Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kultaiset hevosvaunut, joiden ikkunassa on vanha kuva kuningatar Elisabetista.

Kruunajaisissa Charles voidellaan pyhällä öljyllä ja asetetaan istuimelle, jonka naisasianaiset yrittivät räjäyttää – näin juhlapäivä etenee

Kuningas Charles III kruunataan tänään Lontoon Westminster Abbeyn kirkossa seremonioin, jotka ovat olleet käytössä jo yli tuhannen vuoden ajan. Nyt luvassa on kuitenkin myös uudistuksia.

Williamia näyttelevä Ed McVey suutelee Catherinea näyttelevää Meg Bellamya kadulla vesisateessa.

Dianan kuolonkolarin kuvaaminen närkästyttää Britanniassa – tätä kaikkea on luvassa Netflixin The Crown -sarjan viimeisellä kaudella

Netflixin huippusuosittu kuninkaallissarja saavuttaa viimeisellä kaudellaan 2000-luvun, mutta Meghania sarjassa ei nähdä.

Punaisella ja sinisellä valolla sivuilta valaistu silmälasipäinen henkilö katsoo kohti kameraa.

Suomi-fani Newt Albiston, 24, kertoo, miksi sinunkaan ei pitäisi seurata Charlesin kruunajaisia

Yhä useampi brittinuori ajattelee, että monarkian aika on jo ohi.

Prinssi Harry ja Meghan

Prinssi Harryn ja Meghanin tuottamalle uudelle kohudokumentille brittimedialta täystyrmäys: "En kestä enää tätä itsekeskeistä hölynpölyä"

Britannian lehdistö keskittyi perjantaina tykittämään täyslaidallisen Netflixissä juuri julkaistun Harry ja Meghan -dokumentin kirvoittamana. Britannian kuninkaallinen hovi sen sijaan on ollut hipihiljaa.

Pormestari Juhana Vartianen ja Ison-Britannian suurlähettiläs Theresa Bubbear istuttavat metsälehmusta Kaivopuistossa kuningatar Elisabet II:n kunnikasi.

Kuningatar Elisabet II:n kunniaksi istutettiin kolme lehmusta Helsingin Kaivopuistoon

Kuningattaren platinajuhlavuoden kunniaksi on istutettu jo yli miljoona puuta eri puolille maailmaa, erityisesti Englantiin. Suomeen puita on istutettu lähes parikymmentä.

Kuningatar Elisabet II ja juuri kruunattu Walesin prinssi Charles tervehtimässä kadulle kerääntynyttä yleisöä Caernarfonin linnan edustalla Walesissa 1969.

Walesin prinssi Charlesin päähän painettiin 200 000 markan kruunu Caernarfonissa 1969

Toimittaja Ari Valjakka kertoi walesilaisen kylän tunnelmista, kun Caernarfonin linnassa vietettiin juhlallista kruunajaisseremoniaa.

Joutsenon vastaanottokeskus Konnunsuolla

Keskiviikko 12.10.2022 (radio)

YK arvostelee Suomea al-Holin leirin lapsista. Suomeen tulee ensi vuonna noin 1000 kiintiöpakolaista. Britanniassa kuningas Charles kruunataan toukokuussa. Sää on pilvinen.

Joonas Konstig, Helsinki, 05.06.2020

Joonas Konstigin kolumni: Suomelle kuningatar!

Suomellakin voisi hyvin olla oma kuningas tai kuningatar, kirjoittaa Konstig.

Brittihovi halusi sensuroida kyyneleet kuningattaren hautajaisista

Viimeinen sana: brittihovi halusi sensuroida kyyneleet kuningattaren hautajaisista

Rosa Kettumäki ihmettelee, miksi kuningatar Elisabetin hautajaislähetyksen kuvamateriaalissa oli erikseen kielletty kuninkaallisen perheen surun näyttäminen.

Kuningatar Elisabetin arkkua viedään kohti Westminster Hallia.

