Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuomio Tomi Metsäkedon kunnian loukkaamisesta ei muuttunut hovioikeudessa

Yksi laulajan kunnian loukkaamisesta tuomituista naisista valitti hovioikeuteen.

Amadeus Lundberg häpesi lapsena nimeään, mutta oppi arvostamaan sekä nimeä että tarinaa sen takana

Tangokuninkaaksi vuonna 2009 valittu Amadeus Lundberg kantoi omaa nimeään lapsena häpeillen.

Sacked singer sues production firm over dismissed #metoo claims

After his exoneration of rape accusations in Helsinki District Court last week, singer Tomi Metsäketo is suing the production company that fired him last year.

Four women convicted, fined for slandering singer in #metoo-related social media posts

The Helsinki District Court ruled on Friday that the women were guilty of slander and ordered them to pay fines and cover the singer’s 7,400-euro legal fees.

Kaikki neljä laulaja Tomi Metsäkedon kunnianloukkauksesta syytettyä naista tuomittiin sakkoihin

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina iltapäivällä.

Neljän naisen syytteitä Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkausta käsitellään Helsingin käräjillä

Metsäkedon mukaan hänestä käytiin viime syksynä suljetussa Facebook-ryhmässä ikävänsävyistä keskustelua, jossa häntä syytettiin asioista, joita ei laulajan mukaan ollut tapahtunut.

Neljää naista vastaan nostettu syytteet Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta

Metsäketo on kertonut aiemmin tehneensä rikosilmoituksen liittyen hänestä käytyyn keskusteluun suljetussa Facebook-ryhmässä.

Häirintäkohun keskelle joutunut Tomi Metsäketo menetetyistä työtilaisuuksista: "Tuntunut kohtuuttomalta"

Laulaja avautui ahdistelukohusta Arto Nybergin keskusteluohjelmassa sunnuntaina.

Tomi Metsäkedolle potkut Mamma Mia! -musikaalista

Näyttelijä on viime päivinä ollut otsikoissa, sillä häntä on syytetty naisten ahdistelusta.

Särvintä ja silmänruokaa: uusi teatteriravintola avaa ovensa Kuopiossa

Ohjelmaravintola Maxim aloittaa toimintansa syyskuussa Kuopiossa. Entisen elokuvateatteri Maximin tiloissa toimivan teatteriravintolan ohjelmisto koostuu muun muassa teatterista, musiikista ja stand up -komiikasta. Esityssalissa on pöytiä kolmessa tasossa ja lähes 300 asiakaspaikkaa.

STT: Muusikko Martti Metsäketo on kuollut

Martti Metsäketo oli monipuolinen musiikin ammattilainen, joka toimi pitkän uransa aikana tanssi- ja studiomuusikkona sekä lauloi muun muassa Silhuetit ja Four Cats -lauluyhtyeissä.

Aurajoen kesä alkoi polskien pinnalla ja sen alla

Kesäkauden avausviikonloppu on kasvanut monipuoliseksi tapahtumakokonaisuudeksi Aurajoen rannassa. Sukeltamisen historiasta sambaan ulottuvassa ohjelmistossa nähdään ja kuullaan myös kotimaisia kärkinimiä.

Jutajaiskattauksen painopiste on pohjoisessa – mausteet tulevat kaukaa

Jutajaisia vietetään nyt 20. kertaa Rovaniemellä. Juhlavuosi näkyy festivaalin ilmeessä paikallisuutena. Tuttuun tapaan lavoille kipuaa myös tähtiä ja kansainvälisiä esiintyjiä.

Jutajaiset julkaisi ohjelmansa - luvassa nykyfolkia ja pelimannihenkeä

Lappilainen kulttuurifestivaali Jutajaiset juhlistaa 20. vuottaan Rovaniemellä tänä vuonna. Ohjelmassa on muun muassa rokkia Saamenmaasta ja folkmusiikkia eri puolilta maailmaa.

Kivet kertovat Johanna Kurkelalle

Laulaja Johanna Kurkela pitää Lapista, vaeltamisesta ja harrastaa kivien keräilyä. Oulun seudulta kotoisin oleva laulaja uskoo, että pohjolan kylmä, kaiho ja vilu kuuluvat myös hänen tulkinnoissaan. Kurkela esiintyy torstaina Rovaniemellä Jutajaisilla.

