Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalastajatorpan vehreälle rannalle kaavailtiin uuden Suomen uljasta kansallispyhäkköä, Kalevalataloa

Sata vuotta sitten Helsingin Munkkiniemen kallioille hahmoteltiin jättimäistä kulttuurilaitosta. Päärautatieaseman kokoinen talo olisi pyhitetty Kalevalalle. Siitä kaavailtiin myös suurmiesten mausoleumia.

Torstai 13.12.2018 (radio)

Trafi-viraston pääjohtaja eroaa. Turkissa on tapahtunut paha junaonnettomuus. Google on kertonut, mistä asioista ihmiset ovat hakeneet tietoa tänä vuonna. Torstaina on vietetty Lucian päivää.

Trumpin ja päävieraiden majoittumisesta viisinumeroinen lasku, huippukokouksen kustannukset yli 4 miljoonaa euroa – laskun maksaa Suomi

Kansainvälisten huippukokousten järjestäminen ei ole halpaa, ja käytäntönä on, että tapahtuman isäntämaa maksaa laskun.

Melania Trump kiitteli Jenni Haukiota hyvistä keskusteluista, aiheina lapset ja hyvinvointiyhteiskunta – rouva Trump mukana Presidentinlinnassa

Melania Trumpilla ei ollut vierailun aikana omaa ohjelmaa, vaan hän seurasi miestään. Rouva Trumpin päällä nähdyt asut olivat kansainvälisten luksusbrändien luomuksia.

Trump saapui Suomeen – katso videolta, kun Donald vilkuttaa koneen portailta Helsinki-Vantaalla ja laskeutuu Melanian kanssa kättelemään vastaanottajia

Donald ja Melania Trump laskeutuivat Helsinki-Vantaalle odotetusti hieman ennen iltayhdeksää. Lentokentältä pari jatkoi matkaansa kohti Kalastajatorppaa.

Mitä puolustusministerit kertovat Suomen ja Yhdysvaltain puolustusyhteistyöstä? – Yle näyttää suorana kello 13.10 alkaen

Niinistö kutsui aiemmin tänään Yhdysvallat osallistumaan Suomeen suunniteltuun suureen sotaharjoitukseen 2020-luvulla.

Martti Ahtisaari sai erikoisen syntymäpäivälahjan – Oli silminnähden hämmästyksissä

Rauhanvälitystoimisto CMI keräsi "Älä kerro Martille" -kampanjan avulla 631 877 euroa rauhantyöhön.

Rukousaamiaiset rantautuivat Suomeen – järjestäjät toivovat: usko saa tulla mukaan poliittiseen keskusteluun

Noin 150 yrittäjää, poliitikkoa ja muuta yhteiskunnan vaikuttajaa verkostoitui, nautti musiikista ja rukoili Suomen tulevaisuuden puolesta Helsingin Kalastajatorpalla keskiviikkoaamuna. USA:ssa presidentin rukousaamiainen on vuosikymmenten perinne. Suomessakin tilaisuuden järjestäjät haluavat Raamatun arvot avoimesti mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, eduskuntaa myöten.

Juomat loppuivat kesken, kyniä kokeiltiin pommien varalta – Etyk-kulisseissa sattui ja tapahtui

Entinen suurlähettiläs Mikko Pyhälä seurasi valtionpäämiesten tapaamisia lähietäisyydeltä. Nuori diplomaatti joutui heinä-elokuun helteisinä kokouspäivinä selvittelemään monenmoisia tilanteita.

Migritin vierailijat hukassa – löytyvätkö ydinvoimasijoittajat Tampereelta?

Energiayhtiö Migrit Solarna Energijan edustajien Suomen liikkeet ovat jääneet mysteeriksi. Sunnuntaina Tampereella alkavat rullakiekon MM-kisat, joissa pelaa yhtiön sponsoroima joukkue.

Filppula hakee kesärevanssia Teräväisestä – "Pallo saa takuulla kyytiä"

Jokakesäinen Bermuda-turnaus pelataan lauantaina Helsingissä 35. kertaa. Tapahtuma vilisee kirkkaimpia suomalaisia NHL-tähtiä.

Snow plus PMs' meeting to tangle traffic in capital region

Motorists driving in the capital area are being advised to brace for congestion caused by snowfall expected in the region, as well as special traffic arrangements in force for a meeting of some European premiers Thursday and Friday.

Pääministerien kokous sotkee liikennettä Helsingissä

Pohjoismaiden, Baltian ja Britannian pääministerit kokoontuvat tänään ja huomenna Helsinkiin keskustelemaan pohjoisen Euroopan tulevaisuudesta ja talousnäkymistä.

Helsinki – Pohjolan vakoilukeskus 1980-luvulla

Helsinki – Pohjolan vakoilukeskus

Lasse-jänis ja kaupallisuuden peikot vilistivät MM-kisoissa 1983

Yleisurheilujuhlien yhtenä kisalajina oli myös bisnes.

Vuoden 1959 Jussi-gaala oli kahden elokuvan juhlaa

Punainen viiva ja Mies tältä tähdeltä veivät palkinnot.

Kreikan tilanne huolestuttaa Euroopan presidenttejä

Talousongelmat ja Kreikan kärjistynyt tilanne hallitsivat kahdeksan eurooppalaisen presidentin tapaamista Helsingissä. Saksan liittopresidentti Christian Wulff sanoi, että Kreikan on noudatettava sille asetettuja ehtoja.

Niinistö: Syyrian tilanne kaipaa ratkaisua

Tuleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö kaipaa ratkaisua Syyrian tilanteeseen. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa vielä kantaa Suomen asemaan tilanteen ratkaisemiseksi. Niinistö piti melko niukkasanaisen tiedotustilaisuuden Kalastajatorpalla Helsingissä maanantaina iltapäivällä.

Selänne: Pelihaluja olisi, mutta...

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne saapui jälleen Suomeen viettämään kesälomaansa. Heinäkuussa 41 vuotta täyttävä Selänne uhkuu pelihaluja, mutta kiekkouran jatko riippuu hiljattain tähystysleikatun polven kuntoutumisesta.

Ollila pitää Euroopan tilannetta synkkänä

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila pitää Euroopan taloustilannetta synkkänä. Ollilan mukaan tilanne on pahentunut koko ajan. Hän puhui torstaina sadalle eurooppalaiselle yritysjohtajalle Helsingissä.

Uudellamaalla synkkä viikonloppu – 4 ihmistä hukkui

Espoossa hukkui lauantaina neljävuotias poika ja iäkäs mies. Helsingissä hukkui lauantaina kolmikymppinen mies sekä sunnuntaina noin 60-vuotias nainen.

Viikonloppu on ollut vesillä jo juhannusta synkempi

Viikonlopusta tuli hukkumistapauksissa synkempi kuin juhannuksesta. Perjantain ja sunnuntaina välisenä aikana on hukkunut ainakin kymmenen ihmistä. Lisäksi on sattunut läheltä piti -tilanteita ja vedestä on pelastettu useita ihmisiä.

Nato-mielenosoitus sujui rauhanomaisesti

Sotilasliitto Naton vastainen mielenosoitus sujui tänään rauhallisesti Helsingissä. Kalastajatorpan edustalle kokoontui noin sata Naton vastustajaa.

Naton päämies tekisi sotilasliitosta keskustelufoorumin

Helsingissä puhunut sotilasliitto Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen esittää, että Natosta tehtäisiin maailmanlaajuisten turvallisuuskysymysten keskustelufoorumi. Rasmussenin mukaan sotilaalliset keinot kriisinhallinnassa eivät enää ole riittäviä.

Naton pääsihteeri vierailee Helsingissä

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen vierailee torstaina Helsingissä.

Helsingin katujen tarinat löytyvät netistä

Katso millä kadulla tai missä kaupunginosassa asut ja löydä sen tarinat, kehottaa kirjastoväki. Tarinoidenhelsinki.fi kaivaa esille asuinalueisiin liittyvät kirjat, elokuvat ja musiikin.

Helsinkiläiset valitsivat kaupunkinsa parhaat

Helsinkiläiset ovat äänestäneet tämän vuoden parhaaksi vierailukohteeksi Vanhan kauppahallin. Paras kaupunkilomatuote on puolestaan Royal Linen illallisristeilyt ja paras perhekohde Korkeasaaren Kissojen yö.

Laatupalkinnot Viking Linelle ja Oasis of the Seas -alukselle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on jakanut torstai-iltana Suomen laatupalkinnon ja laatuinnovaatiopalkinnot Helsingin Kalastajatorpalla. Viking Line voitti suurten yritysten sarjan. STX:n Turun telakalta valmistunut Oasis of the Seas oli sarjassaan Vuoden laatuinnovaatio.

70-vuotias Pyöreä sali on ollut sotasairaala ja keikkapaikka

Helsingin Kalastajatorpan kuuluisa ravintolasali Pyöreä sali täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia. Tasan 70 vuotta sitten olympialaisten gaalaravintolaksi perustettu Pyöreä sali on historiansa aikana ollut muun muassa kuuluisuuksien keikkapaikka ja sotasairaala.

Muumitkin pyörähtelivät illallisilla uutenavuotena 1957

Uudenvuoden vastaanottojuhlia Helsingissä.

Armi Kuusela, Suomen Neito 1952

Ensimmäiseksi Suomen Neidoksi Armi Kuusela

Kapiteeli myy hotellikiinteistönsä

Kiinteistösijoitusyhtiö Kapiteeli myy hotellikiinteistönsä norjalaisille. Norgani Hotels ASA maksaa 15 hotellista yhteensä 306 miljoonaa euroa.

Valtio hakee valtuuksia Kapiteelin myyntiin

Valtio valmistautuu myymään kiinteistöyhtiö Kapiteelin. Myyntihanke sisältyy lisäbudjettiin, jossa valtio hakee eduskunnalta valtuuksia Kapiteelin yksityistämiselle.