Yli 30 vuotta Englannissa asunut suomalainen arvosti suunnattomasti edesmennyttä hallitsijaa - Kuningattaren kuolema yllätti brittiläiset

Kuningas Charles on saanut jo tukea kansalta, kertoo vuosikymmeniä Lontoon lähistöllä asunut Milla Simms.

Kuningatar Elisabetin arkkua nostetaan ruumisautoon.

Maanantai 19.9.2022 (radio)

Potilasturvallisuuslain hyväksyminen. Kuningatar Elisabetin hautajaiset. Suomen talous. Atria. Sääennuste.

Kuningatar Elisabetin arkkua viedään kohti Westminster Hallia.

Maanantai 19.9.2022 (tv)

Venäjän aseet. Firmat. Kuningatar Elisabet. Sääennuste.

Kuningatar Elisabet II kruunu päässään.

Kuningattaren hautajaiset ovat Britannian vuosikymmeniin suurin kansainvälinen tapahtuma – näin hautajaispäivä etenee

Kuningatar Elisabet II:n hautajaisia on valmisteltu massiivisin järjestelyin. Paikalle saapuu yli 500 ulkomaista arvovierasta. Yle seuraa hautajaisia erikoislähetyksessä.

Lontoo valmistautuu kuningatar Elisabetin hautajaisiin

Lontoo valmistautuu kuningatar Elisabetin hautajaisiin – kaupunki voi olla maanantaina ensi kertaa "täynnä"

Kuningatar Elisabetin hautajaiset maanantaina on yksi suurimmista tapahtumista Britanniassa kautta aikojen. Turvallisuustoimet ovat korkeat, kun maailman kenties tunnetuimmalle henkilölle jätetään jäähyväisiä.

Marjatta Ísberg kuvattuna syksyllä 1965 Skotlannissa Balmoralin linnan puistossa.

20-vuotias Marjatta Ísberg kirjoitti vitsillä Englannin kuningattarelle – pian postissa odotti yllättävä tarjous: pysyvä paikka palatsissa

Vitsinä lähetetty kirje vei nuoren Marjatta Ísbergin sisäköksi Englannin kuningattarelle. Uutinen Elisabetin kuolemasta on nostanut Ísbergin mieleen monia yksityiskohtia vuosikymmenten takaa.

Kuningataar Elisabet 2.6.2022.

Sunnuntai 18.9.2022 (radio)

Sähkön hinta. Japanin myrsky. Lottovoitto. Elisabetin hautajaislähetys. Sää.

Englannin kuningatar Elisabet II vierailulla Sibeliuksen puistossa. Vasemmalla  tunnistamaton mies, keskellä kuningatar Elisabet (silmät kiinni) ja Helsingin  kaupunginjohtaja Teuvo Aura ja oikealla prinssi Philip (nauraa).

Valokuvaajat tallensivat filmille kuningatar Elisabet II:n vierailun Suomessa vuonna 1976

Filmiä kului, kun kuvaajat tallensivat kuningatar Elisabet II:n ensimmäistä Suomen-vierailua herkeämättä. Ylen arkistosta löytyi valokuvanegatiiveja, jotka digitoitiin yleisön nähtäväksi.

Imelda Staunton näyttelee kuningatar Elisabetia.

Kuningatar Elisabetin elämä innosti myös elokuvien, sarjojen ja dokumenttien tekijöitä – listasimme kiinnostavimmat katsottavat

Kuningatar kielsi yhden dokumentin esittämisen, sillä se pääsi liian lähelle kuninkaallisten arkea.

Kuningas Charles, prinssi William ja prinssi Harry kävelevät kuningatar Elisabetin arkkusaattueen mukana.

Brittihovin suosio nuorten parissa laskee jyrkästi – se saattaa syöstä kuninkaan vallasta aikana Charles III:n jälkeen

Tasavallan kannattajat Britanniassa laskevat nuorten varaan. Nuorison mielestä etuoikeutettu hovi on menneisyyttä. Tutkijan mukaan skandaalit eivät vielä monarkiaa horjuta.

Kuningatar Elisabet II.

Yle näyttää kuningatar Elisabet II:n hautajaiset ja muistelee hallitsijan pitkää elämää

Rakastetun hallitsijan elämästä kertova dokumentti Kuningatar Elisabet II nähdään Yle TV1:ssä tulevana lauantaina. Marjukka Havumäki selostaa hautajaiset Ylen erikoislähetyksessä maanantaina 19.9.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Vapauttakaa monarkioiden hallitsijoita esittävät näyttelijät kahleistaan

Lännen kuninkaalliset helpottavat muun maailman emiirien, junttaeverstien ja ikuisten presidenttien yksinvaltiuksien ylläpitoa, Matti Mörttinen kirjoittaa.

Hävikkiruoka lautasella.

Keskiviikko 14.9.2022 (radio)

Oikeus kielsi hoitajien lakot teho-osastoilla. OP ennustaa, että asuntojen hinnat laskevat. Ihmiset yrittävät välttää ruokahävikkiä. Kuningatar Elisabetin arkku on Lontoossa. Sää on sateinen.

Ruotsin parlamentin rakennus Tukholmassa iltavalaistuksessa.

Maanantai 12.9.2022 (radio)

Ruotsin vaalit. Kuningatar Elisabetin hautajaiset. Energiansäästö kunnissa. Rengasratsiat. Sääennuste.

Kuningas Charles III kiertää Yhdistynyttä kuningaskuntaa

Kuningattaren kuolema voi lisätä Skotlannin itsenäisyyshaluja – tuhannet pakkautuivat Elisabetin arkun reitille, mutta myös välihuutoa kuultiin

Kuningatar Elisabetia rakastettiin Skotlannissa, mutta hänen kuolemansa saattaa antaa itsenäisyydelle uuden sysäyksen. Osa haluaisi eroon Isosta-Britanniasta, mutta olla silti olla osa monarkiaa.

Lukuisat suomalaiset kirjoittaneet nimensä kuningatar Elisabet II:n surunvalittelukirjaan Helsingissä

Lukuisat suomalaiset ja jopa yksi corgi kävivät jättämässä jäähyväisensä kuningatar Elisabetille

Surunvalittelukirja on avoinna Ison-Britannian suurlähetystössä Helsingissä vielä huomenna tiistaina.

Andy Murray (vas.) ja Jarkko Nieminen tapasivat kuningatar Elisabetin Wimbledonissa 2010.

Kuningatar Elisabet yllätti Jarkko Niemisen tennisottelun jälkeen – harvinaisessa tapaamisessa keskusteltiin Suomen kauneudesta

Kuningatar Elisabet teki Jarkko Niemiseen vaikutuksen, vaikka he tapasivat vain lyhyen hetken ajan Wimbledonin tennisturnauksessa 12 vuotta sitten.

Kuningatar Camilla poistumassa Buckinhamin palatsista 9. syyskuuta.

Camilla oli osa maailman tunnetuinta kolmiodraamaa ja ikuinen prinsessa Dianan verrokki – nyt hän on Elisabetin toiveesta tuore kuningatar

1970-luvun alussa tavanneet silloinen prinssi Charles ja Camilla olivat on–off-suhteessa vuosia, kunnes heistä kumpikin erosi puolisoistaan ja pari avioitui vuonna 2005.

Bondin seurassa.

Muistatko laskuvarjohypyn, jonka kuningatar teki James Bondin kanssa? Elisabet oli kruununsa takana myös hassutteleva kulttuuri-ikoni

Kuningatar Elisabet ei edustanut pelkästään tiukkaa kuninkaallista protokollaa, vaan hän osasi myös hassutella ja yllättää. Kuningatar oli vuosikymmenten ajan populaarikulttuurin kirkkaimpia tähtiä.

Kuningas Charles III.

Lauantai 10.9.2022 (radio)

Charles julistettiin kuninkaaksi. Tanskassa juhlitaan kuningatar Margareeta toista. Ruotsissa on sunnuntaina parlamenttivaalit. Metsäkanalintujen metsästys alkoi. Sää on poutainen.

Barbadoksen tuore presidentti Sandra Mason ja Britannian silloinen kruununprinssi Charles kilistelivät presidentin virkaanastujaisissa marraskuussa 2021.

Kuningas Charles puskee lauluihin ja lompakoihin, mutta entisten siirtomaiden mitta brittikuninkaallisiin voi nyt olla täynnä

Kuningattaren vaihtuminen kuninkaaseen vaikuttaa lukemattomiin asioihin Britannian katukuvassa ja asukkaiden arkielämässä. Kuningas Charlesilla on myös omaa sananvaltaa muutoksiin.

Kuningatar Elisabet II kruunu päässään.

Kuningatar Elisabet oli koko kansan isoäiti, sanoo kuninkaallisista naisista kirjaa kirjoittava Tuula Vainikainen

Vaihtuvien presidenttien tasavallassa voi olla vaikea ymmärtää, miten kuningatar mielletään niin kuin britit sen tekevät.

Englannin kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip virallisella vierailulla Suomessa. Käynti Haukanmaan metsätyökeskuksessa, Elisabet II seurueineen kävelemässä metsässä.

Eero Väisänen oli yksi Elisabetin metsäretken järjestäjistä vuonna 1976 – nyt hän kertoo, kuinka monarkki pärjäsi varvikossa

Kuningatar Elisabet II:n Keski-Suomen vierailu on tallentunut lukuisiin kuviin. Metsätyönäytöksen hänelle järjestäneen yhtiön silloinen harjoittelija muistelee nyt vierailun tapahtumia.

Annika Väisänen-Mattila vei kukkia ja kynttilöitä Iso-Britannian suurlähetystön eteen 9.9.2022.

Suomalaiset ovat käyneet muistamassa kuningatarta Britannian suurlähetystön edessä – kadulla neilikoita, liljoja ja ruusuja

Helsinkiläiset ovat käyneet aamusta alkaen jättämässä kukkia Britannian suurlähetystön eteen kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta.

Kuningataar Elisabet 2.6.2022.

Perjantai 9.9.2022 (radio)

Kuningatar Elisabet on kuollut. Britanniassa perutaan tapahtumia kuningatar Elisabetin kuoleman takia. Ulkoministeriö Helsingissä valaistaan juhlavalaistuksella kuningatar Elisabetin muistoksi. Puolustusvaliokunnan uusi puheenjohtaja on Antti Häkkänen. Kesä on ollut Euroopassa ennätyslämmin. Sääennuste.

Kuningatar Elisabetin muistolle.

Harry Styles huudatti yleisöä New Yorkissa, Etelä-Afrikassa puolue irtisanoutui suremisesta – maailma reagoi Elisabetin kuolemaan

Surunvalitteluja vyöryy Britanniaan eri puolilta maailmaa. Samaan aikaan jatkuu keskustelu monarkian roolista ja kolonialismin perinnöstä.

Tampereen ratikkapysäkin valomainos, jossa sinisellä pohjalla valkoisin ääriviivoin piirretty kuva edesmenneestä kuningatar Elisabetistä. Alla teksti "1926-2022".

Joko bongasit kuningatar Elisabetin ison siluetin? Edesmennyttä kuninkaallista kunnioitetaan perjantaina ulkomainostauluissa ympäri Suomen

Päivän kestävässä tempauksessa ovat mukana kaikki Suomen ulkomainosliittoon kuuluvat yritykset. Kaikkiaan noin 2 500 valomainostaulussa näkyy kuningattaren muistoksi tehty kuva.

Kuvakollaasi kuningatar Elisabetistä eri aikakausina.

Perjantai 9.9.2022 (tv)

Kuningatar Elisabet. Polttopuut. Yhteislaulu. Sääennuste.

