Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan ja Seinäjoen kaupunginteatterien esitystoiminta tauolla helmikuuhun

Teatterit joutuvat pitämään näyttämötoiminnan tauolla aluehallintoviraston jatkettua yli kymmenen hengen kokoontumiskieltoa.

Pohjalaisteattereissa kova kattaus, mutta suurtuotannotkaan eivät nyt tuota rahaa – korona söi yli puolet yleisöpaikoista

Kansan jano kulttuurin pariin näkyy pohjalaisissa kaupunginteattereissa. Syyskuun ensi-illat on otettu hyvin vastaan, mutta rajoitettu lippujen määrä syö tuottoa.

Pohjalaiselle taiteelle ja tieteelle 1,2 miljoonan euron apurahat – kärkirahat oopperalle ja kaksikielisyydelle

Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto on julkistanut apurahojen saajat. Kaksikieliset ry ja Vaasan kaupunginteatteri saavat 25 000 euron kärkihankeapurahat.

Vaasan kaupunginteatteri lomauttaa henkilökuntaa toukokuussa

Vaasan kaupunginhallitus päätti torstaina teatterin lomautusten aloittamisesta tuotannollisista syistä koronapandemian vuoksi. Lomautukset kestävät seitsemän vuorokautta.

Seinäjoen kaupunginteatteri peruu kaikki kevään esitykset ja aloittaa yt-neuvottelut

Koronaepidemian vuoksi on peruttu myös Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa teaterin esitykset.

Kissani Jugoslavia ja The Sound of Music ovat ensi syksyn ensi-iltoja Vaasan Kaupunginteatterissa

Sound of Musicin Mariana nähdään vaasalaislähtöinen Sarah Nedergård. Syksyllä ensi-illassa on myös Sirkku Peltolan kirjoittama tragikomedia Suomen hevonen.

Vaasan kaupunginteatterille tulossa jälleen hyvä vuosi

Viikonloppuna palkittiin tämän vuoden 50 000:s katsoja.

Seppo Välinen Vaasan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi: "Täällä rakastetaan teatteria"

Uusi johtaja aikoo Vaasassa kehittää kaupunginteatterin jo ennestään vahvaa musiikkiteatterin osaamista.

Miika Murasen johtajanpesti oli vaakalaudalla Rovaniemen teatterissa

Muranen haki Vaasan teatterinjohtajan pestiä, vaikka hänet on vasta valittu Rovaniemen teatterin taiteelliseksi johtajaksi.

Vaasan kaupunginteatterin johtajaksi 17 hakijaa – "Olen varma, että löydämme hyvän johtajan"

Uusi teatterinjohtaja aloittaa tehtävässä elokuun alussa, jolloin nykyinen johtaja Erik Kiviniemi jää eläkkeelle.

Ooppera kiinnostaa Vaasassa

Carmen -oopperan näki 5000 katsojaa.

Erik Kiviniemi jää eläkkeelle syksyllä

Erik Kiviniemi jää eläkkeelle elokuun alusta alkaen. Kiviniemi on johtanut Vaasan kaupunginteatteria kymmenen vuotta.

Myrskyluodon Maija jatkaa Vaasan kaupunginteatterin musikaalien sarjaa: "Siinä on jotain, mikä koskettaa jokaista"

Musikaaleihin on Vaasassa jo totuttu – ja se on ollut tavoitekin. Myrskyluodon Maija saa ensi-iltansa 8. syyskuuta.

Vaasa palaa tammikuussa ooppera-aikaan

Kaupunginteatteri on julkistanut syksyn 2018 ohjelmistonsa ja ensi talven oopperayhteistyönsä.

Suurmusikaali Billy Elliot on Vaasan kaupunginteatterin uuden näytäntökauden satsaus

Musikaalin lisäksi Vaasassa esitetään lastennäytelmä Näkymätön lapsi ja kirjailija Taina Latvalan uutuus.

"Urheilijat maksoivat liian kovan hinnan"– näytelmä pohtii Lahden dopingkäryn ihmiskohtaloita

Ensi syksynä Vaasan kaupunginteatterin näyttämöllä ryvetään hiihdon vuoden 2001 dopingkäryssä, pohditaan sen taustoja ja lopulta noustaan taas maailman hiihtokärkeen.

Väinö Linnan klassikko on massiivinen produktio Seinäjoella – lavalla yli 70 roolia

Seinäjoen kaupunginteatterin Suomi 100 -juhlavuosi käynnistyy Täällä Pohjantähden alla -trilogian kolmannen osan dramatisoinnilla.

Yle kohtaa yleisönsä – avoimet ovet ja pannu kuumana tänään Vaasassa

Tänään keskiviikkona vietetään Ylen tiloissa Vaasassa Yle kulmilla -tapahtumaa. Ovet ovat avoinna ja pannu kuumana kello 11–13. Tarjolla on tutustumiskierroksia toimituksiin ja keskusteluja toimittajien kanssa. Myös Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen on paikalla ja yleisön jututettavissa.

Peter Pan ja Billy Elliot tanssivat Vaasaan

Vaasan kaupunginteatteri satsaa ensi vuonna kahteen musikaaliin. Keväällä lavalle lennähtää Peter Pan ja syksyllä Mikä-mikä-maan värikkyys vaihtuu ankeammaksi kaivoskaupungiksi, kun näyttämölle tanssitetaan Billy Elliot. Musikaalit ovat kannattavia toteuttaa, mutta teatterinjohtaja Erik Kiviniemi iloitsee myös siitä, että ne työllistävät ison joukon nuoria avustajia.

Neljäs Ronja toden sanoo! Ohjaaja Fiikka Forsman työstää Ronja Ryövärintytärtä teatteriin jo neljättä kertaa

Vaasan Kaupunginteatterissa lauantaina ensi-iltansa saava satuklassikko Ronja Ryövärintytär on ohjaaja Fiikka Forsmanille jo neljäs ohjaus samasta näytelmästä. Rakkaus Ronjaan roihahti jo omassa lapsuudessa. Tarinaa on jaettu omillekin lapsille ja ohjaustyöksi se päätyi ensimmäisen kerran jo lähes 20 vuotta sitten.

Yli 20 oopperaa ja 15 roolia – Tuomas Koskinen on yksi Vaasan Oopperakuoron pitkäaikaisimmistä avustajista

Vaasalainen juristi ja vaatekauppias Tuomas Koskinen on uhrannut ison osan vapaa-ajastaan Vaasan Oopperalle. Hän on ollut mukana oopperan kuorossa vuodesta 1992. Tuona aikana monia klassikkoja en esitetty jo kahteenkin kertaan.

Vaasan kaupunginteatterin Mowgli seikkailee tulevaisuuden rauniokaupungissa

Vaasan kaupunginteatterissa saa pian ensi-iltansa vauhdikas musikaalisovitus Rudyard Kiplingin Viidakkokirjasta. Se sijoittuu tulevaisuuden suurkaupunkiviidakkoon, jossa eläimet ovat vallanneet raunioituneen kaupungin.

Jorma Uotinen pistää oopperaan liikettä: Candiden harjoitukset käynnistyivät Vaasassa

Leonard Bernsteinin Candidea ei ole esitetty Suomessa - ennen kuin nyt tammikuussa sen tullessa ensi-iltaan Vaasan kaupunginteatteriin. Teos on liikkuva, musiikillisesti hurmaava ja sopii hyvin myös tähän aikaan, vaikka perustuukin 1750-luvun tarinaan, kertovat tekijät. Vaasassa Candiden ohjaa Jorma Uotinen ja nimiroolin laulaa Ville Salonen.

Venäläisklassikko muuntuu ajankohtaiseksi kuntaliitospöhinäksi Vaasassa

Nykyajan reviisori on kuntaliitosselvittäjä, joka laittaa kunnanisiin ja -äiteihin liikettä.Nikolai Gogolin klassikon perushenki on läsnä draaman kuljetuksessa, vaikka tarina onkin tuunattu pohjalaiseen mielenmaisemaan.

Kom-teatterin kantaesitys Vaasan kaupunginteatterissa – entä jos Romeo saisi Juliansa?

Kom-teatterin uusi kiertuenäytelmä Romeo vs. Julia leikittelee ajatuksella siitä, että nuorenparin juoni olisi onnistunut. Rakastunut pari karkaa ja perustaa perheen. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Taikatalvi valloittaa Vaasan kaupunginteatterin - "Sinne ei saa laittaa sellaista, mikä ei siihen maailmaan kuulu"

Vaasan kaupunginteatteri juhlistaa Tove Janssonin juhlavuotta Taikatalvi-lastennäytelmällä. Esitys on nukketeatteria, mutta se on toteutettu niin, että myös näyttelijät liikkuvat näkyvästi lavalla hahmojen kanssa. Muumien esittämisestä on laadittu myös tarkkoja rajoituksia esimerkiksi teatterilavalle.

Vaasa on teatterimyönteinen

Vaasan kaupunki sijoittuu kärkipäähän kun katsotaan miten paljon kaupungit tukevat omia teattereitaan. Avustusta teattereille on vuosittain myönnetty 42 euroa asukasta kohden laskettuna. Ainoastaan Kemissä summa isompi.

Lipputulot ja tukieurot eivät riitä - miten teatterit pelastetaan?

Yle Uutiset tarkasteli 26 kunnan teatterimyönteisyyttä viime vuoden luvuin. Haluaisitko pelastaa maakuntateatterit - miten?

Ilman tukea ei pärjää – näin kuntasi käyttää veroeuroja teatterin hyväksi

Yle Uutiset vertaili suurimpia kaupunkeja sen perusteella, minkä verran niiden isot teatterit kuntalaisia kiinnostavat ja paljonko kunta teatterien toimintaa avustaa.

Seinäjoen kaupunginteatteri menetti katsojia - Vaasassa penkit täyttyivät

Kevään puhenäytelmät eivät imeneet väkeä Seinäjoen kaupunginteatteriin odotusten mukaisesti. Katsojamäärä tippui noin 4 000 katsojalla. Vaasassa puolestaan kaupunginteatteri ja Wasa Teater keräsivät päättyneellä teatterikaudella aiempaa enemmän yleisöä.

The Voice of Finland -voittaja Siru Airistolan vuosi täyttyy musiikista

Vaasalainen nuori nainen, Siru Airistola ponnahti koko kansan tietoisuuteen talven ja kevään aikana kun etsittiin jälleen The Voice of Finland -voittajaa. Korkealta ja kovaa laulava Siru valloitti yleisön ja vei voiton. Sen jälkeen on pitänyt kiirettä.

Allu Tuppurainen eläkkeelle - Rölli vielä miettii

Röllinä koko kansalle tutuksi tullut näyttelijä Allu Tuppurainen jää eläkkeelle. Tuppurainen näkee näyttelijän työrukkasena, jonka työstä on glamouri kaukana. Vaasan kaupunginteatterissa juhlistetaan Allu Tuppuraisen pitkää uraa tänään perjantaina.

Vääntö Vaasan kaupunginorkesterin asemasta jatkuu

Vaasan kaupunginteatterin ja orkesterin hallintojen yhdistämisestä syntynyt keskustelu jatkuu. Teatteri- ja orkesterilautakunnan puheenjohtaja vakuuttaa, että orkesterin kapellimestarilla on jatkossakin täysi taiteellinen valta ja vastuu, vaikka kokonaisuutta johtaisikin uudistuksen jälkeen teatterinjohtaja.

Oiva Nuojua nousee Vaasan kaupunginteatterin Baddingiksi

Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistoon syksyllä tulevan Badding-musikaalin päätähdeksi on valittu oululainen Oiva Nuojua. Näyttämöllä Rauli "Badding" Somerjoeksi muuntautuvan nuoren miehen valintaan vaikutti herkkyys ja aitous sekä tietysti musikaalisuus.

Minja astuu Dorothyn punaisiin kenkiin Vaasan kaupunginteatterissa

Ihmemaa Oz on monen tuntema klassikko. Sen varmasti kaikkein tunnetuimman Oz-version teki vuonna 1939 Victor Fleming. Siinä nuori Judy Garland teki unohtumattoman roolin kotiaan etsivänä Dorothyna punaisissa kengissään. Tänä keväänä Vaasan kaupunginteatteri astuu Ihmemaa Ozin tunnelmiin musikaalisatsauksellaan.

Badding-musikaali pyrkii artistin suosion pinnan alle

Vaasan kaupunginteatterissa saa syyskuussa ensi-iltansa Baddingin eli Rauli Somerjoen elämään perustuva musikaali. Musikaalin on käsikirjoittanut Baddingin elämään perehtynyt Heikki Metsämäki ja ohjaajana työskentee Fiikka Forsman.

