Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä Ville Virtanen

Ville Virtasen Sorjonenkin lukee Harjunpäätä

Harjunpää ei ole väkivallan ammattilainen.

Komisario Harjunpää ja Onerva sateenvarjon alla

Harjunpää setvii rikoksia neljässä radiodekkarissa

Harjunpää tutkii kiusantekoa ja kotirauhan häirintää

Toivotut: Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raid, Kiimaiset poliisit ja Harjunpää-sarjoja

Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi, yle tv1

Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi

Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja.

lakimies janne harjunpää kertoo roskapankkiirin työstään Sloveniassa

Roskapankkiiri takavarikoi oligarkkien varat: "Minua on kutsuttu milloin Venäjän tai Suomen mafiaksi"

Lakimies Janne Harjunpää toimii tällä hetkellä Slovenian valtion pankkivarainhoitoyhtiössä. Hänellä on pitkä kokemus riskiluottojen muuttamisesta toimiviksi. Kaikki eivät hänen mukaan pidä siitä, että ulkomainen kaveri tulee ja yrittää laittaa asioita järjestykseen.

Rakkauden nälkä, yle tv1

Rakkauden nälkä

Kaupunkia piinaa murtoaalto, ja Harjunpäätä unettomuus.

10 kirjaa rikoksesta -sarjan toimittajat Anna Kortelainen ja Timo Harakka sekä vieraat, kuvakollaasi

10 kirjaa rikoksesta

Keskustelua teoksista lain tuolta puolen.

Matti Yrjänä Joensuu

Kirjailija Matti Yrjänä Joensuu on kuollut

Kirjailija Matti Yrjänä Joensuu on kuollut. Hän menehtyi kotonaan sairauskohtaukseen sunnuntaina. Joensuu oli 63-vuotias.

Kirjoja hyllyssä

Dekkaripäivien teemana Rikos ja rangaistus

Dekkaripäivät kokoaa maan luetuimpia dekkaristeja ja esikoiskirjailijoita Kouvolaan. Kansainvälistä väriä tuo ruotsalainen kirjailija Håkan Nesser. Dekkaripäivät järjestetään 15. kerran.

Kisa on valmiina alkamaan Enonkosken alakoulun salissa.

Kerimäki ja Punkaharju kävivät tasaisen taiston

Kerimäen ja Punkaharjun nuoret kohtasivat kouluvisan toisessa kisassa 8.2. Enonkoskella.

Matti Yrjänä Joensuu

Matti Yrjänä Joensuu näkee pahuuden taakse

Harjunpää-romaaneistaan palkittu kirjailija Matti Yrjänä Joensuu asuu nykyään Valkeakoskella. Hänen tuotannossaan yhdistyvät poliisin kokemus ja ihmisen sisäisen elämän kuvaus humaanilla ja tarkkavaistoisella tavalla.

Kulttuurilehtikatsaus 29.11.2010

Kulttuurilehtikatsauksessa tarkastellaan kirjamyynnin maantiedettä ja luetaan nuorten teatterin, tanssin ja musiikin ammattilaisten ajatuksista.

Maailma on muuttunut - niin myös Harjunpää

Matti Yrjänä Joensuun rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää on tuotu nykyaikaan kirjaan perustuvassa elokuvassa Harjunpää ja pahan pappi.

Sir Philip Anthony Hopkins

Tähtihetki perjantaina 29.10.

Tähtihetken juontajina toimivat Satu Linnapuomi ja Tarmo Poussu. Tällä viikolla esittelyssä olivat elokuvat You Will Meet a Tall Dark Stranger, Ruotsalainen avioliitto ja Harjunpää ja pahan pappi.

Peter Franzen elokuvassa Harjunpää ja pahan pappi.

Olli Saarelan Harjunpää on yksinäinen kostaja

Perjantaina saa ensi-iltansa elokuva Harjunpää ja pahan pappi. Edellisestä Harjunpää-filmatisoinnista on ehtinyt kulua 17 vuotta. Olli Saarelan ohjaamassa filmissä rikosylikonstaapeli Harjunpäästä on tehty toimintasankari. Elokuvatutkijan mukaan uusi Harjunpää-elokuva on etääntynyt arkitodellisuudesta.

Olli Saarela toi Timo Harjunpään 2010-luvulle

Synkkä ja pahuutta käsittelevä Harjunpää ja pahan pappi -elokuva tuo kirjoista tutun Timo Harjunpään valkokankaalle Peter Franzenin muodossa. Ohjaaja Olli Saarela piti itsekin näkemästään.

Peter Franzén elokuvassa Harjunpää ja Pahan pappi

Moderni Harjunpää saapuu teattereihin

Ensi viikon perjantaina (29.10.) saa ensi-iltansa uusi kotimainen rikoselokuva, Matti Yrjänä Joensuun romaaniin perustuva Harjunpää ja Pahan pappi. Helsingin metrotunneleissa tapahtuu outoja murhia, joiden selvittämiseen tarvitaan rikosylikonstaapeli Timo Harjunpäätä.

Elokuvat ja esikoisromaani ovat pitäneet Peter Franzénin kiireisenä.

Peter Franzénille maistuisi appelsiini

Näyttelijäpariskunta Peter Franzén ja Irina Björklund nähdään pian pitkän tovin jälkeen yhdessä valkokankaalla. Franzénin mukaan on uniikkia sukeltaa elokuvaan yhdessä pitkäaikaisen elämänkumppanin kanssa. Moisia kummallisuuksia ei jokaisessa ammatissa pääse kokemaan.

Peter Franzén

Harjunpään rooli oli Franzénille rankka veto

Näyttelijä Peter Franzén kuvaa tuoreinta elokuvasuoritustaan ammatillisesti vaativaksi ja rankaksi. Harjunpää ja pahan pappi -poliisitrilleri kuvattiin pääasiassa öisin ja elokuvanteko oli hyvin intensiivistä. Ihmisen pimeistä puolista kertova elokuva tulee ensi-iltaan lokakuun lopussa.

Dekkarit ja kolmiodraama myyvät kirjallisuudessa

Syyskuun kirjamyyntitilasto kertoo, että kotimaista kirjallisuutta lukevat innostuivat dekkareista ja käännösproosassa myi eroottisväritteinen kolmiodraamakuvaus.

Peter Franzen elokuvassa Harjunpää ja Pahan pappi.

Paha vaanii Olli Saarelan uusimmassa

Matti Yrjänä Joensuun dekkarit tulivat Peter Franzénille tutuiksi jo pienenä. Nyt Franzén näyttelee kirjojen sankaria, rikosylikonstaapeli Harjunpäätä valkokankaalla.

Mies selaa maailman suurinta kirjaa.

Frankfurtin kirjamessut alkoivat

Maailman suurimmat kirjamessut ovat alkaneet Frankfurtissa. Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen mukaan suomalaiskirjailijat ovat herättäneet kiinnostusta, ja jo nyt näyttää vaikuttavan se, että Suomi messujen vuoden 2014 teemamaa. Frankfurtin ammattilaismessut ovat keskuksen mukaan tärkein yksittäinen väylä, jolla suomalaista kirjallisuutta saadaan maailmalle.

Matti Yrjänä Joensuu

Uusin Harjunpää-dekkari ei ymmärrä pahuutta

Kirjailija Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-sarjaan on ilmestynyt uusi osa seitsemän vuoden jälkeen. Harjunpää ja rautahuone käsittelee selittämätöntä pahaa.

Matti Yrjänä Joensuu

Aamun kirjassa 9.9. Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja rautahuone

Vaikka romaani alkaa kätkykuolemasta, varsinaisiksi rikoksiksi paljastuvat vuoteisiin kuolleet varakkaat naiset. Matti Yrjänä Joensuu jatkaa tutun yhteiskunnallisesti. Suomi on kahtiajakautuneempi kuin edellisessä Harjunpää-romaanissa seitsemän vuotta sitten.

Kirjakustannuksen murros värittää syksyn tarjontaa

Kirjallisuuskriitikko ja kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittaja Jarmo Papinniemi vieraili Aamu-tv:n sohvalla torstaina kertomassa kirjasyksyn näkymistä.

Sami Miettinen, Veera Valutie ja Jere Karvinen.

Varkaus jyräsi voittoon Itä-Suomen uutisviisaissa

Varkautelainen Kuoppakankaan koulu nappasi voiton lauantaina aamupäivällä YLE Savon toimituksessa järjestetyssä Itä-Suomen uutisviisaat 2010 -finaalissa. Mikkeliläinen Rantakylän koulu ylsi toiseksi, Kontiolahden koulu kolmanneksi ja paltamolainen Korpitien koulu neljänneksi.

Matti Yrjänä Joensuu

Uusi Harjunpää-romaani ilmestyy syyskuussa

Kirjailija Matti Yrjänä Joensuulta ilmestyy uusi Harjunpää-romaani syyskuussa. Edellisen Harjunpää-romaanin ilmestymisestä on seitsemän vuotta.

Parnasson päätoimittaja: Lista puhututtaa

YLE Uutisten haastattelema kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittaja Jarmo Papiniemi löytää Finlandia-ehdokaslistasta sekä puutteita että plussia.

Rikos kannattaa romaaneissa

Suomalaista rikoskirjallisuutta on ollut sata vuotta. Lajityypin vanhetessa myös kirjojen sivumäärä on kasvanut. Dekkarit porskuttavat myös myyntitilastoissa. Kotimaisen rikoskirjallisuuden näyttely esillä Sysmässä elokuun loppuun saakka.

YLE jäi palkinnoitta Prix Italiassa

Yleisradion tuotokset jäivät tänä vuonna palkinnoitta radio- ja tv-alan Prix Italia -kilpailun finaalissa. Kaksi YLEn tuotetta oli yltänyt oman sarjansa kolmen parhaan ohjelman joukkoon.

YLEn ohjelmat kilpailevat Prix Italiassa

YLE on lähettänyt ohjelmiaan kilpailemaan sunnuntaina alkaville televisio- ja radioalan Prix Italia -festivaaleille.

Rakkauden nälkä kilpailee syksyllä Italiassa

Matti Yrjänä Joensuun suosittuun Harjunpää-romaaniin perustuva tv-sarja Rakkauden nälkä kilpailee syksyllä Italiassa. Tv- ja radioalan vanhimpiin festivaaleihin kuuluvaan Prix Italia -kilpailuun osallistuu kaikkiaan seitsemän YLEn ohjelmaa.

Pitkä kirjallisuusapuraha mm. Kari Hotakaiselle ja Anja Snellmanille

Valtion kirjallisuustoimikunta on jakanut vuoden 2007 alusta alkavat taiteilija-apurahat kirjailijoille ja kääntäjille. Viiden vuoden tukea saavat muun muassa Kari Hotakainen, Matti Yrjänä Joensuu, Timo Parvela ja Anja Snellman.

Pohjoismainen dekkaripalkinto Stieg Larssonille

Pohjoismainen Lasiavain-dekkaripalkinto on myönnetty ruotsalaisen Stieg Larssonin postuumille teokselle Män som hatar kvinnor. Vuoden parhaasta pohjoismaisesta rikosromaanista annettavan Lasiavaimen myöntää dekkarijärjestö Skandinaviska Kriminalsällskapet.

Camilla Frostell sai valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon

Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto myönnetään suomalaisen kirjallisuuden ansioituneelle kääntäjälle. Camilla Frostell on tehnyt mittavan uran erityisesti suomalaisen nykyproosan ruotsintajana.

Väitös: Harjunpää-kirjoissa valotetaan rikollisen ajatusmaailmaa

Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-rikosromaanien synkkä ja pessimistinen yhteiskuntakuva on tuoreen väitöskirjan mukaan tarkkanäköinen kuvaus ilmiöistä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kääntöpuolella.