.

Ukrainalaisen jalkapalloilijan tyttärestä kasvoi baletin maailmantähti, joka pitää Suomen mainetta yllä maailmalla

13 vuotta sitten suomalainen Maria Baranova voitti Helsingin kansainvälisen balettikilpailun juniorisarjan. Siitä alkoi huima uranousu maailmalla. Nyt samaan tähtää 15-vuotias Matleena Lundelin.

Suomen kansallisooppera ja täysi yleisö.

Yksittäiset venäläistaiteilijat ovat yhä tervetulleita Suomeen, sanovat Kansallisooppera ja Tampere-talo – balettikilpailu miettii vielä

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu päättää ensi viikolla, onko venäläisillä ja valkovenäläisillä nuorilla asiaa kilpailuun. Lännen aloittama venäläistaiteilijoiden boikotointi koskee pääasiassa Putinin kannattajia.

Ylen aamu-tv:n vieraana tanssija Emilia Karmitsa (vas.) ja kilpailun järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja, tähtitanssija Minna Tervamäki.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu alkaa tänään

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu käynnistyy tiistaina kolme päivää kestävillä alkuerillä. Kilpailussa on mukana 11 suomalaistanssijaa.

Yle Areena logo.

Helsingin balettikilpailut

Balettikilpailu sai alkunsa Doris Laineen haaveesta.