Vaasan kaupunginteatteriin Badding-musikaali

Vaasan kaupunginteatterissa saa ensi syksynä ensi-iltansa Rauli Badding Somerjoesta kertova musikaali. Musikaalin harjoitukset alkavat huhtikuussa

Vaasan Lepakko-operetti tarjoaa suhdesoppaa

Johann Strauss nuoremman operetti Lepakko tuo Vaasan kaupunginteatterin lavalle sekaannuksia, väärinkäsityksiä ja rakkautta. Ensi-iltansa operetti saa tänään perjantaina.

Kolmen tähden Allullinen vetää jo harjoitusvaiheessa

Vaasan kaupungiteatterin Kolmen tähden Allullinen kiinnostaa yleisöä. Harjoitusesityksiin haettiin koeyleisöä ja yleisöpaikat täyttyivät yhden päivän aikana. Kolmen tähden Allullinen on näyttelijä Allu Tuppuraisen jäähyväisesitys.

Oliver-musikaali viime vuoden vetonaula

Vaasan kaupunginteatterin yleisömagneetti oli viime vuonna Oliver-musikaali. Katsojia vetivät eniten suuret musiikkiproduktiot, mutta myös puhenäytelmät, kuten Pohjanmaa ja Vadelmavenepakolainen.

Vaasalainen Sebastian Da Costa Hyvän tahdon lähettilääksi

Sebastian Da Costa on nimitetty nuorten Hyvän tahdon lähettilääksi. Hyvän tahdon lähettiläät toimivat rasismia vastaan kansainvälisen Suomen puolesta.

Antti Tuuri tuo Wikströmin moottorit näyttämölle

Wikströmin moottorit säksättävät pian teatterissa, kun kirjailija Antti Tuuri tekee Vaasan kaupunginteatteriin näytelmän vaasalaisesta Wikström-veljesten moottoritehtaasta ja sen perustaja John Wikströmin vaiheista. Muistoja ja tarinoita tehtaasta ehtii vielä kertoa Vaasan kaupunginteatterille.

Yhä useampi ostaa teatterilippunsa vasta viime tingassa

Teatteriin menoa suunnitellaan entistä harvemmin pitkään ja hartaudella. Moni tekee päätöksen vain muutamia päiviä ennen näytöstä, ja siksi teattereiden on vaikea ennakoida näytösten menekkiä. Joskus näytös joudutaan korvaamaan toisella heikon ennakkomyynnin takia.

Parkkeerauksen maksullisuus laajenee Vaasassa

Maksullisten paikkojen määrä on vähentynyt muun muassa kaupunginteatterin parkkialueelta. Kaupungin kassatulot vähenevät tämän myötä reilusti, ja nyt maksullista aluetta aiotaan laajentaa.

Vaasan kaupunginteatterilla työntäyteinen kausi

Vaasan kaupunginteatterin näytäntökaudella katsojia oli kaikkiaan noin 55 000. Eniten katsojia keräsi suuren näyttämän Oliver-musikaali. Oliverin näki kaikkiaan 7800 katsojaa.

Rockmusikaali toi rakkauden Vesku Jokisen sanoituksiin

Klamydia-yhtyeen solisti Vesku Jokinen ja näyttelijä Ilkka Aro ryhtyivät poikkeukselliseen yhteistyöhön, kun heidän keskusteluistaan virisi rockmusikaali Alabama ja muuta rakkauteni. Jokinen sävelsi ja sanoitti musikaaliin kaikkiaan 15 täysin uutta kappaletta.

Vaasan kaupunginteatterin yleisömagneetti jää pois ohjelmistosta

Yhden miehen monologi Luolamies oli Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistossa yhtäjaksoisesti neljä vuotta. Sinä aikana se keräsi ennätykselliset 23 000 katsojaa. Luolamiehestä on vielä jäljellä muutama esitys.

Oliver liikuttaa lapsia ja aikuisia

Charles Dickensin klassikkotarina orpopojasta Oliver Twististä on saanut monia versioita teatterien lavoilla ja valkokankaalla vuosien varrella. Nyt Oliver ja joukko pohjalaisia lapsinäyttelijöitä päästetään valloilleen Vaasan kaupunginteatterissa.

Rauman teatterinjohtaja havittelee pestiä Hämeenlinnasta

Hämeenlinnan teatterin on paljastanut ketkä neljä ovat loppusuoralla, kun teatteri valitsee uuden johtajan. Mukana ovat myös Rauman kaupunginteatteria parhaillaan vetävä Kirsi-Kaisa Sinisalo sekä Hämeenlinnassa asuva näyttelijä Otto Kanerva.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle