Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle seuraa Israelin ja Gazan konfliktia: Apukuljetukset Gazaan alkaneet, Reutersin mukaan Blinken vierailulle keskiviikkona ja torstaina

Tulitauko Israelin ja Hamasin välillä astui voimaan toissa yönä. Hamas varoittaa olevansa valmis jatkamaan taistelua tarvittaessa.

Käyttääkö Hamas ihmiskilpiä, kuten Israel väittää? Yle listasi neljä kysymystä ja vastausta palestiinalaissiviilien tilanteesta Gazassa

Israel on syyttänyt palestiinalaisten äärijärjestöä Hamasia siviilien asettamisesta Gazassa sotatoimien keskelle. Aiempien riippumattomien arvioiden mukaan on vaikea sanoa, pakotetaanko palestiinalaissiviilejä ihmiskilviksi vai jääkö osa pommitusten keskelle olosuhteiden pakosta.

Kaksi palestiinalaista teini-ikäistä kuoli mielenosoituksessa Gazan alueella

Israelin armeijan mukaan palestiinalaiset mielenosoittajat heittelivät räjähteitä ja palopommeja.

Gazan alueella kolme poliisia on kuollut räjähdyksissä

Iskuja oli yhteensä kaksi - niiden tekijästä ei vielä ole tietoa.

Kaksi palestiinalaista teinipoikaa kuoli Israelin tulituksessa Gazan kaistaleella

Israelin rmeijan mukaan noin sata palestiinalaista heittelee rajalla kiviä ja palavia renkaista Israelin turvallisuusjoukkoja päin.

Ulkolinja: Lähi-idän sodan lapset

Miten selviävät iskujen keskellä kasvaneet lapset?

Ulkolinja: Palestiina – valtiota ei tule

Mihin ovat menneet Palestiinalle osoitetut avustusrahat?

Ylen toimittaja Gazassa: Kokonaisia kaupunginosia on tuhoutunut – video

Ylen toimittaja ja kuvaaja Jussi Koivunoro kävi Gazassa keskiviikkona. Tulitauko alueella on kestänyt elokuun lopulta saakka ja tällä viikolla on päästy sopuun jälleenrakentamisesta.

Intifada ja unelma Palestiinan valtiosta

Vuonna 1989 elettiin kansannousun toista vuotta.

Israel: "Tulitauon jatkosta ei neuvotella" – poika kuoli Israelin iskuissa Gazassa

Lisäksi kuuden ihmisen kerrotaan haavoittuneen Israelin ilmaiskussa Gazan kaupunkiin.

Yle Gazassa: Ihmiset alkavat palata koteihinsa tutkimaan tuhoja

Tulitauko Gazassa on kestänyt toista päivää. Tuhot alueella ovat suuria, kertoo paikalla oleva Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen.

Uutistoimistot: 17 kuollutta, 200 haavoittunutta torille tehdyssä iskussa Gazassa

Asukkaiden mukaan Shejaiassa sijaitsevalle torille ammuttiin kaksi ohjusta.

Israelin armeija käskee siviilejä evakuoitumaan Gazan pohjoisosissa

Armeija lähetti tiedotteen sen jälkeen, kun ainakin neljä israelilaista siviiliä kuoli kranaatti-iskuissa.

Ylen toimittaja Lähi-idässä: Gazalaiset kokevat maailman hylänneen heidät

Tapani Hannikaisen mukaan myös maanantai on ollut Gazassa levoton päivä, ja pommituksia on ollut samoilla alueilla kuin sunnuntainakin.

Hamasin aseellinen siipi kertoo siepanneensa israelilaissotilaan

Israelin armeijan tiedottaja kertoo, että aseellisen siiven esittämä väite on tiedossa ja asiaa selvitetään.

Israelin maahyökkäys Gazaan jatkuu – video

Israel on jatkanut maahyökkäystään Gazaan. Armeija on kutsunut 18 000 reserviläistä palvelukseen hyökkäyksen tueksi.

Seitsemän kuoli Israelin ilmaiskussa Gazassa – uhreista viisi lapsia

Kuolleita on eniten yksittäistä iskua kohti sitten hyökkäysten alkamisen, uutistoimisto Reuters kertoo. Surmansa on saanut myös paikalliselle medialle työskennellyt.

Hamas vannoo kostoa taloiskusta – Gazassa jo toistakymmentä kuollutta

Israel on tehnyt ilmaiskun asuintaloon, jossa oli siviilejä ihmiskilpenä. Hamas sanoo iskevänsä kaikkia israelilaisia vastaan.

Israel kutsuu reserviläiset palvelukseen Gazan vuoksi

Israel on iskenyt ilmasta taloon, jossa paikalliset olivat ihmiskilpenä. Useita on kuollut ja kymmeniä haavoittunut.

