Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karvakuonojen matkassa Elävän arkiston elokuuhun

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Yölintu-yhtyeen perustajajäsen Matti Silmulle ehdollista törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Oikeuden mukaan Matti Silmu nosti yli 80 000 euroa palkkaa maksukyvyttömästä Yölintu Oy:stä.

Iskelmä-Suomella on katto korkealla ja seinät leveällä

2010-luvun iskelmä elää murroksessa.

Yölinnun Simo Silmu on taas täynnä tarmoa

Suomen suosituimpiin tanssiorkestereihin kuuluva porilainen Yölintu on palannut lavoille. Yhtyeen keulakuva Simo Silmu kasasi itsensä vaikean henkilökohtaisen vaiheen jälkeen ja on taas täynnä tarmoa. Koko Yölintu lentää nyt entistä raikkaampana. Yhtye nousi uusille siivilleen Lapissa.

Noormarkun viimeinen vuosi oli tunteikas

Marko Kautto viimeistelee elokuvaa, joka sai Noormarkun kunnan työntekijät ja kunnanvaltuutetut liikuttumaan. Elokuva kuvaa kunnan viimeistä vuotta ennen kuntaliitosta Poriin.

Kaakkois-Suomen tanssilavat tyytyväisiä kesän kävijämääriin

Tansseilla on suuri merkitys niitä pyörittävien seurojen taloudelle.

Simo Silmun rengaskesä

Jostain syystä rengasliike otti kesätöihin kolmekymppisen iskelmälaulajan. Toimiihan se lattiaharja nojailutelineenä siinä missä mikkitelinekin. Mistä nyt tuulee Simo Silmu?

Harmonikan juhlaa Ikaalisissa, pianon taikaa Mäntässä

Kesän musiikkijuhlat saavat jatkoa. Tämän takaavat Sata-Häme Soi -festivaalit ja Mäntän Musiikkijuhlat. Tapahtumat alkavat tiistaina.

Jazzhanuristi Marocco Ikaalisiin kesällä

Amerikkalainen jazzharmonikan legendaksi kutsuttu Frank Marocco soittaa ensi kesänä Ikaalisissa. Esiintyminen Sata-Häme Soi -festivaalilla on Maroccon ainoa esiintyminen Suomessa.

Ellen Jokikunnas juontaa YLE:n uuden musiikkiohjelman

YLE TV2:lla alkaa kesällä uusi kotimainen musiikkiohjelma. Haaveiden ilta -nimisessä uutuussarjassa kotimaiset huippuartistit pääsevät toteuttamaan musiikkiin liittyviä unelmiaan. 10-osaisen kesäsarjan juontaa Ellen Jokikunnas.

Kotiteollisuus jatkaa albumilistan kärjessä

Kotiteollisuus jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan kärjessä levyllä Sotakoira. Listan kärjessä tapahtui tällä viikolla muutoksia, kun kymmenen myydyimmän albumin joukossa on neljä uutuutta.

Iskelmä-Finlandia meni Eino Grönille

Järjestyksessään seitsemännen Iskelmä-Finlandian on voittanut Eino Grön. Nokialla, Tapsan Tahdeilla jaetun palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Iskelmä-Finlandia 2007 -ehdokkaat valittu

Tämänvuotista Iskelmä-Finlandia -palkintoa tavoittelevat laulajat ja laulajatar on valittu. Vuoden 2007 ehdokkaat ovat Eino Grön, Anne Mattila, Simo Silmu, Topi Sorsakoski ja Reijo Taipale. Kukaan ehdokkaista ei ollut ehdolla viime vuonna, jolloin palkinnon lunasti itsellee Paula Koivuniemi.