Hurmuri Tomi Metsäketo valloittaa Mikkelin Naisvuoren

Mikkelin Naisvuorelle valmistuu juhannuksen jälkeen aloittava kesäteatteri näytelmällä Vaimoke. Tomi Metsäketo näyttelee esityksessä kaupungin tavoitelluita poikamiestä Esko Latvaa.

Teattereilla valoisia näkymiä

Etelä-Savon teatterit ovat päässeet aloittamaan tämän vuoden hyvältä pohjalta. Yleisöä on käynyt hyvin ja lipputulot ovat kasvaneet. Teattereilla on nyt mahdollisuus panostaa paremmin uusiinkin tuotantoihin.

Tomi Metsäketo ensi kesän tähti Mikkelin kesäteatterissa

Mika Nuojua etsi ja löysi karismaattisen esiintyjän päärooliin Toivo Kärjen sävellyksiin perustuvassa musiikkikomediassa, joka nähdään ensi kesänä Mikkelin Naisvuorella. Teksti perustuu Hilja Valtosen Vaimokkeeseen, joka kertoo radikaalin ja fiksun tytön tarinan. Tomi Metsäketo on miespääosassa; naispääosassa on viime kesältä tuttu Johanna Kuuva.

"Perämettän" lauluntekijä haluaa herättää tunteita ja ajatuksia

Hämeenlinnalainen sanoittaja Sana Mustonen seuraa intohimoaan ja uskoo sen johtavan menestykseen. Sitä on eri artistien avulla myös kertynyt, jopa nelinkertaisen platinan verran: viimeksi Robinin äänellä. Sanoittajan unelma on päästä tekemään tekstejä omilla ehdoillaan.

Kirkossakin voi nenäillä

Laulaja Tomi Metsäketo siivitti jo neljännen Nenäpäivän Tuomasmessua. Tuttuun tapaan Mikaelinkirkon messussa otettiin videoyhteys Afrikkaan ja jokainen sisääntulija sai muistoksi punaisen nenän.

Tomi Metsäkedon ohjelmistossa rasvaisia ruokia ja kirkkokonsertteja

Tomi Metsäketo paljasti YLE Turun Radion aamuvieraana, kuinka hän pysyy tarpeeksi nuorekkaana nuoren Mariuksen roolia varten. Laulaja nähdään nimittäin Åbo Svenska Teaternin huippusuositussa Les Misérables -musikaalissa samassa roolissa kuin jo 10 vuotta sitten Helsingissä.

Tomi Metsäketo Les Miserablesiin Turkuun

Laulaja Tomi Metsäketo liittyy Åbo Svenska Teaterin Les Misérables -musikaalin esiintyjäkaartiin. Metsäketo nähdään menestysmusikaalin syksyn esityksissä romanttisessa miespääosassa, vallankumouksellisen Marius Pontmercyn roolissa.

Vanajan Laulu siirtyi kuorokisan laulukuoroon

Ei onnistunut hämeenlinnalaisen Vanajan Laulun peitota kilpakumppaneitaan Suomen Paras kuoro -tv-ohjelman semifinaaleissa. Hieman vaisuksi jäänyt sovitus ei innostanut tuomareita eikä katsojiakaan, vaan finaalin marssi jyväskyläläinen Ruamjai-kuoro.

Kulkuset kisaa Suomen parhaan kuoron tittelistä

Suomen paras kuoro on jälleen hakusessa, ja himoittua titteliä tavoittelee tusinan verran kuoroja eri puolilta maata. Yksi niistä on turkulainen Sekakuoro Kulkuset.

Radetsky-marssia Hansassa

Turun filharmonikot jalkautuvat jälleen kauppakeskukseen. Perjantaina ja lauantaina filharmonikot esittävät kapellimestari Atso Almilan johdolla klassisia suosikkisävelmiä. Tonava kaunoinen tai Radetsky-marssi saattavat olla kuultavissa.

Oululaiskuoro jälleen kuorokisaan

Oululainen kuoro on taas pohjoisin vaihtoehto valtakunnallisessa kuorokilvassa. TV2:n kuorokilpailuun osallistuva kuoroa ei ole kasattu vain tätä kilpailua varten, kuten äskettäin voittanutta oululaista Kuorosodan voittajaa. Oululaista Ja Rokki soi -sekakuoroa johtaa Jukka Pirttijärvi.

Lisää kulttuuria!

Kulttuuripääkaupunkivuosi alkaa ihan kohta. YLE Turku seuraa tietysti tiiviisti vuoden tapahtumia niin radiossa, telkkarissa kuin netissäkin, lupaa Antti Korhonen.

Yle metsästää jälleen Suomen parasta kuoroa

Yle etsii ensi keväänä jälleen Suomen parasta kuoroa. Lähetykset alkavat TV2:ssa helmikuussa, mutta haku ohjelmaan on jo käynnissä. Ohjelmaan voivat hakea vähintään 16-jäseniset kuorot, joilla ei ole voimassa olevaa levytyssopimusta.

Euroviisuvoittaja on tänään Imatralla

35-henkinen kansainvälinen taiteilijaryhmä valloittaa kuulijansa slaavilais-sävelmillä Karelia-salissa Imatralla.

Joululaulut purivat nurmeslaisiin

Nurmeksen Joulumusiikki-tapahtuma täytti kaikki odotukset. Tapahtuma keräsi eri tilaisuuksiin yhteensä yli 4 400 ihmistä.

Kokkolan Talviharmonikka tekee vanhasta uutta

Kokkolan talviharmonikka tarjoaa helmikuussa kotimaista ja kansainvälistä ohjelmistoa. Uutta ja vanhaa yhdistää säveltäjä Jukka Tiensuun Johann Sebastian Bachin Goldberg-pianomuunnelmiin perustuva teos GoldMine Variations.

Nyt se tapahtuu: Nurmeksesta Euroopan joululaulukaupunki

Nurmes julistautuu keskiviikkona Euroopan joululaulukaupungiksi. Nurmeksen kaupunginhallitus päätti asiasta marraskuun alussa. Nurmes on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan joululaulukaupunkina, sillä kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia joulumusiikkikonsertteja.

Nurmeksen joulumusiikki muistaa vauvat ja vaarit

Euroopan joulukaupungiksi julistautuvan Nurmeksen joulumusiikkitapahtuman ohjelmassa huomioidaan tänä vuonna erikseen niin lapset kuin vanhukset. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis vierailee Kuusijuhlallaan keskustan ja Porokylän alakouluissa heti joulukuun alussa.

Suomen paras kuoro on Kuopiosta

Suomen parhaaksi kuoroksi on valittu Kuopion Nuorisokuoro. YLE TV2:n kuorokisan finaalissa voittajan valitsivat katsojat puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä. Voitosta kisasi myös helsinkiläinen naiskuoro Philomela.

Aino-kuoro kuorokilpailun semifinaaliin

Turkulainen Aino-kuoro suoriutui TV2:n Suomen paras kuoro -ohjelman semifinaaleihin lauantaina. Tuomarit kehuivat kuoron yhtenäistä soundia ja puhdasta esitystä.

Marttoihin tulvii uusia jäseniä

Uudenmaan Martta-yhdistykseen tulvii uusia jäseniä. Uusia ihmisiä on tullut mukaan toimintaan kuluvan vuoden aikana 500.

Äänipäät ehdolla vuoden parhaaksi kuoroksi

Veteliläinen Äänipäät jatkaa 12 kuoron joukossa TV2:n Suomen paras kuoro 2009 -ohjelmassa. Keski-Pohjanmaalta kilpailun alkukarsintoihin osallistui myös Let's Go 60's Pietarsaaresta.

Helsingin kaupunginorkesteri säestää karaokea

Finladia-talolla järjestetään jälleen torstaina karaoke orkesterin säestyksellä. Tänä vuonna Helsingin kaupunginorkesterin yhteislaulukonsertin teemana on autonomia ja suomalaisen sielunmaiseman 200 vuotta.

Lordi: People Don't Know What We're About

Controversy has erupted over Finland's choice of musical acts for the 2006 Eurovision Song Contest.

Lordi edustaa Suomea euroviisuissa

Hardrock-yhtye Lordi kappaleella Hard rock hallelujah edustaa tänä vuonna Suomea Ateenassa järjestettävissä Eurovision laulukilpailuissa.

Lordi edustaa Suomea Euroviisuissa

Hardrock-yhtye Lordi kappaleella Hard rock hallelujah edustaa tänä vuonna Suomea Ateenassa järjestettävissä Eurovision laulukilpailuissa.

12 laulajaa tai yhtyettä kilpailee Suomen viisuvoitosta

Suomen euroviisuedustajan tittelistä kilpailee ensi vuoden alkupuolella 12 laulajaa tai yhtyettä. Kotimainen viisukarsinta käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta.