Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Arja Laulaisesta Porin kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja

SDP on jakanut luottamuspaikkojaan Porissa. Kaupunginhallituksen johtoon nousee Arja Laulainen. Kaupunginhallitukseen pääsevät demareista myös Tuomas Koivisto ja Sinikka Alenius. Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi valitaan Jyrki Levonen.

Suomalaiset mepit tukistaisivat Puolaa ja Unkaria oikeusvaltiorikkomuksista – SDP:n Heinäluoma: Sääntöjen rikkojat pitäisi voida erottaa klubista

Unkarin ja Puolan oikeusvaltiorikkomukset herättävät ärtymystä Euroopan parlamentissa. Ville Niinistö (vihr.) ja Mauri Pekkarinen (kesk.) luottavat rahahanojen sulku-uhkaan. Eero Heinäluoma (sd) uhkaisi Puolaa ja Unkaria myös EU:sta erottamisella.

Sanna Koskenrannasta tulee Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja – SDP päätti luottamuspaikoista

Lappeenrannassa kuntavaalien toiseksi suurin puolue SDP on päättänyt luottamuspaikoista. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi tulee Sanna Koskenranta.

SDP:n varapuheenjohtaja joutuu oikeuteen – hyväksyi satojen eurojen viisumilaskun, jolle kaupungin mielestä ei ole perusteita

Erikoissyyttäjä Heikki Ylisirniön mielestä SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm on syyllistynyt tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen ja kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (sin.) puolestaan virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Ravintolarajoitukset laajenevat kaikille kiihtymisvaiheen alueille – rajoituksissa ei ole kuntakohtaisia eroja, valomerkki klo 24

Valtioneuvosto päättää ravintolarajoitusten laajennuksista uusille alueille torstaina.  Ravintolarajoituksia on Ylen tietojen mukana tulossa kaikille kiihtymisvaiheen alueille. Muita rajoituksia hallituksessa ei kuitenkaan ole nyt suunnitteilla, vaikka koronatilannetta pidetään huolestuttavana.

Tekniset vaaliliitot ovat mutkistaneet Äänekosken luottamushenkilöneuvotteluja – kaupungin ykköspaikkojen jako kuitenkin selvillä

Äänekoskella kaupunginhallituksen johdossa jatkaa valtuuston suurin puolue SDP, valtuuston johtoon asettuu toiseksi eniten ääniä kerännyt keskusta. Puolueet jatkavat neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona.

Jämsän kaupunginvaltuuston johtoon nousee Matti Similä – Jorma Poti pitää edelleen nuijaa kaupunginhallituksessa

Jämsän luottamuspaikkojen valinnat on saatu puolueiden yhteisissä neuvotteluissa päätökseen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Jorma Poti (sd.). Kaupunginvaltuuston johtoon puolestaan nousee yllätysnimi Matti Similä (kesk).

Ilkka Nokelaisesta tulee Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja – SDP:n valtuustoryhmä päätti luottamuspaikoista

Imatralla kuntavaalien voittajan SDP:n valtuustoryhmä on päättänyt luottamuspaikoista. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi tulee Ilkka Nokelainen. Kaupunginhallitukseen nousevat Titta Myllärinen, Anne Nissinen ja Jani Telkkä.

Analyysi: EU:n ilmastopaketista pitäisi nyt löytää kansallinen yksituumaisuus, mutta keskiviikon ministeri-info paljasti edessä olevan kivisen tien

Hallituspuolueet vakuuttivat uskovansa yhteisymmärryksen löytymiseen, mutta painotuserot kuulostivat tutuilta, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Jyväskylässä SDP valitsi valtuuston puheenjohtajuuden – puheenjohtajaksi nousemassa Jukka Hämäläinen

Jyväskylän valtuustopuolueet kokoontuvat keskiviikkona käsittelemään kaupungin luottamushenkilöesityksiä. Kokouksen jälkeen puolueet kertovat, ketä ne esittävät luottamuselimiin.

Tampereen vihreiden apulaispormestariksi nousemassa Matti Helimo

Vihreät saavat Tampereella sivistyspalveluiden apulaispormestarin paikan. Valtuustoryhmä päätti perjantaina ehdottaa paikalle toisen kauden kaupunginvaltuutettua Matti Helimoa.

Analyysi: Ylen kannatusmittaus on huono uutinen vihreiden Ohisalolle, kokoomuksen Orpon murhe taas vaihtui hymyyn

Hallitusta voi helpottaa, että keskusta on noussut pahimmasta kannatuskuopastaan, politiikan toimittaja Antti Pilke analysoi.

Tällainen on neuvottelutulos Jyväskylän valtuuston luottamuspaikoista: SDP päättää viikonloppuna puheenjohtajuudesta

Jyväskylän kaupunginvaltuuston ryhmät saivat keskiviikkoiltana päätökseen neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta valtuustossa. Keskisuomalaisen mukaan demarit päättävät sunnuntaina, valitseeko puolue kaupunginvaltuuston vai kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.

Ylen eduskuntavaalimittaus: kokoomus ja SDP kärjessä, perussuomalaiset kolmosena – kuntavaalit piristivät hieman keskustaa

Yle selvitti puolueiden eduskuntavaalikannatusta ensimmäisen kerran puoleen vuoteen. Kuntavaalien tulos heijastuu puolueiden suosioon.

Kokoomus on nousemassa Jyväskylän kaupunginhallituksen johtoon – valtuustossa puhetta johtaa edelleen SDP, varapuheenjohtajien määrä lisääntyy

Jyväskylän kuntavaalivoittaja SDP on antamassa kaupungin ykköspaikan eli hallituksen puheenjohtajuuden kokoomukselle. Puolueilla on saman verran eli 13 valtuustopaikkaa. SDP pitää valtuuston johtajuuden, mutta henkilö vaihtuu.

Kokoomuksen Otso Huuska Rauman kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi, kaupunginhallitusta vetää edelleen demareiden Leppikorpi

Rauman kokoomus on tyytyväinen jaettuihin luottamuspaikkoihin, erityisesti sivistysvaliokunnan puheenjohtajuuteen.

Maahantulomalli aiheuttaa jo kiistaa hallituksessa, vaikka eduskunta hyväksyi sen juuri – Kiuru ajaa tiukkaa linjaa

Hallituspuolueiden välillä on erimielisyyttä siitä, miten määritellään matalan tautiriskin maa, josta Suomeen saa matkustaa vapaasti. Asiasta on tarkoitus päättää valtioneuvoston asetuksella tiistaina.

Eläkkeeltä töihin palaaville pohditaan uutta veroetua – TEM:n alivaltiosihteeri: "Ruotsin malli voisi toimia Suomessakin"

Hallitus pohtii uusia keinoja työllisyyden parantamiseksi ja julkisen talouden vahvistamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen kertoo, että esillä on ollut muun muassa uusi veroetu vanhuuseläkeiän ylittäneille työntekijöille.

Helsinki Priden juhlakonsertti villiinnytti juhlaväen – Karoliina Tuominen: "Ihan superia"

Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Panu Mäenpää sanoo, että edistystä vähemmistöjen asioissa on tapahtunut, mutta paljon on vielä tehtävää.

Ylen selvitys: Maria Ohisalon asema vihreiden johdossa näyttää vahvalta, puolueväki vaatii kuitenkin väkevämpää otetta hallitustyöhön

Puolet Ylelle vastanneista vihreistä vaikuttajista ei halua Maria Ohisalolle vastaehdokasta syyskuun puoluekokoukseen. Puolueen taustavaikuttajat ovat kuitenkin tyytymättömiä puolueen saavutuksiin hallituksessa tähän mennessä.

Sosialidemokraattien Nasima Razmyar jatkaa Helsingin apulaispormestarina

Helsingin sosialidemokraattien piirikokous päätti luottamushenkilövalinnoista torstai-iltana.

Imatran uuden valtuuston puheenjohtaja on kokoomuslainen, kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi tulee demari

Lautakuntapaikat on Imatralla jaettu puolueitten kesken. Kaupunkiyhtiöiden luottamuspaikoista neuvotellaan edelleen.

Oppositio arvosteli hallituksen perhevapaauudistusta kyselytunnilla – "Ei lisää työllisyyttä vaan pahimmillaan vähentää sitä"

Eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin muun muassa työllisyyspolitiikasta, perustulosta ja koronasta. Hallituksen epäiltiin keittävän syksyn budjettiriihessä "niin laimean keiton, ettei sitä kukaan syö".

Lahden uuden valtuuston luottamuspaikkojen jaosta ensimmäinen kiistakapula – valtuustoryhmät jakautuivat jo kahdeksi vaaliliitoksi

Isot ja pienet valtuustoryhmät ovat muodostaneet omat vaaliliittonsa, joiden näkemykset poikkeavat täysin toisistaan. Yhteisten neuvottelujen jatkamisesta ei ole tietoa.

Kiuru A-studiossa Pietarin-kävijöistä: "Meillä on vaikeuksia tavoittaa ihmisiä, asiaan suhtaudutaan vähätellen"

Ministeri Krista Kiuru (sd.) ei ennakoi, johtavatko sadat kisatartunnat rajoitusten kiristämiseen, mutta kuvaa tilannetta vakavaksi. Hän painottaa kisaturistien vastuuta uuden aallon estämiseksi.

Kuopion luottamuspaikkaneuvotteluissa viiden puolueen vaaliliitto

Viiden puolueen teknisessä vaaliliitossa ovat mukana keskusta, kokoomus, sdp, vihreät ja liike nyt. Kuopion keskustan puheenjohtaja Saara Hanhelan mukaan muita valtuuston ryhmiä on tiedotettu vaaliliitosta.

Inarin kunnan uudet valtuustoryhmät sopivat paikkajaosta

Inarin kunnanvaltuusto tekee viralliset valinnat elokuussa ensimmäisessä kokouksessaan.

EU-maiden johtajat pohtivat Venäjä-suhteen suuntaa ja maahanmuuttokysymyksiä huippukokouksessaan

Brysselissä keskustellaan myös jatkosta miljardirahoitukselle, jolla on tuettu Turkkia pakolaisten majoittamisessa.

Sote-uudistus kuumentaa tunteita Helsingissä – kokoomuksen ryhmäjohtaja: "Lähdetty rakentamaan tällaista maakunnallista tulonsiirtoautomaattia"

Kokoomuksen mukaan sote-uudistus on kova isku suurille kaupungeille. Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo, että uudistus pakottaa kaupungin tinkimään palveluista.

Kuolevatko vanhat puolueet, kun Suomi ikääntyy? Mikä puolue saa kasvavan vieraskielisen väestön äänet? Selvitimme, mitä muutokset Suomen väestössä tarkoittavat puolueille

Suomen väestö kaupungistuu, vanhenee ja moninaistuu. Selvitimme, kuoleeko keskusta sukupuuttoon ja tuleeko kaikista vihreitä. Keskustalaisen Joonas Soukkion, 24, ja vihreän Sirkka-Liisa Korkalan, 82, mielestä ikä tai asuinpaikka eivät kuitenkaan yksin määrää mielipiteitä.

SDP on Päijät-Hämeen suurin kuntapuolue – kiri kokoomuksen ohi, kun vaalitulos vahvistettiin

Tarkastuslaskenta paljasti, että SDP:llä olikin maakunnan alueella kahdeksan ääntä enemmän kuin kokoomuksella.

Neuvottelut poliittisista johtopaikoista vauhtiin ensi viikolla Kokkolassa – Perussuomalaiset ennustaa tiukkoja keskusteluja, keskusta ja demarit uskovat sovun syntyvän nopeastikin

Kuntavaalien siirto huhtikuulta kesäkuulle on hankaloittanut puolueiden neuvotteluja kärkipaikoista. Normaalikeväänä paikoista sopiminen on saatu hyvää vauhtiin huhti-toukokuussa, mutta nyt niitä on käytävä läpi kesän.

Jyväskylän uuden valtuuston ryhmät neuvottelivat ensi kertaa, tavoitteena jakaa luottamuspaikat heinäkuussa

Neuvottelut kutsui koolle suurin valtuustoryhmä SDP. Kokouksessa käsiteltiin käytännön asioita.

Lääkäreiden saaminen syrjäseudulle, maakuntavero ja äänestysinto aluevaaleissa huolestuttivat kyselytunnilla

Kyselytunnin aiheisiin nousivat myös matkusrajoitukset. Hallitus päätti höllennyksistä torstaina. Oppositiossa katsotaan, että Suomi on jo myöhässä matkailun avaamisessa.

Perussuomalaisten valtuutettu vaihtui ja SDP:n valtuutetun valitsi lopulta arpa – Tarkastuslaskenta toi muutoksen Mikkelin valtuustoon

Mikkelin kuntavaalituloksen tarkastuslaskenta saatiin valmiiksi keskiviikkona. Perussuomalaisten riveissä vaihtui yksi valtuutettu ja SDP:n varsinaisen valtuutetun paikasta piti arpoa, kun kahdella ehdokkaalla oli sama äänimäärä.

Työmatkaliikenne Virosta avautuu – hallitus päättää torstaina rajoitusten keventämisestä Suomen maa- ja merirajoilla

STT:n tietojen mukaan hallitus linjaa torstaina myös, että maahantuloa ei enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta. Helsingin kaupunki valmistelee uusia ohjeita satamiin, vaikka pakollisten terveystarkastusten osalta tilanne on vielä epäselvä.

Näin hallitus aikoo korjata kotihoidon ongelmia, professori pettynyt lopputulokseen: "Paketti kuulostaa kuntiin kohdistuvalta kurikampanjalta"

Vanhuspalvelulain uudistuksen toisen vaiheen on tarkoitus keskittyä kotihoidon tilanteen parantamiseen. Ongelmat koskevat erityisesti henkilöstön riittävyyttä. Vanhustenhoitoon erikoistunut professori on tänään esiteltyihin ratkaisuikeinoihin pettynyt.

Kouvolan suurin puolue kokoomus lähtee vetämään tunnusteluja uusista luottamuspaikoista – "Paikkajako alkaa ensi viikolla"

Puolueet aloittavat neuvottelut tulevan valtuustokauden luottamuspaikoista. Kouvolassa valta vaihtuu SDP:ltä kokoomukselle, joka keräsi kuntavaaleissa suurimman äänipotin.

Terveydenhuollon laaja hoitajamitoitus ei saa juurikaan kannatusta Keski-Suomen kansanedustajilta – vain yksi vastaaja kannattaa ajatusta

Laki määrittää hoitajamitoitukset vanhusten- ja lastenhoitotyöhön. Hallitusohjelmaan on kirjattu henkilöstömitoitus myös lastensuojeluun. Keski-Suomen kansanedustajat eivät usko, että hoitajamitoituksen laajentaminen muuhunkin hoitotyöhön ratkaisisi terveydenhuollon ongelmat.

Maanantai 14.6.2021 (radio)

Kuntavaalit. Kokoomus. SDP. Perussuomalaiset. Keskusta.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Tarkastuslaskenta nosti demarit perussuomalaisten ohi Kokemäellä

Tarkastuslaskenta on muuttanut vaalituloksen Kokemäellä. SDP nousi perussuomalaisten ohi kahdella äänellä ja sai kuusi paikkaa perussuomalaisten jäädessä viiteen paikkaan. Keskusta on edelleen Kokemäen suurin ryhmä.

Analyysi: Kokoomusväki torjui punaista hallitusta – vaalitappio heikentää pääministeri Marinin toimintakykyä

Kokoomus vei neljännen kerran kuntavaalien kärkipaikan. Laimeissa kuntavaaleissa kultaan riitti sama äänimäärä, joka jätti puolueen pronssille viime eduskuntavaaleissa. Hallituksen sisällä jännitteet kasvavat, arvioi politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Tampereen dramaattinen vaalitrilleri ratkesi – kokoomuksen voitto varmistui tarkastuslaskennassa

Kokoomuksen voitto tarkoittaa, että Anna-Kaisa Ikosesta tulee Tampereen uusi pormestari.

Analyysi: Sarien valta Hämeenlinnassa on katkolla – kaupunki saattaa siirtyä Koskisten vetämäksi

Jari Koskinen on kokoomuksen ääniharava Hämeenlinnassa, Johannes Koskinen SDP:n. Jari Koskista kiinnostaa kaupunginhallituksen puheenjohtajuus. Johannes Koskinen pitää valtuuston puheenjohtajuutta mahdollisena.

Nämä nuoret ovat mukana päätöksenteossa, Kouvolan ja Kotkan nuoret valtuutetut pitävät tärkeänä koulutusta ja avoimuutta – "Piikittely ei kuulu politiikkaan"

Kotkassa valtuutettujen keski-ikä nuoreni, Kouvolassa keski-ikä pysyi ennallaan. Koulutuksen tasosta kiinnipitäminen yhdistää nuoria valtuutettuja molemmissa kaupungeissa.

Kuntavaalien voitot ja tappiot – katso yhdeksän asiaa, mitä yön tuloksesta selvisi

Kokoomus ja perussuomalaiset menestyivät, Jussi Halla-ahosta tuli äänikuningas, vihreät menetti kannatustaan suurissa kaupungeissa ja äänestysvilkkaus putosi. Lue lyhyesti, mitä kuntavaaleissa tapahtui.

Valitsematta jääneet ehdokkaat toivovat Kokkolan valtuutetuilta yhteistyökykyä yhteisten asioiden hyväksi

Kokkolassa ensimmäistä kertaa ehdolla olleet kokoomuksen Eeva Välikangas ja SDP:n Mehmet Batman eivät kumpikaan päässeet suoraan valtuustoon. He toivovat, että valituksi tulleet malttaisivat tehdä yhteistyötä kaikkien parhaaksi.

Etelä-Karjalassa perussuomalaiset voittivat ja keskusta hävisi – SDP jatkaa suurimpana puolueena

Etelä-Karjalassa kuntavaalien suurin häviäjä oli keskusta, jolta katosi noin 3 700 ääntä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle