Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun taiteilijakoti Lallukka rakennettiin, pelättiin että boheemitaiteilijat pistävät ranttaliksi – kuvat näyttävät mitä kuuluisat asukkaat saivat aikaiseksi

Helsingin taidemuseon uusi näyttely esittelee Lallukan taiteilijakodin kuuluisien taiteilijoiden teoksia.

Veteraanien kunniaksi nimetään aukio Rovaniemellä

Kaupunginvaltuutetut olisivat halunneet veteraaniaukion kaupungintalon kupeeseen, mutta paremmaksi paikaksi katsottiin Rovaniemen vanhatori.

Kuvanveistäjä tekee puolet tilistään timpurina

Yksi Pohjalaisen taiteilijaliiton juhlanäyttelyn taiteilijoista ammentaa intohimonsa puusta myös kakkosammatissaan. Halsualainen kuvanveistäjä Seppo Kalliokoski hankkii puolet elannostaan hirsitaloja ja saunoja rakentamalla.

Mahlun Maapallopatsas on ihmiskunnan yhteistä omaisuutta

Saarijärven Mahlun kylän persoonallinen maamerkki on Rutas-Matin elämäntyö, jota taiteilija mielellään esitteli ohikulkijoille. Patsaan möhkäle on suuri, vaan niin on sen sanomakin: taivaallisesta käskystä rakennettu muistomerkki julistaa maailmanrauhaa. Matti Rutasen syntymästä on kulunut 125 vuotta.

Kirjailija Harri Tapper on kuollut

Kirjailijan pääteoksiin kuuluu Tapperin veljesten lapsuutta kuvaava sarja.

Taiteilijakoti Lallukka suojellaan

Suomen ensimmäinen taiteilijakoti, Lallukka, on suojeltu rakennussuojelulailla. Etu-Töölössä sijaitseva funktionalismia edustava rakennus on tähän asti suojeltu asemakaavalla. Asemakaavasuojelu ei koskenut poikkeuksellisen hyvin säilyneitä sisätiloja.

Duodecimin kulttuuripalkinto Ortonin ylilääkärille

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin kulttuuripalkinto myönnetään tänä vuonna Ortonin johtavalle ylilääkärille, professori Seppo Seitsalolle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Vexi Salmi lahjoitti taidekokoelmansa Hämeenlinnan Taidemuseolle

Sanoittaja ja taidekeräilijä Vexi Salmi on lahjoittanut mittavan taidekokoelmansa Hämeenlinnan Taidemuseolle. Teoksia on noin 500, niistä osa on ollut talletettuna taidemuseolla jo aiemmin.

Kuvanveistäjä Riippa nousussa

Kälviäläinen kuvanveistäjä Riku Riippa elää taitelijauransa kiireisintä kevättä. Meneillään on kaksi museonäyttelyä ja valmistelut ovat vauhdissa Retretin isoon ryhmänäyttelyyn sekä Vantaalla avattavaan yksityisnäyttelyyn.

Kainin perilliset koolla Raumalla

Lönnströmin taidemuseossa Raumalla on avattu Kainin perilliset -näyttely. Näyttely esittelee neljä nykykuvanveistäjää, joiden tuotannossa näkyy yhteys akateemikko Kain Tapperin taiteeseen. Näyttelyn taiteilijat - Pekka Kauhanen, Pekka Pitkänen, Riku Riippa ja Tommi Toija - ovat olleet Tapperin oppilaita, työhuoneavustajia ja ystäviä.

Uni ja hevoset inspiroivat Kirsi Tapperia

Saarijärven museolla avautuu tänään kuvanveistäjä Kirsi Tapperin 50-vuotisjuhlanäyttely. Saarijärven museo on Tapperille luonteva valinta juhlanäyttelyn paikaksi, ovathan Tapperin suvun juuret tiukasti Saarijärvellä.

Kain Tapperin ja nuorten taiteilijoiden töitä esillä Porin Taidemuseossa

Porin Taidemuseon uudessa näyttelyssä on projektihuoneessa esillä Kain Tapperin veistoksia ja hänen muita töitään. Uudemman sukupolven taiteilijoiden töitä on puolestaan esillä museon hallissa ja siivessä.

Dali esillä EMMAn klassikkosyksyssä

Espoon modernin taiteen museon EMMAn tämän vuoden klassikkotaiteilija on Salvador Dali.

Bukowski järjestää suuren taidehuutokaupan

Suomessa järjestetään ensi kuun alussa poikkeuksellisen suuri modernin taiteen huutokauppa. Bukowskin huutokaupassa on sekä suomalaisten että ulkomaalaisten huippunimien töitä, mutta esiin nostetaan myös nuoria taiteilijoita.