Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seinäjokelaiset tanssinharrastajat Harri Marttila ja Janna Takala.

Suomalainen tango puree myös Keski-Euroopassa – kaiho ja luonto kiehtovat kuulijaa

Uusikuu-yhtye on esittänyt suomalaista tangoa Euroopassa jo 20 vuoden ajan. Kappaleet esitetään suomenkielellä.

Juha Hostikka, Miia Krause ja Kalevi Pollari

Hämmennystä ja hyvää tuulta - Faarao Pirttikangas voitti Levylautakunnan

Juha Hostikka, palkittu Dallapén nokkamies Levylautakunnassa

Heikki Kahila

Television elävä legenda Heikki Kahila keskittyy nyt suomalaiseen musiikkiin

1970-luvulla television pääuutislähetyksellä oli yli kaksi miljoonaa katsojaa. Silloin ei ollut konsultteja, jotka olisivat neuvoneet, miten valtavan julkisuuden kanssa voisi elää.

Kauko Käyhkö nauraa suu leveässä virneessä.

Kauko Käyhkö oli Erkki Eräs, Justeeri ja Vanha vaari

Kunnianosoitus muhkean, leppeän laulajan uralle.

Kotiseutuyhdistys on pystyttänyt kylän persoonalle eli  Valtion hiihtäjä Kalle Paakkarille muistomerkin

Valtion hiihtäjä voitti omilla säännöillä

Kyläpersoonallisuudet olivat ennen kaikkien tuntemia. Iissä Valtion hiihtäjänä tunnetulle Kalle Paakkarille on jopa pystytetty pieni muistomerkki hautausmaalle.

Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sanna Gango ja taiteellinen johtaja Niina Keitel

Lemin musiikkijuhlat kehittyy nyt ammattilaisten käsissä

Lemin musiikkijuhlien tämän vuoden vetonauloina tullaan näkemään Dallapé-orkesteri sekä Hannu-Pekka Björkmanin ja Jukka Perkon runo-musiikki -teos.

Yle Areena logo.

Kulta-ajan musiikki vetoaa puhtaudellaan

Hyvät autot, hienot juomat ja miehet komeissa puvuissaan – siinä kuva kulta-ajasta, jonka iskelmämusiikki elää vankkaa, uutta kukoistustaan. Tuon ajan musiikissa on puhtautta, jota ei nykyään saavuteta, sanoo kokkolalaisen Cairon rumpali ja tuottaja Tommi Lahtonen. Musiikissa ei ole mitään, mikä pitäisi enää ylittää.

Yleisradion ääniauto Petsamossa (1938).

Matkoja menneeseen Suomeen

Yleisradion ääniauto kiersi 1930-luvulla monissa paikoissa.

Rajasoitto-festari julkisti ohjelmistonsa

Tornion ja Haaparannan yhteistä Rajasoitto Gränspelet -festivaalia vietetään heinäkuun alussa melko perinteisin menoin. Tapahtumalle ominainen harmonikkamusiikki taittuu tänä vuonna Dallapé -yhtyeen ikivihreisiin sävelmiin. Viiden tapahtumapäivän aikana ratkotaan myös Pohjoiskalotin viihdeharmonikkakisan voittajat.

Lemin musiikkijuhlilla laulaa taas satapäinen kuoro

Lemin musiikkijuhlilla kuullaan tänäkin kesänä sekä yksinlaulua että kuorolaulua virsiä ja viihdettä unohtamatta. Juhlien pääkonsertissa laulaa satapäinen kuoro viihdemusiikkia.

Uusi Dallape.

Oulun Musiikkijuhlat soi monin sävelin

Meneillään olevilla Oulun Musiikkijuhlilla päästään keskiviikkona amerikkalaisten säveltäjien pariin. Kaupungintalon juhlasalissa esitetään Charles Ivesin Concord -pianosonaatti ja kulttibändi The Mothers of Inventionin perustajan ja johtajan Frank Zappan musiikkia.

Dallapé -orkesteri johtajana kuvan oikeassa laidassa seisova Georg Malmsten.

”Tynnilä oli ihmeellinen luonnonvoima”

Myllykoskelaisen muusikon ja säveltäjän Valto Tynnilän musiikin tahdissa tanssivat 1930-luvulla koko Suomen tanssinharrastajat. Historiantutkija Marko Tikka kirjoitti yhdessä Toivo Tammisen kanssa kirjan Tanssiorkesteri Dallapé - suomijatsin legenda.

MAURI HÄRMÄ, Dallapén laulaja (1977-1982)

Dallapén pitkä historia saatiin kansiin

Aikansa ilmiöstä, legendaarisesta tanssiorkesteri Dallapéstä julkaistaan ensi viikolla ensimmäinen kattava ja laaja historiikki. Orkesteri on viihdyttänyt tanssimusiikin ystäviä jo 1920-luvun puolivälistä alkaen. Sen riveissä on esiintynyt suomalaisten musiikin ammattilaisten kärkikaarti

Jenni Vartiainen

Oulaisten Musiikkiviikot yleisötavoitteeseensa

Kolmeviikkoisen tapahtuman yksi yleisöluento ja 14 konserttia kokosivat yli 3 800 kävijää. Kun mukaan lasketaan myös koululaiskonsertti, kuulijamäärä nousee noin 4 000 henkeen. Järjestäjien minitavoite oli 3 500 kävijää.

Rovaniemellä Unicef-konsertti

Rovaniemellä järjestetään lauantaina 4. syyskuuta Unicef-konsertti. Sairaustapauksen vuoksi Rajattomat-lauluyhtyeen tulo on peruuntunut ja pääesiintyjänä nähdään Dallapé-orkesteri solistinaan Sami Saari.

Unicef-konsertin järjestäjä Risto Korhonen ja kulttuuripalvelupäällikkö Merja Tervo Rovaniemen kaupungista

Rovaniemen Unicef-konsertti pääesiintyjä vaihtui

Lauluyhtye Rajaton perui esiintymisensä Rovaniemellä lauantaina sairastapauksen vuoksi. Pääesiintyjäksi on saatu kiinnitettyä kolmetoistahenkinen Dallapé -orkesteri, solistinaan Sami Saari. Järjestäjät pahoittelevat tapahtunutta.

Sami Hopponen vietti kesän teatterilavalla

Hanuristi Sami Hopponen vietti heinäkuun Imatran kesäteatterin lavalla Vili Vesterisen roolissa. Kovasti kiitellyn Säkkijärven polkka -musiikkikomedian kävi katsomassa yli 16 600 katsojaa.

Votkaturistit -näytelmän harjoituksissa Jaana Saarinen Markku Toikka

Votkaturistit pääsi nipinnapin nollatulokseen

Aimo Vuorisen Votkaturistit jäi katsojatavoitteestaan. Näytelmä keräsivät toisena esityskesänään vajaat 10 000 katsojaa Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatteriin. Imatran kesäteatteri teki sen sijaan katsojaennätyksen.

Näyttelijä Sami Uotila

Imatran kesäteatteri teki katsojaennätyksen

Imatran kesäteatterin Säkkijärven polkka -musiikkikomedian näki yli 16 600 katsojaa. Edellinen ennätys, noin 15 200 katsojaa, oli kolmen vuoden takaa esityksestä Kruununpuisto.

Seitsemän seinähullua veljestä viihtyy hyvin Imatralla

Viihdeorkesteri Seitsemän seinähullua veljestä on viettänyt tämän kesän Imatran kesäteatterin lavalla. Säkkijärven polkka-näytelmässä kuusihenkinen yhtye esittää legendaarista Dallape-orkesteria. Kesäteatteripestejä orkesterille on ehtinyt kertyä jo reilusti yli kolmekymmentä.

Dallapé uudistuu vanhaan hyvään aikaan

Dallapén uusi tuleminen ei ole jäänyt huomiota vaille. Nostalginen orkesteri vetoaa vanhan ajan charmillaan aina päiväkoti-ikäisistä kahdeksankymppisiin.

Tapahtumaviikon sykettä YLE Satakunnan nettisivuilla

Puolustusvoimien tulevaisuus ja sen toimintamallit tulevaisuudessa ovat puhuttaneet julkisuudessa. Lähetys: 21.7.2010. klo. 16.40.

Säkkijärven polkan harjoitukset.

Dallape ja Vili Vesterinen vetävät kansaa Imatran kesäteatterille

Kesäteatterin tämän kesän esitys Säkkijärven polkka on myynyt ennakkoon jo yli puolet katsojatavoitteestaan. Musiikkikomedia Vili Vesterisestä ja legendaarisesta Dallapé-orkesterista on ajankohtasuudessaan puhdas sattuma.

Kymenlaakson oma Dallapé tapailee 1930-luvun fox-tahteja

Kouvolan Kallioniemen lavalla kuullaan elokuussa kymenlaaksolaisten oman Dallapé-henkisen kokoonpanon soittoa. Kymenlaakson Dallapé-innostus kumpusi säveltäjä Valto Tynnilän kuoleman 70-vuotismuistopäivästä.

Harmonikansoittaja Vili Vesterinen.

Imatran kesäteatterissa Säkkijärven polkka

Teatteri Imatra marssittaa jälleen ensi kesänä hienon näyttelijäkavalkaadin kesäteatterin lavalle. Musiikkinäytelmä Säkkijärven polkka kertoo hanuristi Vili Vesterisen tarinan ja lavalla tullaan näkemään mm. Kai Hyttinen ja Seitsemän seinähullua veljestä.

Dallapé heräsi henkiin

Legendaarinen, 1920-luvulla aloittanut Dallapé-tanssiorkesteri on edelleen toiminnassa. Nyt oikeudet nimeen omistaa oopperalaulaja Juha Hostikka ja yhtye toimii nyt kuten kulta-aikoinaan, isolla bändillä.

Kadonnut: Suomalainen humppa ja työläishotti

Suunvuorossaan legendaarinen radiotoimittaja Tapani Ripatti kuuluttaa kadonnutta suomalaista humppaa ja työläishottia. Tuntomerkkeinä ovat tasajakoinen ties mistä aineksista kehittynyt melodinen ja yksityiskohdissaan hienostunut, mutta silti kansanomainen tanssimusiikin laji. Löytäjää pyydetään palauttamaan Suomeen tai Tapanille.

Ari Hakulinen kaipaa muistoja Veli Lehdosta, oikeammin Viljo Lehtisestä valmisteilla olevaan levysarjaan.

Veli Lehdon ja Dallapén vaiheista kaivataan aikalaismuistoja

Aikansa suosituimpiin viihdelaulajiin kuulunut Veli Lehto jäi varsin tuntemattomaksi 30-luvun Dallapé-faneille, sillä laulava pappismies halusi salata oikean henkilöllisyytensä. Nyt salanimen taakse kätkeytyneestä Viljo Lehtisestä kaivataan aikalaismuistoja tekeillä olevaan levysarjaan.

Yle Areena logo.

Yhteinen sävel -bonuksia: Mandschurian beat

Venäläismusiikkia ja mustalaisromansseja.

Vuoksen Helmi -näytelmästä

Dallapé-näytelmä Imatran kesäteatteriin ensi kesänä

Tämänvuotinen Vuoksen Helmi jää reilusti alle katsojatavoitteen. Lappeenrannan Votkaturistit porskuttaa heinäkuun loppuun.

Säkkijärven polkan isä 100 v.

Säkkijärven polkan esittäjän, harmonikkakuningas Viljo "Vili" Vesterisen syntymästä on kulunut 100 vuotta.

Olavi Virran syntymästä 90 vuotta

Suuren suomalaisen viihdelaulajan Olavi Virran syntymästä tulee sunnuntaina kuluneeksi 90 vuotta. Virran uraa muistellaan Radio Suomessa sunnuntaiaamuna neljän tunnin erikoislähetyksessä.