Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kauhava Pop avaa pohjalaisen tapahtumakesän kesäkuun lopulla

Poikkeuskesän tapahtumatarjontaan tulee peruutusten lisäksi myös uusi tapahtuma: Kauhava Pop.

Yle Jyväskylän livekeikat saivat ihmiset tanssimaan ja nauttimaan olohuoneissaan – Espanjassa asuva pariskunta: "Etäisyys katosi täysin"

Yle Jyväskylän toimituksesta lähetetyt livekeikat ovat tähän mennessä keränneet lähes 100 000 katselua. Tässä jutussa pääsette kurkistamaan olohuoneisiin.

Pauli Hanhiniemi livenä Yle Areenassa juuri nyt – katso suorana tästä

Monien suomalaisten klassikkokappaleiden isä Pauli Hanhiniemi esiintyy suorana Yle Jyväskylän livekeikalla.

Pauli Hanhiniemi lauantaina Yle Jyväskylän livekeikalla – “Soitellaan keskenämme ilman, että kukaan pyytää Paranoidia”

Yle Jyväskylän suorat livekeikat jatkuvat lauantaina 18. huhtikuuta, kun monien suomalaisten klassikkokappaleiden isä Pauli Hanhiniemi esiintyy Yle Areenan välityksellä.

Rakkaustarina työttömyydellä maustettuna – Kolmannen Naisen kappaleista syntyi musikaali, josta löytyvät kaikki elämän sävyt

Seinäjoen kaupunginteatterin uutuusmusikaali pohjautuu Pauli Hanhiniemen teksteihin. Pääosissa ovat Turo, Emma ja Kolmannen Naisen musiikki.

Kasvoitko Kolmas Nainen -yhtyeen laulujen tahtiin? Testaa miten hyvin tunnet laulujen sanat

Pauli Hanhiniemen ja Kolmas Nainen -yhtyeen laulut soivat Seinäjoen kaupunginteatterin uutuusmusikaalissa.

Kotkan Meripäivien areenakonsertit uudistuvat – konserttilava rakennetaan vanhaan varastohalliin

Kotkan kaupunki tuottaa Meripäivien konsertit itse. Aikaisempina vuosina Meripäivä-areena on ulkoistettu ohjelmatoimistoille.

Kokkolan Venetsialaiset lyhenee 2-päiväiseksi ja etsii esiintyjiä

Kokkolan Venetsialaisia juhlitaan elokuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Esiintyjähaku on päällä kesäkuun alkupuolelle.

Legendaarinen Lallintalo saa oman musikaalin Raumalla – tähtenä Pauli Hanhiniemi

Ensi helmikuussa ensi-iltansa saavan musikaalin juonenkäänteet muotoutuvat yleisöltä kerättävien muistojen avulla.

Lapkon Ville Malja: Kaupallisuus voi olla hyvä kaveri, mutta jos sille antaa liikaa valtaa, tulee ongelmia

Lapko-yhtyeen laulaja-kitaristi Ville Malja uskoo, että musiikkibisneksessä ei ole enää olemassa suoraa väylää artistista yleisöön. – Siinä välissä on aina niitä hapankaalinhajuisia kaupallisia käsiä satamäärin, se vaan pitää hyväksyä, Malja hymähtää.

Pauli Hanhiniemi esittää uusimman SuomiLOVE-sinkun

Laulaja esittää klassikkonsa Valehtelisin jos väittäisin.

Pauli Hanhiniemi kirjoittaa kappaleita uudelle levylle: ”Rokkibändi kiinnostavin tapa toimia”

Hanhiniemi uskoo, että rocklevyille on edelleen tilausta. Musiikki on samassa laarissa ruuan, juoman ja seksin kanssa ja siitä ammennetaan, tuumaa tamperelainen muusikko.

Kesälöytö: Hyvää ja kaunista

UP:n ensimmäisessä musavideossa soi Kolmas Nainen.

Uskonnon lehtori: "Penkkarit on väsyneen, kiitollisen ja iloisen ihmisen haikea jäähyväispäivä"

Penkkaripäivä on ainutlaatuinen siirtymäriitti koulumaailmasta melkein aikuisuuteen. Vuosittain toistuvista perinteistä huolimatta se on jokaiselle erilainen ja synnyttää erilaisia muistoja. Muusikot Siru Airistola ja Pauli Hanhiniemi kokevat penkkaripäivän eri tavoin. Omanlaisensa päivä se on myös uskonnon lehtori Jaana Tahvanaiselle, vaikka hän osallistuukin juhlintaan vuosittain.

Mitä miettivät juhlien jatkojen tähdet: Koivuniemi, Hanhiniemi ja Ahola?

Linnan juhlien jatkoilla Hotel Kämpissä nähdään nimekkäitä muusikoita, kuten Paula Koivuniemi. Mutta minkälaisessa asussa Pauli Hanhiniemi esiintyy – juhlavassa ruutupaidassako?

50-vuotias Pauli Hanhiniemi kiittää pitkästä urastaan Kolmatta Naista

Ilman Kolmatta Naista ja 90-luvun taitteen hulluja vuosia Pauli Hanhiniemi ei olisi se mies mikä nyt on. "Jos ei sitä olisi ollut, ei meikäläisestä puhuisi enää kukaan yhtään mitään", hän itse uumoilee. Hanhiniemi täyttää tänään 50 vuotta ja lupaa, että tavaramerkiksi muodostunut ruutupaita pysyy.

Rokkitähti saapui keikalle laskuvarjolla

Muusikko Pauli Hanhiniemi teki näyttävän sisääntulon keikalleen Porisperessä viikonloppuna. Mies hyppäsi Porin Kirjurinluodon yllä lentäneestä koneesta ja laskeutui rantahietikolle laskuvarjolla.

Aikapommi

Pauli Hanhiniemen uusi levy on kannanottoja, höpötystä ja pohdintoja rakkaudesta

Pauli Hanhiniemen seuraava levy syntyy syksyksi. Vielä viimeistelyvaiheessa laulajan on vaikea lyödä plättyyn selkeää leimaa tai kuvausta.

Pauli Hanhiniemi ilman paitaa radiossa: "Randomeja musavalintoja ja jutut melkoista dadaa"

Muusikko ja lauluntekijä Pauli Hanhiniemellä on tiedossa kiireinen keikkakesä. Miestä voi kohta kuunnella sunnuntaiaamuisin myös Yle Radio Suomessa.

Suomirockin sensuroimatonta historiaa julkaistu jo 38 henkilön verran

Sarjassa on julkaistu kohta neljäkymmentä haastattelua.

Vaski Areenan lavalla nähdään paljon vain elämää

Heinäkuun loppupuolella Lieksassa järjestettävä Vaski Areena -festivaali houkuttelee kansaa nimekkäillä kotimaisilla esiintyjillä. Lavalle nousee muun muassa kolme suositun Vain elämää -televisiosarjan tähteä.

Kaustisen kansamusiikkijuhlilla turistaan tarinoita polkan tahtiin

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia maustavat tänä kesänä erityisesti tarinat ja polkka. Lisäksi uusitaan nousevien esiintyjien Showcase-sarja sekä kuullaan esimerkiksi Pauli Hanhiniemeä, Svängiä ja Hoven Drovenia.

Pauli Hanhiniemi: "Levyllä seikkailee elämän kolhima jätkä"

Pauli Hanhiniemen mielestä Kolmas nainen -yhtyeen uusin levy on yhtyeen parhaita. Laulujen päähenkilö on hänen alter egonsa.

Lasten oikeudet taipuivat lauluksi Tampereella

Tampereen Pispalan koulun viidesluokkalaiset ryhtyivät viime vuonna lauluntekijöiksi ja levylaulajiksi konkarimuusikko Pauli Hanhiniemen avustuksella. Aikuiset ja isot, kuunnelkaa -laulu juhlistaa Lasten oikeuksien päivää.

Selmu juhlii Seinäjoella

Seinäjoen elävänmusiikin yhdistys Selmu täyttää lauantaina 20 vuotta. Yhdistyksen perustoimintaa ovat Provinssirock kesäisin sekä rock-klubitoiminta Rytmikorjaamolla.

Saision Homo! on vuoden näytelmä

Pirkko Saision Homo! on palkittu vuoden parhaana näytelmänä. Saisio voitti Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n jakaman Lea-palkinnon nyt neljättä kertaa.

Ulvova mylläri avoinna yleisölle lauantaina

Syksyn musikaaliensi-iltaa harjoitellaan Savonlinnan Teatterissa lauantaina julkisesti. Musikaali Ulvova mylläri perustuu Arto Paasilinnan romaaniin.

Savonlinnan Teatterissa ulvoo mylläri

Savonlinnan Teatterin syksy on lähes pelkkää musikaalia. Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva ja Pauli Hanhiniemen säveltämä musikaali ”Ulvova Mylläri” saa ensi-iltansa 17.9.

TTT juhlii Anna Liisan tragedialla

Tampereen Työväen Teatteri palaa 110 vuoden jälkeen juurilleen. Juhlavuoden pääteoksena nähdään Minna Canthin Anna Liisa, joka oli aikoinaan uuden teatterin avajaisnäytelmä vuonna 1901. Ohjaaja Sirkku Peltolan ja hänen työryhmänsä yhteistyönä Anna Liisa on muuntunut perinteisiä rajoja rikkovaksi musikaaliksi.

Huippuartistit puolustavat Wanhaa Jokelaa

Useat tunnetut suomalaiset artisti ovat mukana joensuulaisen kulttuuriravintolan ja -hotellin rakennuksen säilymiseksi kootulla levyllä. Mukana levyllä ovat muun muassa Ismo Alanko, Kauko Röyhkä, Samuli Putro, Jouni Hynynen ja Pauli Hanhiniemi.

Jani Wickholm menee musiikissaan pari piirua ronskimpaan suuntaan

Jani Wickholm on julkaisemassa pitkästä aikaa uutta musiikkia. Kyseessä on miehen seitsemäs pitkäsoitto ja etukäteen siltä on saatu kuultaviin single nimeltä 'Aivan eri mies', joka on Wickholmin sävellys ja Pauli Hanhiniemen sanoitus.

TTT juhlii Anna Liisa -musikaalilla

Tampereen Työväen Teatterin 110-juhlavuoden pääteoksena nähdään Minna Canthin tekstiin perustuva musikaali Anna Liisa. Musikaalin sovittaa ja ohjaa Sirkku Peltola. Anna Liisa oli TTT:n avajaisnäytelmä vuonna 1901.

Äiti pojastaan pappia toivoi

Hietalan Aatelle kalja maistui ja hän kulki pitkin Alavuden raitteja. Joskus mies pysähtyi Osuuspankin rappusille laulamaan, miten äiti hänestä pappia toivoi. Sanoittajamestari Pauli Hanhiniemi käänsi 80-luvun lopulla tämän ajatuksen hienoksi tekstiksi Kolmas Nainen -yhtyeelleen, ja biisi toimii kuin häkä yhä edelleen. Onhan sen keskeinen teema äidin rakkaus lastansa kohtaan.

Yksinkertaisuus on se juju!

Näyttelijä Otto Kanerva on valmistanut laulaja Juha Tapion kanssa musiikkiesityksen Tahroja Paperilla. Esitys kuullaan muun muassa Kajaanin Runoviikolla.

Kolmas Nainen vei taas miesjoukon tienpäälle

Aika oli kypsä Kolmannen Naisen paluulle. Levy ilmestyi toukokuussa ja keikat myydään loppuun ennen kuin keikkabussin nokka on edes keikkapaikkaa kohti.

Palkintokaapissa päät kolisevat

Nenäpäivän tempauksista on luvassa toinen toistaan hauskempia palkintoja. Vai miltä kuulostaisi työporukalla rautakankikävely tai olohuoneen nurkassa esiintyvä kuoro? Palkinnoiksi luvassa taitavia tyyppejä ja erityisiä elämyksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle