Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä Oona Airola elää unelmaansa: Humisevan harjun Cathy on ensimmäinen päärooli suuressa teatterissa – ensimmäinen leffarooli vei Cannesiin

Rooli vuosikymmenen parhaaksi valitussa Hymyilevä mies -elokuvassa raivasi kulttuurivieras Oona Airolalle tien hyvien ihmisten joukkoon.

Itse asiassa kuultuna: Kaj Chydenius – tuhansien laulujen mies

Mitä säveltäjä Kaj Chydenius miettii elämästään ja urastaan?

Lapualaisooppera kohahduttaa teatterisyksyä Pohjanmaalla – "Fasismi ei ole mihinkään kuollut, vaikka lapuanliike kenties onkin"

Juha Luukkosen uusi sovitus Lapualaisoopperasta etsii syitä väkivallan syntyyn. Näytelmän ensi-ilta on Seinäjoen kaupunginteatterissa lauantaina.

Lapualaisooppera nähdään ensi syksynä Seinäjoen kaupunginteatterissa

Lapualaisoopperan ohjaaja Juha Luukkosen mukaan teos on teemoiltaan ajankohtainen juuri nyt.

50-vuotisjuhlia viettävä Tampereen Teatterikesä alkaa – tässä tärpit, osa lipuista viety käsistä

Ainakin neljä Tampereen Teatterin esitystä oli jo perjantaina varattu täyteen.

Helsinki-päivän jättikaraokessa sanat heijastettiin seinään – "Kaikki haluavat sen 15 minuuttia julkisuudessa, karaokessa saattaa saada viisi"

Kansalaistorilla järjestetty karaoketapahtuma houkutteli satapäisen joukon yleisöä, eikä rohkeista tulkitsijoistakaan ollut pulaa.

Lauluja Utopiasta – Agit Propin tarina

Peter von Baghin viimeinen ohjaus kertoo laululiikkeestä.

Sikojen Rakkaus kunnioittaa teatterin edesmennyttä kapellimestaria – ohjaajana pitkäaikainen ystävä ja työtoveri

Sikojen Rakkaus -viihdekonsertti pohjautuu Kemin kaupunginteatterin edesmenneen kapellimestarin Sami Itkosen musiikkiin. Torstaina ensi-iltansa saavan konsertin on ohjannut Hannele Kauppinen.

Sataan lauluun mahtuu kuoromusiikin koko kirjo Gösta Sundqvistista Jean Sibeliukseen – Maratonkonsertti tänään Jyväskylässä ja Yle Areenassa

Sata Suomen kauneinta kuorolaulua lauletaan ilman taukoja kuudessa tunnissa Normaalikoulun juhlasalissa Jyväskylässä.

Lahjapaketti: Love Records

50-vuotisjuhlavuoden paketillinen helmiä

Oi nuoruus! Käpy selän alla on 50-vuotias

Mikko Niskasen elokuva nähdään nyt HD-kopiona.

Peace, Love and Undergrounding

Love Records - huh huh. Ja ihanaa!

"Tämä on kuin koti" – Ylioppilasteatteri on koulinut uutta teatteripolvea jo 90 vuotta

90 vuotta täyttävä Ylioppilasteatteri on säilyttänyt asemansa uuden kokeilijana. Sen riveistä on tullut ja tulee yhä nimekkäitä teatterintekijöitä. Juhlanäytelmänä nähdään Mustikkamaan kesäteatterissa päivitetty versio legendaarisesta Lapualaisoopperasta.

Kaj Chydenius: Keikalla on riittävästi rakkautta kuten vappuna tulee ollakin

Poliittisten laulujen säveltäjä Kaj Chydenius soittaa Hämeenlinnan Suisto-klubilla ilmaiskeikan vappu-päivänä. Ohjelmistoon on pyydetty etenkin työväenlauluja vapun kunnikaksi. Duettoja Hämeenlinnassa ei kuulla, koska lääkäri on kieltänyt 76-vuotiasta säveltäjä-muusikkoa laulamasta.

50-vuotias Lapualaisooppera herää taas henkiin: "Valitettavasti juttu on ajankohtaisempi kuin ikinä"

Arvo Salon ja Kaj Chydeniuksen Lapualaisooppera sai vuonna 1966 Suomen kulttuuripiirit jengoiltaan, marssitti esiin uuden kaartin teatterintekijöitä ja muutti yhteiskunnallisen keskustelun suuntaa. Juhlavuoden kunniaksi Teatteri Vanha Juko esittää teoksen konserttiversiona. Ohjaajakaksikko uskoo, että kannan ottaminen on tulossa taas muotiin.

Juhlavuosi ilman fanfaareja: Runoviikko halutaan pitää kodinomaisena

Kajaanin Runoviikko on saavuttanut keski-iän. Tapahtuma pyritään pitämään juhlavuodesta huolimatta kansanomaisena ja helposti lähestyttävänä.

Lapualaisooppera palaa Vanhalle Ylioppilastalolle

Vuoden 1966 teatteritapauksesta, Lapualaisoopperasta, tulee maaliskuussa kuluneeksi 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Teatteri Vanha Juko ja Ylioppilasteatteri tekevät konsertin alkuperäisessä esityspaikassa.

Valokeilassa Atte Blom

Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

Säveltäjä Kaj Chydenius ylistää maalaismiljöötä: Kun näen lehmät kesämaisemassa, rauhoitun – video

Maalais- ja järvimaisema inspiroi suomalaisia taiteentekijöitä edelleen. Esimerkiksi Orimattilan Mallusjärven ympäristössä asuu jo mittava määrä taiteilijoita.

Loiri ja Leino kohtasivat jo radikaalilla 1960-luvulla

Loiri esiintyy alkoholistien itsenäisyysjuhlassa 1967.

Kaj Chydenius sävelsi tierna-ajan musiikkia

Perinteisten tiernapoikien lisäksi Oulussa kuullaan muutakin tierna-aikaan liittyvää musiikkia joulun alla. Tähdenkantajat-musiikkidraamassa kuullaan Chydeniuksen säveliä.

Säveltäjä Kaj Chydenius inspiroituu runosta

Kajaanin Runoviikon kävijät odottavat vuosi toisensa perään säveltäjä Kaj Chydeniusta festivaaleille konsertoimaan. Säveltäjä ei pettänyt tänäkään vuonna. Chydenius on aina rakastanut runoja.

2.6. Teeman Elävä arkisto: Kristiina Halkola

Nykyinen mummomafioso oli nuorena kohutähti.

Kaj Chydenius hakee yhä uusia säveliä koskettaviin teksteihin

Seinäjoen kaupunginteatterissa sunnuntaina vierailleen säveltäjä Kaj Chydeniuksen mukaan musiikin tehtävänä on kuljettaa runoilijan viesti kuulijan ulottuville. Chydenius aikoo jatkaa työtään niin pitkään kuin kuntoa riittää. Tänäkin vuonna hän säveltänyt jo toista sataa laulua, "yritelmää", kuten hän niitä kutsuu.

Kaj Chydenius: Kantaaottaville lauluille on aina tilausta

Taloudellisesti vaikeina aikoina voisi olla tilausta uusille työväenlauluille. Nimitys vain ontuu, sillä työttömyydestä kärsivä nuoriso ei miellä itseään työväeksi, pohtii säveltäjä Chydenius.

Vanhan Jukon Ihmekristityssä kaikki on kaupan

Lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon syksyn voimanponnistukset ovat ensi-iltansa jo saanut Aleksis Kiven teokseen perustuva Kullervo ja nykypäivään sovitettu Terry Southernin Ihmekristitty.

Tampereen 45. Teatterikesä pui politiikkaa teatterin keinoin

Tänään virallisia avajaisiaan viettäneessä Tampereen Teatterikesässä pureudutaan muun muassa yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin.

Aku Hirviniemen äiti antautuu vappuna työväenlauluille

Erja Hirviniemeltä jää tällä kertaa vappumarssi väliin, sillä hän esiintyy Riihimäellä poikansa Aku Hirviniemen ja juontaja Janne Katajan pyörittämässä Teatteriravintola Koomikossa. Vappukattausten yhteydessä biisilistalla on luonnollisesti työväenlauluja.

80-vuotias Ajan Laulu juhlii

Kemiläinen sekakuoro Ajan Laulu juhlii lauantaina 80 vuotta kestänyttä taivaltaan. Sauvon juhlasalissa järjestettävässä konsertissa kuullaan esimerkiksi Kaj Chydeniuksen ja kuoron pitkäaikaisimman johtajan Sami Itkosen lauluja.

Lastenteatteria riittää, mutta aikuiset eivät tartu tarjoukseen

Mikkelin Teatterin näyttelijä Risto Kopperi kiertää parhaillaan päiväkodeissa esittämässä Pikku Robinson -näytelmää. Energiaa pitää näyttelijällä lavalla olla, jotta saa 2-7 -vuotiaat  lapset pysymään penkissä esityksen ajan. Ikuinen valitus siitä, että lastenteatteria ei tehdä tarpeeksi, ei Kopperin mielestä pidä paikkaansa.

Kemin kaupunginteatterilla hyvä näytäntövuosi

Kemin kaupunginteatterin yleisömäärä kasvoi päättyneenä näytäntövuonna. Syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana kaupunginteatterissa kävi lähes 26 300 katsojaa.

Tuskaton tukio pieni - Chydeniuksen sävelmiä

Säveltäjä Kaj Chydenius vierailee viikonloppuna Oulussa lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Säveltäjä esiintyy Toppilan laulustudion kanssa festivaalikonsertissa sunnuntaina Minttu -kahvilassa kulttuuritalo Valveella.

Peter von Bagh tuli Oulussa ihan filmihulluksi

Hulluus puhkesi kohtalokkaasti.

Laatikainen: Älyllinen keskustelu kuuluu Jyväskylän Kesään

Professori Erkki Laatikainen toivoisi Jyväskylän Kesän haastavan Porissa järjestettävän Suomi Areenan yhteiskunnallisen keskustelun näyttämönä. Jyväskylä voisi tarjota raikkaampaa otetta pönöttaviin poliitikkopuheisiin. Kolumnissaan Laatikainen hämmästelee myösTeuvo Hakkaraisen järjettömäksi paisunutta mediajulkisuutta.

Kaj Chydenius: Salo oli tavattoman taitava sananikkari

Arvo Salon kirjoittama Lapualaisooppera oli sadankomitealaisen sukupolven teatteritapaus. Ooppera oli samalla lähtölaukaus 1960- ja 70-luvun yhteiskunnalliselle teatterille.

Juankoskella koulun juhlaviikko

Juankoskella juhlitaan tällä viikolla kaupungin koululaitoksen 150-vuotisjuhlaa. Samalla vietetään myös Juankosken lukion 50-vuotisjuhlaa.

Rock-Suomi-bonuksia 8: Takapirut

Lisämateriaalia Rock-Suomen taustavaikuttajajaksoon.

Päivi Istala – elämyksiä vuosikymmenten varrelta 3

Ohjelmia Päivi Istalan 40-vuotiselta uralta

Hämeenlinnan Teatteri ratsastaa Teräksisen takavyön ja Niskavuoren suosiolla

Hämeenlinnan Teatteri on syksyynsä erittäin tyytyväinen. Se luonnehtii Ilimari Jauhiaseen teräksistä takavyötä jymymenestykseksi. Niskavuoren liput menivät suorastaan käsistä. Molemmat jatkavat ohjelmistossa keväällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle