Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskustan johtoon pyrkivä Antti Kaikkonen julistautuu tolkun vihreäksi: Keskikentän mies vierastaa poliittisia äärisuuntia

"Jos parisuhderintamalla jotain tapahtuisi, niin tuskinpa siitä enää isolla äänellä huutelisin", keskustan johtoon pyrkivä Antti Kaikkonen kuvaa suhdettaan julkisuuteen.

Narrin paikalta vallan kahvaan: Miksi äänestäjä luottaa koomikkoon?

Onko yhteisten asioiden päättämisestä tullut vitsi?

Nuorisosäätiön epäselvyyksien takia kohun keskelle joutunut Aki Haaro erosi myös Maaseudun säätiöstä

Nuorisosäätiön toimitusjohtajan paikan jättävä Aki Haaro erosi tänään myös keskustaa lähellä olevan Maaseudun säätiön asiamiehen tehtävästä.

Eduskunta onnitteli Kanervaa ennätyksestä

Puhemies Lohela toivoi Kanervan parantavan ennätystä vielä pitkään.

Taidemaalari Ilja Glazunov on kuollut

Venäläinen taidemaalari oli 1970-luvulla suomalaisten seurapiirien lemmikki ja presidentti Kekkosen hovimaalari.

Eduskunnan kuppilassa vaihtuu valta: "Iltaistunnoista ei tule mitään, ellei Kaisu ole kahvilassa"

Eduskunnassa on anniskeluoikeudet, mutta puhujanpönttöön kipuaa enää harvoin humalaisia kansanedustajia. Yöistunnoissa maistuu yhä makkara.

Jari Korkki: Harakka huttua keittää

SDP:n puheenjohtajakisaan lähdetään jos oikein maanitellaan – ja silloinkin haastetaan ihan joku muu kuin puoluejohtaja, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Kolumni: Trump teki palveluksen demokratialle ja uudistumiselle

Donald Trumpin mykistävä voitto on aiheuttanut eri puolilla maailmaa laajaa kommentointia ja kohua. Markus Leikola sai toimeksiannon löytää Trumpin valinnasta hyviä puolia.

Pekka ja Pätkä homoina – tällainen elokuvasta piti tulla

Pekka Lehto suunnitteli Pekka ja Pätkä homoina -elokuvaa.

Paavo Väyrynen: Itsenäinen Suomi, eheytynyt Pohjola

Euroopan parlamentti on nyt kesälomalla. Omaan kesääni kuuluu taas teatteriharrastus. Uuden näytelmäni ”Urho ja hänen kisällinsä” ensi-ilta on perjantaina, ja näytöksiä on kaikkiaan kahdeksan. Näytelmä kytkeytyy työhöni Euroopan parlamentissa. Se perustuu menneisiin tapahtumiin, mutta liittyy myös nykypäivään ja tulevaisuuteen, kirjoittaa europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

7.6. Teeman Elävä arkisto: Neuvostoliitto tutuksi

Miten rakennettiin hyvät naapurisuhteet NL:ään

Elokuva kirjoittaa terävästi

Juha Hurme katsoi 48 elokuvaa, kovin kärki oli kirkas.

Puna-armeija purki sotilastukikohtansa ja palautti Porkkalan yllättäen

Raja-alueen puomi nostettiin 26. tammikuuta 1956.

Jasser Arafatin Suomen vierailu jakoi mielipiteitä

Kiistelty PLO-johtaja Jasser Arafat vieraili Suomessa 1989.

Politiikan konkari Kyösti Virrankoski muistuttaa: "Vaalilupauksista pitää pitää kiinni"

Entinen kansanedustaja ja Euroopan parlamentin jäsen Kyösti Virrankoski arvostaa luotettavaa ja vaalilupauksensa pitävää politikkoa. Veteraanipoliitikon mukaan välillä voi joutua tekemään kompromisseja ja jopa antamaan periksi. Poliitikon on kuitenkin tärkeää pitää toiminnassaan yhtenäinen linja, olivatpa päätökset millaisia tahansa.

Heikki Vaiste toriparkkipäätöksestä: Pulinat pois, siitä tulee hieno

Jos Turun Toriparkki Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Vaisteen visio toteutuu, turkulaiset pystyvät pysäköimään autonsa toriparkkiin vuonna 2019.

” Liioiteltua nöyristelyä” - Suomettumisesta puhutaan kun halutaan pelotella ja herättää tunteita

Suomettumis-sana nousee aika ajoin esille kun ulkopolitiikkaa ja maiden välisiä suhteita halutaan tarkastella kriittisesti. Saksassa sisäpoliittiseksi pelotteeksi lanseerattu termi aiheutti hämminkiä Suomessa, kun Der Spiegel-lehti kirjoitti aiheesta kantaaottavan artikkelin vuonna 1975.

Ministeri Virolaisen matkassa 1950- ja 1960-luvuilla

Arvovaltaista ulkopolitiikkaa, maanläheistä sisäpolitiikkaa

Kekkosen vuoden 1956 vaalikampanja

Kekkosen presidentivaalikampanja oli poikkeuksellisen näkyvä

Johannes Virolainen olisi tänään satavuotias – katso filmikooste Elävästä arkistosta

Johannes Virolaisen syntymästä tulee tänään perjantaina kuluneeksi tasan sata vuotta. Juhlan kunniaksi valtiomiestä on muisteltu niin Vironperän museossa kuin Ylen Elävässä arkistossakin.

Peruskoulun vauhdittaja, "pakkoruotsin" isä

Valtioneuvos Johannes Virolainen muistetaan keskustapuolueen vahvana vaikuttajana ja ennätyksellisen pitkäaikaisena ministerinä. Virolaisen syntymästä on tammikuussa 100 vuotta.

M. A. Numminen: Päättäjien joulu

Lahjoja Suomen päättäjille jouluna 1980.

Kolumni: Mikkelissä siirrytään Korhosen ja Taavitsaisen aikaan

Kuntavaalit on käyty ja kansa on puhunut. Edesmenneen Johannes Virolaisen sanoin: Pulinat pois, kirjoittaa kolumnissaan Yle Etelä-Savon tuottaja Petri Vironen.

Pääministerin haastattelutunti on Suomen vanhin talk show

Ensimmäinen haastattelutunti lähetettiin vuonna 1962.

Oikeisto vastusti peruskoulun perustamista

Koko kansalle yhteisen, maksuttoman peruskoulun pystyttäminen 1970-luvulla ei ollut läpihuutojuttu. Sitä edelsi vuosikymmenien kokeilu ja lopulta raivokas kiista oikeiston ja vasemmiston välillä. Koulu-uudistuksen ratkaisijaksi nousi keskusta.

"Sumppi pihisee ja kohta saadaan pikkaset kahvit" - sananmuunnokset ovat jälleen kaikkien huulilla

Suomenkieli on kuin tehty sananmuunnoksilla herkutteluun. Joillekin sananmuunnosten maailma aukeaa kuin itsestään. Toisten aivot eivät naksahda sananmuunnoksiin ollenkaan.

Laatikainen: Jos eduskunta valitsisi, presidentiksi nousisi nyt Paavo Lipponen

Tasavallan presidentti valitaan lähiviikkoina. Into on laantunut ennätyksellisen alhaiseksi. Arkipuheissa asia ei juuri vello. Media spekuloi uuvahtaneena. Vapo Oy investoi 30 miljoonaa euroa vesiensuojeluun. Kansalaispalaute kannustaa tähän.

Jalasmökkikohu oli Paavo Väyrysen ensimmäinen julkinen ajojahti

Paavo Väyrynen median ja kansan silmätikkuna vuonna 1982.

Erkki Tuomioja uudelle tuhatluvulle ministerinä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on tänään 2. syyskuuta toiminut ministerinä yhteensä 3 000 päivää. Tuomiojan ministeriura alkoi vuonna 1999, jolloin hän toimi kauppa- ja teollisuusministerinä Paavo Lipposen toisessa hallituksessa.

State funeral for former PM Harri Holkeri

The government is to give a state funeral for former Prime Minister Harri Holkeri who died last Sunday after a long illness at the age of 74.

Holkerille valtiolliset hautajaiset 27. elokuuta

Hallitus on päättänyt järjestää valtioneuvos Harri Holkerille valtiolliset hautajaiset. Entinen pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Harri Holkeri menehtyi Helsingissä sunnuntai-iltana pitkäaikaisen sairauden murtamana 74-vuotiaana.

Holkerille esitetään valtiollisia hautajaisia

Valtioneuvoston kanslia esittää valtioneuvos Harri Holkerille valtiollisia hautajaisia. Hallitus tekee asiasta päätöksen torstaina.

Väyrysen voitto villitsi keskustaväen

Paavo Väyrynen valittiin puolueen puheenjohtajaksi 1980.

Valtioneuvos Virolainen muistelee juhannuspommia

Haastattelu suomettumisesta raivostutti UKK:n vuonna 1979.

Pekkarinen ministeripäivien kärkiviisikkoon

Jyväskyläläisestä elinkeinoministeri Mauri Pekkarisesta tulee huomenna virkaiältään kaikkien aikojen viidenneksi pisimpään istunut ministeri. Pekkarinen on tuolloin ollut ministerinä yhteensä 4 383 päivää.

Laatikainen: Seitsenpäiväisten sanomalehtien määrä kutistuu kolmannekseen

Rakennemuutos pyörittää sanomalehtiyritykset uusiin asentoihin. Keskisuomalainen Oyj:n Vesterisen suvun kasvot muuntuneet Vesa-Pekka Kangaskorveksi. Valtioneuvos Johannes Virolainen ennusti juhlaesteensä oikein.

Väyrynen's Colourful Career Sets Another Record

On Wednesday, Minister for Foreign Trade and Development Paavo Väyrynen becomes the second-longest-serving government minister in Finnish history.

Väyrysestä toiseksi pitkäaikaisin ministeri

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen ohittaa huomenna ministeripäivissään Ahti Karjalaisen. Väyrysestä tulee siis keskiviikkona heti Johannes Virolaisen jälkeen Suomen pitkäaikaisin ministeri. Väyrynen on ollut huomenna ministerinä 5 773 päivää.

Lohjan matkailu vetää

Lohjalla on käynyt aikaisempaa enemmän matkailijoita kesän aikana. Kaupungin matkailutoimen mukaan kasvuun vaikuttavat moottoritien myötä parantuneet kulkuyhteydet sekä hyvä sää.

Laatikainen: Juhannus voi olla myös kärjekäs

Juhannukseen liittyy kärjekkyyttä. Johannes Virolaisen ”pommi” muistetaan, samoin Anneli Jäätteenmäki. Nyt Mari Kiviniemi siirtyy eduskuntavaalien mahdolliseksi menestyjäksi. WSOY tarjoaa arkidraamaa kaupallisuuden perässä juostessaan, vaikka yhtiön ykkösjohtaja ei osaa suomea eikä lue kirjoja.

Johannes Virolaisen elämä teatterin lavalle

Valtioneuvos Johannes Virolaisen elämä taipuu näytelmäksi ensi kesänä Helsingissä. Virolaisen kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta.

Kekkospatsaat

Presidentti Kekkosesta on tehty patsaita 80-luvulta alkaen.

Aake Kalliala on Johannes Virolainen

Kallialan yksi muistetuimmista imitoinneista

Tuttu juttu: Kyllikki ja Johannes

Kyllikki ja Johannes Virolainen Tuttu Juttu Show'ssa

Kyllikki Virolainen on kuollut

Entinen kansanedustaja Kyllikki Virolainen on kuollut. Hän oli kuollessaan 85-vuotias. Kyllikki Virolainen (o.s. Salojärvi) oli ministeri Johannes Virolaisen vaimo ja hän toimi pitkään tv-juontajana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle