Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotimainen kala katoaa ruokapöydästä kun kalastajien ammattikunta kutistuu: "Lapsistamme emme halua kalastajia emmekä heille ole ammattia opettaneet"

Silakkamarkkinaperinne hiipuu Helsingissä, kun ammattikalastajien määrä vähenee vuosi vuodelta. Tilalle pyrkivät kalakukkokauppiaat ja muut markkinoiden kiertäjät.

Oksentava kalamies ja muita radiomuistoja vuodelta 2016

Radio Suomen Helsingin aluetoimitus on vuoden 2016 aikana tehnyt satoja juttuja Helsingin seudulta sekä kaikista Uudenmaan kunnista. Toimitus valitsi vuoden varrelta muutamia tarinoita, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet mieliimme.

Kokkiopiskelijat kannustavat silakan syöntiin

Silakka ui yhä harvemmin suomalaisten ruokapöytiin. Sitä syödään enää muutama sata grammaa henkeä kohti vuodessa. Silakan käyttöä edistetään kokkiopiskelijoiden kehittämillä ja valmistamilla uusilla kalaruuilla Helsingin perinteisillä silakkamarkkinoilla.

Silakkamarkkinoille ei riitä kotimaista silakkaa

Helsingin ja Turun silakkamarkkinoille saadaan tuoretta silakkaa Ruotsista. Jouluksi näillä näkymin on tarjolla kotimaista silakkaa, jos vain säät sallivat kalastamisen.

Hyöky ei mennyt kaupaksi

Haminalaisen Patu Patasen museolaiva s/s Hyöky ei saanut yhtään huutoa sunnuntaisessa huutokaupassa Helsingin silakkamarkkinoilla. Laivan lähtöhinnaksi oli laitettu 250 000 euroa.

Mitä sinä haluaisit kysyä pääkaupunkiseudun ehdokkailta?

Pääkaupunkiseudun vaaliasetelmat ja tulevaisuuden lupaukset pannaan puntariin torstaina Silakkamarkkinoilla Helsingin Kauppatorilla. Mistä tulevien kuntapäättäjien pitäisi puhua juuri nyt? Laitetaanko etusijalle lapset vai vanhukset? Puhuttaako kuntaliitos, länsimetro, asuntopula vai jokin muu? Kerro mieltäsi polttava aihe, me nostamme sen esiin.

Kalastajat tyrmäävät silakan pyyntirajoitukset

EU:n ehdotuksen mukaan silakkaa saisi ensi vuonna kalastaa Suomessa nykyistä vähemmän, vaikka kalastajien mukaan kalaa riittää. Kalastajat pelkäävätkin elinkeinonsa puolesta.

Yle Helsingin kuntavaalikiertue päättyy Helsinkiin

Kun muu Uusimaa on kierretty, on vuorossa pääkaupunki Helsinki. Yle Helsingin Kohti kuntavaaleja -kiertue ruotii pääkaupunkiseudun vaaliteemat torstaina 11. päivä Silakkamarkkinoilla. Kumpi voittaa Helsingissä, Vihreät vai SDP? Pelastaako tuleva valtuusto Vantaan koulut säästöiltä? Entä miksi Kauniainen ei ole osa Espoota?

Silakkamarkkinoille kehitetään joka vuosi uusia tuotteita

Pyhtääläinen kalastaja Tommi Lillberg on käynyt Helsingin Silakkamarkkinoilla jo lähes parikymmentä kertaa. Vuosien saatossa Lillbergille on kertynyt paljon kanta-asiakkaita.

Silakkalasti levisi kivikkoon merellä

Neljä kalastajaa joutui merihätään Loviisan Ahvenkoskenlahdella perjantaina aamupäivällä. Kalastajat olivat matkalla Helsinkiin Silakkamarkkinoille, kun veneeseen tuli konevika.

Merivartiosto pelasti neljä miestä haaksirikkoutuneesta veneestä Ahvenkoskella

Helsinkiin silakkamarkkinoille matkalla olleeseen veneeseen tuli laitevika ja se ajautui rantakivikkoon. Veneessä olleet miehet selvisivät vammoitta.

Kalaryssäys tarjoaa silakkaa muikkukansalle

Kalamarkkinoita järjestetään lähiviikkoina lukuisilla paikkakunnilla, rannikkokaupunkien lisäksi myös sisämaassa. Kuopion satamatorin on täksi viikonlopuksi vallannut Kalaryssäys.

Patu Patasesta tuli vahingossa tauluvaras

Helsingin Sanomat kirjoitti kesäkuun alussa, miten Katajanokan ala-asteen oppilaiden tekemät taulut oli varastettu purkutyömaa-aidasta. Väärinkäsitysten vuoksi asialla oli haminalainen Patu Patanen.

Ruokatapahtumien huikea suosio juoksuttaa Helsingin viranomaisia

Erilaisten ruokaan liittyvien tapahtumien suosio kasvoi huikeasti Helsingissä viime vuonna. Samalla on kasvanut myös neuvonnan ja tarkastusten tarve. Ympäristöviranomaisten mukaan tapahtumajärjestäjillä ovat ruuanmyynnin pelisäännöt hyvin hallussa.

Silakkamarkkinat valtaa jälleen Aurajoen varret

Perinteiset Turun Silakkamarkkinat elävöittävät Aurajoen vartta loppuviikon ajan. Markkinoille on tulossa runsaat kaksisataa myyjää. Näistä valtaosa on kalastajien, kalamyyjien tai muiden alkutuottajien käytössä.

Ei silakkamarkkinoita ilman Saaren sukua

Turun Silakkamarkkinoilla riittää perinteitä, ja yksi upeimmista tradioista on se, että Saaren suku on paikalla. Seppo Saari on jo kolmannen polven markkinamyyjä.

Tuotteiden laatu tiukassa tarkkailussa Silakkamarkkinoilla

Helsinki tiukentaa tänä vuonna silakkamarkkinoiden elintarvikevalvontaa. Viikonloppuna alkaneiden markkinoiden aikana otetaan näytteet kaikkien kalastajien tuotteista.

Minkälaisena sinä silakan mieluiten nautit?

Silakkamarkkinat vetävät väkeä missä niitä pidetäänkin. Tällä hetkellä ovat meneillään Helsingin silakkamarkkinat.

Herring hits Helsinki Market Square

The annual herring festival kicked off at Helsinki's Market Square on Sunday. Visitors to the fish fair can sample pickled and marinated herrings in a range of flavours.

Silakat uivat jälleen Stadiin

Helsingin vanhin perinnetapahtuma Stadin Silakkamarkkinat käynnistyi jälleen tänään sunnuntaina. 80-luvun tauon jälkeen Silakkamarkkinat on palannut Helsingin syksyn tapahtumakartalle, ja löytänyt kävijänsä.

Virolaiskalaa Silakkamarkkinoilla kaupanneille sakot

Vuoden 2010 Silakkamarkkinoiden elintarvikerikkomuksista on jaettu sakkoja. Kaksi myyjää kauppasi virolaisia kalajalosteita, mutta väitti valmistaneensa tuotteet itse.

Majakkalaiva Helsinki saapui Silakkamarkkinoille

S/s Hyöky eli majakkalaiva Helsinki esittelee merihistoriaa Kauppatorin rannassa reilun viikon ajan. Laivaisäntä, jungmanni Patu Patanen tarjoaa värikkään vilkaisun laivan vaiheisiin.

Kotimaan matkailua 1959

VR:n matkailufilmi vuodelta 1959

Helsinkiläiset valitsivat kaupunkinsa parhaat

Helsinkiläiset ovat äänestäneet tämän vuoden parhaaksi vierailukohteeksi Vanhan kauppahallin. Paras kaupunkilomatuote on puolestaan Royal Linen illallisristeilyt ja paras perhekohde Korkeasaaren Kissojen yö.

Helsingin silakkamarkkinat käynnistyvät

Helsingin perinteiset silakkamarkkinat alkavat sunnuntaina Eteläsatamassa. Saaristolaistuotteiden markkinaviikko täyttää Kauppatorin ja Kolera-altaan nyt jo 267. kerran.

Stadin silakkamarkkinat käyntiin sunnuntaina

30 venekuntaa ja 24 kojua myy silakkaa seitsemän päivän ajan.

Silakkamarkkinoilla 1930-luvulla

Filmivälähdys Helsingistä ja saaristosta

Silakkamarkkinat tuovat syksyn Helsingin satamaan

Helsingin satamassa alkaa sunnuntaina pääkaupungin vanhin perinnetapahtuma Silakkamarkkinat.

Tori - jokamiehen ruoka-aitta 1938

Kauppahallissa ja toreilla Helsingissä 1938.

Helsingin silakkamarkkinat alkoivat

Helsingin silakkamarkkinat on jälleen avattu. Kalastajien alukset ja myyntikojut täyttävät jälleen Helsingin kauppatorin 7.10. - 13.10. Sunnuntaina alkaneet silakkamarkkinat ovat järjestyksessä jo 265:nnet.