Kuvakollaasi kuningatar Elisabetistä eri aikakausina.

Elisabetin elämää on seurattu myös Kuopiossa – Anneli Lujasella on 20 000 valokuvaa kuninkaallisista

Kuningatar Elisabetin kuolema on herättänyt muistoja myös Kuopiossa. Kuninkaallisia vuosikymmenten ajan seurannut kuopiolainen Anneli Lujanen osasi ennakoida kuolinuutista näkemistään valokuvista.

Mikko Korhonen kuvassa.

Kuningattaren kuolema pysäytti Ison-Britannian urheilun – suomalaispelaajat odottavat tietoa, miten pelit jatkuvat: "Ymmärrän täysin, että kaikki pysähtyy"

Keskeytetyn golfturnauksen jatkosta päätetään todennäköisesti perjantain aikana. Sydänlihastulehduksesta kärsinyt Sami Välimäki aloitti paluukilpailunsa pirteästi.

Markku ja Sirpa Ellala ovat pukeutuneet historiallisiin asuihin.

Rojalisti Markku Ellala loi maaseudulle kultaisen kuninkaallisen huvilan, jonka rakkain esine liittyy nyt kuningatar Elisabetiin

Sisustustaiteilija on seurannut pitkään kuningattaren elämää. Ellala kunnioittaa sitä, että kuningatar hallitsi pehmeällä valtikalla.

Prinssi Harry, prinssi Charles ja prinssi William.

Tässä järjestyksessä kuninkaallisen perheen jäsenet perivät nyt kruunun

Britannian kruununperillinen on nyt Charlesin vanhin poika, prinssi William.

Hämeenlinnalainen Pekka Granqvist selaa saamiansa kirjeitä.

Pekka Granqvist ojensi Elisabetille kukkakimpun 23 vuotta sitten – viime viikolla hän sai viimeisen kirjeen kuningattarelta

Moni suomalainen on seurannut lapsesta asti kuninkaallisten elämää. Muutama onnellinen on päässyt myös itse kohtaamaan ihailemansa kuningatar Elisabetin.

Britannian uuden kuninkaan Charles III:n elämä kuvina

Kuningas Charles III on Britannian vanhimpana kruunattava monarkki

Charles III saa johdettavakseen hyvin erilaisen maan kuin Elisabet II aikoinaan.

mies pitelee britannian lippua jossa kuningatar Elisabetin kuva

Britannian suuri suru – kuningatar Elisabet oli briteille läheinen vuosikymmenien ajan ja jää historiaan monarkkina, jollaista ei enää nähdä

Vaikka monarkiaa arvostellaan, kuningatar Elisabet nautti lähes universaalia henkilökohtaista arvostusta, kirjoittaa Yle Uutisten Lontoon-toimittaja Pasi Myöhänen.

Kuningatar Elisabet kuukauden vanhan prinssi Andrewn kanssa.

Nämä kiinnostavat kuvat näyttävät, millaista oli kuningatar Elisabetin työ ja vapaa-aika

Kuningatar Elisabet II eli uskomattoman elämän. Historialliset kuvat näyttävät, miten hän eli eri vuosikymmenillä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau syvästi pahoillaan Elisabetin kuolemasta

Maailmalta tulvii surunvalitteluita kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta

70 vuotta vallassa ollut kuningatar Elisabet kuoli 96 vuoden iässä torstaina illalla Suomen aikaa. Valtionjohtajat ympäri maailmaa ovat esittäneet surunvalitteluita monarkille.

Kuningatar Elisabet II on kuollut

Kuningatar Elisabetin elinaikana maailma muuttui – katso videolta pitkän valtakauden kohokohdat

Kuningatar Elisabet on kuollut 96-vuotiaana. Hän on Britannian pitkäaikaisin monarkki, joka hallitsi kuningaskuntaa siirtomaa-ajalta nykypäivään saakka.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle