Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liigakauden parhaita palkittiin – maailmanmestarit hyvin esillä

Jääkiekon liigakauden parhaita palkittiin lauantaina.

"Seuran värit viedään synnytyslaitokselle"

Monia suomalaisseuroja vaivaa rahojen niukkuus.

Tuhat tuntia ja sata peliä – suomalaisen jääkiekon armottoman harjoittelun malli haettiin Neuvostoliitosta: "Tappara pilasi jääkiekon"

Kalevi Numminen ja Rauno Korpi olivat luomassa Tapparaan kulttuuria, jonka pohjalta seura on noussut kaikkien aikojen mestaruusrohmuksi. Urheilu-Suomi-dokumenttisarjassa kuvaillaan, miten kirvesrinnat oppivat harjoittelemaan.

Rosberg, Rosberg, Numminen, Numminen

Keke Rosberg teki talokaupat paratiisiyhtiön kautta.

Jyrki Aho Ässien uusi päävalmentaja: "Asiat tulevat muuttumaan"

Jyrki Aho aloittaa Porin Ässien päävalmentajana kahden vuoden sopimuksella. Hän suunnittelee tekevänsä suuria muutoksia sekä joukkueen että organisaation puolella.

Kirja: Jääkiekkoliitto maksoi liigaseuroille turhaan hurjia summia, että niiden pelaajat eivät lähtisi NHL:ään

Jääkiekkoliitto halusi Suomelle ensimmäistä jääkiekkomitalia antamalla joillekin liigaseuroille rahaa.

Kai Suikkasesta Kärppien uusi päävalmentaja

Oulun Kärpät on valinnut tulevaksi päävalmentajakseen Kai Suikkasen. Suikkanen palaa Kärppiin 2+1-vuotisella sopimuksella. Pesti alkaa ensi syksynä.

Tapparan kakkosen ura oli onnekas

Yle Urheilun juttusarjassa esitellään suomalaisten liigaseurojen jäädytettyjä pelinumeroita ja helmikuun aluksi vuoron saa Tapparan Kalevi Numminen kakkosineen.

Numminen pelasti Tapparan – ”En voi kuin ihmetellä, miten selvisin hengissä”

Kun valmentajista oli pulaa, Kalevi Numminen lopetti pelaajauransa ja otti valmennusvastuun Tapparan jääkiekon edustusjoukkueesta.

Kun Tapparalla meni huonosti, Numminen jäi pelaamaan – moni muu lähti karkuun

Kalevi Numminen ei jättänyt Tampereen Tapparaa, vaikka se vuoden 1964 mestaruuden jälkeen putosi Suomi-sarjaan. Miehen uskollisuus seuraa kohtaan on edelleen ihailtavaa.

Kalevi Numminen: ”Suomen pelaajat ovat liian pieniä”

Suomalaisen jääkiekon juniorivalmennuksessa pitää huolehtia siitä, että nykyistä isompia pelaajia saadaan joukkueisiin. Tätä mieltä on Kalevi Numminen.

Numminen muistelee järkyttävää dopingkäryä – ”Lapsellista”

Kalevi Numminen uskoo yhä Stig Wetzellin syyttömyyteen.

Jääkiekkolegenda puolustaa nuoria ja vanhempia - ”Kuin märällä rätillä vedettäisiin perheitä”

Kalevi Numminen vähentäisi ulkomaalaisten pelaajien määrää jääkiekon SM-liigassa. Hän haluaakin, että nuoret saavat nykyistä enemmän peliaikaa kasvattajaseuroissaan, koska sen eteen he ovat tehneet töitä ja heidän vanhempansa ovat siihen paljon panostaneet taloudellisesti.

Kalevi Numminen sai Pro Urheilu -mitalin

Tamperelainen entinen jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Kalevi Numminen on saanut Pro Urheilu -mitalin. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi mitalit keskiviikkona aamupäivällä Helsingissä.

Arhinmäki palkitsi tienraivaajia 20 000 eurolla

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on jakanut tämänvuotiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot viidelle suomalaiselle urheilijalle. Palkinnoissa korostuivat lajiensa tienraivaajat sekä ensimmäiset suomalaiset arvokisamenestyjät.

Laasoselle ja Pöystille Pro Urheilu -tunnustus

Tämän vuoden Pro Urheilu-tunnustuspalkinnot on jaettu. Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat mm. porilaiset olympiapronssimitalistit, jousiampuja Kyösti Laasonen ja hiihtäjä Toini Pöysti. Tunnustukset myönnetään merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta.

Suomalaislegendalle kunniaa - katso kuvat

Kansainvälinen jääkiekkoliitto palkitsi sunnuntaina kunniagalleriaansa hiljattain nimetyt pelaajat. Tässä joukossa oli myös suomalainen kiekkolegenda Kalevi Numminen.

IIHF palkitsi Hall of Fame -tulokkaat

Kansainvälinen jääkiekkoliitto palkitsi sunnuntaina kunniagalleriaansa hiljattain nimetyt pelaajat. Tässä joukossa oli myös suomalainen kiekkolegenda Kalevi Numminen.

Kalevi Numminen IIHF:n Hall of Fameen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tänään julkistanut listansa ensi vuonna IIHF:n Hall of Fameen nimettävistä pelaajista ja kiekkovaikuttajista. Suomalaisnimenä listalla on Kalevi Numminen, jota kiitetään moderniksi kiekkovalmentajaksi, joka oli omalta osaltaan pohjustamassa Suomi-kiekon nousua huipulle 80- ja 90-luvuilla.

Nummisilla tuplajuhlat - Kalevi Numminen 70 v.

Nummisten suvussa vietetään tänään tuplajuhlia, sillä Tepon numeron jäädyttämisen lisäksi, isä-Kalevi viettää tänään 70-vuotispäiviään. Tapparassa ja Suomen maajoukkueessa huikean uran sekä pelaajana että valmentaja luonut Kallu on monien muiden kiekkovaikuttajien tapaan huolissaan Suomen jääkiekkoilun tilasta.

Suomi siirtyi ydinenergiaan itänaapurista tilatulla voimalalla

Suomen ensimmäinen ydinvoimala valmistui Loviisaan 1977.