Arabien Idol-kilpailun voitto Gazaan, palestiinalaiset hullaantuivat - video

Pakolaisleirissä varttunut Mohammed Assaf omisti voittonsa kärsineelle kansalleen. Kaduilla juhlineet palestiinalaiset sanoivat voiton osoittavan, että ilo ja toivo eivät ole Gazastakaan kuolleet.

Ylen toimittaja: Gazassa levoton tilanne - useita räjähdyksiä

Illan aikana on kuulunut useita räjähdyksiä, kertoo Gazassa oleva Ylen toimittaja Tapani Hannikainen.

Gazan iskut jatkuvat - televisiotalot tuhottiin

Gazan konflikti on jatkunut yöllä hellittämättä. Israel toivoo saavansa palestiinalaisten raketit tuhottua. Palestiinalaiset eivät ampuneet raketteja yön aikana.

Israel valmistautuu suurhyökkäykseen - 75 000 reserviläistä valmiudessa

Suurhyökkäykseen valmistautuva Israel on tehnyt Gazaan yön aikana uusia iskuja. 75 000 reserviläistä on valmiudessa.

Israel kosti ohjusiskun voimalla Gazaan

Ainakin viisi ihmistä on kuollut ja kolmisenkymmentä haavoittunut Israelin kahdessa iskussa Gazaan, palestiinalaiset kertovat. Aiemmin Gazan palestiinalaisalueelta Etelä-Israeliin ammuttu panssarintorjuntaohjus haavoitti Israelin viranomaisten mukaan kahta ihmistä.

Gazasta ammuttiin jälleen raketteja Israeliin

Gazan palestiinalaisalueelta on ammuttu jälleen lauantaina kaksi rakettia Israelin puolelle, maan viranomaiset kertovat. Toinen raketti-isku vahingoitti asuintaloa, mutta ei vaatinut uhreja.

Sotilaat pakottivat lapsen pomminetsintään Gazan sodassa

Israelilaisen sotaoikeuden mukaan kaksi israelilaissotilasta pakotti lapsen etsimään räjähteitä puolestaan Gazan sodassa. Oikeuden päätös koskee Gazan kaupungissa tammikuussa 2009 sattunutta tapausta.

Israel iski useaan kohteeseen Gazassa

Israel on iskenyt myöhään torstaina useaan kohteeseen Gazan alueella, kertovat palestiinalaisjärjestö Hamasin edustajat ja useat silminnäkijät. Kaksi ihmistä loukkaantui ilmaiskuissa.

Israeliin tehtiin raketti-isku

Gazan palestiinalaisalueelta on ammuttu raketti Israeliin ensi kertaa kuukauteen, sanoo Israelin armeija. Sen mukaan isku ei aiheuttanut tuhoja.

Palestiinalaisryhmät pyrkivät sovintoon

Kilpailevat palestiinalaisryhmät ovat aloittaneet vallanjakoneuvottelut Kairossa. Neuvottelujen onnistuminen voisi avata tien yhteishallitukseen ja edistää Israelin hyökkäyksessä pahoin vaurioituneiden Gazan kaupunkien jälleenrakentamista.

Israel tulitti YK:n koulua Gazassa

Israelin ilmavoimat on jatkanut lauantaina aamuyöllä Gazan pommittamista. Räjähdyksiä kuultiin etenkin Gazan kaupungin eteläpuolisilta alueilta.

Human Rights Watch arvostelee Israelia

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on arvostellut Israelia kansainvälisen oikeuden loukkauksista iskuissa asutuskeskuksia vastaan. Järjestön mukaan Israel on syyllistynyt summittaisiin iskuihin raskaalla tykistöllä siviilejä vastaan etenkin Gazan kaupungissa.

Israel surmasi korkea-arvoisen Hamas-johtajan

Israel on surmannut palestiinalaisjärjestö Hamasin sisäministerin Gazassa. Hamasin Al-Quds-televisiokanava on vahvistanut Said Siamin kuolleen torstaina ilmaiskussa, joka tuhosi rakennuksen Gazan kaupungin pohjoispuolella. Myös Siamin veljen ja hänen poikansa kerrotaan kuolleen iskussa.

Vanhanen tuomitsee Israelin YK-iskun

Pääministeri Matti Vanhanen (Kesk.) arvostelee ankarasti Israelin toimia Gazan palestiinalaisalueella. Israelin panssarivaunut tulittivat torstaina palestiinalaispakolaisista vastaavan YK-järjestön UNRWA:n rakennuksia Gazan kaupungissa.

Tuomioja: Suomen vaadittava Israelia korvaamaan tuhottu klinikka

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) vaatii Israelia vastuuseen Kirkon ulkomaanavun tukeman gazalaisklinikan tuhoamisesta.

Gaza odottaa maahyökkäyksen viimeistä vaihetta

Israelin armeija kiristi tiistaina silmukkaa Gazan kaupungin ympärillä. Armeija ei ole kaupungin saarrosta huolimatta kuitenkaan vielä lähtenyt katutaisteluihin Gazan kaduille. YK sanoo, että siviiliväestöllä ei ole enää missään turvapaikkaa.

Gazan hyökkäyksen uhriluku jo yli 900

Israelin hyökkäyksessä Gazan alueelle on kuollut jo yli 900 palestiinalaista. Gazan lääkintäviranomaisten mukaan 17 päivää jatkuneessa sodassa on kuollut ainakin 905 palestiinalaista. Uhreista ainakin 380 on siiviilejä.

Israel lähettänyt reserviläisiä Gazan-taisteluihin

Israel on sunnuntaina lähettänyt reservijoukkoja Gazan kaistaleelle maahyökkäyksen edetessä Gazan kaupunkiin. Armeijan edustajan mukaan reserviläiset sijoitetaan vakinaisten joukkojen yhteyteen.

HRW: Israel käyttää fosforiammuksia Gazassa

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Israelia valkofosforiammusten käytöstä hyökkäyksissään Gazaan. HRW muistuttaa fosforiammusten käytön aiheuttavan tarpeetonta vaaraa siviileille.

Punainen Risti: Haavoittuneiden hoito taattava Gazassa

Punainen Risti vaatii Gazan konfliktin osapuolia sallimaan kaikissa tilanteissa avustustyöntekijöiden pääsyn haavoittuneiden luokse. Myös avustuskuljetusten liikkuminen Gazassa on turvattava.

Israel pohtii vielä sodan laajentamista Gazassa

Israelin hallituksen tärkeimmät ministerit, ns. turvallisuuskabinetti, toivottivat iltapäivällä tulitaukoehdotuksen tervetulleeksi, mutteivät suostuneet vielä tukemaan sitä. Puolustusministeri Ehud Barak määräsi armeijan edelleen valmistautumaan Gazan sodan uuteen hyökkäysvaiheeseen.

Kymmeniä kuollut kouluiskuissa Gazan kaistaleella

Kymmeniä palestiinalaisia on kuollut Israelin ammuttua kranaatteja kohti koulua, jota paikalliset käyttivät turvapaikkana. YK:n mukaan ainakin 30 ihmistä kuoli ja 55 loukkaantui, kun israelilainen panssarivaunu ampui kaksi kranaattia, jotka osuivat koulun ulkopuolelle. Palestiinalaiset sairaalalähteet ovat puhuneet ainakin 42 kuolleesta.

Gazan kaupungissa ensimmäiset rajut taistelut

Gazan kaupungissa on maanantaina käyty ensimmäiset rajut taistelut. Aiemmin taistelut ovat keskittyneet kaupungin ulkoreunamille.

Israel saartoi Gazan kaupungin

Israelin joukot ovat saartaneet Gazan kaupungin ja hallitsevat kaupunkiin johtavia pääteitä.

YK: Gazasta loppuu ruoka

YK varoittaa, että sen ruoka alkaa loppua Gazassa. Humanitaarinen tilanne on kärjistynyt sen jälkeen, kun Israel sulki Gazan rajat yli viikko sitten. Syynä rajojen sulkemiseen ovat Hamasin ja Israelin yhteenotot.

Palestiinalaiset ottivat yhteen Gazan alueella

Yksitoista ihmistä on saanut surmansa palestiinalaisten keskinäisissä taisteluissa Gazan alueella. Välikohtaus alkoi maanantaina, kun ääri-islamilaisen Hamas-järjestön organisoimat poliisivoimat menettivät yhden poliisin pidätysoperaation yhteydessä.

Palestiinalaisaktivistien laivat saapuneet Gazaan

Lähes viittäkymmentä palestiinalaisaktivistia kuljettaneet kaksi kalastusvenettä ovat illansuussa rantautuneet Gazaan. Symbolisella purjehdusretkellä amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö Free Gaza haluaa murtaa Israelin eristämän palestiinalaisalueen saarron.

Useita kuollut palestiinalaisten yhteenotoissa Gazassa

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut kilpailevien palestiinalaisryhmien välisissä taisteluissa Gazan palestiinalaisalueella.

Gazan tulitauko alkanut horjuen

Tulitauko Israelin ja palestiinalaisjärjestö Hamasin välillä on alkanut Gazassa horjuen. Juuri ennen tulitauon alkamista aamulla kuudelta yksi palestiinalainen sai surmansa Israelin tulituksessa Gazan kaupungissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle