Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seututie 186:lla aamuyöstä kuolemaan johtanut ulosajo

Ulosajo tapahtui välillä Pohja-Sammatti tie - Kuusiantie. Tie on nyt avattu liikenteelle.

Poliisi: Säästöpankin työntekijä myönsi 350 000 euron kavalluksen – siirtyy syyteharkintaan

Kavallus tuli esille pankin sisäisessä valvonnassa eikä pankin asiakkaille tullut siitä vahinkoa.

Länsi-Uudellamaalla 90 peurakolaria huhtikuussa – Näin väistät peuraa turvallisesti

Peurat liikkuvat ravinnon perässä etenkin aamu- ja iltahämärän aikoihin.

Lohjalla öljyvahinko Saukkolan alueella – öljy valunut maahan vanhoista muuntajista

Arviolta 500–700 litraa öljyä on valunut maahan varastoalueella Kaurisniityntien ja Somerontien risteyksen lähellä.

Sula rauta ylikuumeni valimossa – Karkkilassa varauduttiin räjähdysonnettomuuteen

Componenta Finland Oy:n valimon jäähdytysjärjestelmän rikkoontuminen aiheutti vaaratilanteen Karkkilassa varhain aamulla.

Pikkukunnan ainoa kauppa menee remonttiin – asiakkaat viedään ilmaisbussilla naapurikunnan Prismaan

Siuntion S-marketin asiakkaat viedään kolmen viikon remontin ajan maksuttomalla bussikuljetuksella Kirkkonummelle. Samankaltainen kokeilu on meneillään Lohjan Saukkolassa.

Liian uteliaat ja nakuilevat naapurit koettelevat mökkirauhaa: "Mies ilmestyi alastomana viinapullo kädessä"

Suomessa on yli puoli miljoonaa kesämökkiä. Me kysyimme, millainen käytös ilahduttaa tai ärsyttää mökkinaapurustossa.

Teeman Elävä arkisto: Uskomaton Aira Samulin 90 vuotta

Aira Samulin on opettanut monet sukupolvet tanssimaan

Luke: Varsinais-Suomessa noin 20 sutta

Maakunnassa on kolme susilaumaa, joista yhden reviiri ulottuu myös Uudenmaan puolelle. Lisäksi Nummi-Pusulan suunnalla on havaittu susipari, joka voi liikkua myös Varsinais-Suomessa..

HIFK aloitti Suomen Cupin ryminällä – kolmosdivarin NuPS kaatui murskaavasti

Helsingin IFK voitti Nummelan Palloseuran jalkapallon Suomen Cupin neljännellä kierroksella lukemin 6-0.

Ykkössanomat lopettaa ilmestymisen

Salon seudulla luettu Ykkössanomat ilmestyy viimeisen kerran 30. joulukuuta. Kerran viikossa ilmestyneen lehden tekeminen on käynyt kannattamattomaksi.

Tanssi saa ikäihmisen taipumaan

Tanssiessa pääsee lähelle, koskettamaan toista ihmistä. Arempikin tohtii tulla toista liki tanssiparketilla. Moni ikäihminen on löytänyt tanssista myös itselleen sopivan liikuntamuodon, joka pitää virkeänä niin henkisesti kuin fyysisesti.

Lohjan koululaiset ovat tyytymättömiä uuteen kouluruokaan

Oppilaiden mukaan ruuan laatu on huonontunut ja samat ruuat toistuvat ruokalistalla entistä useammin. Nummi-Pusulan koulun oppilaskunta on päättänyt toimittaa suurkeittiöön adressin, jossa otetaan kantaa kouluruuan vaihtelevaan ja muuttuneeseen laatuun.

Valtakunnan ykköskuusi kohosi omalle paikalleen Turun tuomiokirkolle – video

Turun tuomiokirkon edessä seisova kuusi saa ylleen 715 lamppua, eli yhtä monta kuin kirkolla on vuosia. Valot sytytetään lauantaina 28.11. klo 17 ja kuusi ilahduttaa ihmisiä kirkon edessä nuutinpäivään asti.

Padel on kotiutunut Suomeen - ei häkkielämää pelkääville

Lohjalla ja Nummelassa ratkotaan tänä viikonloppuna padelin Suomen mestaruudet ja SM-mitalia tavoitteli myös eräs alppihiihdossa maailmanmestaruuden voittanut urheilija. Yle Urheilu kävi tutustumassa kovassa nosteessa olevaan mailapeliin.

Sodankyläläismiehelle vankeustuomio lasten hyväksikäytöstä

Lapin käräjäoikeus on tuominnut 41-vuotiaan sodankyläläismiehen 2 vuoden 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useasta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Hiekka ja sora loppuvat – tilalle kansan vihaamia kalliolouhoksia

Uusia hiekka- tai soramonttuja ei Uudellemaalle enää perusteta. Tilalle tulevat paljon porua herättävät kalliolouhokset. Tuoreimmat kiistat löytyvät Espoosta, jossa ympäristövaikutusten arviontimenettelyssä on parikin louhintahanketta.

Lohjan kuntaliitos närästää maaseudun asukkaita

Entisten Karjalohjan ja Nummi-Pusulan asukkaat pelkäävät palveluiden karkaamista Lohjan keskustaan. Asia käy ilmi kyselytutkimuksen tuloksista. Kaksi vuotta sitten tehtyyn kuntaliitokseen suhtaudutaan positiivisimmin Nummella. Pusulassa ja Karhalohjalla mieliala on varautuneempi.

Lohjan ammuskelussa useita kiinniottoja, uhri kriittisessä tilassa

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä Lohjan ampumatapauksesta. Lohjan Nummentiellä oli tapahtuma-aikana tiistai-iltana mittava poliisioperaatio.

21 kilon turska ja muita ennätyskaloja

Ennätyskalalautakunta hyväksyi yhdeksän uutta ennätystä 2000-luvun Suomen ennätys -listalleen.

Länsi-Uusimaa: ei syytettä entisen Nummi-Pusulan kunnanjohtajan väitetystä kiusaamisesta

Entisen Nummi-Pusulan luottamushenkilöiden ja kunnanjohtaja Eero Soinion välinen kahnaus ei johda syytteisiin. Kihlakunnansyyttäjän mukaan kunnanjohtajan on kestettävä rajuakin kritiikkiä.

Kuntaliitossopimus ja kyläkoulu törmäyskurssilla Lohjalla

Kyläkoulujen lakkauttamispäätös hämmentää lohjalaisvanhempia. Koisjärven ja Lohjansaaren koulujen toiminta päättyy kuluvan lukukauden jälkeen. Kaupunki ja koulujen puolustajat tulkitsevat entisen Nummi-Pusulan ja Lohjan kuntaliitossopimusta eri tavalla.

Rahoittajat pitävät etelän hiihtokeskuksia riskibisneksenä – kehittäminen takkuaa

Rahoittajien varovaisuus jarruttaa hiihtokeskuksien kehittämistä Uudellamaalla. Yrittäjät uskovat kuitenkin, että hiihtokeskuksilla on sijansa myös eteläisessä Suomessa. Uudenmaan hiihtokeskukset avautuvat viimeistään joulun pyhiksi.

Seitsemän kilon siika ja muut ennätyskalat – katso vuosituhannen vonkaleet

Ennätyskalojen rekisteriin on kirjattu Suomen suurimmat kalat vuodesta 2000 eteenpäin. Monet ennätykset ovat säilyneet pitkään, mutta uusiakin kirjataan säännöllisesti.

Lohjalla kateissa ollut nainen on löytynyt

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu löysi kateissa olleen naisen läheltä hänen kotiaan.

Iäkäs nainen katosi kotoaan Lohjalla

Poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu etsii 72-vuotiasta naista, joka katosi yön aikana kotoaan Lohjan Saukkolasta.

Woima-sonni vietti viimeistä päiväänsä Haminassa

Miina Äkkijyrkän taideteos matkustaa tiistai-illan aikana uuteen kotiinsa Aira Samulinin luokse Hyrsylän mutkaan Lohjalle. Väkijoukko seurasi sonnin lähtövalmisteluita Haminan Tervasaaressa.

Äkkijyrkän Woima-sonni odottaa lähtöä jalat sidottuina

Miina Äkkijyrkän taideteos jättää Haminan taakseen. Sonnin jalat on katkaistava kuljetusta varten. Väkijoukko seuraa tapahtumia Tervasaaressa.

Traktorin kuljettaja kuoli onnettomuudessa Turuntiellä

Henkilöauto ja traktori kolaroivat seututie 110:llä Lohjalla ennen kello viittä keskiviikkona. Traktorin kuljettaja jäi puristuksiin ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Tie oli suljettuna joitakin tunteja.

Woima-sonnin seikkailut päätyvät dokumentiksi Ylelle

Puinen sonni, Miina Äkkijyrkkä ja Aira Samulin. Siinä on ainekset mielenkiintoiselle dokumentille, jonka kimpussa on Yle Kulttuurin Laura Satimus. Naiskolmikko on käynyt jo pariin otteeseen tutkailemassa Haminassa sijaitsevaa sonnia ja ihmettelemässä miten se saadaan siirrettyä Samulinin luo Hyrsylän Mutkaan.

Korvapuoli Woima-sonni saa sympatiaa haminalaisilta

Haminalaiset ovat ylpeitä siitä, että Miina Äkkijyrkän teos on päätetty sijoittaa juuri Tervasaareen. Keskeneräinen, ilkivallasta ja tuulen tuiskuista kärsinyt sonni kaipaisi kuitenkin kaupunkilaisten mielestä ehostusta.

Woima-sonnille jatkoaika Haminassa jälleen kerran

Kaupunki ja taiteilija Miina Äkkijyrkkä neuvottelivat teoksen siirrosta torstaina. Sonni saa jatkaa laiduntamistaan Tervasaaressa ainakin lokakuun loppuun saakka.

Hei, leikitäänkö ihmisoikeuksia?

Kansainvälisen CISV-järjestön leirillä halutaan kasvattaa lapsista suvaitsevaisia maailmankansalaisia ja vähentää eri kulttuureja koskevia ennakkoluuloja.

Netta Skog vaihtaa hevin hetkeksi Tangoon

Nummi-Pusulalainen Netta Skog osallistuu torstaina Tangomarkkinoilla naisten finaaliin. Hevipiireistä haitaristina tunnettu finalisti haluaa innostaa nuoria tangon tahtiin.

Koditon sonni matkustaa pian maaseudun rauhaan

Taiteilija Miina Äkkijyrkän puinen taideteos siirtyy kesällä Haminan Tervasaaresta Nummi-Pusulaan Aira Samulinin Hyrsylän mutkaan. Woima-sonni on hakenut vakituista asuinpaikkaa jo vuodesta 2009 asti. Viimeistään heinäkuun alussa sonni päässee matkustamaan Hyrsylän mutkan idyllisille laitumille.

Katukyltit eivät ole ehtineet kuntaliitoksen kelkkaan Lohjalla

Lohjan kaupunki laajeni vuodenvaihteessa rytinällä, kun Nummi-Pusula ja Karjalohja liittyvät Lohjaan. Kaikki katukyltit eivät vielä ole ehtineet uudistuksen kelkkaan. Katujen nimiä muutettiin 150 eikä kaikille kaduille ole vielä keväälläkään saatu oikeita nimikylttejä.

Aira Samulin haluaa Äkkijyrkän sonnin Hyrsylän Mutkaan

Vuodesta 2006 Haminan Tervasaaressa nököttänyt taideteos, Woima-sonni, pääsee todennäköisesti uuteen kotiin. Aira Samulin on valmis ottamaan taiteilija Miina Äkkijyrkän puisen teoksen Hyrsylän mutkaan. Haminan kaupunki on yrittänyt päästä sonnista eroon jo pitkään.

Susilauma harvinaista herkkua Hangossa

Hangossa liikkuu neljän suden lauma. Näin monen suden laumoja nähdään Länsi-Uudellamaalla hyvin harvoin.

Mies kuoli omakotitalon palossa Lohjalla

Eläkeikäinen mies ei kyennyt pelastautumaan Pusulan Taustan kylässä syttyneestä rakennuspalosta. Muille ihmisille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa.

Kotiseuturakkaat kylttivarkaat liikkeellä kuntien yhdistyessä

Vanhoja kuntarajakylttejä on viime päivien aikana alettu poistaa teiden varsilta. Länsi-Uudellamaalla ei tolpista löytynyt varikolle palautettavaa. Voro oli ehtinyt ensin.

Nummi-Pusula ja Karjalohja jäävät historiaan

Nummi-Pusulan ja Karjalohjan kunnista tulee Lohjan kaupunginosia vuodenvaihteessa. Kunnantaloilla on tehty muuttoa Lohjan suuntaan jo usean viikon ajan.

30,000 blacked out by snowstorm

Tens of thousands of households were without electricity on Friday as a result of a storm that dumped heavy snow across southern Finland and sent winds gusting up to 27 metres per second, felling trees and downing power lines.

Blizzard blows in to southern Finland

Southern Finland woke up to a white-out on Friday morning as a winter storm produced challenging driving conditions, delayed trains and knocked out power to thousands of households.

Pienyritysten rahoitusvaikeudet uhkaavat viedä työpaikkoja

Pienyritysten lainansaanti on yhä vaikeampaa pankkien kiristyvän tilanteen takia. Moni pienyritys joutuu nyt jarruttelemaan kasvuhaluja, vaikka mahdollisuuksia olisi. Samalla jäävät uudet työpaikat syntymättä, kun työvoimaan ei voida investoida.

Nummi-Pusula kovin verotuksen kiristäjä

Vähiten kunnallisveroprosenttiaan on Uudenmaan kunnista viime vuosina nostanut Karkkila.

Yle Helsingin kuntavaalikiertue kurvaa Länsi-Uudellemaalle

Yle Helsingin vaalikiertue "Kohti kuntavaaleja" saapuu Lohjan torille torstaina 4. lokakuuta. Kuntavaaleissa riittää jännitettävää Lohjan seudulla ja Raaseporissa. Miten menestyvät vuodenvaiheessa historiaan jäävien kuntien ehdokkaat? Entä säilyykö RKP:n ylivoima Raaseporissa?

Lohjan liitoskunnissa käydään tiukka vaalitaisto

Lohjaan vuodenvaihteessa liittyvissä kunnissa on luvassa tiukka kuntavaalitaisto. Karjalohjan ja Nummi-Pusulan ehdokkaat tavoittelevat mahdollisimman useaa paikkaa uuden kaupungin valtuustosta.

Tapaninpäivän myrskytuhojen korjaus lopetettu

Korjattua saatiin 90 % vaurioituneista puista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle